Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

אחרי שלא הצלחתי לכוון את הצתה שיהיה טוב גם לטורים נמוכים וגם לגבוהים,

עשיתי בדיקה מקיפה (נוכחתי לדעת שחייבים אקדח הצתה) ומצאתי שיחידת ואקום של המפלג שאחראי על קידום הצתה אינה מתפקדת!

יש לי כמה שאלות שאני בטוח שכמו תמיד המומחים יוכלו לעזור לי:

1- האם הוצאה והחזרה של מפלג יכול להסתבך?

2- חוץ מסימון המיקום(רוטר) לפני הוצאה האם יש עוד דברים שצריך לשים לב אליהם?

3- האם ניתן לקנות את יחידת הוואקום לבד או להחליף את כל המפלג?!!

תודה

דניאל

פורסם

אני לא מכיר את הרכב שלך. לכן התשובה שלי מתבססת על רכבים אחרים, ויתכן שאצלך זה שונה.

יצא לי לקנות ולהחליף רק את יחידת הוואקום.

סמן במדויק גם את מיקום הרוטור וגם את מיקום גוף המפלג ומכסה המפלג, והקפד שהמנוע לא יזוז מסיבה כלשהי מרגע הפירוק ועד לתום ההרכבה.

יתכן בהחלט שבמהלך ההרכבה הרוטור יסתובב בכמה מעלות. תצטרך לקחת את זה בחשבון מראש ולפני שאתה מחזיר את המפלג למקום לקחת את ציר הרוטור כמה מעלות אחורה כדי לפצות על זה. לא ממש משנה איך תעשה את זה, העיקר שבסוף ההרכבה הכול יהיה לפי הסימונים המוקדמים.

שים לב היטב למיקום כבלי ההצתה.

ציר המפלג מתחבר בתחתיתו למשאבת השמן ומניע אותה. אם המפלג לא התיישב עד הסוף אל תחלום אפילו להניע את המנוע. הוא ימות מיידית.

פורסם

הי ,

למזלי יש לי מפלג נוסף כמו שלי מלפני הרבה שנים שהחליפו לי (לא תקין, אבל יחידת ואקום תקין)

fלמפלג שלי יש רק את הגלגלי שיניים שכנראה אמורים להתחבר לגלגל שיניים בתוך המנוע, אין חיבור או יחידה נוספת (משאבת דלק מתחברת למנוע בנפרד)!

על הציר שאמור להיכנס לתוך המנוע יש גומי כזה שכנראה תפקידו איטום ומניעת נזילה! אחרי הוצאה של מפלג צריך להחליף את גומייה הזאת?

עד כמה שאני מבין, כל המפלג כולו סגור על מנוע בעזרת אותו בורג שגם מכוונים את המפלג, אני צודק?

נניח שבזמן הרכבה הציר שמפלג זז שן, מה בעיה אם אחרי זה אני מכוון את הצתה שוב (בטח לא במקום שהיה לפני פירוק אלא בהזזה)?! אני מבין נכון?

תודה

דניאל

פורסם

לא מדובר על משאבת הדלק, אלא על משאבת השמן.

במידה ואכן המפלג שלך מתחבר בתחתיתו למשאבת השמן, ורוב הסיכויים שזה המצב, החלק התחתון שלו לא נגמר בגלגל שיניים (גלגל השיניים נמצא באמצע הגליל) , אלא בגליל שבקצהו יש צורה של מברג, או שיש חריץ בקצה הגליל או צורת חיבור אחרת.

לגבי הגומי, צריך תמונה. יכול להיות שזה אטם, ויכול להיות שזה גומי שעוטף את החיבור בין המפלג למשאבת השמן.

אם תזוז שן? קודם כל תצטרך לכוון מחדש הצתה. למה לך? שנית, יכול להיות שתצטרך להזיז את גוף המפלג עד שהוא יגיע למקום שהוא נתקע והוא לא יכול להסתובב יותר או שאחד הצינורות לא יבוא נכון למקום. למה להסתבך?

בהרבה מפלגים הכיוון באמת מבוצע על ידי סיבוב גוף המפלג, ויש בורג שמאבטח אותו מפני סיבוב כזה, אבל זה לא ככה בכל המפלגים. יש כאלה שלא ניתן לסובב אותם.

פורסם

OK. יותר טוב.

אלא אם מתחבא בתוך גלגל השיניים איזה סוג חיבור למשאבת השמן, אז כנראה שבאמת במנוע הזה משאבת השמן מונעת ממקור אחר.

הגומיה מיועדת למניעת בריחה של שמן מהמנוע. הגומיה נראית טוב, אז אתה יכול כנראה לוותר על ההחלפה שלה.

פורסם

אם גלגל השיניים זז לך אפילו שן אחת לא תוכל לכוון את ההצתה ולא יהיה תזמון הזצתה נכון שזה אומר שהמנוע לא יניע בכלל עד שתמצא את הכיוון הנכון, אחרי שמצאת את הכיוון של השן תוכל להזיז את גוף המפלג (הכיוון עם הבורג).

הגומיה הזאת אוטמת וכדאי להחליף אותה אחרת יהיו הזעות שמן, עלות גומייה כזאת עולה כ10-15ש"ח.

פורסם
אם גלגל השיניים זז לך אפילו שן אחת לא תוכל לכוון את ההצתה ולא יהיה תזמון הזצתה נכון שזה אומר שהמנוע לא יניע בכלל עד שתמצא את הכיוון הנכון, אחרי שמצאת את הכיוון של השן תוכל להזיז את גוף המפלג (הכיוון עם הבורג).

לא נכון.

פורסם

בוקר טוב,

אני רוצה להיות בטוח שאני מבין את הענין של הזזה של שן (ולא בגלל שאני הולך להזיז אותו, אלה כדי שאדע שאני מבין)!

האם אמירה זו נכונה:

הזזה של שן במפלג = הזזה של גוף המפלג לצורך כיוון הצתה

תודה

דניאל

• תוכן חדש...