Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאתה לא יודע מה הן שאר הספרות ;)

ואני גם די בטוח שבנאדם שקונה רכב ב1.6 מליון שקל לפני תוספות - לא חסרים לו הזוזים להשיג מספר שכזה..

מה גם שבסוג כזה של רכבים, אם הוא ממש רוצה, גם הסוכנות תתערב בשביל שיקבל מספר שכזה..

מנסיון וידע אישי ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה אכן חדש, אתה מוזמן להתעדכן. ייצור הפאביה (והאיביזה והפולו) עם מנועי ה-SDI מסתיים בימים אלה, והם מוחלפים במנועי TDI 1,400 סמ"ק עם 70 או 80 כ"ס, תלוי בדגם.

כל אלה הם נתוני היצרן, גם לג'יפים הקוראניים וגם לגרמניות שהזכרת.

מנועי הבנזין של הרקסטון והטראקן הם מנועים מיושנים טכנולוגית. בכך הם ההפך הגמור ממנועי הגרמניות, שמצליחים לספק צריכת דלק עדיפה. גם השברולט טרייל-בלייזר חסכוני יותר מצמד הקוראניים, למרות שנפח המנוע שלו גדול יותר - ובדיוק מאותה סיבה.

שימוש במערכות הזרקה, תזמון שסתומים וניהול מנוע מתוחכמות יותר, לצד גירים מרובי הילוכים, מאפשר היום גם למנוע גדול לצמצם את הצריכה כאשר הוא אינו נמצא תחת עומס.

איפה אפשר להתעדכן בקשר לפאביה?

בכל אופן, יש עוד מכוניות חסכוניות שלא הוזכרו ברשימה (הן לא חייבות להיות חדשות).

עם כל הכבוד לטויוטה פריוס, על מנת לעודד רכישת רכבים ידידותיים לסביבה וחסכוניים כדוגמתה, צריך גם לדאוג למחיר שפוי (משהו כמו סיויק IMA).

פורסם
כמה הוא שילם ולמי כדי שיסדרו לו מספר כזה? :shock:
כשיהיה לך 1.6 מיליון ש"ח, גם לרכב שלך יהיה כזה מספר... :wink:
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אומרים גם שהיאריס חסכונית - משהו כמו 16 ק"מ לליטר. האם מישהו יטודע אם זה נכון ?

אני יכול לחזק את הבדיקה של הפולו : פולו 1.6, 75 כ"ס, שנת 2000, עושה בנסיעה רגילה , שרובה בעיר, משהו כמו 10.5 ק"מ לליטר. אני מוסע מרחקים קצרים, כך שיש להביא בחשבון התנעות (לפעמים קרות) של הרכב, גם זה בטח משפיע.

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם
זה אכן חדש, אתה מוזמן להתעדכן. ייצור הפאביה (והאיביזה והפולו) עם מנועי ה-SDI מסתיים בימים אלה, והם מוחלפים במנועי TDI 1,400 סמ"ק עם 70 או 80 כ"ס, תלוי בדגם.

אודי, בארץ אין עדיין פביה Tdi, ולכן אמרתי שחדש לי שלפביה Sdi יש 80 כ"ס... כי יש לה 64 כ"ס.

אגב, לפביה 1.4Tdi יש 75 כ"ס (המנוע הזה קיים בפביה מעל שנה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לידיעת כל המגיבים;בנסיעה רגועה מחוץ לעיר היונדאי גטס צורכת 15-16 ק"מ לליטר,ובנסיעה בתוך העיר בלבד 9-9.5 ק"מ לליטר.

חסכונית היא לא,אבל זה רחוק מאד מהטוקבקים המטומטמים שבהם הגיעו ל 5(!) ק"מ לליטר עם המכונית הזו..

השיא שהגתי היה 24 ק"מ לליטר עם פולו קלאסיק דיזל,איטית ורועשת,אבל חסכונית.

איזה גטס יש לך?

הגטס השתיינית היא האוטומטית, במיוחד ה-1350 סמ"ק. (1:5 זה דמיוני, מישהו הצליח לעשות 1:7 בנסיעה חזקה על רכב שכור, בנסיעה נורמלית צריך להיות יותר קרוב ל1:8.5)

אולי לך יש ידנית?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אודי, בארץ אין עדיין פביה Tdi, ולכן אמרתי שחדש לי שלפביה Sdi יש 80 כ"ס... כי יש לה 64 כ"ס. אגב, לפביה 1.4Tdi יש 75 כ"ס (המנוע הזה קיים בפביה מעל שנה).
הפאביה TDI אמורה להגיע לארץ בחודש הקרוב, כך נמסר לי מהיבואן. ייצור מנוע ה-TDI עם 75 כ"ס הופסק יחד עם ייצור ה-SDI. שניהם הוחלפו בידי צמד מנועי 1,422 סמ"ק החדשים עם 70 כ"ס (ו-15.5 קג"מ ב-2,200 סל"ד), ו-80 כ"ס (ו-19.5 קג"מ באותו סל"ד).

אגב, הסיאט קורדובה, שגם קיבלה את שני המנועים החדשים, תיובא עם החלש יותר, אולם רק משנת הדגם 2007.

פורסם

אודי, הצצתי אתמול באתר של שקודה הבריטי ורשום שם שה-1.4Tdi מספק 75 סוסים ו-19.5 קג"מ מומנט.

מה לגבי ה-1.9Tdi?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אומרים גם שהיאריס חסכונית - משהו כמו 16 ק"מ לליטר. האם מישהו יטודע אם זה נכון ?

אני יכול לחזק את הבדיקה של הפולו : פולו 1.6, 75 כ"ס, שנת 2000, עושה בנסיעה רגילה , שרובה בעיר, משהו כמו 10.5 ק"מ לליטר. אני מוסע מרחקים קצרים, כך שיש להביא בחשבון התנעות (לפעמים קרות) של הרכב, גם זה בטח משפיע.

עשיתי חיפה ת"א אתמול עם יאריס 1,000 - עשתה 1:19 לפי מחשב הדרך.

לגבי הפולו - יש לי קורדובה 1.6 (אותו מנוע) אוטו', וגם היא עושה 1:10.5 (עירוני ובינעירוני משולב)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

הנתונים לגבי הטוארג ריינג' רובר מרצדס CL600 נמדדו בנסיעה ב 70 קמ"ש בלי מזגן עם נהג בודד במישור ללא רוח נגדית, אלו הן תוצאות אופטימיות מאוד לבולעי דלק כאלו.

אתמול נהגתי באר שבע ת"א (רמת החייל) באוקטביה TDI מזגן כל הדרך נהג בודד ונסיעה רגועה מאוד 90-110 קמ"ש תוסיפו לזה קצת רמזורים ונסיעה איטית בחלק מהדרך: תוצאה סופית 20.4 ק"מ לליטר שזה מצויין יחסית למשקל ולמנוע היחסית גדול של האוקטביה.

התוצאות האמיתיות של מכוניות הן מבחן התוצאה ולא נתוני היצרן.

יום אחד תקראו את האוטיות הקטנות של צריכת הדלק ותבינו את תנאי המבחן. חבל שעיתוני הרכב מאמצים את הנתונים הנ"ל או רושמים את נתוני המבחן שנעשה ברובו תחת רגל כבדה מאוד על הדוושה כך שלמעשה לא ניתן לקבל נתונים אמיתיים על צריכת הדלק של הרכב (רוני לתשומת ליבך).

אבל הוא יורד ב 8% אז למי אכפת :wink:

I don't drive fast, I fly low

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
מר עציון,המנוע של הרקסטון בנזין הוא מנוע גרמני מתוצרת מרצדס,שזהה למנוע של ה ML 320(ו E קלאס).גם הדיזלים שלהם הם מתוצרת מרצדס
אכן מנוע גרמני, אבל מלפני שני דורות. שים לב שהמנוע (בנזין) של הרקסטון הוא מנוע טורי - במרצדסים 320 האחרונים זה כבר היה V6, וגם הוא כבר הוחלף בכל ההיצע על-ידי ה-350 החדש. גם מנוע הדיזל של הרקסטון XDi כבר לא ממש עדכני, והוחלף בכל ההיצע של מרצדס למעט ה-G-קלאס. על אותו משקל אפשר לומר שהמנוע של המוסו-טנדר הוא מנוע גרמני מתוצרת מרצדס... נסעת בו פעם?

אודי, הצצתי אתמול באתר של שקודה הבריטי ורשום שם שה-1.4Tdi מספק 75 סוסים ו-19.5 קג"מ מומנט.
אלו עדיין הנתונים של המנוע הישן. בכל אירופה עברו למנועי דיזל תואמים יורו 4, עם שינויים פה-ושם בהספקים. בקונצרן פולקסווגן, כמו שאמר אודי, במקום מנוע אחד 1.4 TDI יש עכשיו שניים, עם 70 או 80 כ"ס. ברנו, למשל, מנועי ה-1.5 שהוציאו קודם 80 ו-100 כ"ס מוציאים אחרי המעבר ליורו 4 85 ו-105 כ"ס. בפיאט דובלו שעבר מתיחת פנים כבר לא מציעים את מנוע ה-1.9 הבלתי-מוגדש, ובמקומו יש מנוע 1.3 מולטיג'ט. אני מניח שבמדינות דרג ג' שאינן מחויבות בתקנים האירופיים יש מצב שעדיין ימכרו את המנוע הישן.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אלו עדיין הנתונים של המנוע הישן. בכל אירופה עברו למנועי דיזל תואמים יורו 4, עם שינויים פה-ושם בהספקים. בקונצרן פולקסווגן, כמו שאמר אודי, במקום מנוע אחד 1.4 TDI יש עכשיו שניים, עם 70 או 80 כ"ס. ברנו, למשל, מנועי ה-1.5 שהוציאו קודם 80 ו-100 כ"ס מוציאים אחרי המעבר ליורו 4 85 ו-105 כ"ס. בפיאט דובלו שעבר מתיחת פנים כבר לא מציעים את מנוע ה-1.9 הבלתי-מוגדש, ובמקומו יש מנוע 1.3 מולטיג'ט. אני מניח שבמדינות דרג ג' שאינן מחויבות בתקנים האירופיים יש מצב שעדיין ימכרו את המנוע הישן.

טל

טל, אתם צודקים, אני פשוט לא ידעתי :-)

עימכם הסליחה.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...