Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע ימים התפוצץ לי המצבר בעקבות חיבור שגוי של המינוס והפלוס,אידיוטי למדי.

החומצה שרפה קצת צבע,האם היא יכלה לשרוף עוד דברים? האם יכול להיות שההשפעה תהיה רק בקרוב?

שטפתי את האיזור במים רותחים.

מה מומלץ לעשות במקרים כאלה?

תודה.

כמו כן שמתי אתמול על מערכת הזרקת הגז שמותקנת ברכב שגם בה פגע החומצה חומר לניקוי קורוזיה.

האם יש עוד שלבים שכדאי לנסות?

תודה.

פורסם

לנקות את הרכב עם C4 (להשיג בכל מצבור תחמושת הקרוב למקום מגורך).:wink:

וברצינות: אל תעשה נסיונות עם חומרים מונעי קורוזיה. אתה לא יכול לדעת מה תהייה הריאקציה עם החומצה של המצבר. שטוף במים, בלחץ נמוך ותוך הגנה על רכיבי חשמל. יבש היטב.

פורסם

יצאת בזול, אני שמעתי על מישהי שעשתה את אותו הדבר ונשרף לה חצי אוטו.

שטיפה במים אמורה לפתור אם הבעיה. כמובן תוך תשומת לב לנושא רכיבים חשמליים רגישים.

לגבי קורוזיה, אם היא שטחית לשקול שפשוף עם מברשת פלדה או נייר מים ואז צביעה. אם יותר עמוקה ומדובר בחלקים רגישים לשקול להחליף.

פורסם

קודם כל מומלץ לשטוף במים קרים ולא חמים כי מים חמים מאיצים את הריאקציות הכימיות שהחומצה יוצרת.

אם שטפת מיד ובהרבה מים לא צריכה להיות בעיה. לגבי מערכת הגז במקומך הייתי הולך למי שהתקין אותה כדי לוודא שאין נזק שיכול לגרום לדליפה על כל המשתמע מכך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם,אין שום השפעה על הרכב.

הרכב מאיץ אותו דבר על הגז משמע שאין דליפה ממערכת ההזרקה.

כמו כן ידוע לי שיצאתי בהרבה מזל.

דרך אגב מה דעתכם למחיר שקיבלתי מהבחור שבא מחברת הגרירה להביא לי את המצבר?

818 כולל מע"מ מצבר והתקנתו.

מצבר שנפ HIGH TECH כמובן לרכב אמריקאי 56 אמפר.

תודה.

פורסם
ניתן לצפות לחלודה בכל האיזור של המצבר שנפגע מהחומצה. ממליץ להתייעץ עם פחח לאחר שטיפה במים קרים.

אפשר לשאול למה פחח?

עד כמה שזה נראה עד לפה לא נשארו סימני חלודה על איזור המצבר אלא העיקר סימני שריפת חומצה על כיסוי הבד של מכסה המנוע,ועל עוד כמה חלקי פח.

פורסם

יצא לי לראות איך חומצת מצבר אוכלת סלע.

כמובן שבשביל לראות את זה הייתי צריך להשליך מצבר על הסלע.

הסלע היה גדול, והמצבר כבד.

ושניהם במעלה מידרון.

המצבר פגע, נישבר, דלף והתחיל לאכול את הסלע כמעט מיד- יצא עשן והכל.

ואז הסלע הידרדר למטה.

זה היה יום מגניב למדיי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תודה לכולם,אין שום השפעה על הרכב.

הרכב מאיץ אותו דבר על הגז משמע שאין דליפה ממערכת ההזרקה.

כמו כן ידוע לי שיצאתי בהרבה מזל.

תודה.

המחיר גבוה. קניתי לפני שבוע מצבר וולטה 55 אמפר ב- 449 ש"ח. כולל מע"מ והתקנה, אחריות ל- 20 חודש. נראה לי שחברות הגרירה "גוזרות קופון" על אנשים במצוקה.

המחיר גבוה. קניתי לפני שבוע מצבר וולטה 55 אמפר ב- 449 ש"ח. כולל מע"מ והתקנה, אחריות ל- 20 חודש. נראה לי שחברות הגרירה "גוזרות קופון" על אנשים במצוקה.

כמובן שיש לציין שהמחיר כולל את העובדה שהוא הגיע אליי הביתה.

ודרך אגב שנפ ככל הידוע לי יקרים יותר מוולטה.

****מערכת הפורום החדשה מאפשרת לצטט מספר משתמשים , אנא השתמש בזה - הנהלת הפורום****

פורסם

החומצה מסוכנת. חומצה גופרטית בריכוז גבוה מאוד (http://en.wikipedia.org/wiki/Sulfuric_acid).

חייבים לשטוף בהרבה מים קרים בלבד. יהיה נזק לטווח ערוך שלא ניתן לראות בעיין עכשיו לכל הרכיבים שהחומצה נזלה עלהם (גומי, מתכת, פלסתיק קצת פחות, צבע).

פורסם

[המחיר גבוה. קניתי לפני שבוע מצבר וולטה 55 אמפר ב- 449 ש"ח. כולל מע"מ והתקנה, אחריות ל- 20 חודש. נראה לי שחברות הגרירה "גוזרות קופון" על אנשים במצוקה.

לא רוצה סתם לעצבן אותך, אבל המחיר שלך לא כל כך זול .

אני מכיר מישהו שמוכר שנפ בנתניה ב450 שקל 60 אמפר 380 כוח הנעה.

והוא נותן אחריות שנתיים.

פורסם

[quote=w300;1145640

תודה.

אתה לא שילמת על מצבר אלא על שירות. האיש בא אליך הביתה והחליף את המצבר אצלך בחצר ועל זה שילמת כ 250 ש"ח שזה סביר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעבר לנזק שהחומצה יכולה לעשות לאוטו ,היא יכולה לפגוע גם בך .שים לב ותמנע מכל מגע של החומצה עם העור ובכלל .

פורסם

יתכן והכוונה למצבר לרכב אמריקאי שבו 2 קוטבי המצבר הנם שקועים בדופן המצבר הצדדי ולא למעלה ואז זה מצבר יקר יותר ממצבר רגיל.

הערת ביניים - במצבר יש חומצה גפריתנית H2SO4 ולא חומצה גפרתית שהיא H2SO3.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...