Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך להשמע קצת כמו זהבי עצבני, אבל זה באמת באמת מציק לי.

למה כל דבר במדינה שלנו צריך להיעשות בחאפריות? למה לא יודעים כאן לעשות שום דבר? זה קיים בכל תחומי נותני השירות - מוסכים, שיפוצניקים, בעלי מלאכה. רמת המקצועיות פשוט נמוכה ונדמה לי שזה בגלל שפשוט - לאף אחד לא אכפת.

מה שמציק לי בימים אלו (ניסוח עדין ל"בשנים האחרונות") זה נושא סלילת הכבישים. זה שסוללים מראש גרוע כבר הפנמתי, אבל למה תמיד כשעושים תיקונים להשד יודע מה - צנרת, ביוב, חפירות ארכיאולוגיות - חייבים לסגור את זה מחדש באופן הכי גרוע שאפשר?

זה ממש כאילו סיימו את עבודת החפירות, מילאו קצת חול באמצע ואז הגיעו שני פועלים תאילנדים, זרקו קצת אספלט על החור ולחצו עליו עם הרגליים כדי להדק. הכל מלא מהמורות, בורות, שקעים, הרים וגבעות.

לא מזמן סידרו שני נתיבים במעבר הרכבת בכפר שמריהו. כל הכבוד באמת. עכשיו יש פקקי ענק אחרי הפסים, פקקי ענק לכיוון השני כי שם יש רק נתיב אחד ותוספת לפקקים כי החוכמולוגים סגרו את המעבר ברשפון בו עברו אלפי אנשים מדי יום. רק מה, במקום לסדר סוף סוף את המהמורות בקרבת הפסים הם סללו מסביב. בהמשך הרחוב לכיוון הים עשו עוד עבודות תשתית וגם שם סגרו בצורה רשלנית שאם לא תעבור ב-10 קמ"ש ומטה המתלים שלך ייסגרו. גם ברחוב של חברה שלי פתחו את הכביש בשני מקומות - באחד בנו הר קטן בצד אחד ובור בצד אחר, כדי שכל צד של האוטו יידפק בצורה אחרת, ובשני סתם סגרו עם חצץ ושכחו מהעניין.

אני לא מבין - אין פיקוח? אין מישהו שאחראי לבדוק שהעבודה מסתיימת כמו שצריך? במדינה שלנו - כנראה שלא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חכה לגשם הרציני הראשון.

בכבישים חדשים לגמרי בגשם הראשון לחייהם נוצרים בורות כאילו הדביקו את האספלט עם דבק נייר.

פורסם

הזכרת לי מקרה שיש לנו בעיר.

היה בור קטן בכביש במרכז העיר. לפחות שנה נהגים היו נכנסים בו ודופקים את המתלים,גנטים.

עד שיום אחד, החליטו לסדר את זה.

אני מגיע לאותו בור בכוננות ספיגה, ואז במקום לפול לבור,אני קופץ כאלו שעליתי על האבן.

"החמודים" מילאו את הבור, אבל נשאר להם קצת אספלט מיותר, והם פשוט זרקו את הכול מעל.

עכשיו יש לנו כבר יותר משנה, במרכז העיר, מקפיצה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
אני לא מבין - אין פיקוח? אין מישהו שאחראי לבדוק שהעבודה מסתיימת כמו שצריך?

יש פיקוח, ואם הכביש איננו בנוי כצורה הוא לא מאושר לתשלום לקבלן. יש הרבה סיבות לכך שהכבישים לא מסיימים, או שהקבלן בורח/פושט רגל, או שלמזמין נגמר התקציב, או שהפיקוח לא מאשר תשלום לקבלן והוא פשוט לא מסיים את העבודה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

זה בדיוק העניין. גם כשמתקנים עושים את זה לא בסדר. זה ממש נראה כאילו אין פיקוח. אח"כ אלפי נהגים עולים על המהמורות האלו כל יום וגורמים למכונית שלהם בלאי מואץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאשר מתקנים בכביש - אין פיקוח. הקבלן מחויב לכסות את מקום התיקון.

הפיקוח כמו שאתה מתכוון רק כאשר ממש בונים כביש בשלבים. זאת פרוצדורה מסובכת ובעלת שלבים רבים:

- קרצוף

- הידוק

- מצע

- עגום

- ביטום

- אספלט

- סימון כביש

- תמרור

יש אלף ואחד אישורים ותכניות לאישור, כולל עירייה מחלקת דרכים וכד'

פורסם

בירושלים כל הפיקוח כנראה עובד על הרכבת "הקלה" כך שהם לא מספיקים לפקח על שאר הכבישים

וגם על הרכבת הם לא עשו עבודה טובה כי פירקו קטעים גדולים בגלל חישוב שגוי.

מצד שני גם לפני הרכבת הם לא ממש פיקחו. הכבישים בירושלים נראים כמו אחרי הפצצה, הרכב מתרסק לבורות ונהרס ולאף אחד לא איכפת, שלא לדבר על העניין הבטיחותי בכביש מקורצף באמצע סיבוב ללא אזהרה מוקדמת.

במקום עבודה שלי יש כביש שעובדים לידו והוא פתוח לרכבים ויש בו כל מיני תלוליות שהרבה רכבים פשוט לא נוסעים שם כי נדפק להם הגחון, אני בין הבודדים מרים את הרכב ועובר את מסלול המכשולים.

כל כל מיני תלוליות שהרבה רכבים פשוט לא נוסעים שם כי נדפק להם הגחון, אני בין הבודדים מרים את הרכב ועובר את מסלול המכשולים.

ועוד מירושלים, לפני כמה שבועות פירסמו שעיריית ירושלים תשלם קנס של כמה מאות מליונים לחברה שבונה את הרכבת הקלה מכיוון שהעירייה לא עמדה ביעדים שנקבעו לשיפוץ הכבישים וגם כי החברה נאלצה להשלים עבודות שהעירייה לא השלימה, אבל מכיון שזה לא יוצא מהכיס של אף אחד בעירייה ואף אחד לא צריך לתת את הדין אז למי אכפת,(האיש המשוגע ההוא בשם מבקר המדינה לא נחשב במילא זורקים את הספרים שלו לפח שניה אחרי שהם יוצאים). מקסימום בשנה הבאה יעלו את הארנונה בעוד כמה מאות שקלים.

הפתרון היחידי הוא להפריט את כל החברות דמה האלה שגוזלות מיליונים בשנה ממשלמי המיסים ולא מקדמות את תשתית הכבישים, רק כאשר חברות פרטיות יבצעו את העבודות האלה יהיה את מי לתבוע ומי שיעשה פאשלה ישלם את המחיר, במצב כמו של היום שהחוק לא מאפשר לתבוע את מע"צ או הדומים לה אין מה לעשות.

רעיון שעלה לי תוך כדי כתיבה, לארגן תביעה יצוגית ענקית דרך האינטרנט (להלן הפורום) של כמה מאות נהגים שסובלים מתחלואה מוגברת ברכבם בעקבות התחזוקה הלקויה של הכבישים או אפילו תאונות שיכלו להמנע, ולהביא מהנדסי רכב שיתנו חוו"ד שהבלאי המואץ/ תאונות הם אכן מהכבישים ופשוט להכריח את המדינה לתת תשובות או לפחות לקבוע תקנים מסודרים ואולי גם לפצות את הנהגים. אני חושב שהפורום מסוגל לבצע פעולה כזאת עם הנהגה של מנהלי הפורום.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
בירושלים כל הפיקוח כנראה עובד על הרכבת "הקלה" כך שהם לא מספיקים לפקח על שאר הכבישים

וגם על הרכבת הם לא עשו עבודה טובה כי פירקו קטעים גדולים בגלל חישוב שגוי.

אני מועסק בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים

עוד מאט גם בפסגת זאב

מהשבוע הבא מתחילים מיד ושם עד קרית היובל

פורסם

אחלה כבישים יש לנו. אתם יודעים למה אף אחד לא רוצה לנסוע בנתיב ימני? היא הוא כולו תלאים בבין עירוני ובורות ביוב בעירוני.

לא מזמן עשו לנו פסי האטה בשכונה, הם מרובעים וכל אחד גובה אחר, זה הורס את המיתלים.

מישהו מכיר לפחות כביש אחד שהוא חלק? גם כבישים אחרי סלילה עם בורות ומשטח שלהם לא ישר. אחרי גשמים זה עוד יותר מחמיר. :drinking:

כבישים מעולים לטנקים וג'יפים. חווית שטח יומיומית. :brickwall: אולי נעביר ראלי פאריז דקר לכבישים שלנו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מועסק בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים

מהשבוע הבא מתחילים מיד ושם עד קרית היובל

אבל ביד ושם התחלתם כבר לפני ארבע שנים, איך זה לא נגמר שם?

נ.ב מה תפקידך בכח אם מותר לשאול?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אם תשאלו אותי כל מה שקשור לכבישים בכלל בארץ זה בושה.

קטע כביש עם אספלט דפוק. מה עושים? מתקנים ע"י תלאי של אספלט חדש בנקודה הדרושה תיקון וזהו. בסופו של דבר מתקבל קטע כביש שנראה כמו מסלול מכשולים כאשר תלאי אחד גבוה והשני נמוך ובאמצע כל זה יש את האספלט המקורי. תמיד כשאני רואה את זה אני שואל את עצמי מה פה הבעיה? זה סך-הכל קצת אספלט ומכבש. גם סבתא שלי הייתה יכולה לעשות את זה בגובה אחיד.

מה עם כבישים מקורצפים? בכלל פחד אלוהים. הכניסה לקטע כביש מקורצף היא תענוג. ירידה חלקה וזהו, אתה נוסע על כביש מקורצף. הקטע המפחיד מגיע שניות לאחר מכן כשאתה מצפה לרגע שבו יגמר האספלט המקורצף ואז אתה רואה אותה מתקרבת - המדרגה! בום, טראח, פלסטיקים מתעופפים והצמיגים בוכים בשניה שאתה חוזר לכביש הרגיל. למה הירידה לכביש חלקה והחזרה כזו קשה?

אפשר להמשיך עם הטענות עד מחר עם עוד המון דוגמאות. מה הם יעשו באמת? נניח ויש פיקוח, אז יבואו ומה יגידו? תפרקו ותסללו מחדש? סופגים את מה שכבר נעשה וממשיכים הלאה. אנחנו בינתיים ממשיכים לנסוע על כבישים מזויעים.

פורסם
אבל ביד ושם התחלתם כבר לפני ארבע שנים, איך זה לא נגמר שם?

הקטע של יד ושם עד צומת יד שרה גמור.

עכשיו ממשיכים מצומת רח' הפסגה (איפה שהאכסניה/מלון) ועד קרית היובל.

במקביל ממשיכים מיד שרה למטה גם

כל הקטע בסופו של דבר יעלה לגשר תלוי קולוטראווה, בטח הבחנת בו בכניסה לעיר :wink:

נ.ב מה תפקידך בכח אם מותר לשאול?

זה לא חשוב

פורסם

שתי מילים:

1) כביש החוף ליד ווינגייט (הם עובדים על זה מאז שעליתי לארץ! 5 שנים!)

2) כביש עכו-חיפה.אני כל יום תקוע בפקק של 40 דקות כי הם לא מסיימים את המסלול של האוטובוסים.

פורסם

לכל המתלנוננים - ביציאה מאיילון לכביש אחד כבר הייתם? (כן כן אני מדבר על העלייה המטורפת שמקפיצה מכוניות לשמיים ועושה ג'ימבורי למשפחה (כביש מהיר כבר אמרנו?).)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רק שתדעו הפסי האטה האלו הם לא חוקיים כבר מזמן בהרבה ארצות בעולם. ויש כבר חלופות רבות לזה.

אבל אצלנו בארץ זה בסדר ,הם מעדיפים לחרבן גוש אספלט ,ולדפוק אותנו.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

• תוכן חדש...