Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה הבאה אינה קונבציונלית , אך תתיחסו ברצינות בבקשה.

הרכב המדובר הינו cj 4300 .

עלה לי רעיון לחיסכון בדלק.

הוא מיושם במספר רכבים ואף אופנועים (VMAX 1200ׂ).

במקום לנסוע אם 6 צלינדרים כל הזמן, למה לא לנסוע אם 4 ו6 רק שצריך(שטח,עליות).

אני לא יודע איך זה מיושם מכנית ב VMAX. באופנוע הזה יש 4 צלינדרים .

עד סל"ד מסויים עובדים רק 2 . ואז בהאצה עובדים כל הארבע.

גם אם זה יצריך לפתוח מכסה מנוע ולהזיז מנוף, זה יהווה פיתרון טוב לכמה גיפאים במהלך היום יום.

אני יודע שזה ניתן.

נאמר לי שייש בודאות אתרים שעוסקים בנושא.

אך אינני יודע מה לחפש.

בברכה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

א. הכי פשוט- שים מלפנים שני גלגלים קטנים . מאחור שני גלגלים גדולים. הרכב תמיד בשיפוע/ירידה

נוסע ללא מנוע...!

ב. יותר מסובך- בוולו שלי שני קרבורטורים. אין בעיה לשים ברז ולנסוע על 3 צילינדרים....

סדר הצתה משתבש המנוע יקרטע...

ג. יותר רציני- זה לא מעשי! השיטה הקלסית היא צמצום מס סיבובי המנוע ולא מס הצילינדרים!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • ספונסר פורום
פורסם

במרצדס 600 יש מנגנון דומה,בנסיעה רגילה 4 צילינדרים לא עובדים

הבעיה היא איך למנוע מהצילינדרים שלא עובדים להפוך לנטל על השאר,לא מספיק לנתק ניצוץ\דלק,צריך להשאיר את שסתומי הפליטה פתוחים קבוע(כמו בVMAX של ימהה) ורק אז ישנו חיסכון בדלק.

אורן

פורסם

ליסוע על 4 קבועים כל הזמן זה לא טוב

כי ה 2 האחרים לא יתחממו.

ב קאדילק STS (ואולי בעוד קאדילקים) יש מערכת הגנה על המנוע, כאשר הוא מתחמם יתר על המידה אז 2 מתוך 8 עובדים

אבל המערכת כל הזמן מחליפה ל 2 אחרים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דבר ראשון הרעיון ישים כתגובה ל jlavi2002.

הוא מיושם במספר רכבים ואופנועים.

בזמן ששני צלינדרים לא עובדים צריך לוודא שהם פתוחים אחרת יהיה וקום שיפריע.

כעיקרון אם אני יחבר לסעפת היניקה 2 ברגי פרפר במקומות אסטרטגיים (אותם אני יפתח כשאני רוצה לעבוד רק על 4 צלינדרים ויחסום את סעפת היניקה ב2 מקומות(שסתומים חשמליים או אפילו ידניים) בין בורג הפרפר לקרבורטור וייכוון את הקרבורטור בהתאם אני יקבל את המבוקש.

בזמן ירידת הבוכנה היא תשאב אויר חופשי ולא יהיה וקום.

צריך לפתח את זה...

איזה ביטוי עליי לחפש ברשת?

עלמנת למצוא עוד חומר.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מצטער לאכזב אותך אבל לא תצליח לעשות זאת על קרבורטור אחד.

אם תנתק את ההצתה לצילינדרים הם ימשיכו לשאוב דלק.

אם תחסום (כמו שהצעת) את המעברים ההתנגדות תהיה מאוד גבוהה( וואקום מאוד גבוה) ורק תעלה את צריכת הדלק.

ללא שליטה על הדלק של כל צילינדר ( ברכב הזרקה למשל ) לא תוכל לעשות זאת בפשטות.

פורסם

שלום.

לא המצאתה את הגלגל הדבר יוצר בעבר במיספר מכוניות ונחל כשלון חרוץ.

הבעיה העיקרית היא לא איך לנתק 2 צילנדרים אלה איך לגרום שלא יפריעו לפעולתם של יתר הבוכנות,

הכונה כול צילנדר שאתה מנתק חיבים להשאיר את השסתומים במצב פתוח או הבוכנות יתפקדו כקומפרסור ויבלמו את המנוע.

הראשונים שיצעו אם הרעיון הזה היו חברת אוודי ופוציואגן בשנות הא 80 ואכלו מיזה חרה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היום הדבר קיים במנועי BMW בדגמי הM בתצורת V10 כאשר במצב נורמלי הרכב מתפקד כמנוע V8 לכל דבר ולחיצה קטנה על כפתור על גלגל ההגה מוסיפה את שני הצילינדרים הנוספים ומעלה את ההספק מ400 כ"ס ל512 כ"ס

יש לציין שישנה בעיה של חוסר איזון על גבי גל הארכובה שיש להתגבר עליה בנוסף לשאר הבעיות ,במנוע טורי העניין נראה לי קשה מאוד לביצוע עקב הויברציות שיווצרו

יגאל

פורסם

למה אתה חושב שתרוויח מזה משהו?

כדאי קודם להבין את הרעיון שעומד מאחורי הדבר הזה. הבוכנות הרי ממשיכות להסתובב, זה לא שתחסוך אנרגיה כלשהי. ברכבים חזקים, מוזרקים, במצב של שיוט רגוע, נוצר מצב שמשך פתיחת המזרק הוא כל כך קטן ביחס לזמן פתיחת וסגירת המזרק, שנוצרת בעייה של דיוק בכמות ההזרקה. אם מבטלים חלק מהצילינדרים, אז מוסיפים כמות דלק תואמת למזרקים בצילינדרים שעוד עובדים, ועם משך הזרקה גדול יותר בצילינדרים האלה, יותר קל לשלוט בכמות הדלק המוזרקת בכל פעימת עבודה. אתה מדבר על רכב מאוייד, וכדאי שתבין קודם מה אתה רוצה והולך להרוויח לפני שאתה מעתיק טכנולוגיה שרלוונטית לרכבים מדור אחר.

פורסם

כאשר יכנסו לשימוש שסתומי המנוע החשמליים שהנם מבוקרי מחשב, אז יהיה קל לבצע מצב של שסתומים מסוימים שישארו פתוחים קבוע כל זמן שינתן פיקוד להפסקת ניצוץ והזרקה לצילינדרים מסוימים וזאת כי כל שסתום פועל עצמאית ללא כל קשר מכני בין יתר השסתומים.

שסתומים כאלו כבר נמצאים בשלב מתקדם לקראת תחילת הופעתם במנוע מכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
היום הדבר קיים במנועי BMW בדגמי הM בתצורת V10 כאשר במצב נורמלי הרכב מתפקד כמנוע V8 לכל דבר ולחיצה קטנה על כפתור על גלגל ההגה מוסיפה את שני הצילינדרים הנוספים ומעלה את ההספק מ400 כ"ס ל512 כ"ס

יש לציין שישנה בעיה של חוסר איזון על גבי גל הארכובה שיש להתגבר עליה בנוסף לשאר הבעיות ,במנוע טורי העניין נראה לי קשה מאוד לביצוע עקב הויברציות שיווצרו

יגאל

לא נכון! מאיפה הבאת את זה?

המנוע תמיד עובד על 10 צילינדרים, ביצועי המנוע משתנים על פי הפרמטרים של מערכת ניהול המנוע ופקודת הנהג דרך מערכת ה-iDrive.

אלכס.

פורסם

מצטרף לשלילת העובדה לגבי ה M5 וגם מתקן, אם כבר 507 ולא 512 וגם ע'פ מה שזכור לי הלחצן אינו על גלגל ההגה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...