Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז לאוטו....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום ולא מצאתי את נושא מערכות הגז לרכב...

שאלתי היא אם מישהו יודע מה אומר החוק לגבי העניין היום???

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אמנם לא הייתי כאן הרבה זמן, אבל שאל ואנסה לענות:

היום מותר להתקין מערכת הנעה משולבת בגפ"מ לרכב משנת 1995 או חדש יותר.

ישנו מספר רב של מערכות בארץ , אין הבדל גדול בין רובן.

ההבדלים העיקריים הם:

נפח מנוע מאושר להתקנה.

רמת זיהום העומדת בתקן ארו3/4

תודעת שרות מטעם המתקין/יבואן.

עדיין אין אף מערכת שמאושרת עבור התקנה בנפח מנוע העולה על 6ליטרים

פורסם

יש הבדל בין המערכות.

המערכות מתחלקות ל 3 סוגים.

חד נקודתי, דבר ממש לא מוצלח לרוב המכוניות, ובחלקם ממש מזיק,

רב נקודתי הפועל על גז בשיטה של גז

רב נקודתי הפועל על גז בשיטה הקרובה ביותר להזרקת דלק.

גם כאן, ברב נקודתי למשל, השוני בין הערכות מיצרן ליצרן לעיתים מהותיות!

ובעקר עת הנעת הרכב בבוקר בטמפ' קרה, והצורך בחימום הגז, כאן יש טכנולוגויות שונות ויש חברה אחת בלבד מובילה ברעיון החימום הזה. בדכ החימום הוא ליח' החלוקה הראשית בנוזל הקירור של המנוע.

אופן התוכנה בתוך יח' מחשב ניהול הגז, מהותית,

אופן ההתקנה הוא מהותי, למשל צינור הגז מהמחלק, אם אורכו 28 סמ' או 30 סמ' לעיתים יתברר הדבר כזיוף מנוע עת עבודה עם גז שאינו ניתן לביטול!!!

שילוב של חד נקודתי ותוכנה שאינה מתקדמת, ידליק לאחר ההתקנה ברכב המותקן את נורית הצ'ק אנג'ין ושום דבר לא יכבה אותה עד שלא יוציאו אותה מהמקום.

במערכת פחות גרועה יתכן ויצליחו לבצע תיכנותים שיפתרו לכאורה את הבעיה, כלומר מחשב ניהול המנוע המקורי של הרכב יהיה בגבולות שלא ידליק את נורית הצ'ק אנג'ין.

יבואני סובארו מתקינים את הערכה הטובה ביותר בשוק , היא הקרובה ביותר לשיטת הזרקת הדלק, אצלה ורק אצלה, משאבת הגז נמצאת במיכל עצמו כשם שמשאבת הדלק בדכ נמצאת במיכל הדלק, ומכאן הטכנוגלוגיה בהובלת נוזל ולא גז לכיוון המנוע.

הערכה הזאת עולה מעל 12000שח.

חשבון כספי נטו, כלומר, החיסכון מול העלויות יתברר לרוב כלא כדאי, אלא אם מחפשים את הטכנולוגיה הטובה והנכונה לרכב.

כל זה על קצה קוצו של המזלג ואף פחות מזה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תיקון קל, מה שאמרת הוא נכון בעיקרו, חוץ מהעניין של סובארו,

אצלי במערכת הגז מובל כנוזל לתא המנוע, ושם מאוייד לגז. ואז מוזרק על ידי צינורות שאכן קוצרו מ40 ס"מ לכ-15 ס"מ, אחרי זיוף במנוע....

פורסם

אתה צודק , ההסבר שלי אכן לא היה ברור,

כל הערכות מובילות נוזל עד למאייד שנמצא בתא המנוע,

המערכת המיובאת על ידי סובארו יש בה עקרון הובלה שונה.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, זה נכון שיש מערכת אחת כזו, אך היא אינה מותקנת בסוברו.המערכת הופכת את הגז לפזה גזית רק בנקודת ההזרקה. כל שאר המערכות במאייד כמו שרשמת או במחליף החום (יש מערכת אחת ללא מאייד)

המערכת היא יקרה יותר למרות שהעיקרון די זהה ורק נקודת הפיכת הגז למצב גז שונה.

החיסרון של המערכת הזו היא פיית התדלוק שלה שהיא שונה מכל שאר המערכות בארץ ולא כל המתדלקים מחזיקים בשתי פיות או במתאם.

המערכת החד נקודתית כמעט ונעלמה בהתקנות והרבה אנשים שהתקינו בעבר מערכת כזו עברו היום לרב נקודתית.

פורסם

על פי מידע שקבלתי, נכון להיום, המערכת שמותקנת בסובארו (יפן אוטו, יבואני סובארו) היא "ויאלה" ההולנדית והיא הטובה ביותר בשוק, ואין לי אחוזים שם, אפילו לא מערכת שלהם,

מידע זה התחזק לאחר 2 הרצאות בנושא, שעברתי אך בשבוע שעבר (ושההשתתפות בהן עלתה לי 699שח).

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, מאחר והזכרת את השם "ויאלה" (לא רציתי להזכיר שמות וליצור פרסומת) זוהי אכן המערכת היחידה שהופכת את הגז לפאזה הגאזית בנקודה הקרובה ביותר לצילינדרים.

זוהי לא המערכת המותקנת ע"י סובארו - יפנאוטו. שתי מערכות אחרות שאחת מהן הותקנה ברכבם של EREZEREZ ו FEEL אם אני לא טועה בשמות, הן המערכות שיפנאוטו משתמשים. נכון להיום יפנאוטו אינם יבואני מערכות גפ"מ וחברה אחרת מיבאת ומוכרת.

אשמח לשמוע מי העביר את ההרצאה (האם זה אבנר פלור?)

פורסם

את המערכת ברכב שלי מייבא לאוניד אחד מנהריה, מערכת של STARGAS

של FEEL זאת מערכת מסוג EMMEGAS אם אני לא טועה, לא יודע מי מייבא.

פורסם

טוב, אז טעיתי לגבי המערכת שלך EREZ

אבל המערכת של FEEL היא אחת משתי המערכות המותקנות ביפנאוטו (חשבתי שיש לו LOVATO).

המערכת זהה כמעט לחלוטין למערכת שלך.

אגב, משנת 2007 לא יתקינו ביפנאוטו גפ"מ על B4 , הסיבה היא שהמנוע אינו מותאם לעבודה עם גז.

ישנו מנוע מתאים אך הוא יקר בכ1000$ ולכן לא ייובא ארצה.

פורסם

מכל המנועים בעולם, מכל המערכות האוניברסליות, אשר מתאימות לכל מנוע, ולא שמעתי עדיין על מנוע שלא התאים למערכת גז, מכל אלה, סובארו שהיתה חלוצה בנושא, טוענת שהמנוע לא מתאים לעבודה עם גז?, לא קונה את התירוץ הזה.

הרי אם אני אקנה את הרכב, וילך להתקין מערכת גז אחרת, יגידו לי שהיא לא מתאימה למנוע?

לא מאמין לסובארו.

פורסם

לפני כשנה לערך, בדקתי את עניין ייבוא שיווק התקנה והקמת רשת התקנות לגז לרכב,

ביחד עם יותר מגוף עסקי אחד גדול במדינה, ומהסיבות שלי החלטתי שלא להכנס לנושא הנ"ל,

בכל אופן:

בפגישות עסקיות שנערכו, ובינהם נפגשתי בארץ עם לפחות נציג אחד של יצרן מערכות גז מאטליה שהגיע במיוחד, ונבדקה האפשרות לשיתוף פעולה, בין היתר ולא בהקשר להגעתו, הוברר כי "ויאלה" היא המובילה בתחום, זה נאמר כמובן ב"חצי" פה.

כמו כן ייעץ לא להתקין מע' חד נקודתיות ובמיוחד לא לרכבים בעלי הזרקה רב נקודתית.

בבדיקה נוספת עם יבואן מערכות דלק מסויים גדול בבדיקת האפשרות לייבוא ושיתוף פעולה בהקמת רשת מוסכים להתקנות מערכות גז, תוך התדיינות באיזו מערכת שעדיין אינה יובאה אז לארץ יש לבחור, או רצוי בכל אופן, תוך כדי הבדיקות וההתדיינויות והמשאים ומתנים שהתנהלו ביננו, לבין היצרנים בחו"ל, ציין גם זה כבדרך אגב, שבבדיקה מקיפה שערך, טרם פגישתנו כי "ויאלה" היא הטובה מכולן- ואשר סובארו יפן אוטו, שאכן אינה יבואנית מערכת זו, רוכשת אותן ומתקינה אותן ברכביה.

בבדיקה אישית שערכתי , התברר לי ככל שהבנתי כי אכן מערכות "ויאלה" מותקנות בסובארו.

יש לציין שמחירן הגבוה של המערכות יוצרות ניגוד כדאיות כלכלית בין הצורך בהשקעה כספית גבוהה מאוד עד "הוצאת" ההשקעה כתוצאה מחסכון בגז (המחיר) .

אם סובארו "ירדו" מהתקנות "ויאלה" , נכון להיום , אינני יודע.

בקשר למי שהעביר את ההרצאה, אשלח לך בפרטי, אינני יודע האם הוא בעד או נגד פרסום שמו כאן-- בכל מקרה זה לא השם שציינת.

בברכה,

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...