Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בחרתי לכתוב מאמר המסביר על מה זה קיקפאנלים, מחזה די נדיר בארצנו.

תהנו לכם :wink:

קיקפאנלים. למה לא בעצם?

אחת מתצורות ההתקנה הנפוצות בעולם ה SQ המקצועי הינה התקנת רמקולים ב"קיקפאנלים", או נקודת החיבור של קיר האש ורצפת תא הנוסעים:

kick1.jpg

לרוב הקיקפאנל יכלול שני דרייברים, מיד וטוויטר, ולעיתים הוא עשוי לכלול וופר בלבד או וופר וטוויטר.

ממה זה עשוי?

קיקפאנל לרוב עשוי מפיברגלאס בבנייה עצמית. מעצבים את הבסיס ע"י התבנית של הרכב ואת מיקום האלמנטים ע"י טבעות עץ. יש בעולם כמה חברות המתמחות בקיקפאנלים מוכנים, שמתאימים כבר לרכבים ומשתלבים בהם כמו חלק מקורי. אחת מהחברות הללו היא Q-Logic.

קיק פאנל בתהליך בנייה עצמית:

kick2.jpg

למה שם דווקא?

במערכת סטריאו ביתית, כדי להנות מאפקט הסטריאו וכדי לקבל "מרכוז" צריך לשבת במרחק שווה מזוג הרמקולים:

kick3.gif

ברכב לעומת זאת, אנחנו יושבים קרוב מאוד לרמקול שבדלת שמאל ורחוק מאוד מהרמקול שבדלת צד ימין. אם אנחנו מוסיפים טוויטרים למשוואה, שלרוב יושבים על קורות ה A או הדשבורד, יוצא שטוויטר שמאל "יושב" לנו במרחק כמה עשרות ס"מ בלבד מאוזן שמאל, ובמרחק למעלה ממטר מאוזן ימין.

מאחר וכל אלמנט פונה לכיוון אחר + גלי קול נעים במהירות שונה אחד מהשני + יש לנו החזרים ברכב מהשמשות, חלקי פח, פלסטיק וכו' -> שילוב הגורמים האלה יחד פוגעים מאוד בתוצאה הסופית ומורידים מיכולת המערכת.

kick4.gif

היתרון הכי גדול של קיקפאנל הוא יצירת "נקודת מקור" אחת ויחידה. הרעיון הוא לשים את כל האלמנטים בסמיכות יחסית, מה שנותן יותר דיוק, ובעזרת כיוונים נכונים ניתן להגיע לעומק ו"במה" מצויינים.

היתרון השני של הקיקפאנל הוא הרחקת האלמנטים מהאוזן, לנקודה הכי רחוקה האפשרית ברכב. כפועל יוצא מכך אנו מקבלים שרמקול שמאל "התרחק" בעוד רמקול ימין "התקרב". קיצור המרחקים הזה יגרום לבמה שלנו להיות הרבה יותר ממורכזת ומפוקסת.

בתמונה המצורפת ניתן לראות קיקפאנל בעל דרייבר מידוופר וטוויטר, וממש בסמיכות להם ניצב הוופר המותקן בדלת.

kick5.jpg

החסרון הפסיכולוגי (וקצת פיזיקלי) של הקיקפאנל הוא המיקום הנמוך שלו, מה שגורם למוח שלנו לרצות להאמין שהבמה "נמוכה". בפועל, דרך הפעולה של המוח היא שהרבה יותר קל לנו להבחין בבדלים במישור האופקי (ימין\שמאל) מאשר במישור האנכי (למעלה למטה). במילים אחרות, במרבית הרכבים תתקבל במה בגובה נכון על אף שהרמקולים ממוקמים ברצפה.

עוד חסרון שיש הוא המיקום האסטראטגי למוות מוקדם, מהיר וכואב של האלמנטים עקב תזוזת רגל אחת לא מחושבת. יש להגן על האלמנטים באמצעות רשתות מגן ולא תזיק אזהרה מילולית קטנה לכל מי שנכנס לרכב.

לסיכום:

קיק פאנל הוא המצאה נהדרת, במיוחד לאנשים שהרמוניות הוא פקטור חשוב מאוד מהמערכת. יתרון נוסף של הקיקפאנלים ע"פ התקנה קונבנציונאלית הוא אפשרות מיקום אלטרנטיבית ברכבים קטנים בהם אין מקום על הדשבורד \ לא מעוניינים למשוך תשומת לב מיותרת.

שיהיה בהצלחה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה פתרון מצויין לרכבים קטנים ולרכבים לפני שנות האלפיים מהסיבה הפשוטה שמבנה תא הנוסעים הממוצע של רכב משנות ה2000 ועד היום שונה לגמרי.

ברוב הרכבים החדשים היום המרחק מהראש לקורות הקדמיות (האיי-פילארים) הוא הרבה יותר גדול ממה שהוא היה ברכבים משנות ה90 למשל.

דוגמא מדהימה היא הרכב שבו יש לי את המערכת - קורולה 96

לעומת הקורולה 2007

המרחק ב96 בין הראש לקיק פאנלים הרבה יותר גדול מהמרחק מהראש לקורות הקדמיות, לעומת זאת ב2007 ההבדלים האלה ממש מטושטשים.

בנוסף לזה - אם יש אפשרות לבנות פוד של מיד וטוויטר על הקורות הקדמיות (מערכת שלושה חלקים לרוב) גובה הבמה מובטח בעצם בכל תנאי לעומת גיהנום של כיוונים כשמשתמשים בקיקפאנלים.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא הנפח הפנימי של הקיק פאנל שבסופו של דבר משמש כתיבה סגורה ברוב המוחץ של המקרים ואז המידבאס מאבד את היכולת לרדת נמוך וזה יהיה מאוד מורגש. בקיק פאנל שהוא חלק ממערכת שלושה חלקים המגבלה הזאת לא קיימת.

דבר נוסף זה שבהרבה רכבים חדשים היום ניתן להתקין על הקורות מידבאס של 4 אינטש בלי להפריע לשדה ראיה, אם ניקח לדוגמה יונדאי גטס - אפשר אפילו להתקין די בקלות מידבאס חמש ורבע (בניות פיבר כמובן) בלי להפריע לשדה הראיה.

הפתרון של הקיק פאנל הוא מעולה מבחינת "סורס פוינט" ומבחינת ההרחקה מהראש אם כי הקטע של ההרחקה מהראש נהיה פחות קריטי ברכבים בני זמננו.

עריכה-- אוחדו הודעות עוקבות----

בחלק מהסטאפים שיש בהם קיקפאנלים מוספים עוד זוג טוויטרים בגובה הדש-בורד כאשר הם מופנים אחד כלפי השני והם מנגנים ממש חלש (קרוס-פייר אפקט) וזה בשביל למשוך את גובה הבמה כלפי מעלה וגם בשביל להעניק עומק בצדדי הבמה מאחר ובחלק גדול מהסטאפים שבהם יש שימוש בקיקפאנלים נוצר מצב שהבמה הולכת בקשת - גבוהה במרכז ונמוכה בצדדים.

וזה איתמר - ממאמר שאתה בעצמך פרסמת בעבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בסיכומו של דבר , אין ספק שאין בעיה להעלות את הבמה למעלה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בברכה איך בדיוק אם אתה לא משתמש בריבונים ?

דני

שתי הערות שלי לנושא

קיקפאנל אמיתי לא אמור להיות ליד הדלת אלא ממש בקצה הרגל כדי להגיע למרחק אמיתי גדול , היכן שאתה שמת זה לא ממש קיקפאנל (קיק זה בעיטה שם לא בועטים:lol:)

אם שמים טוויטרים ומידים שם לא נראה לי שיש אפשרות טובה לקבל במה רחבה עמוקה וגבוהה מספיק . במידבאס שמנגן עד 1000-1500HZ לא בעיה , אבל טוויטר הON AXIS שלו הוא למטה ומתפזר לצדדים , בהנחה שהרגליים של הנוסע והנהג לא מפריעות לזרם , ולא יוצרות התאבכויות של גלים חוזרים ו/או חונקות את הסאונד , עדיין תקבל יותר אוף אקסיס

ולכן אני חושב שצריך לשים מידבאס , ואת הטוויטר והמיד לשים למעלה ולהסתמך על כך שבתדרים של המידבאס האוזן לא כ"כ רגישה למיקום , ולשמוע את המיד והטוויטר למעלה מה שיתן במה יותר טובה

אפשרות אחרת היא להשתמש בריבונים ואותם לשים למטה בקיק פאנל כי הם עובדים בצורה כזו שהאוף אקסיס שלהם הוא אנכי , ולכן תקבל את הסאונד למעלה

ואפשרות שלישית היא להשתמש בהורנים

הבעיה היחידה עם הורנים (לדעתי בלי ששמעתי עדיין את הסט של עופר, אבל שמעתי אחרים בסטריאו בייתי ומקצועי) , שאין להם פירוט ומיקרו דינמקה של צלילים גבוהים כמו שיש לטוויטרים מעולים ו/או לריבונים . אבל מבחינת יצירת במה מעולה לכול הרכב הם ללא ספק שילוב מנצח

בברכה יהודה

פורסם

לגבי ההורנים -

כן יש להם פירוט מצוין בתדרים הגבוהים. צריך להבדיל בין אופי הצליל ובין פירוט הצליל. ההורנים נחשבים לעדינים וטבעיים בתדרים הגבוהים ואף יש להם רול אוף מסויים בתדרים הגבוהים ממש (מבורך לטעמי) , אבל בין פירוט ובין אופי יש הבדל.

ההורנים מאוד מפורטים ומצטיינים בבהירות דיוק ופירוט הצליל שהם נותנים וזה מה שגורם ל IMAGE המעולה שהם נותנים.

להורנים יש יתרונות רבים , והיתרון הגדול לטעמי זה הטבעיות של הצליל שהם נותנים. כלי נגינה שונים , כלי מיתר פסנתר ובעיקר כלי נשיפה נשמעים ממש טבעי ומדויק כמו הכלי עצמו , לא יותר ולא פחות . מצד שני מי שמחפש יותר חדות או שחשוב לו יותר מוזיקה אלקטרונית וכו אז טוויטרים יעשו עבודה טובה יותר.

בהקשר לשרשור , מבחינת במה ההורנים מספקים פתרון אידיאלי. הם יכולים לנגן החל מ 700 הרץ בערך ומערכת בקונפיגורציה של מידבאס בדלת מיד בקיק והורנים תניב במה מעולה. בנוסף לבמה הם יוצרים תמונה מצוינת גם בזכות נקודת קרבת הרכיבים. אבל הפיתרון של הורנים רחוק מלהיות אידיאלי. לצד היתרונות שלהם יש להם חסרונות שעיקרם הוא המחיר המאוד גבוה שלהם בשילוב של התקנה מאוד מורכבת וצורך בהגברה וקרוס מתאים , כל הדברים ביחד גורמים לכך שלא פשוט ליצור מערכת מבוססת הורנים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מציע למי שמגיב בעד ונגד שקודם ישמע מערכת עם Kick panel שתוכננה בצורה טובה.

לא פעם יצעו נגדי בפורום אנשיפ נגד KP מבלי ששמעו אפילו סט אחד עובד.

נכון שלכל התקנה יש את היתרונות והחסרונות שלה, אצלי ברכב למשל קשה לי מאד להשלים עם העובדה שטוויטר והוופר מאד רחוקים אחד מהשני ואני לא כ"כ מצליח למצוא את הנקודות חיתוך וכיוון המתאימות לרצונות שלי, אולי לאחרים זה כן היה מתאים.

בינתיים, אני די מתחרט שלא הלכתי על התקנה של סט מלא ב-kickpanel.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

לפני שעשיתי את ההתקנה ברכב שלי חשבתי לכיוון הקיקפאנלים וחיברתי את הרכיבים ביחד (מידים וטוויטרים) והיה לי מורגש מאוד שהרמקולים מנגנים מהרצפה. ידעתי שיש לי יכולות להתקין את שניהם על הקורות אז פשוט לא ראיתי מה הטעם להיאבק בכוונים מטורפים בגלל מיקום פיזי נמוך.

ישבתי ברכב שיש בו מידים בקיק פאנלים שבכלל לא מופנים כלפי מעלה אלא אחד כלפי השני והטוויטרים היו בקורות - התוצאה היתה טובה מאוד סה"כ.

יצא לי לשבת ברכב אחר שהיה בו אילתור של קיק פאנלים אבל המערכת ממש לא היתה מכוונת כמו שצריך.

אולי זה יצר אצלי רושם מוטעה לגבי כל הנושא של קיק פאנלים - אבל אם יש אפשרות להתקין גבוה, לפחות כמו שאני רואה את זה, זה עדיף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דני זומרשטיין כתב:

בברכה איך בדיוק אם אתה לא משתמש בריבונים ?

דני

בנוסף ומעבר להכל, נסיון.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בנוסף ומעבר להכל, נסיון. זה ממש עוזר , הרי לקחת את זה והחלטת לפרוש אז מה זה מועיל לנו :lol:

דני

אבל אם תיתן כמה רמזים/תיקונים למה שנאמר פה אני אשמח לדעת עוד :|

בברכה יהודה

פורסם

זהו, שתמיד או כמעט תמיד הכל כבר נאמר.

זה כמו לאפות עוגה. צריך נסיון. לא במקום ידע:

קנה את הקמח הכי טוב, הביצים הכי אורגניות , מרגרינה ומה לא, גם המיקסר והתנור הכי טובים, אבל: השאלה מי יערבב את החומרים ,ואיך , ומה יעשה עם העיסה. אצל מישהו אחד זה יצא מדהים, אצל האחר יצא ברמה של ישר לפח.

במקום אחד יעשו מזה כמויות עוגות בעטיפות משכנעות בשיטה של אוסם ועוגות הבית, הכי סטנדרטי וסדרתי, אצל קונדיטור תקבל עוגה בהתאמה אישית שחשיבה וטעם קיימים בכל ביס.

זה נסיון, סליחה, שיטה ונסיון. או, אולי בעצם -רצון שיטה ונסיון? ובעצם - מחיר. עלות.

זהירות: לא כל מה שיקר ו/או מבטיחים לך, אכן יתקיים.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כדי צפוי שכל אדם שני שעולה לרכב יתן לרמקול בעיטה קטנה וחמודה .

במיוחד אם אתה אדם טוב שעוצר לטרמפיסטים על הדרך .

וכל פעם לזרוק מילה תיזהר , תיזהר , תיזהר וכו'... כל הנסיעה אתה מוטרד מהרמקול .

כמה כבר המגן שלו יכול להחזיק ?@!# בכל זאת זה עדין .

בגדול הבניה יפה , יפה מאוד !

אבל אני אישית בכל זאת מעדיף את הבניה גבוהה יותר .

במקום שבו אני יכול לשמוע בבמה "גבוהה".

אבל הקטע היפה שכאן לא רואים את הרמקול , מה שטוב נגד גנבים .

כרגע נפתח בי עוד דרך לסדר רמקולים של 3WAY לפני שחשבתי לרדת מהעניין בגלל הקושי שבו.

ד"א אהבתי מאוד את הבניה שם . מסודר ממש יפה, רק חבל שהאח הקטן או משהו כזה יעלה לרכב :(

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

איתמר , אחלה כתבה. תמיד טוב לקרוא דברים שהם מעבר.

ישבתי ברכב שיש בו מידים בקיק פאנלים שבכלל לא מופנים כלפי מעלה אלא אחד כלפי השני והטוויטרים היו בקורות - התוצאה היתה טובה מאוד סה"כ.

יצא לי לשבת ברכב אחר שהיה בו אילתור של קיק פאנלים אבל המערכת ממש לא היתה מכוונת כמו שצריך.

אולי זה יצר אצלי רושם מוטעה לגבי כל הנושא של קיק פאנלים - אבל אם יש אפשרות להתקין גבוה, לפחות כמו שאני רואה את זה, זה עדיף.

לנפורס - קיקים זה פתרון מעולה ומשמש הרבה אנשים רציניים שבונים מערכות איכותיות. קיק שבנוי כמו שתריך בסופו של דבר יגרום לבמה גבוהה ובעיקר מה שחשוב יותר זה תמונת סאונד נכונה. נכון שיש את אפקט הקשת וכו אבל בסך הכל היתרונות גדולים מהחסרונות.

לצערנו בארץ ממעטים אנשים לבנות קיקפאנלים משום מה.

שלום לכולם.

בחרתי לכתוב מאמר המסביר על מה זה קיקפאנלים, מחזה די נדיר בארצנו.

אחת מתצורות ההתקנה הנפוצות בעולם ה SQ המקצועי הינה התקנת רמקולים ב"קיקפאנלים", או

איתמר.

כמו שנאמר כבר , עושה רושם שאנשים שלא ממש מנוסים בבנית מערכות עם קיקים מגיבים כאן , אחרת אין סיבה שבכל העולם זה נפוץ ורק אצלנו לא.

מה שכן ברור שיש פה נושא שצריך להכיר ויש המון מה לדעת בעניין. לבנות מערכת ולתכנן אותה כך שבמה ותמונה וכל השאר באמת יהיו כמו שצריך מצריך ידע ומחשבה תחילה. הייתי שמח אם אנשים היו מרחיבים קצת בהיבט המקצועי תכנוני של העניין.

בברכה

דני

זה כמו לאפות עוגה. צריך נסיון. לא במקום ידע:

זה נסיון, סליחה, שיטה ונסיון. או, אולי בעצם -רצון שיטה ונסיון? ובעצם - מחיר. עלות.

זהירות: לא כל מה שיקר ו/או מבטיחים לך, אכן יתקיים.

דני

בנוסף ומעבר להכל, נסיון.

דני

דני אתה מדבר על ניסיון וידע ובעיקר על כך שאין ספק שאין בעיה להעלות את הבמה למעלה. אני לא חושב שזה כל כך טריויאלי. כמה רכבים שיש בהם מערכת ברמה עם בניות פיברגלאס של קיקפאנלים בנית וכיוונת ?

במקום לדבר על עוגות נשמח לשמוע מה באמת עושים .

פורסם

טוב, אכן נושא מעניין לדיון.

קיקפאנלים הוא רעיון טוב, אך הוא פתרון רק במצב שאין דרך אחרת לבנות מקום לאלמנטים.

תמיד תהיה בנייה עדיפה יותר של אלמנטים כמו טוויטרים ומידים כמה שיותר כלפי מעלה.

אני לא דוגל בעקרון הONE SOURCE POINT מכיוון שמאוד מאוד קשה ליצור איזון והרמוניה בין האלמנטים, מה גם שמאוד קשה ליצור במה נכונה מבחינת גובה ומרכוז, לגבי עומק אז בד"כ בבניה של קיקפאנלים אין יותר מידי בעיות של עומק מבחינת צלילים גבוהים כי סה"כ יש הרבה מקום לגל להתפשט.

אבל מבחינת נפח ברוב המקרים למידבאס סטנדרטי לא יהיה מספיק נפח עבודה בקיקפאנל.

רוב האלמנטים של 6-7 אינטש דורשים לפחות 8-12 ליטר כתיבה אטומה, מה שמאוד קשה להגיע בקיקפאנל.

אלא אם בונים את הקיק עצמו כקיק עם פורט, בדומה לשיטת טרנסמישן ליין של רמקולים ביתיים, ואז גם חובה שיהיה נפח זהה לחלוטין ל2 הקיקים (מאוד קשה לתכנן את זה ) וכמובן פורטים זהים על מנת שיהיה כיוון תיבה לתדר נכון וזה בשני הקיקפאנלים.(וגם זה מאוד מאוד קשה לתכנון).

לגבי מידים, לרוב דווקא בנייה של קיק פאנל תוריד את גובה הבמה, אומנם מבחינת רוחב יהיה יותר מקום והבמה אכן תהיה מאוד מוגדרת מבחינת רוחב ורק זה נובע ממה שנקרא "אפקט הקשת", אבל כאשר המיד יהיה על הדש בורד או על הקורה תמיד הרוחב ישתנה משמעותית.

על טוויטרים אני בכלל לא מדבר מכיוון שתמיד עדיף שטוויטר יהיה כמה שיותר און אקסיס, ואת המשחק שלו מבחינת מרחק מבצעים ע"י שינויי זוויות ופאזות אקוסטיות, וכמובן שכל מערכת כזו דורשת איקולציה של כל ערוץ(ימין ושמאל).

בגדול, אם כבר ניגשים לעבודה ועושים בנייה של פיבר, אין שום טועם לבנות קיק מלא של כל הסט כי את הטוויטרים בוודאות אפשר לשים על כל קורה, מידים לפעמים זה מעט יותר בעייתי תלוי בגודלו של האלמנט, אבל גם אותו לרוב אפשר להניח על הדש בבניה של הגבהה קטנה , את המידבאסים אפשר להתקין בקיק רק אם יש בעיה של מקום על הדלת.

אבל אני עדיין אמליץ על בנייה של תיבה אטומה על הדלת של 8-12 ליטר, או באמת אם יש מקום כמו ברכבים מסחריים (כמו אצלי בפורד קונקט לדוגמא) שיש קיקפאנל גדול במיוחד ואז אין בעיה לשים עליו מידבאס .

עדיף תמיד לעשות בניה של טוויטרים בקורות + מידים אם יש , ובנייה של תיבה אטומה על הדלת למידבאס .

under construction..

פורסם

דני אתה מדבר על ניסיון וידע ובעיקר על כך שאין ספק שאין בעיה להעלות את הבמה למעלה. אני לא חושב שזה כל כך טריויאלי. כמה רכבים שיש בהם מערכת ברמה עם בניות פיברגלאס של קיקפאנלים בנית וכיוונת ?

במקום לדבר על עוגות נשמח לשמוע מה באמת עושים .אתה פשוט לא מכיר את דני (גם אני לא אישית) , אבל הוא עבד בצפון בהתקנות (מצת אור בחיפה אם אתה מכיר ), ואם הוא אומר הוא יודע מה שהוא אומר

אני מתערב כי ברור לי שדני בצניעותו לא יגיב על ה"אתגר" הזה .

ולגבי השאלה אם לך יש מה להוסיף בנושא אני אשמח

לניר אני מסכים איתך שיש בעיה של מקום בקיקפאנל , ולעשות טרנסמישיין ליין וברכב זה לא דבר כ"כ פרקטי , כי צריך מישהו שיודע לתכנן דבר כזה היטב ויש לו נסיון . זה לא תכנון טריוויאלי (לפחות לא בעיני) , ולגבי בניה בדלתות , אז במכונית מסחרית יש גם דלת יחסית גדולה ועם איטום מובנה לקוי בצורה די גרועה (מה שלא רואים בפרטיות ),אבל במכונית פרטית להצלילח לשים תיבה של 12-17 ליטר , בלי לפגוע באיטום ובחלונות חשמל ובלי לפגוע בכול הדברים שיש , זה גם לא טריוויאלי . ויש הרבה מכוניות שאני מניח שלא תוכל לבנות להן תיבות בדלת.

אז נגדיר את זה כך , יש המון פשרות כואבות ברכב , ולעיתים דבר אחד מצליח יותר מאשר אחרים ברכב ספציפי . הבעיה היחידה היא שכמו שגנדאלף אמר ובצדק , בארץ לא משתמשים בזה ולא יודעים להשתמש בזה גם על תיבות לדלת לא כולם מודעים , ובקיצור התרבות/הבנה של אודיו לרכב זה כמו מדינת עולם שלישי . הדברים משתפרים ללא ספק , כי אם איתמר היה כותב את התרד' הזה לפני 4 שנים התגובה האינסטינקטיבית הייתה "שו הדא- תפסיק לבלבל לנו במוח " או משהו דומה . היום ניתן לנהל דיון על הנושא

רק דבר אחד נוסף , חבל שכול פעם שיש כבר דיונים שחורגים קצת מאיזה מגבר הוא סיני ואזה מגבר נותן תמורה לכסף , אני לפחות רואה שחסרה לי מאוד זווית המבט של אוגי שנעלם משום מה מהפורום וחבל .

בברכה יהודה

• תוכן חדש...