Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב המדובר הינו גולף שנת 2000, מנוע 2.0 ליטר, גיר אוטומטי.

הסימפטום הינו העברת הילוכים בסל"ד גבוה מהנדרש בנסיעה רגועה מאוד.

האבחון של התקלה בוצע ע"י רון (מוסך רון).

לאחר חיבור הרכב למחשב, אובחנו 4 תקלות בזיכרון.

לדעתו של רון, התקלות הללו הינן בסבירות גבוהה תוצר של תקלה חמישית שאינה מופיעה על המחשב משום מה, ואילו 4 התקלות שכן מופיעות הן למעשה סימפטומים של אותה תקלה עלומה.

אם נגלה מהי אותה תקלה, נפתור במכה אחת את כולן.

בהמלצתו של רון, אני מפנה את השאלה בעיקר למרק10.

מרק, רון מספר שאתה מומחה בענייני המחשב שברכב.

בחרתי להעלות את הנושא כשרשור פומבי ולא בפרטי מול מרק משום שאני מאמין שעוד אנשים ימצאו עניין במסקנות ובנוסף, ע"מ לקבל חוות דעת נוספות מאחרים שאולי מכירים את הסימפטום ופתרונותיו.

התקלות המופיעות הן:

• 00518 - Throttle Position Sensor
  • 00529 - RPM Information Missing
  • 00545 - Engine Transmission Electrical Connection Open Circuit
  • 01314 - Engine ECU No Communication

כל הנ"ל הן תקלות שמופיעות בגיר בלבד. המנוע אינו מראה על תקלות כלל.

אשמח לקבל את חווץ דעתכם המלומדת לגבי התקלות והאפשרות כי אחת מהן (או תקלה חמישית כלשהיא) גורמת לכל היתר להופיע כתקולות.

בתודה מראש,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי להגיד אבל Throttle Position Sensor היא לא תקלת גיר למיטב ידיעתי. אתה בטוח בזה?

אני חושב שרון צודק ואכן מדובר בבעיה חמישית. הייתי בודק שני כיוונים כדי לשלול אותם:

1. בעיית הארקה כלשהי בתא המנוע.

2. קורוזיה בקונקטור של מחשב הרכב.

מעבר לזה הייתי מוודא את הנתונים לגבייהם יש תקלות בזמן אמרת ורואה כמה הם לא הגיוניים.

אגב, לאחר איפוס התקלות הן חוזרות מיידית או שלא?

פורסם
צר לי להגיד אבל Throttle Position Sensor היא לא תקלת גיר למיטב ידיעתי. אתה בטוח בזה?

אני חושב שרון צודק ואכן מדובר בבעיה חמישית. הייתי בודק שני כיוונים כדי לשלול אותם:

1. בעיית הארקה כלשהי בתא המנוע.

2. קורוזיה בקונקטור של מחשב הרכב.

מעבר לזה הייתי מוודא את הנתונים לגבייהם יש תקלות בזמן אמרת ורואה כמה הם לא הגיוניים.

אגב, לאחר איפוס התקלות הן חוזרות מיידית או שלא?

אני לצערי לא בטוח בכלום!

אני מקווה שרון יצטרף לשרשור וייתן מענה לשאלות שיעלו.

בכל אופן, אני מניח (מתוך הגיון, לא מידע אבסולוטי) שיש קשר הדוק בין ה-TPS לבין הגיר.

הרי הגיר משנה את אופי פעולתו לפי מצב המצערת (שיוט רגוע, מצב ספורט, קיק דאון וכו').

אגב, הגיר כן מגיב לשינויים במצב המצערת. הסימפטום היחיד הינו החלפת הילוכים מאוחרת במצב שיוט רגוע.

רון, אם יצא לך לקרוא את השרשור, אנא עזור לי במענה לשאלות שיתעוררו וחווה דעתך על האפשרויות שיעלו לפתרון, תודה!

תודה אביב,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

כבר קרה לי מקרה שגיר ננעל על הילוך שני בגלל בעיה ב-TPS.

אומנם בדיהו אבל אני ללא ספק בטוח שיש קשר בין ה-TPS לגיר.

פורסם

ידידיי ברור שיש קשר, כל העברת ההילוכים נעשית בהתאם לנתונים מהרבה חיישנים. כוונתי הייתה שלא כל התקלות שציינת נמצאות במודול של הגיר כמו שהובן מההודעה.

• ספונסר פורום
פורסם

ככל הנראה בעיית תקשורת בין מחשב גיר למחשב מנוע.

בדוק הארקות, תקע מחשב גיר, תקע מחשב מנוע, ותקע בכניסה של הגיר .

אורן

פורסם

מדובר בתקשורת בין שני המחשבים TCM ו ECM כפי שהוזכר.

לא חושב שיש תקלה נוספת שגורמת לכל האחרונות, אך הייתי בודק בנוסף להארקות גם:

1. מצב טעינה, מצבר וחיבוריו.

2. מצב אלטרנטור לזרם טעינה לא מיושר עקב דיודה פרוצה או מקוצרת .

3. מתח הצתה גבוה, סלילי הצתה ומצתים, שגם הם עלולים לגרום להפרעות תקשורת בין מחשבים ברכב.

4. יש לעיין בקפידה בשרטוט החשמל, יתכן שקיים מחבר חשמלי בין שני המחשבים שגורם לבעיות הנ"ל.

5. יש לבודד התקנות אביזרים כגון אזעקה/איתור/קודן/דיבורית/מערכות שמע וכו'.

פורסם

שלום רב לחבר,

ראשית יש לפעול כפי שנכתב קודם בדיקת חיווט וקונקטורים.

תיבת ההילוכים המותקנת ברכבך היא מסוג 01M ובעלת מספר חיישנים וסולונואידים המקושרים למחשב ניהול תיבת ההילוכים TCM שמתקשר עם מחשב הרכב ECM.

לפי התקלות שנקראו כנראה שיש בעייה בתקשורת בין היחידות TCM ECM לכן תחילה יש לבודד את מקור הבעיה.

יש לנתק את כבל המינוס מהמצבר ולאחר מכן לנתק את הקונקטור ליחידת מחשב (מודול) ניהול תיבת ההילוכים ולבדוק התנגדות של כול חיישן וסולונואיד.

בצורה זו ניתן לבדוק האם חיישן מצב מצערת (TP) תקין, עד כמה שזכור לי ההתנגדות של החיישן במצב ללא מצערת צריכה להיות בין 700-1800 אוהם ובמצב FULL 2100-3900 אוהם.

במידה והנתונים חורגים ממה שכתבתי יש לכייל את החיישן.

בצורה זו יש לעבור על כול החיישנים ולאמת מול נתוני היצרן שלצערי קשיים להשגה.

כמו שנראה לי הבעיה יכולה להגרם מחיווט או מחשב ניהול מנוע שהוחלף ולא מתקשר בצורה תקינה עם מחשב ניהול תיבת ההילוכים (גם בזה ניתקלתי).

יש לבדוק חיישן מהירות מנוע וכמובן חיישן טמפ' נוזל תיבת הילוכים וגם את הטמפ' של הנוזל, טמפ' נוזל גבוהה הקרובה ל-150 מעלות צלזיוס עלולה לגרום לתופעה שכנראה מופיעה אצלך, תוכנת המחשב מזהה טמפ' גבוהה מידי ובכדי לא לגרום נזק לתיבה עקב טמפ' גבוהה מידי המנוע מסתובב יותר זמן בכול הילוך על-מנתי לקרר את נוזל התיבה ייתכן שגם הסל"ד עולה.

במידה והחיישן תקול באופן אוטמטי המידע מתקבל מחיישן טמפ' נוזל קירור עד לטמפ' של 70 מעלות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, הייתי מדלג על בדיקת חיישן מצערת . אם חיישן זה היה לא תקין היה נרשם תקלה במחשב ניהול מנוע ECM בראש ובראשונה.

מספר שאלות לפותח השרשור:

האם התקלות רשומות בעבר? הכוונה האם ניתן למחוק אותן?

ואם כן מה קורה לאחר מכן, העברת ההילוכים תקינה?

פורסם

דניאל,

הייתכן תיאורטית ומעשית הדבר הבא.

הבחור קנה את הרכב לפני קצת יותר משבועיים ומעיון בהודעות שלו נכתב כי לוח השעונים פורק מסיבות לא ברורות, (ייתכן פריצה) שבמהלכה כנראה נגעו במחשב הרכב בין היתר וייתכן שנגרם נזק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

צריך ורצוי מאוד להסתכל בשרטוטי מע' החשמל ולראות שם מהם החוטים המקשרים בין מחשב נהול המנוע ומחשב ההילוכים האוטומטיים והיכן נמצא מחבר בצמת החשמל ביניהם ואז לבדוק הלאה קודם כל את הרציפות בין 2 המחשבים.

יש מכוניות שיש בהן כמה חוטי העברת נתונים ממחשב נהול המנוע אל מחשב ההילוכים האוטומטיים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם כך הדבר, חבל ש"ג'ו הגמל" לא מפרט לנו יותר את היסטורית הרכב, במיוחד אם מדובר בהתעסקות עם רכיבים כמו לוח שעונים ומחשב בקרת מנוע.

ויותר חשוב מכך, האם רון מכיר את הרקע של הרכב?

מנסיוני, היסטורית הרכב הוא אחד הכלים החשובים לפתרון תקלות ואבחון.

ולשאלתך, אם מדובר בנסיון פריצה שבו ניסו לעקוף את מחשב בקרת המנוע ולוח השעונים, שמשתתף במעגל האימובילייזר המקורי, אז יתכן מאוד ונגרם נזק. כידוע גנבי הרכב עובדים מאוד מהר תוך גרימת נזקים סביבתיים נרחבים לרכב במהלך הפריצה.

• ספונסר פורום
פורסם

התקלות הללו שמופיעות במחשב הגיר ניתנות למחיקה אך מופיעות כולם ביחד לאחר דקה של נסיעה רגילה,כמו שציין רפי במחשב המנוע אין תקלות כלל.

פרט לסריקה ואיפוס לא בוצע כל בדיקה בנוגע לתקלות שהופיעו מפאת לחץ עבודה במוסך סוכם לבדוק במועד אחר תוך כדי היתיעצות עם חברי הפורום לרעיונות בנושא,לי אישית אין ניסיון עם תקלה דומה כלומר קומבינצית קודים שכאלה ואני מאמין שההתחלה תהיה בבדיקת החיוט ,אלה עם למישהו יש ניסיון ספציפי והוא יוכל לעזור.

לגבי ניסיון הפריצה ,לא נראה שהגנבים (אם בכלל)הגיעו לשלב המחשבים .

התנהגות הרכב נורמלית לחלוטין למעט החלפת הילוכים מאוחרת,אך לא מאד.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ואולי מורכב ברכב מחשב בקרת מנוע ECM של תיבה ידנית..!

כדאי לבדוק מק"ט או אפשרות של תכנות המחשב לסוג התיבה המותקנת ברכב (אם ניתן).

• תוכן חדש...