Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חוקית ולא בטיח...

מבחינה חוקית גרידא - אין לבצע שום שינוי במרכב/במכלולי הרכב ללא אישור מהיבואן.

זה שהחוק לא נאכף בצורה נאותה(וטוב שכך) זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אבל זה שינוי קוסמטי בלבד לא נראה לי שהוא מדבר על שיט ברח לי השם של זה הדבר שדוחס יותר אויר....

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

אני באמת לא מבין... אם זה יביא לשיפור הרצוי, מה חאפרי בזה?

- אני לא יודע אם אתה מכיר רנואים... אבל הפילטר יושב שם בדיוק מאחורי הרדיאטור...

ואין שום כיוון ראוי שאוויר בטמפ' נורמלית להכנס - אלא על ידי כונס..

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אבל זה שינוי קוסמטי בלבד לא נראה לי שהוא מדבר על שיט ברח לי השם של זה הדבר שדוחס יותר אויר....

התכוונת לטורבו.

הוספת כונס לא תיתן כלום. אתה רוצה שהאוויר יתקרר ? (כמו באינטרקולר ?)

טמפרטורת האוויר הדחוס (כתוצאה מהטורבו) היא גבוהה בעשרות מונים מהטמפרטורה החיצונית (גם במהלך נסיעה וכאשר מורכב לך כונס "מקצועי" ללא אינטרקולר).

קפיש ?

S-מוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני באמת לא מבין... אם זה יביא לשיפור הרצוי, מה חאפרי בזה?

- אני לא יודע אם אתה מכיר רנואים... אבל הפילטר יושב שם בדיוק מאחורי הרדיאטור...

ואין שום כיוון ראוי שאוויר בטמפ' נורמלית להכנס - אלא על ידי כונס..

רון.

מה שחאפרי בזה הוא שבדרך כלל אתה רואה כונסים של כל מיני טנדרים קוריאנים מותקנים על גרוטאות למיניהן, בדרך כלל בלי בכלל לטרוח ולחתוך חור במכסה המנוע...

ויצוינו לגנאי מבחר האונו דור 1 המרוטות בשכונה שלי הנושאות בגאון כונסים של קיא קרניבל.

זה נראה סתם כמו נזם נחושת באף חזרזיר. וקיימת סטיגמה די מוצדקת שמדובר בדרך כלל בחירטוטו דאווין.

אם אתה רוצה להביא אויר קר לפילטר האויר, ופילטר האויר יושב בדיוק ליד הרדיאטור, אז כונס יעזור לך רק אם תשים אותו ממש בקצה מכסה המנוע. זה ייראה זוועה ויש פתרונות טובים יותר.

תחפש באיזור שמתחת לפנסים ובטוח תמצא מקום ממנו אפשר להוסיף צינור שרשורי, כמו של מזגנים שיוליך אויר לפילטר, ותבודד את הפילטר מהרדיאטור בעזרת איזה שהוא דפלקטור בסיסי. זה יספיק.

המהדרין ימקמו את הפילטר עצמו מאחורי איזה פנס.

בכל מקרה - לא חסרים פתרונות אסתטיים, זולים ויעילים יותר מכונס.

פורסם

אני מכיר מלא אנשים ששמים סתם ככה כונס, בלי לחתוך את הפח , רק ליופי..

ועוד לא הבנתי מה הקטע של הכונס העליון, זה ששמים על הגג (ראיתי כזה באימפרזה), הוא ליופי או שהוא עושה משהו?

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

ועוד לא הבנתי מה הקטע של הכונס העליון, זה ששמים על הגג (ראיתי כזה באימפרזה), הוא ליופי או שהוא עושה משהו?

במכוניות ראלי אמיתיות, מוסיפים בהרבה מקרים כונס שכזה על הגג כדי לצנן מעט את הנהג והנווט כשהם טסים להם בערבות דקאר (לדוגמא) בלי מזגן.

במכוניות כביש זה נועד לשני דברים - 1. דאווין, 2. הורדת צריכת דלק ומהירות סופית על ידי פגיעה במקדם גרר.

פורסם

במכוניות ראלי אמיתיות, מוסיפים בהרבה מקרים כונס שכזה על הגג כדי לצנן מעט את הנהג והנווט כשהם טסים להם בערבות דקאר (לדוגמא) בלי מזגן.

במכוניות כביש זה נועד לשני דברים - 1. דאווין, 2. הורדת צריכת דלק ומהירות סופית על ידי פגיעה במקדם גרר.

מסכים איתך אך יש עוד ייעוד לכונס והוא קירור סעפת היניקה ראה אצלי/קליאו 16V/WILLIAMS /19 קבריולט.

my rsi in r.g.jpg

פורסם

מסכים איתך אך יש עוד ייעוד לכונס והוא קירור סעפת היניקה ראה אצלי/קליאו 16V/WILLIAMS /19 קבריולט.

נראה לי שהוא לא התכוון לכונס כזה, אלא לכונס על הגג, שמכונה לעיתים בטעות "פריסקופ".

משהו כמו מה שיש לאיפרזה הזאת על הגג:

frontlip2.jpg

פורסם

אישפוז,כונס האויר פוגע בצריכת הדלק (כלומר צריכת הדלק עולה ולא יורדת כמו שכתבת), לא ?

פשוט לא היה לי ברור איך פגיעה במקדם גרר תוריד את הצריכת דלק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אישפוז,כונס האויר פוגע בצריכת הדלק (כלומר צריכת הדלק עולה ולא יורדת כמו שכתבת), לא ?

פשוט לא היה לי ברור איך פגיעה במקדם גרר תוריד את הצריכת דלק.

הכוונה כמובן הייתה להרעה.

אם צריכת דלק נמדדת בק"מ לליטר, אז צריכה גרועה יותר משמעה פחות ק"מ לליטר.

הכוונה שלי הייתה שצריכת דלק של, נאמר 9 ק"מ לליטר עלולה לרדת ל-8 ק"מ לליטר. שזה גרוע יותר.

טרמינולוגיה. זה הכל.

פורסם

אני באמת לא מבין את האנשים האלה שמוסיפים כונסי אויר למכוניות בלי לעשות חור במכסה מנוע,הרי זה לא ברור שזה רק יפגע בביצועים,בצריכת הדלק,ולטעמי גם במראה המכונית (סיוויק עם כונס במנוע, פשוט חבל).

מילא רכב כמו אימפרזה טורבו שכל המראה שלו מנופח אז זה מוסיף לאגרסיביות (מה גם שהוא באמת זקוק לזה).

אבל כמובן שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...