Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רק מקווה שאתם יודעים להודות על מזלכם שאיפשר לכם להיות מאלו שיש להם ולא מאלו שאין להם. ולפני שיקפצו כל מי שיסבירו לי שהם עשו את כספם במו ידיהם, אשמח אם הם יעשו את החשבון של סך כל ההון החברתי שקיבלו במו לידתם.

(קשרים, יכולת ללכת לחפש עבודה מבלי לדאוג לפרנסה תוך כדי, ועוד, ועוד, פרטים נוספים בקורס מבוא לסוציולוגיה של שנה א').

זהו, ושוב אני אומר. להפיץ את המכתב - כולכם יכולים. (מי שההערה על האשכנזים מפריעה לו מוזמן למחוק אותה. גם אני עושה זאת עכשיו.)

צביקי.

אההה תפסיק בחייך, נקרע לי הלב, למה אתה חושב שקיבלתי משהו? איזה מזל בדיוק היה לי? (איזה מזל בדיוק יש לי היום!?!)

אני גרתי אצל ההורים אחרי שהתפטרתי מהעבודה, בוקר אחד חטפתי קריזה, לקחתי את הכלום שהיה לי, נסעתי לחיפה וחזרתי עם דירה שכורה בלי שהיה לי בכלל כסף לשלם עליה, ובלי עבודה.

חיפשתי עבודה ואחרי חודש מצאתי, אם לא הייתי מוצא הייתי עובר לגור ברחוב, כי התחייבתי לשנה על דירה.

אבל במקום זה, רוב האנשים בוחרים באפשרות הקלה, לעבוד בעבודה שממש ממש קרובה לבית, שיהיה להם נוח, שלא יפריע להם בבילויים, שיהיה להם ימי חופש מתי שבא להם, בעצם מסרבים להכיר במציאות, ומה לעשות - היא לא יפה.

שיקחו את עצמם בידיים ויעשו עם עצמם משהו.

אה, עוד משהו, אני הראשון שדואג להבהיר למישהו שהוא נתן שירות מעל ומעבר.

אה ועוד משהו, כשנולדתי לא קיבלתי כלום, אם כבר רק לקחו ממני הקיבוצניקים.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבורת גזענים, חלאס, נמאסתם!

אני הייתי בחתונות של קווקזים, אתיופים, מולדבים, צברים, מעורבים, אמריקנים ועוד היד נטויה.

אתם יודעים מה? הכול אותו זבל - רעש, רעש, עוד רעש,

אוכל, אוכל, אוכל ועוד אוכל, ואז עוד הרבה רעש ולסיום הרבה אוכל

וכולם עושים את עצמם נהנים. אין שום הבדל בין העדות בתחום הזה, צאו מהסרט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

### ציטוט מיותר של ההודעה מעליך נמחק ###

אני לא בא להיות גזען.

אני עושה הבדל בין עדות וכל אחת מה עושה- בתכלס כולם יהודים.

נכון, אוכל, אוכל ושוב פעם אוכל.

אולי לאחרים משנה "העיקר שיהיה אוכל", לנו אישית חשוב "שיהיה אוכל- אוכל טעים".

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אההה תפסיק בחייך, נקרע לי הלב, למה אתה חושב שקיבלתי משהו? איזה מזל בדיוק היה לי? (איזה מזל בדיוק יש לי היום!?!)

אני גרתי אצל ההורים אחרי שהתפטרתי מהעבודה, בוקר אחד חטפתי קריזה, לקחתי את הכלום שהיה לי, נסעתי לחיפה וחזרתי עם דירה שכורה בלי שהיה לי בכלל כסף לשלם עליה, ובלי עבודה.

חיפשתי עבודה ואחרי חודש מצאתי, אם לא הייתי מוצא הייתי עובר לגור ברחוב (זה נקרא מזל), כי התחייבתי לשנה על דירה.

אז כן, הייתה לך טיפת מזל.

אבל במקום זה, רוב האנשים בוחרים באפשרות הקלה, לעבוד בעבודה שממש ממש קרובה לבית, שיהיה להם נוח, שלא יפריע להם בבילויים, שיהיה להם ימי חופש מתי שבא להם, בעצם מסרבים להכיר במציאות, ומה לעשות - היא לא יפה.

שיקחו את עצמם בידיים ויעשו עם עצמם משהו.

ממש לא. קח את אמא שלי לדוגמא, היא לא יכולה לעבוד בשום עבודה מסודרת עקב השעות (הגן נפתח בשעה 7 ונסגר בשעה 1). לעומת זאת, עבודות עם שעות נוחות ושכר גבוה היא לא מקבלת. היא עובדת כמטפלת ובעבודות מזדמנות, ובכל מקרה השכר שלה מהעבודה בנוסף לקצבת ביטוח לאומי (שכל שקל מעל לכ-1600 ש"ח במשכורת יורד מהקצבה), מסתכם בסכום שלא בדיוק מספיק ל-3 נפשות.

אגב, אני מתגייס בחודש הבא לחיל האוויר וקיבלתי זימון למחר למדור פרט. אני מקווה מאוד שאקבל הקלות, כמו יומיות, אישור עבודה (כך שאוכל לעבוד בערב), קרוב לבית. אם לא - אני אהיה בבעיה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מבלי להכנס לויכוח ,רק רציתי לומר לכם שכשאני נותן טיפ עושה לי טוב לראות את החיוך של המקבל.

איכשהו תמיד כשאני נותן ,אבל תמיד , אני מקבל חזרה תוך פרק זמן קצר בצורות שונות ומשונות.

כי זה כוחו של היקום.

מי שחושב שאני מקשקש - אחלה בפלה.

לא מרגיש פראייר , אני נהנה ומרגיש מליונר.

נסו ותראו.

השאירו את הקשיחות לתחומים אחרים.

לפני מספר ימים לקוח שילם לי (בהמחאה) בעבור שירות שקיבל .הוא רשם על ההמחאה "בברכה" במקום "בלבד".

איזה כיף ,התחלתי גם אני . זה נהדר.

היו לארג'ים ,פתחו את היד ותראו איך אתם מקבלים חזרה.

לא צריך לתקן את העולם ,לא צריך לחשוב "מה אני אשלם עכשיו גם לנהג האוטובוס" ,איפה שאתם מרגישים שצריך - תנו.

בברכה

מוטי.

פורסם

אני בשוק מכמות ההתייפייפות מצד אחד בשרשור הזה, ומכמות הגזענות מצד שני.

אני מאמין שאם מישהו נותן לי שירות ממש יוצא דופן שגורם לי להרגיש טוב, אני אתן לו טיפ.

לעובדה שאני נותן לו טיפ אין קשר לאם הוא המלצר או סתם מישהו שיצא מגדרו בפיצוציה וטרח במשך 7 דקות לעטוף לי שוקולד בשביל להביא לחברה שלי.

לי היו כמה עבודות בשנים האחרונות, ממתדלק לטכנאי מכונות באולינג ואפילו רפתן וכיום אני מתרגם מאמרים מאנגלית לעברית.

בגלל שהיו לי כמה עבודות אני יכול להגיד בלי שום טיפה של רגשות אשם שמי שלא יכול בגיל שלי למצוא עבודה בשכר מינימום, חבל עליו, אבל זאת הבעיה שלו.

אין תירוץ לזה.

לכל בן אדם יש יכולות שונות, אבל אם באמת יש מצוקה של כסף אז הדבר הכי חשוב הוא לעבוד ולא משנה במה.

אין שום סיבה שאני אצטרך לבוא ולשלם למישהו סתם ככה בגלל שהוא נתן לי שירות בינוני או סתם עשה את העבודה שלו, ואם הוא מקבל 10 שקל לשעה, FUCK HIM!

זאת לא בעיה שלי.

שכר מינימום אפשר לקבל בכל מקום כמו שארז אמר, ואם מישהו מוכן לעבוד בפחות מזה אז כנראה שיש לו בעיות פסיכולוגיות ושל דימוי עצמי שאני לא יכול לעזור לו לפתור.

(מקרים אחרים הם של הורים או אמהות חד הוריות, שלהן יש את הילדים ואת העבודה הכי קשה והכי קדושה שיש. אליהן אין לי טענות)

פורסם
ממש לא. קח את אמא שלי לדוגמא, היא לא יכולה לעבוד בשום עבודה מסודרת עקב השעות (הגן נפתח בשעה 7 ונסגר בשעה 1). לעומת זאת, עבודות עם שעות נוחות ושכר גבוה היא לא מקבלת. היא עובדת כמטפלת ובעבודות מזדמנות, ובכל מקרה השכר שלה מהעבודה בנוסף לקצבת ביטוח לאומי (שכל שקל מעל לכ-1600 ש"ח במשכורת יורד מהקצבה), מסתכם בסכום שלא בדיוק מספיק ל-3 נפשות.

אגב, אני מתגייס בחודש הבא לחיל האוויר וקיבלתי זימון למחר למדור פרט. אני מקווה מאוד שאקבל הקלות, כמו יומיות, אישור עבודה (כך שאוכל לעבוד בערב), קרוב לבית. אם לא - אני אהיה בבעיה.

למה כל פעם שאני אומר משהו, חייב מישהו לבוא ולהציג משהו ספציפי שמן הסתם יוצא מן הכלל, אז - אל תקח מקרים יוצאי אופן, אני מדבר על הכלל. מדבר על הלך הרוחות בארץ.

ואתם מוזמנים לסתור אותי אבל לא עם מקרים נקודתיים.

ואגב, מה שאני עשיתי ממש לא נקרא מזל, זה נקרא לעשות מעשה, אתה חושב שלא הייתי מסתדר? אם לא הייתי מוצא את העבודה הזאת הייתי מוצא אחרת, שטויות.

פורסם

יוסי, ארז - תתייחסו למה שכתבתי. הבנתי שאתם נגד לתת טיפ לכל העולם. השאלה היא אחרת.

אם כבר נתתם , אתם רוצים שזה יגיע לידיים הנכונות?

יופי.

אתם רוצים שגם חברים שלכם לא יזרקו כסף לשווא?

אז תעבירו את המייל הלאה.

את הויכוחים האלו כבר עשינו כאן.

אין טעם להתחיל מחדש.

פורסם
שוב , המטרה כאן היא ממש לא לפתוח את הויכוח אם לתת טיפ או לא. בהנחה ונתתם טיפ - לא הייתם רוצים שהוא יגיע לידיים אליהן כיוונתם אותו?

יש עוד אנשים שמילים כמו מעורבות חברתית, מלחמה בקיפוח, שויון זכויות ודומותיהן עוד מדברות אליהם - הם אלו שיבינו את כוונתי.

אתם לא אשמים במצב המלצרים, אתם יכולים להתעלם, לדבר בהתנשאות על האנשים ש"בחרו" לעבוד בעבודות אלו, לזרוק את האחריות על המארחים ועוד.

יכול להיות שאני משאיר טיפ גם למי שחופף לי את השיער במספרה ויכול להיות שאני לא נותן טיפ אפילו במסעדה.

העניין העקרוני הוא שאני לא צריך כאורח להתחיל לעשות חישובים למי אני משאיר את הטיפ כי יכול להיות שהמאנייק שמעסיק את העובדים הוא גנב. אתה יודע מה, גם כלקוח. אני לא "זורק אחריות" אתה זה שמנסה לזרוק את האחריות עליי.

אני גם לא חושב שהמלצרים "אשמים" במשהו. הם אנשים צעירים עם עבודה ואף אחד כאן לא התנשא מעליהם. זה אתה שמקטין אותם לרמה של קבצנים שצריכים לקבץ השלמת הכנסה מהאורחים של האירוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מבלי להכנס לויכוח ,רק רציתי לומר לכם שכשאני נותן טיפ עושה לי טוב לראות את החיוך של המקבל.

איכשהו תמיד כשאני נותן ,אבל תמיד , אני מקבל חזרה תוך פרק זמן קצר בצורות שונות ומשונות.

כי זה כוחו של היקום.

מי שחושב שאני מקשקש - אחלה בפלה.

לא מרגיש פראייר , אני נהנה ומרגיש מליונר.

נסו ותראו.

השאירו את הקשיחות לתחומים אחרים.

לפני מספר ימים לקוח שילם לי (בהמחאה) בעבור שירות שקיבל .הוא רשם על ההמחאה "בברכה" במקום "בלבד".

איזה כיף ,התחלתי גם אני . זה נהדר.

היו לארג'ים ,פתחו את היד ותראו איך אתם מקבלים חזרה.

לא צריך לתקן את העולם ,לא צריך לחשוב "מה אני אשלם עכשיו גם לנהג האוטובוס" ,איפה שאתם מרגישים שצריך - תנו.

בברכה

מוטי.

מסכים! נתינה זה לא רק כסף!

נסו לחייך לקופאית או לזו שאורזת את השקיות בסופר, להגיד לה תודה כאילו היא בן-אדם, לא אויר.

וסיפור קצר: היה לי פעם מכר (בחברה שעעבדתי איתה) שהיה ט-ח-ו-ן בכסף. ופעם הוא בא אליי ביציאה - למה קופאיות לא מחייכות? למה כולם במדינה הזו עצבניים?. לא עניתי לו, אבל מאז הדעה שלי עליו השתנתה. (ולמה שתחייך? בגלל השכר-מינימום שהיא מקבלת? למה שלא תחייך אליה אתה?).

לגבי טיפ למלצרים - מאז שהכניסו את זה כחובה בחשבון, הרסו את הרעיון (חוצפנים בעלי המסעדות! מפילים את התשלום על הסועד בצורה פורמאלית). ישבתי לפני שבוע עם חברים במסעדה - והמלצרית הייתה מקסימה - למרות שקראנו לה כמה פעמים. נתנו לה טיפ של הרבה יותר מה-10% שמחייבת המסעדה. לעומת זאת, כשאני יושב בקופי2גו במועדון החמש וקונה אייסטי - אני לא רואה שום צורך לשלם טיפ.

אביעד

פורסם
אני עושה הבדל בין עדות וכל אחת מה עושה- בתכלס כולם יהודים.

אני לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מסכים! נתינה זה לא רק כסף!

נסו לחייך לקופאית או לזו שאורזת את השקיות בסופר, להגיד לה תודה כאילו היא בן-אדם, לא אויר.

אביעד

מחזק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נגיד ככה.

אם המשכורת של המלצרים כזאת נמוכה (אני לא יודע כי לא עבדתי במלצרות- בנתיים לפחות).

אם היא נמוכה, אז שיעזבו את העבודה וימצאו מקום עבודה אחר עם משכורת גבוהה.

אולי אחרי שהמנהלים של האולמות ייראו שאין מלצרים, אז אולי יתחילו להעריך את המלצרים ויעלו את השכר שלהם.

וכל מלצר שייטפל בבעיה לבד, כל אחד נותן טיפים לפי הכיס שלו!

שמלצר יינסה להגיע להסדר עם מנהל האולם.

לדעתי, זאת בעיה ממש קטנה לעומת בעיות שיש לנו במדינה.

לדוגמא: השתמטות.

בעיה יותר גדולה ורצינית.

ו-falou אתה לא יהודי? אז סבבה תהיה בריא.

כל אחד ואמונתו.

רק שאלה לי אלייך:

ארץ ישראל, היא מדינה של יהודים.

אתה לא יהודי- מה אתה בדיוק עושה פה? אני תמיד רוצה לשאול אנשים לא יהודים את השאלה הזאת.

אלא אם כן אתה יהודי, פשוט לא שומר מצוות ו/או לא רוצה להיות יהודי.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אתה שוכח שהיהודים השתלטו על המדינה הזו, כשהיא לא הייתה בדיוק עזובה כמו בסיפורים, אלא היו בה תושבים באותו זמן, הא ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...