Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן C4 מול סובארו 2.0 (מול הרובר)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, מכרתי את ה- R25 האהובה והנהדרת שלי, לשם החלפה לרכב עם 5* בטיחות לאור התרחבות המשפחה (טפו טפו טפו). ההתנתקות היתה קשה נפשית, ואני עדיין חושב שזהו אחד הרכבים המציגים את התמורה הגבוהה ביותר ביחס למכיר.

אני מקווה שתשמחו לשמוע שהרכב נמכר לחבר הפורום, שראה את המודעה כאן, ולא לאזרח צעיר ופוחז שהגיע מלוח yad2, אף שהאחרון הציע מחיר גבוה יותר. כן, אולי אני פראייר, אבל רציתי לדעת שהרכב הולך לידיים טובות, של מי שיש לו רכב אספנות ואפילו מכיר את מנהל המוסך בו הרכב טופל.

מבין רכבי ה- 5*, מצא חן בעיני ה- C4 יותר מכולם. אבל משום שלאור בעיות הגב שלי אני צריך רכב שתומך בגב התחתון כמו שצריך, קיבלתי את ה- C4 לנסיעת מבחן לחיפה. להלן התרשמותי הצנועה, שלא מייצגת כמובן סיבובים מסמרי שיער בדרך לסדום אלא נסיעה מת"א לקרית ביאליק. מקווה שיהיה לפחות קצת מעניין, ואשמח לשמוע אם דעתכם שונה/זהה:

אז קיבלתי את ה- C4 לנסיעת מבחן לקרית ביאליק. ממה נתחיל?

ההגה בתחילה נראה מוזר (הרי טבורו קבוע) אבל מתרגלים אליו בשניה. דווקא הצופר די מאכזב, במיקומו בתחתית הטבור (למה לא בידית האיתות?) ובצפצופו החלוש. עם הרכב ברמה הבסיסית מקבלים גם בקרת שיוט ושליטה על הרדיו מההגה - תוספת נהדרת.

גם התצוגה (לוח מכוונים) נראית מוזרה, ובכלל לא ברור הפיצול לשלושה חלקים, אבל גם לזה מתרגלים בשניות. הלוח העיקרי מצוי מעל לדשבורד, בחלקו המרכזי, ומציג מהירות דיגיטלית (בצורה בהירה מאוד), טמפרטורת מנוע (טוב, טמפרטורת נוזל קירור) ודלק. מכווני הדלק והטמפ' לא ברורים כמו מד המהירות, אבל מצד שני לא בחונים אותם כל רגע (בעצם אולי טמפ' בסיטראון זה חשוב ;-) ). יש גם את השטויות הרגילות - כמה ק"מ עוד נשאר לנסוע בהתחשב בדלק שנשאר במיכל וכו'.

במרכז הקונסולה, מעל לרדיו, צג נוסף, עם ה- RDS, תאריך וכו'. די מיותר כאשר הרדיו נשלט מההגה, אבל כמובן נחוץ לכיוון תחנות ומענה לשאלות מהותיות כגון מה הטמפ' בחוץ וצריכת הדלק הנוכחית.

ממש מעל להגה, צג דיגיטלי של הסל"ד (אומרים שהוא משנה צבעו מכתום לאדום בסל"ד גבוה - לא הגעתי לשם), המכיל גם את סימון ההילוכים (נניח, D ו- 3). השימוש בצג זה הוא כמובן כמעט ומיותר לנהג הממוצע, למעט בעת העברה מ- R ל- D או בעת שימוש באופציה הידנית (לא תורמת הרבה לטעמי).

הרכב מאוד נעים ומרווח מבפנים, אפילו שהוא מעט קודר בצבעיו ולא ניתן, בעצם, לראות את שיפולי מכסה המנוע.

מטרת הנסיעה היתה לוודא את מידת הנוחות (עבורי) של כסא הנהג. הכסא ניתן לכוונון גם לגובה (חשוב מאוד, וגם כאשר הוא גבוה - מעט שערות ראשי המתפרעות אינן נוגעות בתקרה, כמו שהיה קורה לי לעתים ברובר), וההגה ניתן לכוונון לגובה ולעומק. תנוחת נהיגה טובה ניתן למצוא בקלות. הבעיה היא שהתמיכה בגב התחתון, אף שהיא טובה למשל מאשר במאזדות החדשות, אינה ניתנת לכוונון ולא משתווה לזו של הרובר. גם התאוצה, לא משתווה לזו של הרובר. מצד שני, לאחר נסיעה ארוכה הגוף מרגיש טוב יותר מאשר לאחר נסיעה ארוכה ברובר, שהצריכה התמחתות של הגב (אצלי, בכל מקרה).

תיבת ההילוכים (AL4?) קצת מוזרה. מחד, היא מאוד מקלה על האטות וכמעט ולא מרגישים החלפות הילוכים. מאידך, בעת KICK, היא קצת משתהה ומורגשת "זריקה" קלה של הגוף קדימה לפני הורדת ההילוך. מצב הספורט אינו מועיל הרבה, היות שהוא מאפשר למשוך את ההילוכים אך לא משאיר את ההילוך הבא בסל"ד גבוה (כמו למשל ברובר - שם הגיר הרציף פשוט עובר לעבוד בסל"ד גבוה).

הגעתי לקרית ביאליק. לקחתי לשם השוואה את הסובארו סטיישן ("sport wagen") של הורי - 2.0R. הכסא הרבה יותר טוב. כנראה בשל נפח המנוע, הוכנסו לרכב כסאות ספורט מעולים. התמיכה בגב התחתון הרבה יותר טובה מאשר ב- C4, וגם הלפיתה הצידית. מה שכן, הרכב מרגיש הרבה יותר צפוף, ועל אף העיצוב ההיי-טקי (צבע אלומיניום, מתגי מיזוג כפי שמקובל כיום, וכו'), קצת פחות מודרני.

בנוסף, אני פתאום מתקשה להבין למה לעזאזל לא עושים שימוש בקונסולה של סיטרואן אלא ממשיכים להשתמש בחוגות האלה של קמ"ש וסל"ד :-) .

אבל, הרכב הוא פשוט סמוראי עצבני. 160 כ"ס לא הולכים - הם רצים. הצליל הוא צליל סובארואידי טיפוסי ולא מגרה. אבל איך שהרכב הזה טס... משעשע לראות את תגובת הנהגים ברמזור, הרגילים לסובארו עצלות, ופתאום נתקלים ברכב שמשאיר להם עשן בלי להתבלבל בכלל. נכון, לא WRX. ובכל זאת, אם נזכור שפעם רכב עם 150 כ"ס היה רכב "ספורט" (ע"ע מגאן קופה 2.0), הרי ש- 160 משאירים רושם אפילו חזק יותר, ועוד ברכב "תמים" למראה. עם זאת, לסובארו רק 2 כ"א, משום מה.

לסיכום: הסובארו מפתיעה מאוד בזריזותה ובמושביה, ומחזיקה בהנעת 4X4, אך יקרה יותר בכ- 20K~ ש"ח, ונעדרת 4 כ"א (ולכן גם נעדרת 5 כוכבי בטיחות) או חינניות צרפתית. היא גם צפופה יותר. הרובר יפה משתיהן, מבפנים ומבחוץ, וזריזה יותר, אך נחותה מהן בבטיחות. האם ה- C4 היא הרכב הבא שלי? המממ. כנראה שכן, אבל תשובה סופית עדיין אין. אני שוקל לבצע נסיעת מבחן גם במגאן, למרות שבליסינג קשה לקבל 5 דלתות ולמרות שהיא אף עצלה יותר מה- C4.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום בר

אני שמח שנהנת והתרשמת ,אך עם הבחירה היא בין שניהם , הייתי בוחר בC4, האימפרזה כבר עשתה את שלה (כבר ממזמן).

אתה צודק בקשר לגיר - הA4L באמת גיר מעולה, אך בהורדת הילוך יש את הדחיפה המוזרה קדימה, שאליה צריך להתרגל.

במצב ספורט הגיר פשוט מדהים, תגובה מאוד מהירה והעברת הילוכים חלקה יותר.

עשיתי היום השווה בין המצב הרגיל למצב ספורט, ומצב ספורט הרבה יותר כיפי.

בקשר לאימפרזה - אם אני לא טועה, ההספק שלה עומד על 155 כוחות סוס ולא על 160.

מקווה שתעשה את הבחירה הנכונה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

גם אני לא התרשמתי לטובה מהמושבים של ה C4 (אני סובל דווקא מגב עליון ומשרידי השברים באגן). הבחירה שלי היתה מגאן ידנית שגם משחררת מהתנהגות ה AL4, גם מספקת רכב מאובזר מאוד בקב' 2 וגם מספקת ביצועים טובים.

המושב של המגאן רגיש מאוד לכיוונון ואפיילו תזוזה קטנה של חוגת כיוון קושי המשענת משנה הרבה בנוחות.

אם אין מגאן בנזין ידנית 2007 (שלי 2006) תבדוק את הדיזל. מנוע הדיזל שלה די נעים וחזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רק תיקון קטן בקשר לכריות אוויר - המספר עצמו לא בהכרח מהווה את החלק החשוב, כלומר 2 או 4 או 6 - זה לא מה שיקבע את בטיחות הרכב. יש מספיק מכוניות עם 6 כריות שהן לא בטוחות בעליל, והרבה מכוניות עם 2 או 4 שהן בטוחות מאוד.

בכל מקרה, הסובארו אמנם נהנית ממנוע מרשים הרבה יותר וממערכת הנעה מתוחכמת, אבל ה-C4 מודרנית ממנה בכל שאר האלמנטים, ולכן היא עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לצערי אינני מכיר את הסוברו, את ה C4 לקחתי לנסיעת מבחן והתאכזבתי, התאוצה פחות טובה מהקסארה, ההגה חסר תחושה.

הרכב נוח ושקט מהקסארה אבל לא יותר נוח מהפוקוס או המגאן, בסופו של דבר העדפתי את הפוקוס, גם התאוצה שלו צבית משהו, אבל הנהיגה יותר נעימה וטבעית מאשר ב C4 או המגאן, וה C4 פחות מרווחת מהמגאן ומהפוקוס.

בסופו של דבר חוץ ממראה מהמם ואבזור נדיב, לא ראיתי הרבה סיבות להעדיף את ה C4.

פורסם
רק תיקון קטן בקשר לכריות אוויר - המספר עצמו לא בהכרח מהווה את החלק החשוב, כלומר 2 או 4 או 6 - זה לא מה שיקבע את בטיחות הרכב. יש מספיק מכוניות עם 6 כריות שהן לא בטוחות בעליל, והרבה מכוניות עם 2 או 4 שהן בטוחות מאוד.

רוני

רק להוסיף לדברים הנכונים מאוד של רוני, כריות אויר הן לא הנגזרת היחידה שמשפיעה על בטיחות הרכב אולם ניתן לומר באופן גורף, על אותו רכב בדיוק כמות כריות האויר כן משפיעה-לטובה. משמע C4 עם 2 כ"א תהיה פחות בטוחה מאשר אותה C4 שמצוידת ב-6 כ"א.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

האדון (זה אני) אכן מתייחס לאימפרזה 2.0R, שבגרסת הסטיישן היא אפילו יפה (ובסובארו אימפרזה זה קשה :-) ). אם זכרוני אינו מטעה אותי, הסבירו כאן בפורום, בשרשור אחר, כי גרסת שתי כריות האוויר קיבלה ציון השקול לארבעה כוכבי בטיחות, בעוד שהגרסה בעלת ארע כריות אוויר קיבלת ציון השקול לחמישה.

פורסם
האדון (זה אני) אכן מתייחס לאימפרזה 2.0R, שבגרסת הסטיישן היא אפילו יפה (ובסובארו אימפרזה זה קשה :-) ). אם זכרוני אינו מטעה אותי, הסבירו כאן בפורום, בשרשור אחר, כי גרסת שתי כריות האוויר קיבלה ציון השקול לארבעה כוכבי בטיחות, בעוד שהגרסה בעלת ארע כריות אוויר קיבלת ציון השקול לחמישה.

לא מדיוק בר, הגרסה בעלת 2 כ"א נבחנה ע"י ANCAP (המקביל לNCAP), שם היא קיבלה 4 כוכבים במבחני הריסוק.

במבחן הריסוק של הIIHS, נבחנה האימפרזה עם 4 כ"א וקיבלה את התוצאה GOOD (מקסימאלי) בכל הפרמטרים. במבחן של ה-IIHS אין התיחסות לכוכבים.

בנוסף לכך, שים לב שגרסת הסטישן של האימפרזה מצוידת ב 2 כ"א בלבד ולא ב-4 (כמו בסאדן).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

המגאן מכילה את אותו הגיר כמו הC4 למי שציין קודם.

ד"א - בPACK ניתן לכוות תמיכה לגב התחתון.

במקרה של ליסינג קבוצה 2 - לא רלוונטי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נכון, כך גם אמרו לי בלובינסקי אחרי שהסברתי שאני לא סגור על הכסא. משום שהליסינג הוא שלי, באמצעות השותפות ולא כעובד, אני אכן אכנס לאולם התצוגה לבדוק זאת. בנוסף הם ניסו להציע לי את ה- 2.0. בתחילה היססתי, אבל אז ראיתי לפי הנתונים שהיא לא רעה. מי יודע, אולי אפילו אתפתה...

פורסם

bar אתה צודק בכל מה שאמרתה על ה- C4, אני קניתי דגם 2006 לאישתי והרכב כבר כמה חודשים על הכביש. אחרי כמה מאות ק"מ הרכב מתרכך קצת אבל זאת באמת הסיטרואן הראשונה הלא נוחה. ובכל זאת זה רכב מפנק ובאמת מפואר לעומת המחיר הצנוע.

דגמי 2007 החדשים גם מצויידים ב- 6 כריות אוויר ומערכת ESP כמו ברנו מגאן 2007, והמחיר מתחיל ב- 114,000.

אם אתה מחפש רכב נוח אני מניח לא תבחר ב- C4 ולא באימפריזה המיושנת, עדיף פורד פוקס שהיא גם נוחה וגם אמינה ובעלת התנהגות כביש מצויינת.

אבל אם אתה רוצה רכב יפה ומפנק והנוחות היא במקום השני, אז אין רכב שנותן תמורה עצומה כמו ה- C4.

פורסם

בכל מקרה, הסובארו אמנם נהנית ממנוע מרשים הרבה יותר וממערכת הנעה מתוחכמת, אבל ה-C4 מודרנית ממנה בכל שאר האלמנטים, ולכן היא עדיפה.

רוני

רוני, לחובב נהיגה כרכב שני, איזו עדיפה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...