רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, אני חדש פה. יש לי טריומף TR6 (זאת שבתמונה). האוטו משופץ, אך עדיין ישנם מספר דברים שצריך לבצע. אשמח לקבל מידע לגבי חלפים. יניב
הודעה אחרונה מאת Type34, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם מישהו יודע בוודאות, שכשאני מייבא רכב אספנות מעל 30 שנה מחו"ל. האם אני מחוייב שהוא יופיע כרכב אספנות בארץ ? או שאני יכול לרשום אותו רכב רגיל עם 6 ספרות בלי הכיתוב רכב אספנות ? אני יודע שהטסטים והביטוחים גבוהים יותר, אבל האם זה אפשרי בכלל ? מישהו סיפר לי שראה לפחות 2 רכבים מיושנים שיובאו מחו"ל ואין להם את הכיתוב רכב אספנות. השאלה האם זה נכון. האם מישהו שייבא לאחרונה רכב נשאל אם הוא רוצה את הרישיון כאספנות או כרגיל ? ממש חשוב לי לדעת.. תודה
הודעה אחרונה מאת datsun280z, -
- 1 תגובות
- 714 צפיות
למרות שכבר שאלתי את זה בתור תגובה ב THREAD אחר, אני מפרסם שוב כנושא חדש: בהמשך לשאלתי הראשונה: ואם הרכב הוא לא מה שנקרא: MATCHING NUMBERS, עדיין אין בעיה לייבא את הרכב כאספנות? לדוגמא, נניח שאני מוצא SL450 שנת 78 ברשיונות שהבעלים שתל לו מנוע של SL500 שנת 93, עדיין אפשר לייבאו כאספנות? תודה
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמה אמור לעלות יבוא של חלק כזה. כאן בארץ,מיסים ,הובלות,שיחרור. בקיצור עד הלקוח. http://www.rigidsteel.com/y2pC3tIGk1.html או חלקים אחרים, האם יש תעריף? מדרגות מחיר?
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה , היום הלכתי למכס כדי לשחרר חבילה של חבר פורום כלשהו. החשבונית פוברקה לשליש מערכה המקורי. החבילה נפלה לבדיקת מכס , בדקו את אחד המוצרים וראו שהוא עולה פי שלוש מהמוצהר. החשבונית שהבאתי הוחרמה ועכשיו אני צריך להביא פירוט VISA של העסקה. מה לעשות? מה צפוי? עצות בה"פ גם כן יתקבלו בברכה. תודה.
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מי מזהה יצרן (לפעמים זה מופיע), דגם ושנה משוערכת?
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 848 צפיות
לדליה ומנחם ניר מזל טוב להולדת הנכדה רכב אספנות מחכה לה כבר בחצר. מתמי ואבי שרייבר
הודעה אחרונה מאת יורם, -
-
- 1 תגובות
- 992 צפיות
ניר נהרג כזכור לפני כשנתיים וחצי עת רכב על אופנוע BSA, אחד מהאופנועים שהוא שיפץ. המשפט של הנהג שפגע בו והרגו מתנהל בעצלתיים עקב קשיים רבים, אולם קרוב להכרעה. ביום חמישי, 6 בנובמבר 2008, בשעה 12:30, תחל הישיבה בבית המשפט בבאר שבע, ישיבה בה ינתן פסק הדין. דליה מבקשת מאוד, מחברים של ניר, כאלו שהכירו אותו בחיים והוא הכיר אותם, לבוא ביום זה לבית המשפט בבאר שבע ולהיות נוכחים בישיבה. תודה, אורן קיפניס
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 862 צפיות
זו שנת הלימודים השלישית בה אנחנו שומרים על קשר חם ויציב עם תלמידי בית הספר למיקצועות הרכב "אורט י. ידין" בצריפין. בפגישה משותפת של צביקה מרגלית, מתניה הלוי והח"מ עם הנהלת בית הספר סוכם שנעזור להם בהעשרת הספריה. אנו קוראים בזאת לחברינו לתרום ספרים לספרית בית הספר. הכוונה היא לספרים העוסקים ברכב, רצוי בעברית אבל גם באנגלית (רצוי עם הרבה גרפיקה ותמונות), ספרי "היינס" למיניהם קטלוגים וכו', (לא עיתונות רכב..זה יש כבר). נא לפנות לח"מ בהודעה פרטית ואנחנו נדאג לאסוף את הספרים במפגשי שישי. בתודה בני הספל
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התמונות
הודעה אחרונה מאת igal-tomer, -
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אז ככה הסיפור שלי הולך! לפני כחודש הזמנתי ספויילר מבחור בניו ג'רזי הספויילר הגיע עד לסניף הדואר הקרוב לביתי כשנפתחה החבילה נתגלה ספויילר של אאודי בפניה חוזרת למוכר הוא טען שזאת הייתה טעות בקיטלוג של המוצר והעובד שלו הוא זה שטעה הספויילר נשלח בחזרה לניו ג'רזי על מנת להחליפו ביחידה שהוזמנה מראה, אתמול קיבלתי מכתב לשחרור פריט שהתקבל מאותו מוכר רק שעכשיו אני צריך לנסוע למכס ביד אליהו על מנת לשחרר את החבילה דבר ראשון למה אני צריך לנסוע לשם?הרי קיבלתי אותה עד הבית! דבר שני זאת חבילה שיצאה כביכול לתיקון\החלפה בחול למה אני צריך לשלם את זה? האם קבלה של יצוא המוצר בחזרה לניו ג'רזי תעזור לי עם ביטול המס שהם דורשים ממני? אני מנסה להתקשר כבר 3 ימים כדי לברר מה ק…
הודעה אחרונה מאת Gregos, -
קיימות כאלו בישראל? יש לי תחושה שראיתי אופל קופה שנת 1982, לפני שנתיים + בצבע שחור. יש לי תחושה שמדובר בקומודור. הגיוני? כמו כן, פעם נתקלתי גם בשברולט צ'קר, מהסוג שהיה למוניות בעבר, האם קיימות כאלה היום?
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מאוחר מידי ומעט מדי, בשעה טובה ומוצלחת!
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מנסה למלא את הטפסים המכוונים באתר משרד התחבורה. בנספח טכני בטופס בקשה ליבוא רכב אספנות, לא ניתן להזין שנתון קודם ל1957. דבר נוסף, שדה חובה בטופס הוא חודש ליד שנת ייצור. בארה"ב לא מופיע חודש ייצור ברשיון הרכב. בכל אופן לא ברכבים משנת 1951. חלם
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 853 צפיות
שלום, ברצוני לבטח רכב אספנות סאאב96 73' , האם תהיה לי בעיה לבטח את הרכב כיוון שאני עדיין לא בן 24 כלומר אצטרך ביטוח של נהג צעיר ? כמה ביטוח כזה אמור לעלות ואיפה מבטחים ?? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת אבי שרייבר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לאחרונה שמעתי שקיימות הגבלות על תנועת רכבים שמוגדרים כ"אספנות" בתנועה חופשית על הכביש, למשל איסור על נסיעה מ6 עד 9 בבוקר בכבישים מהירים. זה נכון או סתם שמועות?
הודעה אחרונה מאת דרור, -
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
האם הכוונה היא שמספר השלדה ומספר המנוע תואמים את הניירת המקורית ולא הוחלפו מעולם? תודה
הודעה אחרונה מאת shaihar, -
100% מבעלי רכבי אספנות יש רכב נוסף 100% מבעלי רכבי אספנות שאני מכיר נוסעים ברכבי האספנות בימי שישבת וחגים 100% מבעלי רכבי אספנות שאני מכיר משלמים פעמיים בשנה (חוץ מאישור הגאים\בלמים,אגרת טסט,בדיקת טסט ראשונה ושניה )גם 250-350 שח למאכר ומתח ועצבים פעמיים בשנה וכל זה בשביל תענוג של נהיגה של 10-20 שעות שנתיות הצעה לשינוי חוק רצינית: מי שירצה יוכל לבחור ב 2 אופציות- 1 המצב הקיים 2 לא לנהוג ברכב אספנות בימים א - ה (לא כולל ימי חול המועד) למעט 5 ימים לפני מועד הטסט שיתקיים פעם אחת בשנה בתקווה שהמועדון ירים את הכפפה יובל
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, הגעתי לשלב בשיפוץ שבו צריך כבר להתחיל לחשוב על הטסט הבעל"ט, ראיתי לא מעט דוגמאות בהן מכוניות מהדגם (R4) עוברות טסט למרות שאין להן פנסי רברס כלל וכלל. לרוב בחו"ל - אך גם בארץ ראיתי דוגמא או שתיים. היו כלי רכב כאלה משנתונים נמוכים יותר - אבל מצד שני, נתקלתי בכלי רכב חדישים יותר, כמו רנו אקספרס מהדגם המאוחר - שאין בהם פנסים כאלו, גם כן. למשיב אודה מראש! אסף.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
זוהי מכונית הפלימוט שנקברה בטולסה שבארה"ב בתוך קוביית בטון אטומה למיים למשך 50 שנה שהסתיימו בשנת 2007. המכונית שימשה "קפסולת זמן" ובתוכה הוכנסו פריטים אופייניים לשנות החמישים ואפילו ג'ריקן דלק שמא בשנת 2007 יסעו מכוניות על אטום או השד יודע מה ולא יהיה דלק יותר... בשנת 2007 נפתחה הקוביה ואוי לאותה בושה, הרכב החדש לגמרי (4 מייל על השעון) היה מלא מיים ורקוב לגמרי. בהגרלה זכה במכונית תושב מזרח ארה"ב והוא העביר אותה לבית מלאכה בניו ג'רסי שנקרא Ultra One בית המלאכה מתמחה בשימור נגד מתכות והתמחותו לא בתעשיית הרכב למרות שהוא נותן שירותים גם לסדנאות שיפוץ הנמצאות בשכנות. לפני כשבוע זכיתי לראות את "מיס בלוודרה" בבית המלאכה. הכוונה לא לשקם את הרכב אלא לשמר אותו ולמנוע נז…
הודעה אחרונה מאת oferbz, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחיפושי אחרי חלקים לרנו שלי מצאתי באחד החנויות מכסה לתא מטען בעיקרון המכסה הזה היה חדש וישב כ20 שנה במחסן הצבע של המכסה הוא שחור בצבע הזה מגיעים כול החלפי פח הבעיה שעם השנים הוא העלה נקודות חלודה ואני מעוניין לשמור אותו מה כדאי לעשות ?האים כדאי ללטש ואם כן באזה נייר כדאי ומה לעשות אחרי הליטוש . אני מחפש את הדרך הכי טובה לשמור על המכסה תודה
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=ly8KBV71YGg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. צפיה מהנה!
הודעה אחרונה מאת adig1971, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 847 צפיות
בס"ד היכן מתקיים המפגש היום? אם אפשר לקבל כתובת מדויקת
הודעה אחרונה מאת אבי נוף, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באס שנת 77. רשיונות מופקדים משנת 2005. לפי הבנתי מהמסמכים ההפקדה התבצעה 5 ימים לפני סיום הרשיון (זה היה מזמן ואני זקנה אז לא ממש זוכרת...). אני מעוניינת לבצע העברת בעלות והנחת היסוד שלי היא שאין לרכב טסט ולכן על מנת לבצע את ההעברה אני צריכה: 1. להוציא את הרשיונות מהפקדה 2. להפוך אותו לאספנות 3. לבצע את העברת הבעלות התקשרתי למשרד הרישוי ושם אמרו לי שהם "חושבים" שאני צודקת אבל הם לא בטוחים ולכן אני צריכה לפנות למשרד הרישוי עצמו ובמעמד מול הפקיד לקבל את כל התשובות (נראה לי מעט לא מקצועי שבטלפון אין תשובות חד משמעיות, אבל אני לא מופתעת). האם מישהו ביצע העברת בעלות במצב דומה ויכול לומר לי איך זה עובד והאם זה אפשרי? המטרה היא להעביר בעלות בלי הצורך לב…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
שבת ברופין
מאת אבי שרייבר- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 676 צפיות
שבת הקרובה הנה הראשונה בחודש וזה אומר שכולם נפגשים לשבת קפה ומצב רוח בתחנת הדלק שבצומת רופין על כביש מס 4 החל מהשעה 10:00 אל תגידו לא ידענו אל תגידו לא שמענו. צפוי מזג אוויר אידיאלי לנסיעה ברכבי האספנות ולישיבה מהנה בבית קפה להתראות בשבת!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת מצא, -
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לא יודע אם תוהבו את הרעיון או לא אבל רציתי לשטף להראות ולתת קצת מידע על קלאסיות של בריה''ם. נתחיל עם וולגה GAZ21 הפופולורלית :] שנת יצור 1956-1970 עם שינויים דיי משמעותיים במנועה בגודל של המרכב.\ מנוע 2500 סמ''ק 80 כוחות סוס :] הרכב הבא הוא GAZ24 שנת ייצור 1968-1985 התברכה במנוע 2500 סמ''ק תיבת הילוכים ידנים 4 הילוכים. 90 כוחות סוס. ו 5530 סמ''ק V8 עם תיבת הילוכים אוטומטית או ידנית 195 כוחות סוס. ZIL111 שנת ייצור 1959 היה בעל מנוע 7000 סמ''ק V8 בעל הספק 200 כוחות סוס ותיבת הילוכים אוטומטית. ZIL4140 שנת יצור 1985 בעל מנוע V8 7700 סמ''ק בעל הספק של 315 כוח סוס . CHAIKA (שחף) שנת ייצור 1959 …
הודעה אחרונה מאת david cosworth, -
- 2 תגובות
- 712 צפיות
בשבת 1.11.08 החל מהשעה 10:00 כמיטב המסורת - נפגשים ב''קפה ארומה'' בצומת רופין לא לשכוח, כולם מוזמנים. 10% הנחה לחברי מועדון החמש על התפריט.
הודעה אחרונה מאת mister v, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מוכר את רכב האספנות שבבעלותי בעשרים שנה האחרונות וולוו 144 שנת ייצור 1974 2000 סמ"ק אוט' במצב נסיעה יומיומי מנוע מקורי!!! מטופלת ומתוחזקת שמורה טיפ טופ טסט לחצי שנה לרציניים בלבד נא ליצור קשר בנייד לא בשבת 052-2725246 http://img219.imageshack.us/my.php?i...psn0996dy1.jpg http://img75.imageshack.us/my.php?image=epsn0988qw1.jpg
הודעה אחרונה מאת samuel27, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי רכב בן כ-50 שנה עם מספר (ישן) צהוב בפורמט מיוחד: P xxx xxx כלומר 6 ספרות אבל מתחיל ב-P ועל רקע צהוב בכיתוב שחור. הרכב חונה באותו מקום לפחות 7 שנים (אזור ת"א). איזה סוג מספר רכב זה ?
הודעה אחרונה מאת xlr2, -
- 4 תגובות
- 826 צפיות
אבל בכל זאת אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. אני מעוניין לקנות רכב (נוסף..) שבקרוב יהיה אספנות משנת ייצור 1979. הרשיונות של הרכב מופקדים בערך כשנה וחצי ולכן אין "חובות על הרכב". אני מעוניין לקנות את הרכב כבר היום, ולבצע העברת בעלות על שמי, ואז בעוד החל מינואר, לרשום אותו כאספנות. השאלות שלי: 1. האם ניתן יהיה לבצע באיזשהו אופן העברת בעלות על רכב שרשיונותיו מופקדים? 2. אני מנסה להימנע ממצב שבו אני "מעלה" את הרכב על הכביש ואז להתחייב עבור תשלום טסט בערך של כ-1200 ש"ח ורק אז להעבירו לאספנות. מהי הדרך הנכונה? 3. האם הרכב אכן יוכל להירשם כאספנות החל מ-01.01.09? וכהרגלי בקודש, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ג'ק,