Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברשותי סיאט איביזה שנת 94 מנוע 1600 האוטו עבר שיפוץ מנוע החחלפת פלאנז טרמוסטס ועוד כול מיני טיפולים קטנים ברצומי לדעת אזה נוזל קירור הכי טוב לרכב הזה.

אם אפשר בבקשה המלצות תודה לעוזרים.

פורסם

BMW, אל תקפוץ.

הוראות היצרן של קונצרן VW הינן למהול את תרכיז נוזל הקירור +G12 ביחס של 40% תרכיז ו-60% מי ברז.

אלו ההוראות.

בפועל עדיף למהול את התרכיז ביחס של 40% תרכיז, 30% מי ברז ו-30% מים מזוקקים.

פורסם

מצטרף לאלכס,

גם לי נאמר בחברה שהם ממליצים למהול עם מים רגילים. הנוזל אמור לכלול כימיכלים שמטפלים באבנית.

למראת זאת אני שותף להמלצה לערבב גם עם מזוקקים. בצע חיפוש, הנושא נדון לא מזמן ושים לב להבדלים בין סוגי מים מזוקקים.

פורסם

ALX, לא קפצתי! שאלתי!

מובן לי שאלו ההוראות בספר היצרן,אבל כידוע המים בישראל קשים ועכורים.

למה למהול את הנוזל קירור G12 עם 60% מי ברז, שאפשר להשתמש במים "נקיים" ובריאים מיסודם?

כגון מים מאוסמוזה הפוכה, או מים ממזגן...

(מי ברז בגרמניה יכולים להיות שונים מאוד ממי ברז בישראל)

פורסם

BMW, אענה לך לפי כל נוזל שהצעת:

מים מאוסמוזה הפוכה = מים דלי מינרלים: המינרלים שבמי הברז יוצרים איזון בין היונים של מולקולות המים לבין היונים של המינרלים. ברגע שאתה מוציא את המינרלים (בתהליך האוסמוזה) נוצר חוסר איזון והמים ה"נקיים", כמו כל דבר בטבע, ישאפו לחזור לאיזון הזה, לצורך כך הם "יגנבו" יונים מכל הבא ליד, לרוב מחלקי אלומיניום במנוע. אותה תוצאה תתקבל משימוש במים מזוקקים, שהם בעלי תכולה עוד יותר נמוכה של מינרלים.

מים ממזגן = מי עיבוי שמקורם מהלחות שבאטמוספרה. המים מתעבים במזגן על פני המאדה (ה"רדיאטור" של המזגן שנמצא בתוך הבית), כתוצאה מהפרשי הטמפרטורה הקיצוניים שבין האוויר המכיל את המים (לחות) לבין פני שטח המאדה. הבעייה היא בכך שהלחות שבאוויר מכילה כמויות גדולולת של גרגירי פיח, אבק, תוצרי שריפה חומציים שנפלטים ממכוניות ושאר מרעין בישין. בנוסף, מאדה המזגן מכוסה גם הוא בכמויות עצומות של אבק, בד"כ. מכאן שמי מזגן, לא רק שאינם נקיים, אלא גם מכילים חומרים חומציים שתוקפים מתכות וחלקי גומי.

מי ברז מגרמניה = מים מאוזנים מבחינה יונית, אבל מכילים כמות קטנה של תחמוצות סידן, אשר הופכות לאבנית כאשר מחממים אותן. = מים "רכים".

מי ברז מישראל = מים מאוזנים מבחינה יונית, אבל מכילים כמות גדולה של תחמוצות סידן. = מים "קשים"

מים מזוקקים = לכאורה מים טהורים (מכילים אך ורק מולקולות H2O). בפועל, על פי התקן, מכילים עד 4% מינרלים ומלחים. מאוד לא מאוזנים כימית, אינם מוליכים חשמל. (אחת מהדרישות לנוזל קירור היא מוליכות חשמלית).

כדי להגיע למים שתכונתם דומה ל"מי ברז מגרמניה" יש לערבב מי ברז מישראל עם מים מזוקקים ביחס כלשהו. על פי ניסויי "ניסוי וטעייה" שלי ושל מספר אנשים אחרים בפורום, המסקנה היא שמתקבלות תוצאות טובות מערבוב של מי ברז עם 50% מים מזוקקים.

פורסם
BMW, אענה לך לפי כל נוזל שהצעת:

מי ברז מגרמניה = מים מאוזנים מבחינה יונית, אבל מכילים כמות קטנה של תחמוצות סידן, אשר הופכות לאבנית כאשר מחממים אותן. = מים "רכים".

מי ברז מישראל = מים מאוזנים מבחינה יונית, אבל מכילים כמות גדולה של תחמוצות סידן. = מים "קשים"

וואו, נשמע כאילו ממש לקחת דגימת מים מברז בבית בגרמניה ובחנת אותה לעומק במעבדה....

בכל-אופן, לא חולק על דבריך המעניינים (והמלמדים), אך בהיותי עובד עם נציג טכני מטעם חברת מייבאך הגרמנית כמעט 3 שנים, ולאחר עבודה מרובה עם נוזלי קירור במנועי אלומיניום,

אני בא ואומר שמי מזגן הם מומלצים מאוד לשימוש בכלל המנועים(כמובן כתוסף לנוזל הקירור עם יחס מהילה נכון).

המים הרכים כביכול שציינת הם מי ברז רגילים שעוברים תהליך כימי של ספיגת הרכיבים המזיקים,

וגם הם, בשימוש עם נוזל קירור במהילה נכונה, עובדים מצויין במנוע אלומיניום.

המים המזוקקים בפירוש נפסלו ע"י החברה הגרמנית לשימוש במנוע הדיזל שלהם.

כל עיניין הערבוב של 20% ברז 30% מזוקקים 40% G12 ועוד 10% וואטאבר...נראה לי מוגזם ותמוהה.

פורסם

מכל זה יצא דבר טוב גם אני אשנה את התמהיל.

האם אפשר לעשות את זה עם מי גשם במקום מזוקקים? עכשיו חורף וממילא אני אוסף

כדי להשקות את הסחלבים.

• תוכן חדש...