Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח ושלום לכולם!

אני גר בבניין משותף בן 8 קומות, אשר צמוד אליו בניין זהה ולשני הבניינים מגרש חנייה משותף (החניות לא מסומנות ולא רשומות בטאבו).

בבניין שלידי גרה דיירת מבוגרת ששמור לה מקום חנייה של נכה, עם שלט ואיקס לבן במקום החנייה.

אותה גברת אגב נראית בכושר מצויין וללא כל מגבלה המצריכה שמירת מקום חנייה קרוב למדרכה המיועד לנכה.

אף פעם אני לא רואה אותה עם עוד מישהו (חשבתי שאולי בעלה נכה והם ניצלו פרצה בחוק), אבל רק היא נוהגת ברכב ותמיד היא לבד.

יש לנו מצוקת חנייה רצינית בבניין וברחוב ותהיתי האם יש כאן שימוש בשטח חנייה שלא כחוק.

מישהו מכיר את החוקיות שבעניין? נכים הגרים בבניין משותף זכאים לחנייה שמורה? איך ניתן לברר פרטים בלי לשאול את הגברת על נושא רגיש?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מכיוון שגם אצלי בבניין מצב דומה (שלושה בניינים, חניה משותפת לכולם, כל הקודם זוכה) אני מכיר את המצב לא רע..

אם המצב המשפטי אצלכם זהה לשלי, השטח של החניה הוא רכושם של כל הדיירים במידה שווה, ולכן אין לדיירת הנ"ל זכות מיוחדת על אותו מקום חנייה.

א-ב-ל, וזה אבל גדול, יתכן והיא קיבלה בעבר אישור מהוועד המשותף של הבניינים להשתמש בחנייה לשימושה הפרטי. אם תצליח למצוא פרוטוקול מסודר לנושא - הרווח כולו שלה.

וכמובן, בארץ אלפי הקומבינות, יתכן והיא דיירת "מקומבנת" עם הקבלן, וקיבלה ממנו את השטח אליה. אבל זה כבר סיכוי זניח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קישורים שימושיים:

האגף לרישום והסדר מקרקעין, משרד המשפטים.

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafLrishomMekakein/

חוק רישום שיכונים ציבוריים:

http://www.moch.gov.il/NR/rdonlyres/B01D8CEA-B2B8-41D4-9E51-9800F9738BEF/5006/rishum_shikunim.pdf

קצת על החוק בעברית, לא משפטית

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9D_%D7%A9%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D

חג שמח ושלום לכולם!

אני גר בבניין משותף בן 8 קומות, אשר צמוד אליו בניין זהה ולשני הבניינים מגרש חנייה משותף (החניות לא מסומנות ולא רשומות בטאבו).

האם הבניינים רשומים תחת גוש/חלקה אחד בטאבו ומתבצעת חלוקת זכויות "במושע"?

האם כל דירה רשומה בטאבו?

היכן ולפי איזה מפתח רשומים השטחים המשותפים?

בבניין שלידי גרה דיירת מבוגרת ששמור לה מקום חנייה של נכה, עם שלט ואיקס לבן במקום החנייה.

אותה גברת אגב נראית בכושר מצויין וללא כל מגבלה המצריכה שמירת מקום חנייה קרוב למדרכה המיועד לנכה.

לגברת לא חייבת להיות כל מגברלה כדי שהיא תוכל להשתמש ברכב תחת פרווילגיות של נכה. עם בעלה או בן משפחה אחר הינו מוגבל תנועה והיא סועדת אוץו ומסייעת לו בתפקוד היום יומי היא יכולה להתמש בתו הנכה על רכבה.

אף פעם אני לא רואה אותה עם עוד מישהו (חשבתי שאולי בעלה נכה והם ניצלו פרצה בחוק), אבל רק היא נוהגת ברכב ותמיד היא לבד.

יש לנו מצוקת חנייה רצינית בבניין וברחוב ותהיתי האם יש כאן שימוש בשטח חנייה שלא כחוק.

ממתי יש את החניה השמורה הזו?

האם החניה השמורה היא כתוצה מהסכם בין דיירים (וועד בית למשל...) או שהחניה הוסדרה כתוצאה מחוק עזר עירוני או תקנות משנה וחקיקת משנה אחרת?

זה בטוח לא "שימוש בשטח חניה שלא כחוק", אין שם בסטה שמוכרת חמוצים ואבטיחים...

מישהו מכיר את החוקיות שבעניין? נכים הגרים בבניין משותף זכאים לחנייה שמורה? איך ניתן לברר פרטים בלי לשאול את הגברת על נושא רגיש?

יתכן מאוד שכל העניין הזה מוסדר כחוק אבל יתכן גם שלא. מאחר ואינך יכול לשאול אותה על מצבה הרפואי או מצבו הרפואי של אחר אתה יכול (וצריך) לשאול את הגברת כיצד הביא את עצמו לידי קיום מקום החניה המדובר.

לאחר שתדע כיצד נוצר/נרשם/הומצא לו מקום החנייה הזה יהיה קל יותר לדעת אם אפשר לטפל בו או שהוא עובדה מוגמרת.

תודה,

איתמר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אז אני אנצל את השרשור ואשאל שאלה...

בבת ים באחד הרחובות יש חניית נכים לפני מעבר חציה ממש בתוך צומת, מקום שאסור לחניה מבחינה חוקית, למי אני פונה, בלילה חונה שם רכב והראות בפניה היא איומה.

אני בטוח שמהעירייה דואגים לסימון אבל מה אם הוא מהווה מטרד ועבירה על החוק? מה גם שהחניה לא יוצאת בכניסה של אף בניין כי הבניין הסמוך מתחיל רק אחרי מעבר החצייה...

haters will hate

פורסם

לא חייב שהיא תיהיה נכה, אצלנו סבא שלי עיוור ויש לו שלט של נכה באוטו שלנו, ואני וההורים שלי תודה לאל בריאים, כמובן שאנחנו לא נכנה בחניית נכים כשאנחנו לא איתו, אבל היא לא חייבת להיות נכה בשביל שתיהיה לה חניית נכים ושלט של נכים באוטו, זה יכול להיות בעלה, אבא שלה (אמרת אישה מבוגרת אז לא יודע...) בן שלה אולי?....

למרות שיש גם חראות שמנצלים את זה שיש להם שלט של נכים (גם אם אין להם שום קשר לנכה). לפני כמה זמן יצאתי עם חברים למקום שלא היתה בו חנייה ולקח לנו שעה עד שמצאנו, ליד הכניסה היתה חניית נכים בא לשם איזה ערס עם גולף, שם שלט של נכה (כמובן שקיבל אותו ככה שלא יראו את המספר של האוטו על השלט) וירדו הוא וחברה שלו כמו מלכים, בלי שום בעיה פיזית..

VW PASSAT 1.8T

פורסם

יכול להיות שלאישה שנוסעת ברכב יש הורים נכים או סיעודיים וכך היא יכולה לקבל תו נכה, בכדי לקחת אותם לטיפולים.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אתה בהחלט יכול ללכת לעירייה, למחלת ההנדסה/התכנון העירוני, ולבדוק האם באמת רשום ומוסדר המקום חנייה הזה.

יכול להיות מצב טוב, שבכלל לא קיים רישום שלו, והצביעה נעשתה על דעת הדיירת בלבד.

פורסם

כאשר העירייה נותנת אישור חניה לנכה ומקצה לו מקום חניה, היא דואגת לסמן את המקום בלבן ולהעמיד במקום עמוד עם שילוט שבו מסומן מספר הרכב עם סימון של נכה.

ניתן לבדוק זאת מול העירייה על מנת לוודא כי אכן מקום החניה שמסומן אכן אושר מבחינה חוקית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש בארץ בעיה בחוקיות של לחנות עם תו חניה של נכה, גם כאשר הנכה עצמו לא נמצא ברכב.

בארה"ב למשל, ידוע לי שאין שום איסור על חניה גם כאשר המוגבל פיזית לא נמצא ברכב, אני אישית הסתובבתי עם הג'יפ של דודה שלי בלוס אנג'לס ויכולתי להשתמש בזה מספר פעמים, בסוף השתמשתי רק פעם אחת בחניה לנכים, וגם לזמן קצר (לי אישית אין ממש בעיה ללכת עוד 20 מטר), אבל אני יודע שמשתמשים בזה הרבה.

המודעות לנכים בארה"ב שונה מבארץ, יש הרבה יותר שבילי גישה, חניה צבועה בכחול לנכים ואף במקומות מסוימים צבועה בורוד לנשים בהריון, וגם צבועה באפור למכוניות המונעות בצורה מכנית.

אבל שם כל אישה בהריון (כמו דודה שלי) מקבלת תו חניה של נכה, ככה שאתם מתארים לעצמכם שהסיפור שונה :-)

ועוד משהו שלא ממש קשור לנושא, במקומות כמו דיסנילנד שיש תורים של עד 2-3 שעות בקיץ, כל אישה בהריון מסוגלת לקבל תו לכל המשפחה שלה להכנס בלי תור לכל הרכבות הרים (ואתם מתארים לעצמכם שהיא לא ממש יכולה לעשות לופים ברכבת, אולי זה בשביל שתחכה פחות), ואני מוכן להעיד שמצד אחד היה ממש כיף להוציא בחורות אמריקאיות מהתור ולהציע להם לעקוף תור של שעתיים וחצי - מדהים איך הן מתלהבות מכאלה דברים (מישהו חכם גם היה עושה מזה כסף), אבל מצד שני זה לא היה נעים לעקוף את התור למתקנים ה'קלים' כשלידי ילד מונשם על כיסא גלגלים, שבאמת מגיע לו לעקוף את כל התור.

אבל ככה זה הקומבינות של ישראלים בארה"ב (ויש הרבה מזה, שפשוט לא נעים לי לספר, וגם ממש לא יתאים לנושא, אז נשאיר אתכם במתח).

פורסם

אני רואה שזה נושא "חם", אז אני אנצל אותו גם בשביל עצמי.

יש לי באוטו המשפחתי תו נכה, שקיבלנו אותו בצורה חוקית והוא מגיע לנו. (לא קמבנו בשום צורה).

אני רוצה הבהרה בנוגע מה התו נכה הזה מקנה לי בדיוק. יש האומרים שאני יכול לחנות על אדום לבן, על מדרכות ולא לשלם בכחול לבן (אני יודע שהחלק האחרון נכון).

יש רחוב שהוא חנייה לבעלי תו הרחוב בלבד ואני לא יודע אם ניתן לחנות בו בעזרת תו הנכה.

פורסם

תו נכה

קודם כל, בעניי חניה בחניית נכה שאתה אינך נכה ואינך מסיע נכה זו עבירה ממדרגה ראשונה.

החוק אומר ככה:

לכל נכה מגיע לקבל שני תווי נכה לרכבים שמשמשים אותו. התווים מותרים לשימוש רק בזמן הסעת הנכה או ביצוע פעולה מסויימת עימו (לאסוף אותו מטיפול, להסיע אותו לקניות וכו). אסור להשתמש בתו הנכה בנסיעה פרטית שאינה קשורה אליו.

מה שנותן תו הנכה זה חניה בכחול לבן, חניה במקום שמותר לתושבים בלבד ולמעשה חניה בכל מקום שאינו מפריע לתנועה. חניה באמצע צומת או חניה שמפריעה לאוטובוסים אינה חוקית וניתן לקבל עליה דו"ח, למרות שלא אמורים לגרור רכב בעל תו נכה. כנראה שהרכב יגרר במקרה קיצוני של הפרעה קשה לתנועה.

בעניי, לגיטימי להשתמש בתכונות הטובות של התו כל עוד לא מפריעים לנכים אמיתיים, כלומר לא לחנות בחניות נכים או חניות שמורות.

בקשר לשכנה, כאמור אם היא רק מסיעה נכה אז לא מגיע לה חניית נכה שמורה. יכול להיות שיש לה בעיה לא ידועה וכן יכול להיות שהוועד נתן לה חניה בשל היותה מבוגרת ...

פורסם

לאיתמר חג שמח

נכה = מוגבל

לא תמיד נכה בראיה שלך זה נכה גפיים בעיקר רגליים

נכהיכול להיות אדם שפגוע באברים פנימיים או מחלות דם או סוכרת בקיצור מחלות שמקשות עליו את סדר

היום הרגיל ולכן לא נכון לחשוב שאולי היא מקומבנת.

חשוב לציין שהתו מאפשר שימוש לנכה הרשום בתו ולא לשימוש ע"י בן זוג

למשל בחניה של הסופר כאשר האשה מגיעה לקניות ללא הבעל שהרכב רשום על שמו.

אולי זה המקום לכל הנכים לכבד קטע זה בינינו ואח"כ לבוא בטענה לאחרים.

לגבי סימון החניה נראה לי שזה סידור פרטי - עיריה רשאית להקצות מקום חניה לנכה כולל סימון המקום

במקום ציבורי ליד הבניין או ליד מקום העבודה.

פורסם
לכל נכה מגיע לקבל שני תווי נכה לרכבים שמשמשים אותו.....
תיקון, לכל נכה מותר לקבל שני מספרי רישוי (רכב) שבהם הוא נוהג ויוכלו לשמש אותו לחניית נכים בתו אחד.

התקנה הזו נכנסה מכיוון שבקרב האוכלוסיה הזו (וכמעט בכל בית אב בישראל), יש לפעמים יותר מרכב אחד בבית.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...