Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מידה: 235/45R17 

עומס מינימלי: 93

וולוו S60 2017 

נסועה שנתית ממוצעת: 10K ק"מ.

מעוניין בסט צמיגים שיהיו:

בטיחותיים, אוחזים היטב ודביקים, ספורטיביים, היגוי חד, פידבק מהכביש. ואם אפשר למרות שזה קצת מנוגד,  שיהיו גם שימושיים ליומיום ונוחים בצורה סבירה. 

סדרי העדיפויות - בסדר הנ"ל, כך שאני מודע ומוכן להתפשר על נוחות עבור אחיזה שתהיה לא פחות ממעולה עם חדות היגוי טובה.

אופי נהיגה די רגוע לרוב אבל הרכב עם מתלים רכים מאוד אז זה סוג של 'פיצוי'.

לא מבין גדול בצמיגים בלשון המעטה ולכן עברתי על ביקורות וחוות דעת בפורום, ברשת בכלל ובעיקר ב- tyrereviews.com

עשיתי סיכום והגעתי לרשימה שבהמשך (ובה רק צמיגים שלדעתי יענו על הדרישות ע"ס חוות הדעת שקראתי ואשר זמינים לרכישה כביכול באתרים שונים בארץ) , אשמח לשמוע על איזה צמיגים הייתם ממליצים (דגמים נוספים?) שיענו על הדרישות בתקווה שיהיו זמינים לרכישה בארץ:

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Michelin Pilot Sport 4 

Continental Sportcontact 5

Toyo Proxes Sport-2

Falken Azenis FK520

Maxxis Victra Sport 5

Hankook Ventus S1 Evo2 K117

תודה מראש.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלק מהצמיגים שתיארת ישנים וגם אם נמצאים במלאי איפשהו, יש סיכוי שיהיו ישנים:

במקום אסימטריק 5, יש אסימטריק 6. מהניסיון שלי עדיף על PS4/5.

במקום ספורט קונטקט 5, כבר יש ספורט קונטקט 7 וגם פרימיום קונטקט 7. להבנתי - רמה אחת מעל, באיזור חיוג של PS4S שגם אותו הייתי ממליץ לשקול.

לגבי האחרים - אין לי היכרות איתם.

פורסם

תודה.

ראיתי ואני מודע לדורות החדשים יותר שהזכרת.

בשקלול שעשיתי ע"ס חוות הדעת השונות, הבנתי שדורות אלה היו ספורטיביים פחות/דפנות רכות מדי וכו'. 

אבל שוב, כמובן שסיכוי סביר שאני טועה כי זה נטו על סמך חוות הדעת ולא מתוך הבנה בצמיגים או ניסיון.

(יש לי ניסיון עם PRIMACY 4 והוא נהדר אבל ממש לא ספורטיבי)

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

לא רשמת תקציב.

לא רשמת קוד מהירות.

הדרישה שלך לספורטיבי ודביק גם אם זה בא על חשבון נוחות ושקט, אכן מנוגדת.

מה שמביא אותי לכך שלא רשמת באיזה דגם בדיוק של וולבו S60 מדובר, היו לה גם דגמים חזקים ו"ספורטיבים" יותר, בעיקר בנתוני ה"כוח-סוס".

פורסם

תקציב - גמיש, לא מתכוון לחסוך על צמיגים ככל והדגם נותן תמורה מלאה למחיר.

קוד מהירות V

עדיפות ויתרון ברור לצמיג ספורטיבי ע"פ נוחות אבל, למשל אם יש שני צמיגים שרמת האחיזה והחדות קרובים, וזה שעם מעט פחות אחיזה הרבה יותר נוח, אז לדעתי האחרון עדיף. בכול מקרה הרכב לא נכנס למסלול, לא משתולל וממש לא מתכוון לקחת אותו לקצה.

T5 דגם ביזנס. 245 כ"ס.

מנוע זהה ל- R DESIGN הספורטיבית יותר מבחינת כיול מתלים, גודל חישוקים וכו'

• מעניין 1

פורסם

היה לי על הרכב הקודם ההנקוק אבל עם חיתוך נמוך יותר וישב על 19 אינץ. 

אני נוהג חזק לרוב והאחיזה הייתה סבירה ונוחות הנסיעה יחסית לחתך המאוד נמוך (235/35/19) הייתה מעולה. 

עכשיו אני על ברידגסטון פוטנזה s005

הצמיג מרגיש קשה יותר עם דפנות קשיחות יותר ונוחות נסיעה פחות טובה בנסיעה עירונית, הצמיג גם רועש יותר.

אבל האחיזה פשוט מצויינת. 

יוצא לנסיעות לילה לאיזורים מבודדים וכבישים שבהם אני לבד ובאמת שאני מופתע מאוד מהאחיזה. 

מביא את הרכב לקצה ולא משנה כמה אני ״הרפתקן״ הרכב פשוט דבוק לכביש. 

הצמיגים יושבים על גולף R 26׳

*אני לא חיי בישראל ואני לא בטוח לגבי זמינות הצמיג הנל. 

פורסם

כמו שכתבתי רוב הסיכויים שתמצא מלאי של צמיגים ישנים מדגמים קודמים - אז זה לא משנה אם asy5 אוחז יותר מ asy6, כי צמיג בן 3 או 4 לא יאחוז כמו צמיג בן חצי שנה.

אם יש בארץ מלאי חדש של צמיגים מהדגמים הישנים שרשמת אני אופתע.

פורסם
לפני 3 שעות, Stangg כתב:

ברידגסטון פוטנזה s005

לא נתקלתי בכאלה במידה שלי בארץ.

לפני שעה, nadavd4 כתב:

כמו שכתבתי רוב הסיכויים שתמצא מלאי של צמיגים ישנים מדגמים קודמים - אז זה לא משנה אם asy5 אוחז יותר מ asy6, כי צמיג בן 3 או 4 לא יאחוז כמו צמיג בן חצי שנה.

אם יש בארץ מלאי חדש של צמיגים מהדגמים הישנים שרשמת אני אופתע.

אז ממה שאני מבין ממך זה שהסיכוי שצמיגים טריים מהדורות הקודמים יהיו נדירים ולא מיובאים באופן שוטף לארץ עם צאת הדגמים שאחריהם?

אם כך ובראייה לעתיד אז אולי באמת עדיף לי ללכת על דגמים אחרונים למקרה שאזדקק להחלפה ולא אתקשה יותר מדי למצוא.

יש נקודות ספציפיות או הבדלים מהותיים שכדאי לשקול בדגמים החדשים?

קונטי דורות 6/7, מישלן PS5, אסימטריק..

• רעיון טוב! 1

פורסם

רק בגלל שהוזכר כאן ברידג'סטון.

לי יש ניסיון טוב עם דגם טוראנזה T005,

הגיע בזמנו כצמיג מקורי על קופרה פרמנטור VZ.

מדובר בצמיג לשימוש יומי רגיל עם המון אחיזה על יבש.

פורסם

את דגמי ברידג'טון המדוברים לא מוצא בכלל ברשת ובכל מקרה לא נראה לי שהייתי הולך עליהם ביחס למתחרים.

פורסם

בניגוד למה שנוטים לחשוב, מהניסיון שלי - ברשת ממש אין הכל.

זה מאוד מורגש בצמיגי שטח וצמיגי ספורט, (וגם צמיגים רגילים לחלוטין אבל מיצרנים משווקים פחות באונליין - פשוט לא תמצא).

פורסם

התייאשת מהתשובות הלא רלוונטיות ברדדיט (בטח אם אתה לא מגביל את האזור ל"אירופה")? 😜

הזכרתי כמה אפשרויות שכנראה רלוונטיות לארץ בשרשור הקודם שלך, לשתי המידות האפשריות בקוטר 17.

שדי תואמות לרשימה שרשמת כעת, למעט הפאלקן (לא מופיע באתר היבואן לפחות), המקסיס (פחות "מקובל") וההנקוק (לא מופיע באתר היבואן לפחות, ולא בטוח שממשיך להיות מיוצר בכלל במידה, מה גם שמדובר ב-2 דורות אחורה). וגם מצומצת כן לדגמים הרלוונטים במידה המבוקשת, מאחר וחלק מאלו שהוזכרו כעת, כפי שמצאת בעצמך, לא זמינים במידה. גם בחו"ל.

בהמשך למה שפריג'י רשם, אני מציע לבצע סקירה בשטח מה קיים בדיוק ומאילו תאריכי ייצור.

פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

ברשת ממש אין הכל.

ברור לי מהשרשורים פה, רציתי קודם להבין בכלל אם דגמים מסוימים לא מיובאים כך שאין לי מה לחשוב עליהם כאופציה בכלל, ואז להינעל על 2-3 דגמים מומלצים ואז אתחיל בחיפוש פרטני בפנצ'ריות.

לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

התייאשת מהתשובות הלא רלוונטיות ברדדיט (בטח אם אתה לא מגביל את האזור ל"אירופה")? 😜

כי מה להם וליבוא/המלאי בארץ? 😁

קראתי גם המלצות שלך בשרשורים השונים שגם עזרו לי, קיוויתי שתראה ותחווה דעה גם פה.

בקיצור אני נאלץ לעדכן את הרשימה כי אני לא מתכוון לחפש בפנצ'ריות דגם מסוים במשך חודש:

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (עדיפות ל: 6 בגלל זמינות למרות שע"פ חוות דעת קצת רך יותר?)

Michelin Pilot Sport 4 (עדיפות ל: 5 בגלל זמינות למרות שע"פ חוות דעת קצת רך יותר?)

Continental Sportcontact 5 (עדיפות ל: 6-7 בגלל זמינות)

Toyo Proxes Sport-2

אם קיים עוד דגם ברמה של שלושת הראשונים שנפוץ יחסית בארץ , אשמח לשמוע.

אם לא, מה המומלץ עבור הדרישות מהרשימה המעודכנת?

פורסם

כי בלי תיחום אזורי, ההמלצות שם נוטות לשוק האמריקאי (ועוד רשמת שם תקציב בדולרים) או כוללות גם צמיגי כל העונות שפחות רלוונטים בארץ (מהמעט שמגיע שאולי כזה). ומעבר לזה, כן, ענין מה שמיובא בפועל לארץ שעל פניו המגוון שלו נפגע קצת בשל המצב הבטחוני.

אולי @צ'ופצ'יק שעובד בצמיגיה (מושב נחלים) יכול לעזור גם ולפרט מה קיים בפועל.

אם להתמקד רק במידה 235/45R17, אז כמה נקודות:

- השילוב של המעבר בין המידות (מה- 215/55R16x7) והתקנת צמיג ספורטיבי או קשיח יותר (לעומת הפרימסי 4 שהוא צמיג נוחות) ויתרה מכך אם תצליח להתאים חישוק רחב מהמינימלי הנדרש, עשוי להיות בפני עצמו כבר משמעותי מבחינת הדרישות שלך.

- עד כמה שמצאתי (מתייחס ואתייחס רק לגזרה האירופאית שבדקתי), אין קונטיננטל ספורט-קונטקט 7 (או 6) במידה הזו. רק את ה-5. אבל אולי הפרימיום-קונטקט 7 יספק אותך למרות שהוא לא באותה הקטגוריה. אני הכרתי מהעבר שקונטי נחשבים יחסית נוקשים יותר וזה קיבל גם אישרור נוסף ספציפי פה, אבל גם חיזוק חיובי עבורם פה למשל (עם השוואה לתוצרת מישלין) ואולי @amosbmw יוכל לתת התרשמות ארוכת טווח יותר כעת.

- לא הייתי שולל על הסף את שאר האפשרויות, אם קיימות. ונוספות שאולי קיימות מעבר לדפים ברשת. גם ענין של תמחור להוסיף לשקלול. אם אתה עדין על קו ירושלים-ראשל"צ כפי שעלה בשרשור עבר שלך, בדוק לדוגמה מול צמיגי אור בראשון, צמיגי מוריס בבית עובד, גלגלי המגן בבית דגן, שלומי נאסה בירושלים (עלה לאחרונה עם תמחור זול מאוד ביחס לרשת) ואחרים.

פורסם
לפני 40 דקות, Tom_22 כתב:

אם תצליח להתאים חישוק רחב מהמינימלי הנדרש

אכן הצלחתי להתאים ולרכוש חישוקים (17x7.5) כולל צמיגים סיניים במצב טוב,

כבר ביצעתי את ההחלפה ונשאר רק לקפוץ למכון רישוי לשינוי הרישום ברישיון רכב.

בינתיים לא רץ למסקנות ולא חושב יותר מדי על השינוי כי אני אפילו לא מנסה לאתגר את הסיניים ורק מחכה להעיף אותם.

מה שכן, אין ספק שבכיכרות למשל, הרכב פחות 'נשפך'.

לפני 40 דקות, Tom_22 כתב:

אין קונטיננטל ספורט-קונטקט 7 (או 6) במידה הזו

קונטי SC6/SC7 לא הוכנסו לרשימה מהסיבה הזו.

אולי באמת הפרימיום קונטקט 7 יספק אותי למרות שלא בקטגוריה מי יודע, אכנס לקישורים ששלחת ואקרא עוד.

לפני 47 דקות, Tom_22 כתב:

ונוספות שאולי קיימות מעבר לדפים ברשת

אשקול כמובן אם אשמע על נוספים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...