Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי דייהטסו שרייד שנת 92 , אוטומטית .

לאחרונה בעת לחיצה על הגז ומאמץ של הרכב (מאמץ של ההילוך בעיקר) הרכב מוציא עשן לבן מאחור עם ריח חריף של דלק \ שמן שרוף .

לפני כ 5 חודשים כשרכשתי את הרכב ביצעתי יישור קו שכלל החלפת שמנים על כל סוגיו , כולל שמן גיר .

השמן כמובן ירד בצורה דרסטית מאז , עד כמעט למינימום .

מילאתי שמן של דלק 20W50 (אם אני לא טועה) והמשכתי לנסוע .

מאז בדקתי פעמיים במשך 4 ימים והשמן עומד על מצבו .

אבל , העשן הלבן ממשיך לצאת .

בנוסף , נעלמים לי מים ירוקים ממיכל העודפים (לא מהרדיאטור ישירות , שם הכול תקין , כנראה כי יש א מיכל העודפים לקחת ממנו) .

אני חושש שנגרם נזק למנוע , זאת כיון שהרכב התחמם בעבר .

לאחרונה אף חלות התחממויות מנוע בסיום נסיעה , אני מבצע כיבוי מנוע באופן מיידי לפני שהוא מספיק לעבור את החצי או להגיע למקסימום חום .

לאחר כיבוי המנוע והדלקה מחדש - כאילו שום דבר לא היה ...

המד קופץ בצורה דרסטית מאוד וה מה שמדאיג אותי ,זה קורה אחרי נסיעה על כביש מהיר במשך כ 20 דקות בערך במהירות קבועה של 100 קמ"ש לערך .

אני אישית חושב שנגרם נזק כלשהוא , לא יודע אם לראש המנוע אבל יכול מאוד להיות שיש נזק .

חשוב לציין שאין כל כך הרבה עשן לבן , זה קורה בעיקר כשהרכב מתאמץ בהילוך ואחר כך אם אני לוחץ חזק כדי לבדוק אם האוטו מוציא עשן לבן - לא קיים כזה .

לפי החיפושים שעשיתי הספקתי להילחץ וללמוד שיכול להיות שזה ראש מנוע ...

מישהו פה יכו להרגיע אותי ולומר לי מה לעשות כדי לברר שזה אכן לא ראש מנוע ?

הייתי אצל ינקו , שניקה לי את הקרבורטור באוגוסט האחרון והוא עשה לי תיזמון מנוע כי מאז לא חזרתי אליו ושאלתי אותו על המנוע המעשן והוא אמר שאם האוטו עומד ואין עשן שיוצא מהאגזוז אין מה לחשוש .. אבל אני חושש ונראה לי שבצדק ..

עזרה ? אני אשמח :)

תודה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

העשן הלבן - שריפת שמן. תבדוק למה מגיע שמן לבוכנות, ותחזיר תשובה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

העשן הלבן מקורו בחדירת מי קירור לתא השריפה, הפיכתם לאדים, ופליטתם בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

הסימפטומים שמצבעים כמעט בבירור על ראש מנוע הם: אובדן מי קירור במיכל העבוי, בגלל משיכת מי קירור מהרדיאטור.

התחממות המנוע.

עשן לבן.

היסטוריית המנוע שסבלה בעבר מהתחממות יתר.

יש לבצע בדיקת לחץ במנוע חם.

יש לבצע בדיקת לחץ הפוך, במקרה של בועות או סילון מים מהרדיאטור, אטם הראש נפרץ, או הראש אכול, תופעה מוכרת בשרייד ובאפלאוז, והחלפת המנוע, היא צעד בלתי נמנע, במקרה כזה, כי החלפת אטם ראש ומלוי הראש היא ברכב לבטלה, תוך זמן קצר מאד הבעייה תחזור.

לצערי, ליאור ,אני לא איש בשורות היום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אין צורך לצוטט הודעה צמודה

צביקה ,

אני חושש שאולי אני אשם ...

הקיק דאונים שהייתי נותן לשרייד , יכול להיות גרמו נזק .

למרות ש .. הקיק דאונים האלה היו מעטים , עשיתי אותם כדי לבדוק אם האוטו באמת אוכל שמן או לא ..

אני לא יודע אם אני גרמתי את הנזק או לא , אבל אני כן יודע שהאוטו עבר אוברול מנוע כללי לפני כ-10 שנים , שכבר אז בוצע שיפוץ מנוע \ החלפת מנוע .

בכל מקרה , אין מצב שמדובר בגומיות השסתומים ?

בכל זאת , השמן הוא לא טחינה , הוא נראה במצב מצויין והמים ממיכל העיבוי יורדים למינימום ולא נעלמים לחלוטין .

האם יש סיכוי לתקווה ?

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

בדייהטסו נפוצות מאוד בעיות ראש מנוע \ מנוע רקוב - כתוצאה משימוש במי ברז

מה שגורם להעלמות מים \ עשן לבן \ חום מנוע גבוה \ עוד הרבה בעיות

דרך פשוטה לבדוק אם הבעיה קיימת :

פתח את פקק הרדיאטור +כאשר הרכב קר+ (רדיאטור - לא מיכל עודפים) ולא מונע .

תניע את הרכב - תן גז (בלי להתבייש) המים ברדיאטור מושפרצים החוצה \ קופצים ?

אם כן - יש לך בעיית ראש מנוע וחדירה של גזי פליטה למערכת המים .

לפעמים קיימות בעיות ראש מנוע גם ללא התופעה הנ"ל - אך אם תופעה זו קיימת אצלך , בוודאות יש לך בעיה ראש מנוע .

• תוכן חדש...