Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הספה שלי היא סוג של מבנה "ר" - בנויה מ 4 קוביות שמתחברות ביחד. בפעם הראשונה שהפרדתי אותם לאחר הרבה זמן כדי לנקות, גיליתי את היצורים האלה.

לאחר שנרגעתי מהחרדות ושהתחלתי לשאוב את אלו שמצאתי, הבנתי שהם עמוק בתוך הספות ואוהבים לצאת החוצה לאזור החיבור בין הקוביות במיוחד בערב.

אז כל יום בהתחלה, ולאחר מכן כל כמה ימים, פירקתי את הספות ושאבתי את כל אלו שמצאתי, גם בתוך הספה עצמה (ניתן לפתוח את התחתית), הייתה גם תקופה שמצאתי המון קטנים.

לאט לאט התופעה הצטמצמה עד שבכל פעם מצאתי רק אחד או שבכלל לא.

עכשיו פתאום התחילו לגדול הכמויות שוב ואני משתגע כבר.

הספה בת כ 4 שנים ועלתה לא מעט כשנרכשה ומצבה עדיין טוב.

חושב להחליף אבל אי שם בעתיד רק כשאעבור דירה - לא עכשיו.

יש משהו לעשות עם הדברים האלה ? עם ילדים בבית, לא רוצה להשתמש בחומרים חזקים או הדברה, במיוחד באזור כמו ספה ששוכבים ונרדמים עליה.

אגב, אני מדי פעם מוצא אותם בכל מיני מקומות אחרים בבית - במטבח או באמבטיה (הבנתי שהם כנראה אוהבים מקומות לחים), אבל אף פעם לא בכמויות, אחד פה אחד שם.

פורסם (נערך)

יכול להיות שהמקור הוא בכלל מקום אחר בבית (איזו שקית קמח/דגנים שנשכחה באיזו פינה) והספה היא פשוט המקום שאליו הם נוהרים להתחבא.

חוץ מזה תביא חתול וזהו.

עריכה:

הילדים אוכלים במטבח או גוררים אוכל לכל פינה בבית בסגנון ההורות הישראלי המצוי (מרים הנחתה לדריש)?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי הרבה נסיון עם הנבלות האלה (שאוהבות מאד את האקלים הספרדי), ואת התרופה למכה גיליתי לגמרי במקרה, כשהייתי עסוק בלצוד סוג אחר של מזיקים.

נתחיל מזה שההתנחלות שלהם בספה קשורה פחות לפירורי לחם ויותר לסוג המזון שהם אוהבים - דבק רהיטים וספרים/מגזינים, עמילן, תאי עור מתים וכו'. בניגוד למטבח או לאמבטיה, הספה גם מספקת להם הגנה פיזית ואין שם הרבה אוורור טבעי, כך שמדובר בסוג של מסעדת מישלן עם 'חלל' אדריכלי מעוצב ותאורת אווירה.

איך נלחמים בהם? במקומות כמו הספה או הארון אפשר להשפריץ קצת שמן ארז אתרי, מסתבר שהם ממש לא אוהבים את הריח שלו. בסביבה פתוחה אבל, מה שמיגר לחלוטין את התופעה אצלי היה מלכודות דבק שפיזרתי ברחבי הבית כדי לנטר את אוכלוסיית הג'וקים. החומר הזה כאמור מושך אותם באופן טבעי ולמעשה מנתב את כל המושבה למקום אחד במקום שיהיו מפוזרים ויחפשו מזון בפינות ומאחורי הפנלים. מה שכן, הייתי נזהר מזה אם יש כלבים או בעלי חיים אחרים בבית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, Derish כתב:

יש לי הרבה נסיון עם הנבלות האלה (שאוהבות מאד את האקלים הספרדי), ואת התרופה למכה גיליתי לגמרי במקרה, כשהייתי עסוק בלצוד סוג אחר של מזיקים.

נתחיל מזה שההתנחלות שלהם בספה קשורה פחות לפירורי לחם ויותר לסוג המזון שהם אוהבים - דבק רהיטים וספרים/מגזינים, עמילן, תאי עור מתים וכו'. בניגוד למטבח או לאמבטיה, הספה גם מספקת להם הגנה פיזית ואין שם הרבה אוורור טבעי, כך שמדובר בסוג של מסעדת מישלן עם 'חלל' אדריכלי מעוצב ותאורת אווירה.

איך נלחמים בהם? במקומות כמו הספה או הארון אפשר להשפריץ קצת שמן ארז אתרי, מסתבר שהם ממש לא אוהבים את הריח שלו. בסביבה פתוחה אבל, מה שמיגר לחלוטין את התופעה אצלי היה מלכודות דבק שפיזרתי ברחבי הבית כדי לנטר את אוכלוסיית הג'וקים. החומר הזה כאמור מושך אותם באופן טבעי ולמעשה מנתב את כל המושבה למקום אחד במקום שיהיו מפוזרים ויחפשו מזון בפינות ומאחורי הפנלים. מה שכן, הייתי נזהר מזה אם יש כלבים או בעלי חיים אחרים בבית.

לדעתך מלכודות דבק בקרבת הספה/מתחתיה בשילוב עם שמן ארז בתוך הספה יגרום להם לברוח החוצה ולהתפס במלכודות? 

לפני 18 שעות, hans כתב:

יכול להיות שהמקור הוא בכלל מקום אחר בבית (איזו שקית קמח/דגנים שנשכחה באיזו פינה) והספה היא פשוט המקום שאליו הם נוהרים להתחבא.

חוץ מזה תביא חתול וזהו.

עריכה:

הילדים אוכלים במטבח או גוררים אוכל לכל פינה בבית בסגנון ההורות הישראלי המצוי (מרים הנחתה לדריש)?

יש אבל במטבח ואף פעם לא ראיתי אותם באזור הזה.. 

אנחנו אוכלים בכל מיני מקומות אבל לא חושב שזה קשור לשאריות אוכל. 

פורסם
לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

למה לא לרסס בין הקוביות ומתחת לספה k2000 בנדיבות?

הם מתחבאים בתוך הספה עצמה, מתחת לא יעזור

ובין הקוביות זה גם בד של הספה עצמה

פורסם
לפני כשעה, phpclub כתב:

לדעתך מלכודות דבק בקרבת הספה/מתחתיה בשילוב עם שמן ארז בתוך הספה יגרום להם לברוח החוצה ולהתפס במלכודות? 

לא יודע לגבי להתפס, אבל לברוח כנראה כן. כך הם גם לא ימותו וירקבו בתןך הריהוט, בניגוד למה שסביר להניח שיקרה עם מרסס תעשייתי. 

פורסם
לפני 42 דקות, Derish כתב:

לא יודע לגבי להתפס, אבל לברוח כנראה כן. כך הם גם לא ימותו וירקבו בתןך הריהוט, בניגוד למה שסביר להניח שיקרה עם מרסס תעשייתי. 

אתה יודע במקרה תוך כמה זמן צפויה תגובת הבריחה שלהם ?

כי אני לא רוצה שיעברו להתנחל במקום אחר בבית, רוצה לתפוס אותם

פורסם
לפני כשעה, phpclub כתב:

אתה יודע במקרה תוך כמה זמן צפויה תגובת הבריחה שלהם ?

כי אני לא רוצה שיעברו להתנחל במקום אחר בבית, רוצה לתפוס אותם

בדומה לפוקימונים, לתפוס את כולם זו משימה מאתגרת שלוקחת הרבה זמן. קשה לדעת בדיוק היכן הם מקננים וכמה מלכודות תצטרך להציב במקומות שונים עד שהאוכלוסיה תימחק לחלוטין. תתחיל מלהוציא אותם מהספה ואז תעקוב לאן הם בורחים, זה אמור להיות עניין של לא יותר מכמה שעות.

אגב, אם יש לך אפשרות לרכוש את השמן הזה בבית מרקחת טבע קרוב לבית, זה כנראה עדיף. כך תוכל להריח אותו מראש ולהבין עד כמה הרעיון בכלל ישים, שלא תסריח את הספה ברמה כזאת שלא תוכל להשתמש בה אח"כ.

• תוכן חדש...