Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה לכם קצת מהמיטב של חו"ל.

כמה תמונות מתערוכת SEMA2005, שנערכב במהלך חודש נובמבר , בלאס וגאס.

התמונות מהאתר של חברת ממפיס(memphis car audio)

www.memphiscaraudio.com

שימו לב לגימורים המיוחדים של הקבלר , שימוש לא ממש נפוץ בתערוכות, בד"כ המציגים מסתפקים רק בפיבר, אבל פה ניכר שימוש נרחב במגוון רחב של חומרים ורמת גימור שטרם נראתה .

התמונות נערכו בפוטושופ על מנת שיוכלו להעלות לאתר ללא בעיית גודל, אך באיכות טובה.

לצפות, ולהנות!

ImageURL1.jpg

ImageURL2.jpg

ImageURL3.jpg

ImageURL4.jpg

ImageURL5.jpg

ImageURL6.jpg

under construction..

פורסם

שימו לב לגימורים המיוחדים של הקבלר , שימוש לא ממש נפוץ בתערוכות, בד"כ המציגים מסתפקים רק בפיבר, אבל פה ניכר שימוש נרחב במגוון רחב של חומרים ורמת גימור שטרם נראתה .

בתמונות שצירפת אין גימור של קוולר ( קוולר הוא בד בצבע צהוב כתום ) , הגימורים שם הם של קרבון , וזה דווקא דבר מאוד נפוץ במוצרי תצוגה שונים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
בתמונות שצירפת אין גימור של קוולר ( קוולר הוא בד בצבע צהוב כתום ) , הגימורים שם הם של קרבון , וזה דווקא דבר מאוד נפוץ במוצרי תצוגה שונים.

נכון התכוונתי לקארבון(טועים, טועות ,טעינו), בכל מקרה גם קארבון מגיע בצבעים שונים ושילובים של אדום-שחור, אפור-צהוב ועוד.

ואגב, ברוב רכבי התצוגה שהחברות השונות בונות (כמו אלפיין לדוגמא) השימוש בקארבון הוא פחות נפוץ, ועיקר השימוש הוא בפיבר.

ואגב, נתקלתי גם בקוולר אפור, לרוב בשימוש צבאי אבל קיים...השילוב של קוולאר אפור ופוליסטר או שרף אחר, נותן תוצאה דומה מבחינת צורה ומרקם לקארבון, רק שעם קוולר ושרף הרבה יותר נוח לעבוד וניתן לעבד אותו יחסית בקלות לעומת הקארבון.

under construction..

פורסם

בכל מקרה גם קארבון מגיע בצבעים שונים ושילובים של אדום-שחור, אפור-צהוב ועוד.

קרבון לא מגיע בשילובים של אדום אפור וצהוב. קרבון יש אך ורך בצבע שחור - פחם.

לא ראיתי אף פעם קרבון שהגיע בצבעי יומולדת שונים אם ראית "קרבון" צבעוני - זה לא היה קרבון , סביר להניח שאלו היו סיבי מיקרוגלאס , שיש להם מרקם דומה לקרבון והם ניתנים לצביעה. המקרה היחיד שבו בד קרבון הוא לא שחור לחלוטין הוא מצב של תפירה של סיבי קוולר בצורה מסוימת בשביל לשמור שהבד לא יפרם.את הקוולר ניתן לצבוע ולפעמים עושים זאת בשביל שהעובדים לא יתבלבלו בין בדים כאלו ואחרים. למען הסר ספק , את הדברים שאני אומר אני אומר מתוך בערך 10 שנים ניסיון ועבודה בתחום , הן למגזר האזרחי , ובעיקר למגזר הבטחוני - שזה אומר עשרות עבודות מיוחדות עבור הצבא ובעיקר עבור היחידות השונות של משרד הביטחון שהוא הצרכן האמיתי של המוצרים האלו.

ואגב, ברוב רכבי התצוגה שהחברות השונות בונות (כמו אלפיין לדוגמא) השימוש בקארבון הוא פחות נפוץ, ועיקר השימוש הוא בפיבר.

השימוש פחות נפוץ כי אין שום סיבה מקצועית להשתמש בקרבון. היתרונות של קרבון הם חוזק גבוה , משקל סגולי נמוך , יכולות בליעה של קרינה וחתימה תרמית נמוכה. שבונים במה לסאבים ובניות שונות ברכב אין שום סיבה טכנית להשתמש בקרבון שכן העבודה איתו הרבה יותר מסורבלת ודורשת ידע רב - עבודה עם קרבון דורשת תבניות מורכבות , חומרי הפרדה מיוחדים משאבות ואקום תנורים וכו.. הסיבה שכן משתמשים בקרבון , זה בגלל "הנחשבות" שלו , ולכן משאירים את הגימור שלו חשוף ללא צביעה - כדי שכולם יראו שזה קרבון ולכן גם לא יעשו קרבון צבוע בצבעים שונים.

ואגב, נתקלתי גם בקוולר אפור.
שוב , אין כזה דבר קוולר אפור. קוולר יש רק בצבע כתום צהוב. שוב , ניתקלת במוצר צבוע .

השילוב של קוולאר אפור ופוליסטר או שרף אחר, נותן תוצאה דומה מבחינת צורה ומרקם לקארבון, רק שעם קוולר ושרף הרבה יותר נוח לעבוד וניתן לעבד אותו יחסית בקלות לעומת הקארבון.
לא ברור לי מאיפה אתה מביא את הדברים האלו - קודם כל לעולם לא עובדים עם קוולר ופוליאסטר. בפוליאסטר משתמשים אך ורק בשביל סיבי פוליאסטר ( סיבי פוליאסטר בשפת העם - פיבר ) , לא משתמשים בקוולר עם פוליאסטר אלא עם סוגי אפוקסי שונים , כמו האפוקית. כל היתרונות של הקוולר - התנגדות למאמצי גזירה , לא יבואו לידי ביטוי עם פוליאסטר.

אתה טוען שעם קוולר ושרף הרבה יותר קל לעבוד מקרבון ??

זה כבר קצת משעשע , כמה עבודות קרבון או עבודות קוולר עשית ? למה זה יותר קל ?

ההיפך הוא אם כבר הנכון. הקוולר הוא חומר מאוד קשה , יותר מקרבון , הסיבים של הקוולר הרבה פחות גמישים והרבה יותר קשה לעצב אותם , מה שגורר תבניות מסובכות יותר , וואקומים מורכבים יותר ועוד.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

נכון אתה צודק, ה2 צבעים זה לא קארבון טהור, זה שילוב של כמה חומרים, או ציפויים מסויימים כמו אלומניום או מתכות אחרות על מנת ליצור את ההשלייה שמדבור על צבע אחר, בפועל זה יוצא ב2 צבעים.

חבל להכנס לויכוחים קטנוניים.

התוצר הסופי הוא קארבון ב2 צבעים, זה שזה שילוב עם מיקרוגלאס או שילוב של קארבון+קוולאר לא אומר דבר, אני מדבר רק על התוצר הסופי.

דבר שלישי, אכן נתקלתי בקוולאר בצבע אפור, אם זה היה צבוע אין לי מושג, לא בדקתי את זה במעבדה, והאמת זה גם לא ממש רלוונטי כרגע וגם ממש לא מעניין אותי, אם זה היה צבוע או לא, מה זה משנה לתוצר הסופי?

זה משפיע על זה? לא, ולכן זה לא רלוונטי.

למה לחפש בכל דבר את הלא נכון, בפועל, אם יש קארבון + סוג אחר מעורב ביחד, זה יוצא בגימור של קארבון ב2 צבעים? התשובה היא כן וזה כרגע לא ישנה דבר לגבי הציפוי או הערבוב.

אם יש קוולאר צבוע באפור, התוצר הסופי יהיה ...המממ....קוולאר אפור...?

למה להפוך כל דבר לויכוח, ואו למי יש יותר גדול...

כולה אמרתי שממש נחמד לראות עבודות עם קארבון וקוולר בגלל שזה לא ממש נפוץ, ויותר מסובך לביצוע מאשר לעבודות פיבר שנחשבות "קלות" יחסית.

אותי בתור צופה מהצד זה לא ממש מעניין לגבי איך הגיעו לכך שזה צבוע כך, ואם היו צריכים לעשות ווקום לחומרים וליצור תבניות, את היופי זה לא ממש מעניין וגם לא את הצופה מהצד.

אולי אותך בתור בעל נסיון וידע בתחום(ואני לא בא ממקום של זלזול, בדיוק ההפך...) אתה מוצא את זה משעשע, אז אותי זה ממש לא...

בכל מקרה את הסוגים של הקארבון הצבועים אני מכיר לא מהיום וזה עדיין נראה יפה לעין, לא משנה איך "גרמו" לזה להראות ככה, את הצופה מעניין רק התוצר הסופי...

http://www.robotcombat.com/marketplace_carbonfiber.html

under construction..

פורסם

אני לא ממש מתווכח , אני יותר מסביר . אתה נתת לינק לתמונות ופירטת על הגימור של הקוולר וכו אני בסך הכל אמרתי לך שזה לא קוולר שם . אתה אחר כך התחלת לדבר על הרכבים של קרבון בצבעים שונים וכו , מעניין שאחרי שהגבתי זה פתאום נהיה לא מעניין...

אין פה עניין של ויכוח ולמי יש יותר גדול . יש פה עניין של נכון ולא נכון . ואני לא רואה שום סיבה לא לתקן טעויות שנכתבות פה בפורום ולתרום מהידע שלי בתחום.

שים לב , אתה אמרת שזה עבודות קוולר , תיקנתי אותך , ואמרתי שזה קרבון ולא קוולר. אתה בחרת להיכנס להסברים על קרבון בצבעים שונים וקוולר בצבעים שונים ולכן פירטתי. חבל רק שאתה רושם דברים לא נכונים ועוד מציג אותם כעובדות :

ואגב, נתקלתי גם בקוולר אפור, לרוב בשימוש צבאי אבל קיים...השילוב של קוולאר אפור ופוליסטר או שרף אחר, נותן תוצאה דומה מבחינת צורה ומרקם לקארבון, רק שעם קוולר ושרף הרבה יותר נוח לעבוד וניתן לעבד אותו יחסית בקלות לעומת הקארבון.
כמו שאמרתי זה שצבעו קוולר ( ושוב , אין לך מושג אם זה באמת קוולר או חומרים אחרים שאתה אפילו לא מכיר ) לא עושה את הקוולר לחומר אפור .. אתה מדבר על נוחות בעבודה בלי שיש לך מושג בעבודה עם החומרים האלו .. אז כן .. אני מתקן אותך. והתגובה שלך - אותי זה לא מעניין ... לפחות תהיה עיקבי.

רשמת "שאת הסוגים של הקרבון הצבוע אתה מכיר לא מהיום" - מאוד מעניין אותי מאיפה .

והכי אהבתי את הלינק שנתת בסוף . בטח מאוד שמחת לראות שם קרבון שיש לו גם כחול ..

שוב , לא מדובר פה בקרבון , החומר שנותן את הגווון הכחול נקרא Hexcel Texalium , וזה ממש רחוק מלהיות קרבון .מדובר בסך הכל באלומניום שמולבש על פיברגלס רגיל. השימוש של החומר הזה יעיל כאשר צריכים חומר שהוא בעל יותר תכונות מתכתיות מאשר שאר החומרים המרוכבים כמו קרבון לדוגמא שהוא לא לגמרי מתכת ולא לגמרי אל-מתכת.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רשמת "שאת הסוגים של הקרבון הצבוע אתה מכיר לא מהיום" - מאוד מעניין אותי מאיפה .

והכי אהבתי את הלינק שנתת בסוף . בטח מאוד שמחת לראות שם קרבון שיש לו גם כחול ..

שוב , לא מדובר פה בקרבון , החומר שנותן את הגווון הכחול נקרא Hexcel Texalium , וזה ממש רחוק מלהיות קרבון .מדובר בסך הכל באלומניום שמולבש על פיברגלס רגיל. השימוש של החומר הזה יעיל כאשר צריכים חומר שהוא בעל יותר תכונות מתכתיות מאשר שאר החומרים המרוכבים כמו קרבון לדוגמא שהוא לא לגמרי מתכת ולא לגמרי אל-מתכת.

צבוע, לא צבוע, עטוף או לא עטוף

עופר אל תזלזל באינטיליגנציה שלי, גם אני יודע אגלית מספיק טוב כדי להבין על מה מדובר.

אני לא ממש מבין מה חושקת נפשך, אבל כפי שאמרתי, את הצופה מהצד זה לא ממש מעניין עם זה קוולאר מעורב עם סיד סיני עטוף בחוטי משי צרפתי ששזורים בסיבי זהב, ושכל זה עטוף בשרף אורנים על מנת לקבל ברק .

משנה התוצר הסופי, הבאתי את הלינק לאתר לדוגמא שיש שילובים יפים עם קארבון גם בגוונים של אדום ושחור וכו'.

under construction..

פורסם

לא רומן, לא רעיון טוב. בשביל להסתכל על תמונות לא צריך פורום ואני חושב שכל משתמש צריך לברך על ההזדמנות שיש לו ללמוד דברים נוספים מעבר למה שרואים בתמונות ורצוי מאוד שהמידע יהיה נכון. ניר לא רק העלה תמונות אלא הוסיף הערות שאינן נכונות. במקום לקבל את התיקון הקצרצר שנתן עופר הוא בחר להגיב פעם נוספת ושוב רשם דברים לא נכונים (ושוב). כך הוא נכנס לויכוח שאין לו ממנו מוצא אחר חוץ מלהודות בטעות או פשוט לא להגיב והוא בוחר שלא לעשות זאת.

ניר, לדעתי כל אחד צריך לדעת מתי לפרוש והיית צריך לפרוש ממזמן בעניין הזה. מצד אחד אתה אומר שחבל להכנס לוויכוחים קטנוניים ומצד שני ממשיך להתווכח. זה באמת נראה כמו ויכוח שבו מישהו מנסה להוכיח שיש לו יותר גדול אך בנתיים מוכיח את ההפך (מה לעשות שעופר הוא JOHN HOLMES בנושא :) ).

פורסם

אייל, אף אחד לא מנסה להוכיח כלום...

לא היה לי מושג שהקארבון מגיע רק בצבע כזה, וכל השאר הם הכלאות של סוגים שונים, אני מכיר ויודע את רמת הידע שיש לעופר בעניין, ואני "מודה" ב"טעות" ה"מרה" שנפלה לחיכי וזה הבלבול בין הקוולר לקארבון, אולי זה קורה שמתחילים לקרוא MANUALS של כל מיני דרייברים בלילה, ומשלבים את זה בשיתוף הפורום בתמונות מעניינות שנתקלתי בהם.

כל ענייני היה ההדגשה של העבודה שנעשתה עם הקארבון ברכבי התצוגה, דבר שיחסית לא נפוץ בתערוכות אודיו...

אני לא נתקלתי בו יותר מידי למעט כמה פרוייקטים בודדים.

בכוונה לא נכנסתי לפרטים טכניים שגם ככה אני לא הכי מתמצא בהם , אבל סה"כ ניסיתי להראות מוצר סופי למראה יופי בלבד.

וכפי שאמרתי את הצופה מהצד זה לא ממש מעניין אם זה שילוב של 700 סוגים שונים של חומרים.

אלא איך זה נראה בסופו של דבר.

אבל עם כל הכבוד לכולכם לא מדובר על איזה תיקון טעות קריטית, והזלזול באינטיליגנציה שאני לא ממש מקבל! מי ישמע, קשה היה לקרוא את מה שהיה כתוב שם באנגלית שמתייחס לאותו חומר עטוף באלומיניום..

העלתי לינק רק כדי להראות את השילובים השונים עם החומרים המאוד מעניינים האלו.

ותכלס אני מבין את עופר שנוגעים ב"בובה", שלו או יותר נכון בתחום הקרוב לליבו אז זה יותר מעניין אותו.

אבל את האמת אותי זה לא ממש מעניין עם קוולאר אפור הוא צבוע או לא...אני הייתי בטוח שיש קוולאר בתצורה כזאתי, אוקיי אז צבעו אותו,,SO? מה זה קשור עכשיו לעניין, מה הקטע בלגרור אחרי זה ויכוח מטופש, על כן, למי יש יותר "גדול".

לא התיימרתי להיות מבין גדול בזה, סה"כ התפעלתי מהיופי ברכבי התצוגה...

אני לא ממש ממהר להציג בפני כל מי שאני מדבר איתו את ה"X שנות נסיון שלי", כי זה לא רלוונטי, מה גררנו משחקי אגו מטופשים?

לא מתחמק, ולא פורש בשיא, כי זה לא רלוונטי כרגע, לבחור לא להגיב ? למה? מה זה משנה? אני לא חושב שמישהו צריך להוכיח פה משהו כי אין פה ויכוח!.

הכל מקובל עליי, כפי שאמרתי אני לא הייתי בקיא אם זה צבוע או לא או כל סייג אחר,דיברתי על מראית עין חיצונית נטו, מה הבעיה, כל תרד שיועלה לא יקבל שום פרגון בפורום הזה למעט התנצחות מיותרת?

אז אני לא מתנצח.

אחלה, אז קוולר מגיע רק בגוון צהוב, וקארבון בגוון אפור\שחור, אוקיי אני לא מתכחש לזה , אני חשבתי שיש גוונים שונים אך בפועל הם שילובים של חומרים שונים ואו צבע.

בוא לא נריב על שטות כזאתי ולא נגרור אחרי זה ויכוח של ילדים מפגרים.

under construction..

• תוכן חדש...