Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גור בן 11 חודשים. זכר, הוא חצי זאב ועוד חצי שלא ידוע מה הוא, אך לפי הוטרינר "עשה אותו יותר נחמד ויותר קטן מזאב רגיל" :shock:.

אני אומר שהוא גור כי הוא ממש ליצן.

ההליכה שלו מסורבלת בדומה לגור, הוא אוהב לשחק עם כולם ובלי הפסקה (אפילו בטיולים הוא משתגע עם הרצועה).

בבית יש לי עוד כלבה, חצי פודל חצי טרייר. בת 8.

כאשר הגור נמצא לבדו בקומה. הוא משחית כל מה שזז, בין היתר:

1) מכרסם את רגליהם של הכסאות בפינת האוכל.

2) אוכל את רגלי הספה ואת הריפוד שלה.

3) מכרסם והורס את העציצים.

4) מושך ספרים שנמצאים על השולחן בסלון/במדף התחתון של הספריה - ומפרק אותם.

בינתיים הליצן הזה נמצא במרפסת. (הוא לא יכול להיות בגינה משום שהוא הורס את הצמחים וחופר בורות).

כל פעם שהוא הורס משהו אני מביא אותו למקום, צועק עליו, מרביץ קצת לאוביקט שהוא הרס וקצת לו.

אבל הוא חוזר על מעשיו פעם אחרי פעם...

הבנתי שהוא עושה את הדברים האלה כי הוא אוהב לנשוך דברים. קניתי לו מיליון עצמות קטנות שהוא מפרק ב5 שניות... וגם שיש לו את העצמות הוא נוטה להרוס את הבית.

אז אם מישהו יכול לייעץ ולעזור לי.

מה עושים כדי שיתנהג כמו שצריך?

בתודה,

מיצו'

פורסם
).

כל פעם שהוא הורס משהו אני מביא אותו למקום, צועק עליו, מרביץ קצת לאוביקט שהוא הרס וקצת לו.

להרביץ לכלבים, גם המכה הכי קטנה על האף, היא לא שיטת חינוך.

הזמן מאלף הביתה.

בינתיים, תנסה לתחום אותו עם גדר מיוחדת בבית, כדי שהוא לא ייקפא בחוץ.

פורסם
בינתיים, תנסה לתחום אותו עם גדר מיוחדת בבית, כדי שהוא לא ייקפא בחוץ.

אני אדייק, במשך היום והלילה הוא בבית.

הזמן היחיד שהוא המרפסת הם שעות הבוקר המוקדמות כאשר אין אף אחד בבית - רק אז הוא משחית. וגם אז, יש לו סוודר :oops:.

פורסם

הכתבה הזאת די נכונה.

אני לא ממש מסכים עם שיטת הרעש - כי אני לא חושב שכלבים צריכים לחשוש מרעש כלשהו (ובטח לא מאדם שבא להרביץ להם! אין דבר פסול מזה! ורע לכלב שצריך ביטחון. תזכור דבר אחד - מפחד - כלב עלול לתקוף - לא מביטחון) או מסממן חיצוני - יש דרכים "מודרניות" יותר.

כמו שבלק ג'וקר אמר - מכות וצעקות הן ממש לא שיטות אילוף ויגרמו לך ולכלב רק יותר אי הבנה ביניכם מה שיכול להוביל ליותר הרס ולא ממש לתוצאה הרצויה.

קח בחשבון שכלבים לא ממש מקשרים בין מה שהם עשו לפני שעה (או 5 דקות לצורך הענין) לבין מה שאתה מנסה להסביר לו.

ההתניה והקישור שלו הם יותר מידיים.

וכמו שנאמר - מאלף ! ויפה שעה אחת קודם.

אתה לא מבין את הכלב , הוא לא מבין אותך ושניכם מתעצבנים מהמצב.

המלצה אישית למאלף ? נתן פרל 0505528208

אדם זהב ומאלף מצוין.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם אני לא טועה זה התקופה שנושרות להם השינים...

גם אנחנו היינו צריכים להחליף כמה רהיטים בבית בגלל זה...:lol:

אני חושב שזה עובר שיתחלפו לו כל השינים

פורסם

גם אני באותה דעה כמו קודמי.

השיניים נושרות והם פשוט לא יכולים שלא לנשוך את כל העולם בגלל שמגרד\מציק\שורף\מה שלא יהיה להם בשיניים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני כל-כך מבין ללבך.

גם אצלי שני הכלבים עשו שמות בבית וברהיטים עד שנעזרנו במחנכת גורים.

היא לא פתרה הכל אבל בהחלט עזרה לשפר את המצב.

קודם כל, תרים את הבית למעלה.

ספרים, דיסקים, נעליים וכל דבר שרק אפשר תשים בגובה אליו הכלב לא מגיע או בחדר סגור. תזכור שהוא בסה"כ גור ואין לו עדיין שליטה על הדחפים שלו.

בנוסף, תקנה לך קונג.

קונג זה צעצוע מגומי קשיח וחלול בחלקו. לפני שאתה עוזב את הבית, תתקע בקונג חתיכת נקניק או כל "ממתק" ריחני אחר ותן לכלב. ההתעסקות עם הקונג תעסיק אותו ותעייף אותו קצת כך שהוא פחות יתעניין ברהיטים.

דבר נוסף שהוכיח את עצמו אצלינו היה להשאיר לכלב פתיונות.

התיאוריה שלנו היתה שכשאנחנו לא בבית, הכלב מרשה לעצמו להתעסק עם דברים שהוא יודע שאסור לו לגעת בהם כאשר אנחנו כן בבית. תשאיר בקבוקי קולה ריקים על השיש או על שולחן האוכל, רצוי אפילו עם חתיכת נקניק בפנים כך שהכלב יתעסק עם הפתיונות ולא עם הרהיטים.

דבר אחרון שלדעתנו השפיע מאוד על הכלבים שלנו אך זה מתאים בעיקר לכלבים שידועים כבעלי נטייה לחרדתיות (יש לי שני ויסלות והגזע ידוע בחרדת הנטישה שלו).

מאחר והכלב חרד, תמיד ניסינו לנחם אותו בפוצי-מוצי לפני שיצאנו מהבית ומיד אחרי שחזרנו.

הוסבר לנו שהנ"ל רק מחמיר את החרדה של הכלב כי אנחנו עושים "ISSUE" מעזיבת הבית.

העצה היתה "להתעלם מהכלב לחלוטין (!) רבע שעה לפני היציאה מהבית ורבע שעה אחרי החזרה הביתה".

זה מאוד קשה בהתחלה, בעיקר כי כשאתה חוזר הביתה הכלב מרעיף עליך המון אהבה ואתה מת להרגיע אותו אבל תתאפק ותראה שזה מביא תוצאות.

הנימוק שקיבלנו להתעלמות הזאת הינו שכלבים הם חיות להקה. אתה צריך לבסס באופן בלתי ניתן לערעור שאתה מנהיג הלהקה (זכר אלפא Alpha Male) ושהכלב נמצא מתחתיך בהיררכיה.

כאשר הזכר השולט בלהקה חוזר מהציד, אין לו זמן להתייחס ל"צעירים" והוא ראשית "מטפל בענייניו" ורק לאחר מכן מתפנה לצעירים.

אני יודע שזה נשמע מטופש משהו וקצת קשה ליישום, כך חשבתי גם אני, אבל תתמיד ותראה תוצאות.

טיפ אחרון לגבי החפירות בגינה...

קח כמה לימונים ותסחוט אותם במקומות שהכלב נוטה לחפור בהם. כלבים (רובם) לא משתגעים על הריח של הלימון ויעדיפו להתעסק במקום אחר.

אני טפטפתי לימון בחפירה הראשונה... הכלב עבר מקום אחר. טפטפתי במקום השני... עבר למקום חדש.

בכל פעם כיסיתי את הבור וטפטפתי לימון באיזור ולאחר 4-5 מקומות הוא הבין את הרמז ותמו הצרות.

שיהיה בהצלחה,

רפי.

נ.ב. - אין שום טעם להכות את הכלב בכלל!!

אם אתה תופס אותו עושה דבר אסור על חם, צעקת "לא" ברורה ואסרטיבית אמורה לגרום לו להבין את המסר.

10-20 שניות אחרי ביצוע ה"עבירה", הכלב לא ידע לעשות את השיוך בין מה שעשה לבין התגובה שלך. מבחינתו אתה תם מרביץ לו.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

בנוסף לקונג יש גם את סידרת האורקה של פטסטייגיס שגם מעולים (שניהם לא מחזיקים מעמד מול בולדוגית מסוימת אבל לוקח לה חודש חודשיים לפרק את המסיבים יותר - כמובן כשיש בהם הפתעות בפנים - אבל היא לא ממש דוגמא לכלום :) )

בקשר לבית למעלה - בעיקר דברים קטנים זה עוזר , אבל מול כלב גדול יותר / עם ניתור גבוהה (שוב הבולדוגית יכולה לקפוץ לגובה הראש של בנאדם ממוצע , לפחות שלי) זה לא כ"כ פרקטי.

בקשר לעזיבה - האמת שזה כנראה יותר הרגל באמת לא להתעסק איתם 5 דקות לפני היציאה - אבל לרוב אני אומר להם ביי לפני היציאה והם הולכים לישון רוב היום כשאנחנו לא בבית (בדוק מביקורים 10 דקות וכמה שעות אחרי)

בקשר לנ.ב. - מסכים עם כל מילה.

לא אסרטיבי (דגש - אסרטיבי - לא צעקה - כלבים רגישים מספיק כדי להבין את הטון וההתנהגות שלנו, גם טון של אכזבה מביא לפעמים אותה תוצאה) זו שיטה לא רעה, מצד שני - זה בעיקר מרגיל אותם לא להתעסק עם דברים כשאתה בסביבה.

פתרון חביב שניתן לי ע"י המאלף היה כדורי בד (חולצות מגולגלות) - לא כואב , בעיקר מתריד ומסיח את הדעת.

הכלב מתעסק עם משהו שהוא ממש לא אמור להתעסק - כדור בד לכיוונו מלווה בחוסר התיחסות לענין - בא מישמיים - משהו רע קורה כשנוגעים במשהו שלא צריכים.

מצד שני , לא יודע כמה זה יעזור לך , בגלל שאצלינו השימוש בכדורי בד היה חלק מהאילוף.

Then dying is forgetting

פורסם
י

זה לא עוזר ולא יכול לעזור.

אני מציע לקחת מאלף. היום השיטה המקובלת למקרים כאלו היא לעשות שימוש בכלוב טיסה. בכל מקרה, ללא ליווי מקצועי יהיה קשה לשנות את ההתנהגות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם כלוב טיסה ללא הכוונה לא יעשה יותר מדי.

יש גם עוד שיטות שלא כוללות כלוב טיסה כמו קשירה באיזור וכו.

בקיצור - פותח השרשור - מאלף.

דחוף.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...