Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות, ברשותכם :

1. ידוע שברכבים חדשים מקפידים לבצע טיפול 10,000, 20,000, וכו',

מה נהוג לעשות ברכבים ישנים ? (שנת 1992 במקרה שלי),

האם נהוג פשוט להסתפק בטסט השנתי, ולתקן את מה שהתגלה בו ?

2. בנוגע לטסט, האם אני יכול להסתפק במה שמתגלה בו ?

בלמים למשל, אני יודע שמתריעים/מכשילים על כך שהם לא תקינים,

אבל האם גם לגבי דברים חשובים אחרים, כמו למשל קלאץ שנמצא לקראת סוף דרכו ?

מה לגבי מנוע שעומד לגמור את חייו, אם זה המצב - יאמרו לי משהו על כך בטסט ?

תודה !

פורסם

לפי Haynes לכל חלק ברכב מגיע הטיפול שלו, אם לפי ק"מ ואם לפי תקופה, מה שבא קודם.

אם יש לך ספר רכב מה טוב ואם לא פשוט המלצה שלי נסה לעבור על המיכלולים הנגישים, כאלו שתוכל לאבחן אם הם תקינים\בלויים\שחוקים כגון: רצועות, צינורות, בלמים, ציריות וכו', בנוסף אתר חלודה וטפל בה.

או בקיצור "דבר" עם רכבך ונסה לאבחן מה צריך להחליף ולבדוק בהצלחה

פורסם

מדובר ברכב שנת 92, שב 3-4 שנים האחרונות הטיפולים היחידים שהוא עבר היול לאחר טסט,

כלומר רק מה שעלה בטסט, שום בדיקה יזומה של X ק"מ.

הבעיה היא שאני גם לא מבין דבר ברכבים (לפתוח ולהסתכל לא יגיד לי כלום) ואני גם לא מכיר שום מוסכניק אמין.

פורסם

אני לא מבין את מה שאתה מנסה לשאול, אם רכב ישן אז לא מטפלים בו?? בדיוק ההפך אם אתה רוצה שהוא ישרת אותך נאמנה.

לרכב ישן צריך לתת תשומת לב רבה יותר מרכב חדש בדיוק כמו שנותנים תשומת לב גדולה יותר לאדם זקן

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם
מדובר ברכב שנת 92, שב 3-4 שנים האחרונות הטיפולים היחידים שהוא עבר היול לאחר טסט,

כלומר רק מה שעלה בטסט, שום בדיקה יזומה של X ק"מ.

הבעיה היא שאני גם לא מבין דבר ברכבים (לפתוח ולהסתכל לא יגיד לי כלום) ואני גם לא מכיר שום מוסכניק אמין.

אז כדאי אולי לשאול פה בפורום איפה יש באזורך מוסך אמין, ושיסדר מה שצריך, במקום להיתקע. והרבה דברים יוצאים בכלל הוצאה הרבה יותר קטנה אם מצאת את התקלה מוקדם מספיק.

בהצלחה.

פורסם

הדבר הראשון שאני ממליץ לך זה לעשות טיפול 10,000 ק"מ לפחות, לרענן את נוזל הבלמים, להחליף נוזל קירור (רוב הסיכויים שיש לך מי ברז...:() , לבדוק מפלס מים במצבר ולבדוק את שחיקת תפוחי ההגה אלה הם בדברים הבסיסיים ביותר

בהצלחה

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

דבר חשוב ודחוף לבצוע זה פרוק 4 גלגלי הרכב ובדיקת מצב הבלמים שיתכן והנם שחוקים

כמעט לגמרי ואז כרגע הם עוצרים אך אינך יודע מתי תיפסק יכולת הבלימה שלהם.

בזמן הרישוי השנתי (טסט) בודקים ורואים רק את יכולת הבלימה לאותו רגע.

האם מדובר בפיאט אונו ומהיכן אתה?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ברכב ישן מומלץ לבצע תחזוקה שוטפת כמו שצריך.

לשים תוספים מידי פעם, טיפולים בזמן, להקפיד על החלפת רצועת טיימינג מתי שצריך כך האוטו יאריך ימים.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

תעשה קודם כל טפול 10000 בסיסי ותחליף טימינג לכל צרה זה חשוב!

בכך תמנע הפתעות מהמנוע כל השאר זה כבר שיקולי בטיחות שלך (בלמים וכו)

פורסם

יש לי גם רכב בן 11 שנה, אבל אני מבצע בו טיפול 10,000 באופן קבוע.

כמו שאתה משקיע הרכב, ככה גם הרכב יגמול לך(אלא אם כן זאת צרפתית, ובמקרה שלה מביאים לה אצבע והיא רוצה את כל היד).

כי לדעתך רכב ישן לא צורך שמן? הבלמים לא נשחקים? לא צריך להחליף שמן מנוע+גיר?

בדיוק הפוך, ברכב ישן צריך לטפל הרבה יותר מאשר ברכב חדש.

פורסם

לי יש מכונית בת 26, וולוו 244 שנת 1979.

היא עוברת טיפולים סדירים כל חצי שנה, ובגלל זה לא מבקרת במוסך כמעט בכלל בין הטיפולים.

הרכב עבר להערכתי למעלה מחצי מיליון ק"מ, ועוד היד נטויה...

במהלך הטיפולים אני מחליף גם חלקים נוספים שנראה שהתבלו, כך כבר הוחלפו צינורות מים, סעפת פליטה, וצנורות ברקס.

בינואר הבא, במלאות שלוש שנים לשיוץ ראש המנוע, היא תעבור גם החלפת טיימינג מותחנים ומחזירי שמן.

עד כה, היא עברה אצלי כ-40000 ק"מ, נטולי תקלות לחלוטין, אם לא הייתי מטפל בקפידה - סביר להניח שהייתי מוציא יותר כסף - וגם נתקע באמצע הדרך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...