Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום:

לפני כשבוע, האזעקה התחילה להשתגע ודלתות הרכב היו נפתחים לבד. בלית ברירה ניטרלתי את האזעקה ע"י המפתח שלה, ועכשיו אין לי אזעקה ואין נעילה מרכזית. אני נועל עם המפתח (וזה נועל את כל הדלתות).

האזעקה שמותקנת ברכב הינה ישנה מאוד, בהערכה מותקנת 12 שנים על הרכב, הצופר המקורי שלה לא עובד והותקן צופר חיצוני, האזעקה לא פועלת רצוף אלא בהפסקות, בעת נעילת ופתיחת הדלתות לא נשמעים ציפצופים כמו שהיה פעם, דלתות אחוריות, דלת תא המטען, מכסה מנוע לא מחוברים בכלל לאזעקה ו-2 גלאי הנפח לא עובדים.

הייתי היום ב "מצת אור" ויש לי כמה אפשרויות, מה אתם הייתם עושים במקומי?

א. להשאיר את המצב כמו שהוא- האזעקה מנוטרלת, אין נעילה מרכזית ואין אזעקה.

ב. לנסות לתקן את האזעקה הנוכחית למרות שלא שווה להשקיע בה שקל מכיוון שהיא לא שווה כלום. סיכויי התיקון לא 100% ויכול להיות שסתם ייזרק כסף לפח. (עלות תיקון כ- 350 ש"ח)

ג. להעיף את האזעקה הזאת ולהרכיב מערכת לנעילה מרכזית, שיהיה אפשר לפתוח את הדלתות ולנעול באמצעות השלט, כאמור ללא אזעקה. (עלות כ- 400 ש"ח)

ד. להחליף את האזעקה באחת חדשה, ולחבר אותה לכל הדלתות עם גלאי נפח חדשים. (עלות כ- 700 ש"ח)

הרכב הזה ישן, שנת 93', שווה רק 8200 ש"ח במחירון, אבל מותקן בו רדיו דיסק חדש ששווה 550 ש"ח ו-4 רמקולים ששווים כ- 200 ש"ח.

אשמח לקבל עצות ותודה מראש.

פורסם

דבר אחד בטוח : לא הייתי מתקן את הישנה.

השאר זה שיקול כלכלי שלך. אני מניח שהאזעקה היא לא בשביל לשמור על הרדיו דיסק והרמקולים (פיוניר עולה מעל 1000 ש"ח ורמקולים טובים עוד אלפייה).

לדעתי אין הרבה הבדל בין להיות בלי אזעקה לבין להיות רק עם נעילה מרכזית...

אתה יודע טוב מאוד איך פורצים אונואים :

(האונו של בן דוד שלי, נפרצה כבר מספר פעמים בדרך הבאה:)

הערה: התייעצת עם דני ממצת אור? מבחינתי כל מה שהוא אומר בנושאי מיגון - קדוש.

דלת עקומה11.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השיקול הוא שלך בלבד בהתאם לתקציב ולנחיצות האזעקה.

אם אתה מפחד על הרדיו-דיסק והרמקולים שלך, זה דיי טיפשי להשקיע 700 שח במיגון על "מערכת" ששווה בלחץ 750 שח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי עם האזעקה לא עושה לך צרות תשאיר ככה כי חבל להשקיע ושאתה פותח עם המתח את דלת הנהג כולן נפתחות זתומרת שכן יש לך נעילה מרכזית רק לא באמצעות שלט כי הנעילה שלך מחוברת לאזעקה ומתפקדת ע"י השלט של האזעקה וכנראה שאי אפשר להתאים לה שלט נוחות

לדעתי תשאיר ככה

עם יד על הלב סטיו אתה יודע שלנטרל/לפרוץ לשבור אזעקה לא יקח יותר מדקה!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את המחירים שהזכרת אבל:

א. עם מערכת כלשהי לא הייתי משאיר את האוטו בלי אזעקה שלא לדבר על נוחות של נעילה וכ"ו...

ב. לא הייתי משקיע שקל באזעקה בת 12!!!! במיוחד מחיר מטורף של 350 שקל שיכול לרדת פח.

ג. אפשרות יחסית טובה למרות שעדיין לא הייתי משאיר תרכב בלי אזעקה. ואם תרצה בכל מקרה לעשות זאת המחיר הינו 140 שקל ועבודה של 20 דקות בקירוב! ותהיה לך נעילה עם שלט. (התקנתי אחת כזאת אצלי בסקודה לפני מספר שבועות ובמזדה לנטיס 2001 עשינו בדיוק מה שצריך לעשות אצלך.. ניתוק אזעקה וחיבור "מוח" נעילה מרכזית חדש וזהו יש לך נעילה מרכזית חדשה עם שלט! כמובן שבחיים זה קצת יותר מסובך משרשמתי)

ד. הייתי הולך על האפשרות הזאת למרות שאפשר למצוא אזעקות סבירות כולל התקנה מקצועית ב600 שקל. שלא לדבר על כך שאפשר להתקין לבד.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

אם אתה מאיזור הצפון אתה יכול לפנות בפרטי ונעזור לך עם הרכב.

פורסם
לדעתי עם האזעקה לא עושה לך צרות תשאיר ככה כי חבל להשקיע ושאתה פותח עם המתח את דלת הנהג כולן נפתחות זתומרת שכן יש לך נעילה מרכזית רק לא באמצעות שלט כי הנעילה שלך מחוברת לאזעקה ומתפקדת ע"י השלט של האזעקה וכנראה שאי אפשר להתאים לה שלט נוחות

לדעתי תשאיר ככה

עם יד על הלב סטיו אתה יודע שלנטרל/לפרוץ לשבור אזעקה לא יקח יותר מדקה!

יונתן, על סימני פיסוק כמו פסיק ונקודה, שמעת ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
השיקול הוא שלך בלבד בהתאם לתקציב ולנחיצות האזעקה.

אם אתה מפחד על הרדיו-דיסק והרמקולים שלך, זה דיי טיפשי להשקיע 700 שח במיגון על "מערכת" ששווה בלחץ 750 שח.

איציק

איציק אני לא מסכים עם מה שאמרת.

הרי האזעקה היא רק להרתיע וילדים קטנים או איזה מסומם יכולים לגרום נזק שיעלה יותר מהמערכת שבשבילה הם יפרצו... ולא משנה אםפ זאת מערכת ב750 או ב5K.

ככה שבסוף המערכת שתגנב והתיקון דלת או חלונות או מה שלא יהיה הנזק של הפריצה יעלו הרבה יותר.

במיוחד אחרי שאונו היא מכונית מאוד מושכת פריצות.

פורסם

אתה יכול לא להסכים.

אחרי 2 אונו במשפחה ששתיהן נפרצו באותה הדרך (כיפוף מסגרת חלון דלת הנהג) אני יכול לומר לך חד משמעית, האזעקה וההרתעה שלה כנגד ילדים קטנים ומסוממים היא בולשיט אחד גדול... אבל יפה שאתה עדיין מאמין שזה מרתיע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יכול להיות שאתה צודק... אבל:

לאבא של חברה שלי יש אונו... שנפרצה 3 פעמים תוך פחות משנה ואפילו לא היה שם טייפ, גם ע"י כיפוף מסגרת הדלת.

ומאז שהתקנו באונו אזעקה גם התקנתי טייפ יחסית חדיש והרכב כבר מעל שנה לא נפרץ פעם אחת.

ככה שאני עדיין מאמין בזה..

אבל כל אחד באמונתו יחיה...

:)

פורסם

אם היתה באונו גלאי נפח, גם ברגע פריצת הרכב ע"י כיפוף מסגרת החלון, האזעקה תתפצף.

אצלי פרצו פעם את הרכב (אצל הבעלים הקודמים) אבל לא ע"י כיפוף מסגרת החלון אלא ע"י שבירת כל מנגנון הנעילה של דלת קדמית ימנית! המנעול שם לא עובד, אלא רק ע"י נעילה מרכזית.

בשביל מה פרצו את הרכב אם אפילו טייפ לא היה שם?

לאייל: התייעצתי עם דני אחרי שקבעתי איתו בה"פ והסברתו לו שם את הבעיה.. באמת בחור נחמד.

בקשר לעיניין הכלכלי: יש לי תקציב גם כדי לקנות 5 מערכות אזעקה חדשות, אבל השאלה היא האם זה כדאי. ברחוב שאני מחנה בו את הרכב יש גנבים, מלא פעמים נטפלים לאוטו שלי אם זה ע"י שבירת מראות, שבירת מגב אחורי והיתה פעם אחת שגנבו אותו קומפלט מהבורג. (באו עם כלים).

היו גם מלא פעמים שתפסתי ילדים ואנשים מבוגרים מציצים לתוך הרכב. (מעניין מה הם חיפשו שם).

פורסם

מתוך הכרות אישית עם בעלי מצת אור, הלא הוא דני זומרשטיין ה "קינג".

הייתי ממליץ לך לשמוע לעצתו , ולהמלצתו בעניין.

בנוסף אני אישית הייתי כבר מעיף את כל מה שקשור לאזעקה הישנה, מנקה את כל החוטים ומתקין אזעקה חדשה של גארד שהיא אזעקה פצצתית עם טווח קליטה מאוד גדול(לא הביפר).

בכל אופן , בכל דרך שתבחר, ההתקנות שם (מצת אור) הם ברמה עולמית.

צום קל.

פורסם

בקשר לעיניין הכלכלי: יש לי תקציב גם כדי לקנות 5 מערכות אזעקה חדשות, אבל השאלה היא האם זה כדאי. ברחוב שאני מחנה בו את הרכב יש גנבים, מלא פעמים נטפלים לאוטו שלי אם זה ע"י שבירת מראות, שבירת מגב אחורי והיתה פעם אחת שגנבו אותו קומפלט מהבורג. (באו עם כלים).

היו גם מלא פעמים שתפסתי ילדים ואנשים מבוגרים מציצים לתוך הרכב. (מעניין מה הם חיפשו שם).

אזעקה לא תעזור

מה שיעזור זה כלב אמסטף בצום שיהיה רעב או לחילופין 2 אגרופנים מפלדה דלת פחמן SAE 1040

שמע אזעקה זה כבר לא מרתיע, לא פעם דובר שאם אזעקה מצפצפת אף אחד לא אפילו מביט ומתעניין מה קורה

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יש לך את הכסף ואתה שואל אם כדאי?

לגנוב רדיו דיסק + רמוקלים אחוריים כמה לוקח דקה וחצי גג?

אתה לא תספיק לקפוץ מהמיטה להזמין משטרה הגנבים כבר יעלמו. אבל אם אין לך עזקה והציוד ברכב לא מבוטח לא תוכל להגיש תביעה לביטוח.

פורסם
בשביל מה פרצו את הרכב אם אפילו טייפ לא היה שם?

רוצה לשמוע קטע מטורף (אמיתי לגמרי) בעניין הזה ?

יום אחד הגענו ל"אונו" ופתאום ראינו שהאוטו פתוח, לא הבנו מה קורה.

בדקנו את הנושא והבנו שפרצו לרכב.

מה לקחו ?

גלגל רזרבי מתא המטען.

(לאוטו יש אזעקה ונעילה מרכזית).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...