Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי אם אכן מדובר ב"וואו".

ברור לי מה ה AI אומר, יותר מעניין אותי מה אומר מישהו שנהג על קטנועים בחייו, ועבר לתלת-גלגלי. 

תודה מראש! 

נ.ב. - מתלבט מאוד בין קטנוע "רגיל" לבין אחד מהסוג הזה לנהיגה עירונית. 

והערה נוספת: הנושא עלה לאחר שעשיתי סיבוב על הונדה PCX 125 של חבר, ונעלתי את הקדמי 😶

פורסם (נערך)

שום וואו.

הרעיון הוא לתת תחושה ותפעול כמו של דו"ג רגיל, ושהפרונט הכפול יהיה כמה שיותר 'שקוף' לרוכב.

היתרונות הם תוספת אחיזה מלפנים בפניות, כושר בלימה חזק יותר,

חלוקת משקל טובה יותר בין הצירים, ותיקול יעיל יותר של מהמורות נקודתיות.

ויש גם אפשרות נחמדה לעלות על מדרכות באלכסון...

החסרונות הם תוספת משקל משמעותית, היגוי מעט כבד בתמרונים צפופים ואיטיים,

היגוי פחות מדויק במהירויות גבוהות (רלוונטי לנפחי המנוע הגדולים), 

וסירבול מסוים בהשתחלות בפקקים צפופים בגלל המשקל, וגלגל חיצוני שמכתיב רדיוס פנייה גדול יותר.

בנוסף למחיר קנייה גבוה יותר ועלות תחזוקה יקרה יותר מבחינת צמיגים, בלמים, וחלקי המתלה הקדמי.

תוספת הבטיחות קיימת, אבל היא בצד האקטיבי בלבד. פסיבית תל"ג פגיע בדיוק כמו דו"ג.

לפני 47 דקות, פיגו107שנת2010 כתב:

נעלתי את הקדמי

יש ABS שאמור למנוע נעילת גלגל בבלימה בקו ישר.

בפניות אפשר לנעול גלגל ואז ההשתטחות על הכביש היא מיידית, לכן רצוי לבלום לפני הפנייה ולא בתוכה.

בכל מקרה, גם לרוכבים מנוסים ויותר מכך למתחילים - מומלץ מאוד לעבור קורס רכיבה מתקדמת,

שמלמד אותך באמת לרכב, ולא רק לעבור טסט.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם

הכלים האלה מאד פופולריים באירופה, לכן אחרי כמה שנים על קטנועים ואופנועים כבדים שקלתי מעבר כזה בשלב מסויים. גיליתי להפתעתי שהם לא מאזנים את עצמם באופן אינטואיטיבי (לכל יצרן יש את הכפתור שלו שצריך ללחוץ ברגע הנכון), ויכולים ליפול בנסיעה איטית או בעמידה בדיוק כמו דו"ג רגיל - רק הרבה יותר מסובך להרמה ויקר לתיקון. זה די הוריד אותי מהעניין. 

כפי שבועז הסביר, יש להם יתרונות וחסרונות. הגלגל השלישי מוסיף בטחון ויציבות כשרוכבים בזוג או עם מטען, אבל גם רוחב שמקשה על רוכבים נמוכי קומה. לא הייתי נותן לכלי כזה עדיפות, אבל אם אתה מחפש אחד משומש אז בהחלט אפשר לשקול אותו במקביל לדו"ג רגיל ולרכוש את האקזמפלר שהנתונים והתחזוקה שלו הכי טובים. בכל אופן, אם אתה מחליט ללכת על תל"ג אז רק 300 סמ"ק ומעלה - מנועים קטנים יותר פשוט לא סוחבים את הכלים הכבדים האלה היטב וזה הופך אותם לסיכון בטיחותי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הכלים האלה פופולריים מאוד באירופה מכמה סיבות,

אחת מהן היא בזכות רגולציה שמאפשרת לרכב על רובם עם רשיון רכב בלבד,

ללא צורך לרשיון דו"ג בכלל.

סיבה נוספת, והיא אולי הטריגר לפיתוח של הכלים האלה - 

הרחובות באיזורים העתיקים של כמה מרכזי ערים אינם סלולים אלא מרוצפים באבנים חלקלקות כמו פעם,

כשכל אבן היא בגובה קצת שונה מזו שלידה, והתוצאה היא משטח חלק ומטלטל של-תל"ג יש בו יתרון בלתי מבוטל.

בנוסף באירופה יש הרבה יותר ימים גשומים מאשר אצלנו, ולתל"ג יש יתרון על דו"ג במרחב העירוני על כבישים רטובים.

לפני שעה, Derish כתב:

גיליתי להפתעתי שהם לא מאזנים את עצמם באופן אינטואיטיבי (לכל יצרן יש את הכפתור שלו שצריך ללחוץ ברגע הנכון)

למנגנון ההטייה אין מירכוז שהוא חוזר אליו בעצמו (כמו הגה ברכב) אם לזה התכוונת.

תכונה כזו אם היו מטמיעים אותה בתכנון, הייתה ממש לא אינטואיטיבית לרוכבים שרגילים לדו"ג.

הכפתור שהזכרת הוא סוג של פינוק/איבזור שמאפשר לעמוד במקום ללא צורך להוריד רגל תומכת.

הוא למעשה נועל את הפרונט, וניתן להפעלה כמו שציינת "ברגע הנכון", קמ"ש בודד או 2 לפני עמידה במקום.

ניסיון לתנועה עם פרונט נעול (להידרדר בירידה למשל) הופכת את ההיגוי לישיר, ומסתיימת מהר מאוד בנפילה,

"אל תשאל איך אני יודע" כמו שאומר הברווז מדי פעם...

לטריסיטי 125/155 למשל (גם לקוואדרו) אין את הפיצ'ר הזה, וחייבים להוריד רגל בעצירה כמו בדו"ג רגיל.

לפני שעה, Derish כתב:

אם אתה מחליט ללכת על תל"ג אז רק 300 סמ"ק ומעלה - מנועים קטנים יותר פשוט לא סוחבים את הכלים הכבדים האלה היטב וזה הופך אותם לסיכון בטיחותי. 

חולק עליך (חלקית) בהיבט הזה...

הכלי היחיד שאינו בנפח 300 ומעלה הוא הטריסיטי 125/155 של ימאהה.

(גירסת 155 סמ"ק מיוצרת לטובת שווקים בהם 150 הוא הנפח המינימלי המותר לכביש מהיר).

פיאג'ו כבר מזמן לא מייצרים את גירסאות ה-125 לתל"גים שלהם (שהיו כבדים יותר מהטריסיטי)

והם באמת הרגישו חלושים ואומללים עם מנוע קטן שצריך לסחוב משקל גדול.

הטריסיטי תוכנן במקור להיות קל יותר, והפרש המשקל בינו ל-NMAX המקביל הוא 34 ק"ג.

לא הפרש זניח, אבל גם לא משהו שהופך אותו לסיכון בטיחותי או משהו קרוב לזה.

יצא לי לרכב על הטריסיטי 125 בכמה הזדמנויות בארץ ובחו"ל, ולטעמי הוא כלי מוצלח מאוד,

ואולי אפילו עונה לייעוד העירוני של התלת-גלגלי טוב יותר מהקרנפים של רבע טון פלוס מינוס,

משקל שמאפיין את הנפחים הגדולים יותר, ומעיק מאוד על התפעול והביצועים, למרות 30-40 הכ"ס שלהם.

בסה"כ, למרות הפופולריות הגדולה במקומות מסויימים באירופה, תצורת התל"ג היא נישה

שפועלים בה בגדול שני יצרנים בלבד, פיאג'ו החלוצה בקונספט הזה, וימאהה שהצטרפה בהצלחה כמה שנים אח"כ.

קיימים גם MBK שזה למעשה ימאהה ב-100%, וקוואדרו שלמיטב ידיעתי לא המריאה לשום מקום,

לא עם התל"ג שלה ולא עם הקוואדרו מרובע הגלגלי שעל השאיפה אליו נקראת החברה.

אני לא סופר כאן את הניקן של ימאהה (אופנוע 900 תל"ג) וגם לא את החיקויים הסינים ל-MP3

כמו זה שסולק בבושת פנים מתערוכת EICMA לפני כשנתיים (ולא פעם ראשונה שזה קרה).

43451.webp

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

הכלי היחיד שאינו בנפח 300 ומעלה הוא הטריסיטי 125/155 של ימאהה. (גירסת 155 סמ"ק מיוצרת לטובת שווקים בהם 150 הוא הנפח המינימלי המותר לכביש מהיר).

פיאג'ו כבר מזמן לא מייצרים את גירסאות ה-125 לתל"גים שלהם (שהיו כבדים יותר מהטריסיטי) והם באמת הרגישו חלושים ואומללים עם מנוע קטן שצריך לסחוב משקל גדול.

הטריסיטי תוכנן במקור להיות קל יותר, והפרש המשקל בינו ל-NMAX המקביל הוא 34 ק"ג. לא הפרש זניח, אבל גם לא משהו שהופך אותו לסיכון בטיחותי או משהו קרוב לזה.

בספרד עדיין יש לא מעט MP3 עם מנוע 250, וגם בתוך המשפחה הזאת יש יותר מדי רמות גימור וקונפיגורציות שחלק גדול מהן בכלל לא מורשה לנהיגה עם רשיון B. (ההבדל הוויזואלי הכי מורגש הוא בהיעדר דוושת בלם) 

לגבי הטריסיטי הקטן, יתכן שאתה צודק. את נסיעת המבחן שלי עשיתי על כלי משומש ספציפי שאני לא בטוח אם תוחזק כראוי, אבל החלק של הסיכון הבטיחותי התגלה כשעליתי לכביש המהיר למשך כמה ק"מ. בעוד שגם קטנוע 125 רגיל מרגיש שם לא בנוח ועובד קשה בסל"ד גבוה, בד"כ אין לו בעיה להגיע ל-100 קמ"ש ולסחוב כך למשך קטע קישור קצר. הטריסיטי לעומתו, אולי בגלל אותם 34 ק"ג נוספים, התקשה מאד לעבור את ה-90 קמ"ש ולא הותיר שום רזרבה לעקיפה. 

ציטוט

בסה"כ, למרות הפופולריות הגדולה במקומות מסויימים באירופה, תצורת התל"ג היא נישה שפועלים בה בגדול שני יצרנים בלבד, פיאג'ו החלוצה בקונספט הזה, וימאהה שהצטרפה בהצלחה כמה שנים אח"כ.

אתה שוכח את הפז'ו מטרופוליס, עם נתח שוק קטן משמעותית אבל כבר בסוף הדור השני שלו אחרי יותר מעשור של יצור.

פורסם
לפני 12 דקות, Derish כתב:

אתה שוכח את הפז'ו מטרופוליס

אכן. צודק. שכחתי את הפיג'ו...

זה יפה לראות את הפתרונות הטכנולוגיים השונים לפרונט הכפול, כדי לא להפר פטנט של המתחרים.

לפני 14 דקות, Derish כתב:

הטריסיטי לעומתו, אולי בגלל אותם 34 ק"ג נוספים, התקשה מאד לעבור את ה-90 קמ"ש ולא הותיר שום רזרבה לעקיפה. 

מהירות מרבית קשורה להספק, לאירודינמיות וליחס ההעברה הסופי,

פחות לגורם המשקל שרק יגרום לכך שיקח יותר זמן להגיע למהירות המרבית.

בכלים האלה, שמיועדים בעיקר למרחב העירוני, מתכננים יחס העברה שיתן יותר זריזות בזינוק ומהירויות נמוכות

על חשבון מהירות מרבית פוטנציאלית. 

בנבכי הזיכרון שלי יש את ה-MP3-300 שהיה יחסית זריז בעיר למרות הספק של 22 כ"ס על כ-200 ק"ג

אבל איטי להחריד בכביש מהיר, 120 בלחץ אאל"ט, ולהבדיל מהטריסיטי, יכולת בינעירונית סבירה היא כן חלק מהתפריט שלו.

הטריסיטי 125 אכן מגרד את ה-100 מלמטה, אבל זה לא חריג, וקיים בהרבה קטנועי 125.

גם ה-125ים החזקים ש'סוגרים' 120+-, מגיעים לשם עם הלשון בחוץ ודי בקושי.

לפני 38 דקות, Derish כתב:

חלק גדול מהן בכלל לא מורשה לנהיגה עם רשיון B. (ההבדל הוויזואלי הכי מורגש הוא בהיעדר דוושת בלם) 

כנראה מלפני 2013, אז נכנסה קטגוריית L5E להיתר לרכיבה רק עם רשיון B. 

הדרישות הן 46 ס"מ בין הגלגלים הקדמיים, דוושת בלם לשלושת הגלגלים, והגדרה תואמת ברשיון הרכב.

עד אז היו באמת כל מיני וריאציות עם פרונט רגיל או מורחב (LT), ועם דוושה או בלי,

אבל מאז למיטב ידיעתי התיישרו היצרנים בהתאם לתקנה הנ"ל וזה הפך לסטנדרט.

לטריסיטי 125 אגב, אין דוושת בלם והפרונט שלו צר יותר (38.5 ס"מ), והוא מרושיין כקטנוע רגיל.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...