Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף הנעה אחורית או קדמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם:

אני הבעלים המאושרים של רכב עם הנעה אחורית טהורה!

למה טהורה?

כי אין שום מערכת בטיחות של מניעת החלקה, או כל מחשב שהוא...

בתוספת כוח עצום שמפיק מנוע 5 הליטרים ושמונת הצילינדרים...אני רוצה להגיד....

שזה יוצא מ צ ו י י ן !!

אבל !!! אם לא מכירים,ולא מנוסים בנהיגה על הנעה אחורית זה עלול להסתיים באסון !

אני אישית מעדיף הנעה אחורית- וזה מיתוך הרגל כנראה.

כאשר נכנסים לסיבוב עם הנעה קידמית, ההיגוי יברח ...כלומר קשת הסיבוב תהיה רחבה

מהמתוכנן...ואם יש רכב חונה בידיוק בסיבוב, אתה עשוי להכנס בו !

עם הנעה אחורית (אם לא נותנים יותר מידי גז) אז בזריקת זנב קלה, עוד ליפני שהחלק האחורי הספיק להתיישר עם החלק הקידמי, אפשר:

1. להרפות מהגז ולהחזיר את השליטה ליידים.

2. לקחת את השליטה בידיים, ולבצע תיקון בהגה, וזה כבר עשוי להיות טריקי מאד !

נהג שלא מנוסה עשוי למצוא עצמו זורק מצד לצד כמה פעמים בנסיון למצוא איזון !

ושוב, זה יקרה עם רכב בעל כוח רב, ולא כמו איזה פורט אסקורט טרנטה שגם על כביש רטוב

תפרפר שניה וחצי :lol:

לכן !

מי שמתכנן לעשות נסיונות על רכב עם "הנאה" אחורית, שילך למקום מבודד,

ויקח בחשבון את משקל האוטו, חוזק פעולת הבולמים שמותקנים כדי להימנע מזוויות גלגול

חדות מידי...

פתיחה מאפס קמ"ש תוך כדי הטיית הגה עשויי להיות מהנה, אך ליפני שהנהג שם לב האוטו תופס כזה סיבסוב במקום שעשוי מאד להפתיע....

אם משהו נראה משונה, יישר להרפות מהגז.

למשוגעים לדבר, מומלץ שיעשו קורס נהיגה מתקדמת ואז את שאר מסלולים לנהיגת ספורט וכו'...אני אישית מתככון לעשות זאת אחרי שאחליף סט של בולמי זעזועים שכבר לא תומכים בי ובנטייה שלי "לזרוק זנב"...

והכי חשוב....להיזהר מכביש רטוב...הזריקה עליו עשויה להפתיע שלא לטוב אם אין די מרחב

על הכביש לטעויות ...

בברכת נהיגה בטוחה.

V8Driver

אפשר לדעת איזה רכב יש לכבודו?

אתה מוזמן ללחוץ בגז של האלפא שלי-הנעה אחורית.

פורסם

אני יכול גם לדבר קצת מנסיון, כי עד הרכב האחרון היו לי רק מכוניות הנעה

קדמית וסוף סוף עברתי להנאה אחורית.

לדעתי אין מה להשוות את הכיף והדיוק בנהיגה שהנאה אחורית נותנת, וגם לנהגים לא מיומנים מספיק יש בכל מכונית מהשנים האחרונות מספיק הגנות, שאם לא מבטלים אותן צריך באמת מצב קיצוני שיקרה משהו.

רוב הנהגים ובייחוד בישראל אינן רוצים להתעסק עם שליטה ברכב ולכן תן להם הנעה קדמית, פטור אותם מכל ההתייחסות למצב של החלקה, וגמרנו.

פורסם

ראשית, כדאי לדייק בעניין השליטה על ההנעה האחורית.

עזיבת הגז בסיבוב עלולה להביא להיגוי-יתר גם בהנעה קידמית וגם באחורית. אבל, אם בהנעה קידמית לחיצה בריאה על הגז תעזור לתקן את החלקת הזנב, הרי שבהנעה אחורית לחיצה בריאה כזו (במיוחד במכוניות חזקות או על רטוב), רק תחריף את המצב.

זו הסיבה שהנעה אחורית נחשבת לקשה לשליטה, פשוט משום שבכדי לשמור על השליטה עליה כל הזמן, נדרשת יכולת אבחנה ורגש בדקויות קטנות אשר מאפשרות הרפייה עדינה מהגז בעת היגוי-יתר תחת כח (Power Slide), כזו שתחזיר את האחיזה לגלגלים האחוריים מחד, ולא תגרום להעברת משקל חריפה מדי לחזית מאידך.

על אספלט רטוב, זו כבר חגיגה אחרת.. :twisted:

ה E30 שהיתה לי, התנהגה בנטרליות על יבש אך הפכה באחת לבלרינה - ברטוב.

כל ניסיון להאיץ איתה על רטוב בסל"ד שבו המנוע בכושר (ובמנועי ה 6 ציל' של BMW זה בערך על קשת הסל"ד), הביא מיד להיגוי-יתר עדין עד פראי, תלוי במצב הרוח של הנהג :wink:

אגב,

לנהג שאינו מיומן, ואינו נוהג מהר/על המגבלות, אין זה משנה איזו הנהעה למכונית, שכן הוא נכנס לאט לסיבובים, לא מאיץ בהם, ולרוב גם אינו יודע כלל כיצד לתקן היגוי-יתר.

מישהו אמר "נהיגה נמרצת" :splat:

דני G.

פורסם

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2282240.mpeg

M3 300K)

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2282299.mpeg

וS2000 בפעולה.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2282317.mpeg

אגב, יש לי עוד המוני סרטים (כולל הסרט שרוני דיבר עליו, אהממ אהממ מעניין מאיפה יש לו אותו :wink: ) אבל הם גדולים מאוד. אין אפשרות להעלות.

תהנו 8)

פורסם

יש מצב שיש לך ADSL ואתה מקדיש לי לילה לשלוח אותם או צורב ותצרוב לי למפגש או משהוא? אני מתכוון אם יש סרטים גדולים וארוכים לא כאילו של 5 - 10 שניות אילא ממש קטעים ארוכים

8)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Guy כתב:

אני מאוהב ברכב הזה בצורה אובססיבית.אין יום שאני לא מאריך את הדרך שלי לקרייה בשביל לראות אותה נוצצת בסוכנות.אני כבר מתבייש להכנס לשם,נדמה שהם חושבים שאחד ההורים שלי עובד שם ואני בא לביקורים.רב הפעמים אני פשוט מציץ מבעד לזכוכית וכך אני עובר את היום מבלי לשבור לעצמי את המוטיבציה.אני חולה !!!

• תוכן חדש...