טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,147 נושאים בפורום הזה
-
אנשים אני בבעיה!
מאת Aדי- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך אני מוריד אבנית מ: 1. צבע מטאלי 2. מחלון הקליאו שלי פגועה וצריכה עזרה ראשונה
הודעה אחרונה מאת שי, -
אי התאמה בתדרים ברדיו סידי לאוטו שנקנה בקנדה
מאת Guest Anonymous- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשבוע קניתי רדיו בקנדה(בגלל המחירים הזולים שם) לאחר ההתקנה שומעים מצויין, והרדיו בסדר גמור אבל התדרים כמו שהזהירו אותי מראש הם רק אי זוגיים בהפרש של 0.2 בעוד בארץ משתמשים ב 0.05 הלכתי למעבדה שם הציעו לי בשביל 150 שקל לחייל אותו. עכשיו לפני שאני מבזבז את הסכום רציתי לדעת אם יש אפשרות לשנות זאת ללא עזרת מעבדה, ה דגם הוא kenwood kdc-319 וראיתי בהגדרות המצור באתר כי רשום european tuner selectable אך אין לכך שום סימן בספר ההוראות שקיבלתי איתו, תודה רבה מראש על כל עזרה עומר
הודעה אחרונה מאת trunck, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אבא שלי אמר לי שלא כדאי לי לרחוץ את האוטו גם מחר (בערך כל שבוע אני עושה לו הברקה) כי אני יהרוס את הצבע.. זה נכון??? הצבע הוא ירוק מטאלי כהה אם זה משנה... ועוד משהו, באיזה חומרים אתם משתמשים בשטיפה של האוטו? Thanks אהה, עוד משהו.. האוטו יכנס לפחחות בקרוב וכנראה שהצבע יתחדש קצת במקומות שיש בו בעיות... מומלץ לעשות אח"כ פוליש + ווקס? זה צבע מטאלי כהה.. תודה עוד פעם
הודעה אחרונה מאת TheNightDevil, -
סטרטר בעייתי
מאת Guest Anonymous- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, הסטרטר בפורד פיאסטה 2000 עושה רעשים בהתנעות ראשונות (אחרי כמה שעות שהאוטו לא נוסע). זה נשמע כאילו נותנים "סוויץ'" יותר מדי. בדרך כלל אחרי ניסיון שני זה מניע. האם זה מסמן את סיום חייו הקרב של הסטרטר? האם אני יכול לטפל בזה במסגרת אחראיות יצרן?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
בעיה ברנו אקספרס שלי
מאת Guest Anonymous- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברשותי רנו אקספרס מודל 94 ועברה 140,000 קמ' לאחרונה נתקעתי איתה ובמוסך אמרו לי שהבק אקס הלך וצריך להחליף את כל הגיר שאלתי היא האם אפשר להחליף רק את הבק אקס (במוסך אמרולי שאי אפשר) כי החלפתי קלצ' וגיר בסביבות ה100,000 קמ' . תודה על כל תשובה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות בנושא טיפול לאוטו כללי (לא ספיציפי) : א. כאשר מנקים קרבורטור הבנתי שמטבילים אותו בנוזל כלשהו , איזה נוזל זה , וכמה זמן צריך להטביל ואת מה... ב. מה הטיפול המומלץ לאחזקה שוטפת של: ציריות, בלמי דיסק, בלמי תוף, מע' חשמל, מע' קירור. בתודה - יותם .
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מדי פעם השעון לחץ שמן מגלה רצונות משל עצמו ומתחיל "לרקוד" לעלות ולרדת עד שהוא נשאר למטה, בהמשך הנסיעה הוא חוזר לעצמו. שכחתי לציין האוטו הוא וולקן 96. האם זה קריטי או שאפשר להמשיך לנסוע בשקט ? שמעתי שזה אחת המחלות של הדגם הזה.
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
שפשוף נעים
מאת בטאמן 16V-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ת'אמת - ממש לא. אני כבר סוחב את הבעיה הזו כמה ימים, מתוך החלטה שבשבת (אמממ... היום) אני אתקן אותה. העניין הוא שבפנייה שמאלה במהירויות מאוד ספציפיות נשמע רעש חזק של שפשוף מכיוון גלגל ימין. הטלתי את את האשם בפאנלים של בית הגלגל שאינם מחוברים כמו שצריך, ובזאת התפניתי לעסוק היום. אחרי 10 דקות של עבודה קלה יחסית הצלחתי להצמיד את הפאנלים ולחברם ע"י דיבל שהתאים נפלאות. שמח וטוב לב, יצאתי לי לדרכי. נסעתי למשטח הניסויים הרגיל שלי: מתחם ובו 2 מגרשי חנייה, ישורת, כיכר ופניית 90 נדיבת רדיוס (ומהנה ביותר, אבל זה לא קשור). תחילה לא נהגתי מהר, נתתי לשמן להגיע לטמפ' עבודה. נסעתי פעמיים שלוש מסביב לכיכר, וכל פעם הגברתי מהירות. בפעם השלישית או הרביעית נשמע קול. ירדתי, הס…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבזכותם יש לי עכשיו סאן רוף פעיל!! לרועי תודה על החלקים הנחוצים, וליוסי התודה הגדולה ביותר על השקעה של שעות רבות בתיקון הסאן רוף (הוצאת כולו החוצה, תיקון והכנסה שוב). רוני, שהיום נכנס לאוטו, התיישב במושב הנהג וסידר את האנטנה עם יד ימין
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רציתי לשאול....איך ממלאים אוויר בגלגלים? רצוי למלא שהצמיג חם? קר? האם שהוא חם צריך למלא יותר? פחות? האם שהצמיג נראה כאילו חסר לו קצת אוויר, אבל הלחץ תקין זה נורמלי? ואם יש לכם עוד כול מיני טיפים... תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
גם דחיפה כבר אין לי! 1 2
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
טוב, איכשהו המכונית הצליחה בסופ"ש (מאז שישי בבוקר) לפרוק את עצמה מכל גרם חשמל שהיה עליה. סיבוב המפתח בדלת לא הפעיל את הנעילה החשמלית, הנורה של האימובילייזר לא פעלה, סיבוב המפתח בסוויץ' הותיר אותי ללא דבר. נסיון התנעה בעזרת כבלים (שחוברו לסוזוקי סוויפט עם מצבר קטן משהו) הניב את התוצאות הבאות: 1. בעת חיבור הכבלים (פלוס לפלוס, מינוס למינוס) היה ניצוץ קטן שגרם לי לשקול אם להמשיך בחיבור או לא. לאחר שוידאתי פלוס לפלוס ומינוס למינוס חיברתי - אללה איסתור, גם ככה אין חשמל. 2. לאחר החיבור, האזעקה השמיעה צליל (שזה החלק החיובי היחידי בסיפור, כי תהיתי אם היא באמת עובדת) והאימובילייזר הראה סימני עבודה. יש טעינה. 3. סיבוב של הסוויץ' הדליק נורות בדיקה ואת האור בלוח המחוונים. נסיו…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
תיקון אזעקה
מאת אייל-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
במסגרת הפינה החודשית שלי , עשה זאת בעצמך היום אני אביא לפניכם תיקון אזעקה מסוג FLASHPOINT. שהיתה מותקנת בפולו 16V שבבעלותי. הבעיות : א) שלטים לא דורכים ומשחררים את האזעקה. ב) חלון ימני של הנוסע לא נסגר אוטומטית. ג) כפתורי דלתות לא עולים ויורדים בפתיחה ונעילה. איתור הבעיה : (השערות) א) חדירת מים למערכת האזעקה / דלתות (אחרי רחיצה) ב) סוללת גיבוי נפרקה לחלוטין ולא נטענת יותר. העבודה : א) פירוק האזעקה והבאתה לסביבה מקוררת (מזגן, חם בחוץ...) ב) הדבקת הגומיות המשוחררות למניעה כניסת מים, וניקוי המעגל ע"י קונטקט. ג) בדיקת הסוללה עם רב מודד (וידוי הריגה) ד) חיפוש סוללה חדשה (ניקל קדמיום) ברחבי המחסן ה) הסוללה גדולה מדי ולכן נבצע חיבור של פ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
העברתי את השאלה לפורום הזה כי פה היא יותר רלוונטית. כידוע החלפתי רביעיית צמיגים אצל אנטון לפני כשבוע. מאז כבר הייתי אצלו 3 פעמים לאיזון חוזר. ההגה רעד ועדיין רועד. מה שקורה זה שבגלל שמדובר בגלגל מגנזיום , מודבקת עליו משקולת נדבקת ואין מסילה עליה דופקים את המשקולת עם פטיש. כנראה בשל החום שנוצר בגלגל ותנאי הנסיעה, המשקולות נופלות. אנטון , או יותר נכון מישהו אחר אצל אנטון הציע לי לעשות על חשבונם איזון דינמי על מכונה שבה האוטו נוסע איזה 100 קמ"ש ומאזנים תוך כדי. שאלתי היא איך מתבצע האיזון הזה והאם יש סיבה לעשות אותו. אם אחרי כל האיזון הזה , נעשה שימוש באותן משקולות אז אולי אין סיבה לעשות אותו... כמו כן אם יכולות להיות סיבות אחרות לרעידות בהגה…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם במוסכים הם משתמשים בחומרים שונים/חזקים יותר ממה שאנחנו משתמשים? האם התהליך הנ"ל והתוצאה שונים מהותית מווקס רגיל שעושים לבד? והאם זה שווה לשלם 300 ש"ח עבור זה? ד"א האוטו יצא מפחחות היום(אוטו פיקס). תוצאה לא רעה בהתחשב בזה שהאוטו כסוף ומאוד מאוד קשה להגיע לתוצאה טובה ברכב בן כמה שנים. גימור לא רע, למרות שלא נפלתי ממנו בכלל. הם אמרו שכדאי מאוד לבוא עוד שלושה שבועות ולעשות פוליש/ווקס טפלון. נראה לי קצת יקר ואני לא יודע עד כמה זה שונה ממה שאני עושה לבד...
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אז ככה, בפג'ו 205 שלי (שנת 95) כל פעם שאני עולה למשל על פס האטה (לא כל הזמן, בערך 90% מהפעמים) נשמע רעש של מעיכה כזאת.. מין "קווטש"... זה הבולמים נכון? הם אמורים לעשות רעש או שלא אמור להיות בכלל רעש? (ככה אני חושב..) אהה, עוד משהו, זה עסק יקר להחליף בפג'ו 205 את הבולמים? ואיזה בולמים יש שם? תודה על הזמן! איציק
הודעה אחרונה מאת WebWizard, -
-
חור באגזוז
מאת שלומי- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שאלה למומחים. בבדיקות שערכתי לאחרונה התגלו סדקים בצינור שמוביל מהדוד המרכזי לדוד האחורי, סדקים שמקורם כנראה במכות שהאגזוז קיבל. חלק מקורי של פיג'ו כנראה יעלה הרבה כסף כי הוא בא ביחד עם הדוד האחורי, לעומת זאת ניתן להלחים צינור תחליפי במקום זה הסדוק במחיר הרבה יותר נמוך. השאלה (וזו שאלה קצת פרנואידית, אני יודע) אם יש סיכוי שצינור תחליפי כזה יפגע בביצועים של מערכת הפליטה ? אני יודע שיש תכנון מיוחד של עיקולים בצינור, החלק לפני העיקול אמור להיות עבה יותר וכו... מה אתם אומרים ?
עזרה דחוף !!
מאת Miura- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום איזה בן-ז*נה גנב לחברתי האהובה את הרדיו מהרכב (וכמובן גם שבר את החלון). אני חייב במהירות (עוד הלילה) הצעות לרדיו-דיסק טוב בסכום של עד 1,200 + כמה אמורה לעלות התקנה. אני לא מוכן שירמו את חברה שלי, זה מוציא את הערס הקטן שבי ואני עוד עלול להחליף את הקליאו בקולט (עם ספויילר של אימפרזה). \\ פורסם במקביל גם ב-YNET על ידי. בתודה מראש ובברכת חג שמח ושנה טובה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום נסעתי בסיביבות ה 90 100 קמש וכשעליתי מעל 90 ההגה התחיל לרעוד בצורה מאוד רצינית ממש רעידות חזקות מישהו יודע ממה נובעת הבעיה ועשיתי איזון לצמיגים רק לפני 4 ימים.... תודה וחג שמח ! רועי
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
שוב היאריס...
מאת sronis-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יפנית לא אמינה... (-; איציק תגיד, יש לי עדיין (אם אתה זוכר) רעשים כאילו של קפיץ מצד ימין מלפנים בזמן נסיעה, בעיקר נסיעה איטית. זה קורה רק לפעמים, כאילו שרק במצבים מסוימים משהו שם משוחרר או לא משומן כמו שצריך... זה נשמע כמו חריקות מוזרות שכאלו, בווליום די מורגש. יש רעיון? כמובן שכשאמא שלי עשתה טיפול שנתי לפני כחודש הם לא שמעו את זה במוסך... לפני כמה ימים זה היה מאוד חזק בעת נסיעה אז יצאתי מהאוטו ולחצתי קצת על הפינה הימנית מלפנים, הרעשים נשמעו היטב... יש הצעות? רוני
-
טורבו צ'רג'ר וניטרו
מאת Guest Anonymous- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם אפשר להוסיף מגדש טורבו לכל רכב? ל-דוגמא למנוע 1600. האם אפשר לחבר בלון של ניטרו לכל מנוע? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם ( לאיציק בפרט ) , אני אלי , בעל 106 ראלי ( 110K ק"מ , 95 ). יש לי 2 שאלות : 1) אני כמישהו שהתאכזב קשות ממוסך "חוצה ישראל " בראש העין ( מורשה פג'ו ) ... מחפש מוסך מורשה באזור הנ"ל ( ראש העין , פ"ת ) ... אני מחפש כמובן מוסך מורשה של פג'ו. הבנתי שמוסך הצומת בפ"ת הוא גם די בעייתי. איך המוסך הראשי בבני הברק ? 2) עם 110K עדיף לי את ה - 44K באינפוזיה או לדלק ( מופנה לאיציק ) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
הגה לא ישר :?
מאת ceyal-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
לאחר כוון פרונט - ההגה נשאר עם נטיה לצד שמאל הרכב עצמו נוסע ישר ללא סטיות (גם ללא אחיזה של ההגה) האם אפשר לכוון הת ההגה פשוט ע"י פתיחת האום של גלגל ההגה וישורו או שזה נעשה בזמן הכוון של הפרונט ומתחת לרכב?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
שמן סינטטי
מאת איצו-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במוסך הציעו לי שמן סינטטי (במקום חצי סינטטי) לרכב הונדה סויויק 1.6. מכיוון שהעלות לסינטטי היא גבוהה, רציתי לדעת מה היתרונות של הסינטטי ואם כדאי לשלם את ההפרש של המחיר עבור רכב מסוג זה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
קושיה לי אליך: 1. איך אני יכול לבדוק / לוודא שקבל הקלאץ' והקלאץ' שלי תקינים ? האם יש טיפול תקופתי או מונע ? ,אני שואל כי יש לי רעשים קלים של חריקה קטנה כשאני לוחץ על הקלאץ'. המון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ערן-S, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היום כשהגעתי לרכבי נעלמה לה אנטנת הסלולרי שלי. האנטנה היא אנטנה נשלפת המחוברת באמצעות מסילה לחלק קבוע בחלון הקדמי. בני הזו$%*ת (למרות שזה פורום פרטי עדיין לא נעים לי לרשום בני זונות לבני הזונות שגנבו אותה) לקחו רק את האנטנה. המסילה עדיין במקומה. אם למישהו יש אנטנה ספייר, או יכול להשיג מקצין הרכב במקום עבודתו - אשמח לקבל אותה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שנת 92 מנוע 1600 שהו מבחינה חצונית ופנימית מגנזיום קיט המנכה וכו'
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן זהו. קיבלתי את ה-205!! סוף סוף.. בכל מקרה, לשאלה - מחר אני יהיה אצל אבא שלי בפנצ'רייה, ורציתי לדעת אם אפשר לנקות את המנוע בעזרת האוויר שממלאים איתו את הגלגלים.. זה לחץ די גבוה וחזק ואני בטוח שזה יעיף את כל הג'יפה.. אהה, ושטיפת מנוע, אפשר לעשות את זה בפג'ו שלי? היא שנת 95, אני זוכר שברכב הקודם שלנו לא היה אפשר לעשות את זה בגלל שהיה את המחשב שאי אפשר להרטיב אותו או משהו כזה... ואיך עושים שטיפת מנוע? תודה מראש!! נ.ב קצת טיפים בקשר לטיפולים שונים שאני יכול לעשות בעצמי (כמו למשל להוסיף מים מסויימים, וכל מיני דברים מהסוג הזה) יתקבלו בברכה
-
ניקוי ישיר עם BG - 44
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יודע שהנושא נדון בפורום הזה פעמים רבות, אך יש לי חוסר ודאויות, וכשזה נוגע להתעסקות ישירה עם המנוע, אי אפשר להיות זהיר מדי... אז ככה: 1. הרכב המדובר הוא 405 1600 הזרקה. היכן לחבר את צינורית הואקום ממנה יזרום ה"חומר"? 2. כתבת שעל המנוע להישאר על ~4000 סלד בעת זליגת החומר (כ -5 דקות). כיצד אני מייצב אותו על 4000 סל"ד לאורך זמן, במיוחד בהתחשב בכך שאין לי מד סל"ד? 3. אודה אם תוכל לחזור על הפעולות שעלי לעשות לאחר הניקוי (בתקווה שאצליח כראוי). 4. תודה רבה - אתה ענק. מפיץ תורת "טפל בעצמך ברכבך" והשראה לכולנו. - המשך כך. בתודה, יאיר.
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תחילה סיכום: תשע בבוקר יצאתי מהצבא, 10:20 כבר הייתי אחרי הבנק, המוסך, ונסיעת מבחן בבית. מה שקרה זה שנזילת עבר (המוסך לא איתר נזילה כרגע) טפטפה על חוט חשמל שלא היה מבודד וכן היה קרוב לצמה, שקיצרה את האלטרנטור והפילה לי את מערכת החשמל. למען האמת היו לעניין רמזים מטרימים (הופה, כיתה י"ב איז פלאשינג ביפור מיי אייז!): חלון חשמלי ימני שעבד לאט יותר. מד מים שכמעט ולא עבד. הנורה של חום השמן שהיבהבה כל עוד נפשה בה. עכשיו הכל תוקן - האלטרנטור שופץ, צמה חדש ההותקנה, כל החוטים בודדו ותושבת גיר חדשה מצאה את מקומה (הקודמת היתה מה-קרועה!). ואני? אני מרוצה... היא נוסעת יותר טוב ממה שזכרתי (מעניין אם היא חושבת אותו דבר עליי). כנראה שכסף הוא באמת לא פונק…
הודעה אחרונה מאת בטאמן 16V, -
הסימפטום - בבלימה, נשמעים רעשים מהקליפר השמאלי קדמי (הימני רחוק מכדי לשמוע, אבל אני מניח שגם שם זה זהה), ממש שומעים "נקישה" של הצמדת הרפידות בכל לחיצה על דוושת הבלימה. למישהו יש מושג מה זה ואם זה בסדר ? עוצמת הבלימה, בכל מקרה, טובה.
הודעה אחרונה מאת tzahico,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 179 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuval1111
- Night Driver
- orankohn
- poune
- סולל הדרך
- carsgo
- elad18
- beresford
- SlowRide
- Renaultrap
- omerkot
- Michaelgir