Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, shmulik88 כתב:

לסבוב מיכל של 25 ליטר לא פשוט לי.
פתחתי את הפות"ש כדי שאני יוכל לנקות את האוטו בחפיף במינימום מאמץ.
או עם אקדח שטיפה נטען או לא ניטען ועם מינימום כמות מים.
זאת הייתה מטרת הפות"ש.

מבין, לכן קניתי עגלה שבה אני שם את האקדח, מגבות הכול.

Screenshot_20260524_123920_SamsungBrowser.thumb.jpg.51f82c340ea4af8a1a05924673ba1da8.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא תמיד אופציה, כשאין גישה טובה מהמעלית (בהנחה שיש בכלל מעלית) לחנייה. גם אצלי יש "באג" באמצע הדרך, שמצריך הרמה של המשקולת בידיים לרגע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הרושם שלי בסרטון שהעליתי

זהה ברובו לחוות דעת של @ברווז

ללכלוך קל, וריכוך של צואת יונים (בצל כמובן) זה עובד טוב.

מעבר לכך, לא חזק מספיק.

אני משתמש בדלי של איזה 15 ליטר וממלא אותו בשלב של ניקוי הסבון אם הרכב היה מאוד מלוכלך. מעבר לכך יש לי גם מקציף חשמלי שהתחלתי להשתמש בו והוא מעולה.

20260501_121013.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עם אותו גרניק של וורקס שברווז ציין, עם רכב יחסית בינוני (i20 cross), מוריד לחניה שני דליים חצי מלאים (אחד סבון אחד מים) + מיכל של 20 ליטר שישמש רק את הגרניק. 

פעם לפני שהייתה לי חניה הייתי יוצא עם האוטו לחניון נטוש עם 2 מיכלים של 20 ליטר- אחד ממלא שני דליים ואחד רק לגרניק. 

אם האוטו לא מטונף אז זה מספיק לגמרי לשטיפה בסיסית (לא כולל גאנטים, יש לי טאסות). 

אבל הפרוצדורה של לסחוב 40 ליטר מים (בין אם בעגלה ובין אם בידיים), למלא אותם לפני כן בבית כדי לא להשתמש במים של הבניין, היא פרוצדורה שעדיין לא התרגלתי אליה ומעצבנת אותי כל פעם מחדש. 

צריך לקחת את זה בחשבון. 

בנוסף, אצלי החניון כרגע רוב הזמן ריק, אבל אתמול ספציפית כשירדתי לשטוף היה אוטו סמוך אליי ולא הייתה ברירה אלא שהמים יעופו קצת לכיוונו, למזלי הנהג היה ליד האוטו ווידאתי שלא אכפת לו כי האוטו שלו ממילא מטונף, אבל זה עוד משהו שצריך לחשוב עליו. 

לשטיפה מעפנה בסיסית ה ONR שגולדן הציע לדעתי מביא את התמורה הכי בסיסית. 

יש שרשור בפורם אסטטיקה על משאבה חשמלית/נטענת במקום לפמפם עם היד. 

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)

@shmulik88תזכור, הרבה תלוי מי אתה.

אם אתה מחפש ניקוי לא מושלם אלא 80%, מה שהצעתי זה הפתרון. זה יוצא סביב 100$ כולל ה ONR, כולל 2 ספוגים אדומים גדולים מעליאקספרס, 2 מטליות מיקרופייבר איכותיות מעליאקספרס של SEAMETAL אם אני זוכר נכון, קח אפילו 3 שיהיה גיבוי, משאבה ידנית זה סביב ה 12$, בסופו של דבר אין פה מריחה - כי אתה רואה את הלכלוך על המטליות מיקרופייבר.

אם אתה מחפש 100% נקי או קרוב לזה, לך עם השיטות שלהם.

הטענה שזה לא ניקיון בשיטה שלי אלא מריחה זה לא נכון, יש כמות של לכלוך על המטליות. כמות נדיבה.

@iEminemהשיטה המעפנה שלי היא מבחינתי סביב ה 80% נקי, כאילו, ממש סבבה. זה רחוק מ 100% אבל.

נ.ב

להורדת צואת יונים, ה ONR עובד פשוט פצצה. אחד החומרים הכי טובים שיצא לי לעבוד איתם. לא פוזל לעבר שמפו לרכב.

כנ"ל ה "ONR" של חברת Ethos. אותו דבר.

הגלונים של שניהם לא נשלחים מאמזון לארץ כבר תקופה ארוכה אני חושב. אני קניתי ב 45$ כל גלון עם משלוח חינם.

אבל הדולר היה סביב 3.5 ש"ח בערך אז.

יש מצב שמי שלא מבין בתחום יגיד שהשטיפה שלי אפילו 90%, אבל סבבה. אם מדובר במקצוענים, 80%.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

זו נקודה ששכחתי להתייחס אליה: 

אני מוריד את הציוד לרכב לשטיפה ב-2 נאגלות. הראשונה כוללת כמובן את הגרניק עצמו ודלי 10 ליטר עם מים וסבון עבור השיפשוף. שכחתי לציין את זה.

עריכה II:

על הפילטר המעצבן הזה, שמתי משקולת נחמדה עם אזיקון כדי שיפסיק לברוח מהדלי כל פעם, הנבלה. אני לא צריך שהוא יצוף- והמצוף שיש אצלי על הצינור רק מחרפן אותי בקטע הזה. כשאני זז מסביב לרכב ולא טורח להזיז את מקור המים, הפילטר שבקצה הצינור נוטה לברוח. 

פורסם
Just now, ברווז כתב:

אתה לא משפשף? רק מקציף ומוריד? זה עובד טוב? 

לא אלי אבל אענה במקביל;
אם יש לך גרניק טוב, אין בעיה לרסס קצף של סבון לשטיפה ללא מגע - הוא מפרק ליכלוך מעולה, אבל באותה נשימה צריך לזכור שצריך גרניק של לפחות 110-120 באר בשביל להוריד היטב את הזוהמה עם הקצף מהאוטו.
במקביל, שכבת הגנה עוזרת ה-מ-ו-ן להסרת לכלוך (ווקס וכו') כי היא מעכבת את ההידבקות שלו לרכב - ולכן היא הכרחית אם אתה באמת רוצה לעבוד קל (אני עובד עם הווקס הקרמי של מגוויירס שגם הוא מיושם באמצעות גרניק; מרססים את הרכב בעודו רטוב לאחר שטיפה יסודית ואז מסירים עם גרניק).

בעקרון בשנים האחרונות לא שפשפתי שום רכב, הכל עם הווקס הקרמי של מגוויירס והשמפו ללא מגע של "סנונית" (קניתי אריזה של 18 ליטר).

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

לא אלי אבל אענה במקביל;

בכנות, ערכתי אחרי שראיתי את הסרטון וקיבלתי תשובה.

והגרניק הנטען לא "טוב" דיו בשביל שלא יהיה צריך לשפשף.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

להוציא עלים וכולי מכל מיני מקומות, א

בשביל זה אני משתמש במפוח קטן 

image.png.87d1aee091e15c3e566db8f136c19009.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

הפילטר המעצבן הזה

מחזק, אני שמתי פשוט מסננת כזו ששמים בתחתית של דלי שטיפה, שבקוטר שלה מתאימה לתחתית הדלי. ואת המסנן חיברתי מהצד הפנימי שלה, ככה זה נשאר תפוס

לפני כשעה, ברווז כתב:

בכנות, ערכתי אחרי שראיתי את הסרטון וקיבלתי תשובה.

והגרניק הנטען לא "טוב" דיו בשביל שלא יהיה צריך לשפשף.

גם בגרניק חזק אני עובר עם היד... 

פורסם

רק להמחיש את לחץ המים עם צינור גינה. לא לחץ חזק, אבל יש מים וקצף, מה שעוזר להורדת לכלוך. חייב כפפת מיקרופייבר.

20260206_105259.jpg

20260206_105256(0).jpg

20260206_105233.jpg

20260206_105229.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 שעות, EliC25 כתב:

גם בגרניק חזק אני עובר עם היד... 

יש "עובר" ויש את מה שצריך לעשות עם גרניק חלש :lol:

פורסם

יותר נקי מלשפשף אחרי הגרניק? 

אתה מתכוון לפוליש או מה? 

אל תגיד לי שאתה שם גם ציפוי נאנו. זה קצת מיותר אני חושב. אבל זה כבר ניתן לחברה מפורום דיטיילינג להתווכח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...