Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם יש כניסת USB זו כניסה דיגיטלית 

זה כבר טוב , השאלה היא אם יש במכשיר גם אפל קאר-פליי 

אם כן , פתרון טוב.

תתחבר ל USB שמפעיל את הקארפליי {שם לב זה יכול להיות כניסת USB ספציפית לעיתים}

מה שאתה צריך זה כבל לייטנינג ל USB מהאייפון שלך רצוי כבל מקורי של אפל ולא תחליפי\סיני שתומך בהעברת DATA ולא רק טעינה.

גם אם אין קאר פליי האייפון יכול לעבוד כ DOK אותו עיקרון.

כמובן שהאיכות הסופית תלויה גם ב DAC הפנימי של המערכת הסינית הזו .

וכמו שאמרתי לך מדובר במותג מדבקה אז קשה לדעת

עד כמה השיפור יהיה מורגש ,אבל שווה לנסות.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחיל בלהחליך מסך עם מעבד סאונד איכותי יהיה לך שיפור מורגש 

ממליץ על מסך עם מעבד ts10

4 גיגה

2.0ghz

8ליבות

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 11 שעות, Raziel_ta כתב:

לגבי האופציה השניה - #התחלנו

כן באמת הרעיון זה לפרק ולהישאר עם הציוד לרכב הבא, לא חושב שאפשר להתפשר על סאונד מתישהו גם בעתיד 

האינטגרטור שאתה מדבר עליו זה כזה גם שמשולב בו dsp מובנה? 

כדי שאבין, מבחינת סכמה זה בעצם:

סורס (סביר להניח הטלפון) משדר בכבל לאינטגרטור שם הוא עובר בנוסף גם עיבוד, משם להגברת הערוצים הרצויים, ומהגברה לרמקולים הבנתי נכון ? 

כמה ערוצים יש לאינטגרטור שאתה ממליץ

ואיך בעצם קורה המעבר בין הסטרמת שמע בסורס לבין דיבורית של הHU ברכב כשיחה נכנסת?

לגבי שיתוף רשת - 

לא הבנתי בדיוק מזה אומר והמטרה של זה (זה מה ששאלתי על המעבר בטלפון בין שיחה להזרמת שמע?)

ואיך זה עובד  

הרי ברגע שהrca של הHU לא מחובר לכל העסק וגם החיווט המקורי של הרמקולים קיבל טיפול מעקפים עד למגבר  

מה אולי במקום ניתוח מעקף לעשות התעלקות?

זה לא התיישב לי עד הסוף המעבר 

לסיכום דורדרתי

אני רוצה לשדר לדאק וגם לפרסס את הסאונד

איך עושים את זה בצורה הכי טובה כלכלית ובאמת מספקת

כי כואב לי סט של פוקאל שנשמע כמו ווגה גרמני  

אני באופן אישי עם חשבון היי פיי בדיזר - סה"כ ספריית מוזיקה טובה והם נוחים לי. 

הכי איכותיים נחשבים קובוז אבל ממשק ומלאי מוזיקה הכי פחות מכולם. 

חלק אוהבים ספוטיפיי חלק טידאל חלק אפל מיוזיק - ראיתי אולי אחד שמשתמש ביוטיוב. אמאזון בארץ לא ראיתי מישהו משתמש. 

בכל מקרה לגבי מאיפה מתחילים - 

המסלול הוא סורס מפוצל - או הHU שלך או הנגן שתבחר -> שניהם מתנקזים לDSP (שכן הוא מגבר משולב DSP כפתרון זול וכולל עבור) -> הDSP הזה צריך לדעת לבצע או מיזוג מקורות (רק מוסקוני כרגע ואולי אולי אודיוטק) או דילוג אוטומטי בין מקורות ואז מה שקורה זה כשיש זיהוי של אודיו מהסורס הדיגיטלי הוא קופץ אליו, נכנסת שיחה נניח ואתה עוצר את הסורס הדיגיטלי או פשוט תיעדוף לHU המקורי - הוא יעבור אל השיחה. 

לגבי שיתוף רשת\נקודה חמה - אני מניח שאתה מתכוון להשתמש באפליקציית סטרימינג ואתה תצטרך חיבור לאינטרנט - אפשר לעשות לזה אוטומציה ממש פשוטה בין הטלפון ליחידה ברכב כשהטריגר הוא חיבור\ניתוק BT לדיבורית. 

איזה לבחור זה כבר תלוי יותר בך - מציע לקרוא ולעבור על המפרט והמידע של כל דבר שיציעו לך - לקחת את הזמן. 

מה שחשוב זה למצוא מתקין שיהיה כנה איתך ולא ידחוף אותך בכוח לפתרונות שאתה לא מעוניין בהם. 

חשוב להבין מה המטרות שלך מבחינה נוכחית ואם יש כוונה "לגדול" בעתיד נניח לסט שלושה חלקים, סאב קידמי, סנטר, אחוריים - או שזה עזוב אותי במנוחה ותשאיר אותו עם סט שני חלקים וסאב - טוב לי. 

אם זה "עזובתי" אז יספיק לך כל אינטגרטור שיש לו 4 ערוצים מוגברים ויציאה לסאב או בכלל אינטגרטור חמישה ערוצים עם מונו מובנה ולשמור את המגבר שלך להמשך הדרך.

יש מלא קונפיגורציות - אינטגרטורים מגיעים היום ל11 ועד 16 ערוצים גם חלק מהם מוגברים חלק ליציאות חיצוניות למגברים נוספים. 

וכן הייתי מציע בשלב הזה כבר להיעזר בבעל מקצוע שגם יודע לכוון ויש כאלו היום אבל - אתה צריך לדעת לשמור אותם בטווח הציפיות שלך לפיתרון. 

אתן לך כוונים מעניינים - תקרא קצת על המוצרים 

מבית אודיוטק 

match up dsp

helix m dsp

helix p dsp

helix v dsp

מבית אודיסון 

FORZA C 

FORZA M 

מבית מוסקוני 

PICO

ONE 

ויש עוד מלא אינטגרטורים בחוץ ממותגים מעניינים כמו ESX כמו AWAVE ועוד ועוד ועוד - מהסיניים יש בערך אין סוף כשהבולטים בהם יהיו לדעתי PUZU וSENNOUPU אבל אני נשאר איתך במותגים מערביים כרגע 

נתתי לך סה"כ דוגמאות ולא יותר - לעשות קצת שיעורי בית. 

אין שום סיבה שסט שני חלקים כמו שיש לך ישמע רע - אולי לא יהיה הכי חזק בעולם גם סה"כ שני חלקים - אני יוצא מנקודת הנחה שזה מספק אותך. 

ואם יהיה מקום לתיאבון בהמשך הדרך - תדאג שלאינטגרטור יהיו לפחות 4 יציאות למגברים חיצוניים. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
בתאריך 29.3.2026 בשעה 11:42, AUDIO KING כתב:

אם כן , פתרון טוב.

מה שאתה צריך זה כבל לייטנינג ל USB מהאייפון שלך רצוי כבל מקורי של אפל ולא תחליפי\סיני שתומך בהעברת DATA ולא רק טעינה.

קודם כל תודה על החידוד במושגים ערבבתי קצת בין דוק לדאק 

ראיתי גם שאצל אפל הלוסלס שלהם הALAC שזה כל כך אופייני לאפל לעשות דאק כזה חחחח

לחזור לאפל מיוזיק יהיה הכי עדיף כנראה, ולדעתך איזה כבל עדיף יותר לייטנינג לusb או ל3.5mm?

מכיר HU או נגן חיצוני תומכים בכלל בalac שלהם ?

את הHU אני אולי פשוט אחליף זה נראה הפתרון הכי זול וקרוב לוודאי שיהיה אפקט  

בתאריך 29.3.2026 בשעה 13:23, DRcarLEd כתב:

4 גיגה

2.0ghz

8ליבות

Teyes ccl3? 
ראיתי שיש להם גם צ׳יפ ak7604 dsp כמו של הפיוניר ap6650
וכפול בנדים מהם בeq 
אבל לא יודע בגלל שאני עם אייפון
מה אתה אומר לגבי תמיכה בדאק של אפל alac בשניהם

בתאריך 29.3.2026 בשעה 17:18, lanosforce כתב:

אני באופן אישי עם חשבון היי פיי בדיזר - סה"כ ספריית מוזיקה טובה והם נוחים לי. 

הכי איכותיים נחשבים קובוז אבל ממשק ומלאי מוזיקה הכי פחות מכולם. 

חלק אוהבים ספוטיפיי חלק טידאל חלק אפל מיוזיק - ראיתי אולי אחד שמשתמש ביוטיוב. אמאזון בארץ לא ראיתי מישהו משתמש. 

בכל מקרה לגבי מאיפה מתחילים - 

המסלול הוא סורס מפוצל - או הHU שלך או הנגן שתבחר -> שניהם מתנקזים לDSP (שכן הוא מגבר משולב DSP כפתרון זול וכולל עבור) -> הDSP הזה צריך לדעת לבצע או מיזוג מקורות (רק מוסקוני כרגע ואולי אולי אודיוטק) או דילוג אוטומטי בין מקורות ואז מה שקורה זה כשיש זיהוי של אודיו מהסורס הדיגיטלי הוא קופץ אליו, נכנסת שיחה נניח ואתה עוצר את הסורס הדיגיטלי או פשוט תיעדוף לHU המקורי - הוא יעבור אל השיחה. 

לגבי שיתוף רשת\נקודה חמה - אני מניח שאתה מתכוון להשתמש באפליקציית סטרימינג ואתה תצטרך חיבור לאינטרנט - אפשר לעשות לזה אוטומציה ממש פשוטה בין הטלפון ליחידה ברכב כשהטריגר הוא חיבור\ניתוק BT לדיבורית. 

איזה לבחור זה כבר תלוי יותר בך - מציע לקרוא ולעבור על המפרט והמידע של כל דבר שיציעו לך - לקחת את הזמן. 

מה שחשוב זה למצוא מתקין שיהיה כנה איתך ולא ידחוף אותך בכוח לפתרונות שאתה לא מעוניין בהם. 

חשוב להבין מה המטרות שלך מבחינה נוכחית ואם יש כוונה "לגדול" בעתיד נניח לסט שלושה חלקים, סאב קידמי, סנטר, אחוריים - או שזה עזוב אותי במנוחה ותשאיר אותו עם סט שני חלקים וסאב - טוב לי. 

אם זה "עזובתי" אז יספיק לך כל אינטגרטור שיש לו 4 ערוצים מוגברים ויציאה לסאב או בכלל אינטגרטור חמישה ערוצים עם מונו מובנה ולשמור את המגבר שלך להמשך הדרך.

יש מלא קונפיגורציות - אינטגרטורים מגיעים היום ל11 ועד 16 ערוצים גם חלק מהם מוגברים חלק ליציאות חיצוניות למגברים נוספים. 

וכן הייתי מציע בשלב הזה כבר להיעזר בבעל מקצוע שגם יודע לכוון ויש כאלו היום אבל - אתה צריך לדעת לשמור אותם בטווח הציפיות שלך לפיתרון. 

אתן לך כוונים מעניינים - תקרא קצת על המוצרים 

מבית אודיוטק 

match up dsp

helix m dsp

helix p dsp

helix v dsp

מבית אודיסון 

FORZA C 

FORZA M 

מבית מוסקוני 

PICO

ONE 

ויש עוד מלא אינטגרטורים בחוץ ממותגים מעניינים כמו ESX כמו AWAVE ועוד ועוד ועוד - מהסיניים יש בערך אין סוף כשהבולטים בהם יהיו לדעתי PUZU וSENNOUPU אבל אני נשאר איתך במותגים מערביים כרגע 

נתתי לך סה"כ דוגמאות ולא יותר - לעשות קצת שיעורי בית. 

אין שום סיבה שסט שני חלקים כמו שיש לך ישמע רע - אולי לא יהיה הכי חזק בעולם גם סה"כ שני חלקים - אני יוצא מנקודת הנחה שזה מספק אותך. 

ואם יהיה מקום לתיאבון בהמשך הדרך - תדאג שלאינטגרטור יהיו לפחות 4 יציאות למגברים חיצוניים. 

תודה על הסבר , מובן מאוד 
הבנתי מצוין גם את הקטע של הרשת השיתופית 
האופציות זה רק סים בתוך הנגן חיצוני או נקודה חמה עבורו?

מבחינת המטרות - להתמקד כרגע בsq של שיפור הסיגנל לציוד הקצה שכבר יש לי כולל הסאב שקרוב לשדרוג, בתקופה הלא רחוקה מעוניין להוסיף לבמה עוד 2 אחיות אחוריות עוד נבחן לעומק בדיוק באיזו תצורה ואז להישאר ככה לתקופה אולי להעביר עוד רכב ככה תוך כדי להשתדרג בקטנות פה ושם 
ובעתיד בהמשך מתכנן נחלת 3 way, עם בניות, זוויות ציוד יותר רציני וכו ופה יכנסו כבר בעלי מקצוע בתחומם חחחחחח 

אני די מאוהב חדש בתחום, תמיד חייתי מוזיקה אבל משהו בסאונד נכנס בי.

אמשיך לקרוא ולהעמיק בידע ובמפרטים וגם אני אוהב לעשות את העבודה בעצמי אחרי שאני חוקר ולומד 
כמובן בגבול הטעם הטוב למגבלות הידע, יכולות והציוד שלרשותי 
כמו למשל המערכת ברכב והבידודים שזה אני עשיתי
גם פה אמשיך לעשות שיעורי בית בכיוונים שאתה וחברי הפורום נותנים לי ועם העדפה לביצוע עצמאי אבל רק אם אדע בוודאות שביכולתי לבצע
פשוט נורא מחובר לזה ואוהב את העשייה 

אני עדיין בהתלבטות על שדרוג מסך או להיכנס להסטרמת סאונד היי רס בתצורת דוק חיצוני 
וכמובן עם dsp מוגבר ולתת למגבר החדש פשוט לנוח בצד לתכניות להמשך

מצד אחד נגן חיצוני זה טיפונת יותר מסורבל לפתוח מהטלפון נקודה חמה לנגן ובלוטוס לHu וצריך פה גם dsp מתוחכם עם אינטגרציה אבל מצד שני גם אם אני מחליף מסך שבטח לא יתן את אותה רמה אבל בנוסף הוא גם קודם כל במינימום צריך להיות אחד כזה שיתמוך באייפון שלי בalac
כמובן שאופציה ראשונה זה גם אומר לפרק קרוסים ולעבור לאקטיבי

אבל אתה מבין סביב איפה ההתלבטות? 
ובין 2 האופציות האלו אני גם צריך להכניס למשוואה כלכלה ותכנון וכמובן סאונדד שעושה קצת את הנפש 

אשמח לשמוע את דעתך

עריכה אחרונה על ידי Raziel_ta
פורסם
לפני 10 שעות, Raziel_ta כתב:

יתמוך באייפון שלי בalac

לדעתי יש כאן בלבול.

aptX ו-LDAC שהוזכרו שהם מקודדי תשדורת BT אלחוטית. גם המשדר וגם המקלט צריכים לתמוך בהם כדי לפעול איתם. זה כאמור פחות רלוונטי כל עוד אתה משתמש נטו באייפון משום שהוא לא תומך בהם.

ALAC ו-Opus251 שהוזכרו הם מקודדי דחיסה של קבצי המוזיקה על גבי הפלטפורמה הרלוונטית. כמו מקבילה ל-MP3 לדוגמה.

עד כמה שאני מבין את זה (ויש מקום לטעויות), האפליקציה הרלוונטית בטלפון תוציא את המידע דרך יציאת הלייטנינג ובשימוש במתאם USB (רואה שזה מומלץ לרוב) תזרים מידע "טהור" ל-DAC נבחר שתומך USB Audio Class (שזה להבנתי בערך כולם עם כניסת USB). מה שכן, יכולה להיות מגבלת עומק סיביות/קצב דגימה (Bit depth/Sample rate,כדוגמה 24bit/96kHz), גם מצד הטלפון וגם מצד ה-DAC, כך שעשוי למשל להתבצע down-sampling כלשהו במעבר.

כמה לינקים בהקשר הנ"ל:

https://www.reddit.com/r/headphones/comments/4bzjvk/lightning_to_usb_3_camera_adapter_works_perfect/

https://www.musicservertips.com/setup-guides/iphone-digital-audio-output/

https://www.whathifi.com/advice/how-to-play-hi-res-music-your-iphone-0

ושני ערוצי יוטיוב טובים באופן כללי בנושא - RAWCAt ו-Socket Car Audio.

עכשיו בהקשר של מולטימדיה אחרת, אני בכלל לא בטוח איך זה עובד אם אתה מסתמך עליה בתור הנגן (אחרת, לפי דבריך אין ממש צורך להחליפה), בין אם בשימוש בהתקנת אפליקציית ייעודית (יוגבל כנראה לפי יכולות היחידה והיציאות הדיגטליות שלה ככל שקיימות, כשאופטי/קואקסלי יותר מוגבלים מיציאת USB Audio) או דרך קארפליי (שלהבנתי מראש מגביל את האיכות). וכמובן שאפשר להתווכח מה מכל זה יהיה שמיע עבורך בכלל.

אגב, אם יש לך תמונות ממהלך ההתקנה של שאר המערכת אצלך (כולל הבידוד), נשמח שתעלה.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.3.2026 בשעה 13:02, AUDIO KING כתב:

כן אתה יכול לשדר קובץ לוסלס מהאייפון שלך הוא פשוט יומר ל AAC שהוא פחות איכותי אם אתה משדר BT

כדי לשמור על איכות המקור אתה תצתרך חיבור חוטי.

אצלך באייפון זה יציאת לייטנינג שהיא יציאה דיגיטלית משם אתה צריך כבל "לייטנינג ל USB-C" שמעביר DATA 

ויש לך חיבור דיגיטלי מלא מהמקור {האייפון} עד ל DAC של פיו {שכולל כניסת USB-C דיגיטלית}.

נכון לא יהיה לך אופציה לעיבוד אות מתקדם 

למעשה ה DAC של פיו הוא אופציה מעולה בשילוב פרוססור לצורך העניין 

ואם לא אז ניתן לקבל מענה חלקי בצורה של אפליקציה של נגן כמו VLC לדוגמא.

יצא לך להתנסות עם הפעלת פיו ע״י אייפון בחיבור כבל לייטנינג לUSB C וזה עבד לך הנגן פעל?

כי ראיתי פה באתר של פיו שעם iOS לא מתאפשר הדלקה של הנגן

בתאריך 28.3.2026 בשעה 13:56, V6 כתב:

אצלי הוא ממוקם מאחורה ליד המגבר. 

אני עם פאג׳רו 2012. 

סט קומפוננט קדמי מורל טמפו אולטרא 602 6.5 אינץ. 

איטום ובידוד בדלתות של stp. 

מגבר alpine a32f. 

השארתי את המערכת המקורית, אני אוהב את הלוק המקורי ומעדיף את זה על פני מסך סיני. 

מפעיל על ידי ספוטיפיי פרימיום. מנגן ב-320kbps. (לא הרגשתי הבדל עם לוסלס ובכל מקרה משודר AAC). 

מתכנן להוסיף סאב עם תיבה בבניה עצמית, HELIX 6.5 IK6W. 

תגיד אחי, איך הנגן אצלך נדלק? באיזו דרך חיווטת אותו 

אתה גם עם אייפון? 

לא כזה נוראי לשדר AAC עם הנגן של פיו , מבחינת סאונד מספיק נקי ונשמע טוב? באסים ומידים וטוויטרים יושבים טוב בשירים? 

פורסם
בתאריך 31.3.2026 בשעה 04:45, Raziel_ta כתב:

האופציות זה רק סים בתוך הנגן חיצוני או נקודה חמה עבורו?

מבחינת המטרות - להתמקד כרגע בsq של שיפור הסיגנל לציוד הקצה שכבר יש לי כולל הסאב שקרוב לשדרוג, בתקופה הלא רחוקה מעוניין להוסיף לבמה עוד 2 אחיות אחוריות עוד נבחן לעומק בדיוק באיזו תצורה ואז להישאר ככה לתקופה אולי להעביר עוד רכב ככה תוך כדי להשתדרג בקטנות פה ושם 
ובעתיד בהמשך מתכנן נחלת 3 way, עם בניות, זוויות ציוד יותר רציני וכו ופה יכנסו כבר בעלי מקצוע בתחומם חחחחחח 

אני די מאוהב חדש בתחום, תמיד חייתי מוזיקה אבל משהו בסאונד נכנס בי.

אמשיך לקרוא ולהעמיק בידע ובמפרטים וגם אני אוהב לעשות את העבודה בעצמי אחרי שאני חוקר ולומד 
כמובן בגבול הטעם הטוב למגבלות הידע, יכולות והציוד שלרשותי 
כמו למשל המערכת ברכב והבידודים שזה אני עשיתי
גם פה אמשיך לעשות שיעורי בית בכיוונים שאתה וחברי הפורום נותנים לי ועם העדפה לביצוע עצמאי אבל רק אם אדע בוודאות שביכולתי לבצע
פשוט נורא מחובר לזה ואוהב את העשייה 

כרגע הייתי מתחיל בשדרוג למסך טוב יותר דווקא - לא אינטגרטור (מגבר משולב DSP) ולא נגן חיצוני. 

כרטיס סים או ביחידה עצמה או דרך שיתוף מהטלפון. 

יותר מאוחר כשכבר תרצה לדלג לסט 3 חלקים, הגברה יותר בריאה, תוספת של אחוריים אז כבר תשדרג לאינטגרטור, לדעתי - לפחות עם 8 ערוצים מוגברים לרמקולים קטנים ולפחות 4 חיצוניים למגברים. 

לסט קידמי אתה רוצה לפחות 4 ערוצי הגברה - מהם למידבאסים שניים יהיו חיצוניים להגברה חזקה יותר.

סט שלושה חלקים אפשר לשים טוויטר ומידריינג' על קרוס פסיבי ולהסתדר - אבל אם תבחר ללכת הכל אקטיבי - רצוי 6 ערוצים לפחות לסט הקידמי מהם 4 מוגברים ע"י הDSP. 

תשמור עוד זוג ערוצים מוגבר פנימית לטובת אחוריים (ריר פיל) 

ושני ערוצים חיצוניים נוספים לסאב וופר וסנטר או לסאב וופר אחורי וסאב קידמי (סנטר ו\או סאב קידמי) אופציות עתידיות אם בכלל תגיע לשם וזה בטח לא לעכשיו. 

אבל אם כבר להשקיע באינטגרטור שיש לך כוונה להעביר ולרכב הבא - כבר תשקיע באחד שיענה לך על כל השגעונות. 

לדעתי - זה לא ה"סרט" כרגע - עכשיו תתמקד בלעבור לסורס יותר ראוי - אח"כ נראה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 29.3.2026 בשעה 11:42, AUDIO KING כתב:

אם כן , פתרון טוב.

בתאריך 29.3.2026 בשעה 13:23, DRcarLEd כתב:

4 גיגה

2.0ghz

8ליבות

בתאריך 31.3.2026 בשעה 15:44, Tom_22 כתב:

לדעתי יש כאן בלבול.

aptX ו-LDAC שהוזכרו שהם מקודדי תשדורת BT אלחוטית. גם המשדר וגם המקלט צריכים לתמוך בהם כדי לפעול איתם. זה כאמור פחות רלוונטי כל עוד אתה משתמש נטו באייפון משום שהוא לא תומך בהם.

ALAC ו-Opus251 שהוזכרו הם מקודדי דחיסה של קבצי המוזיקה על גבי הפלטפורמה הרלוונטית. כמו מקבילה ל-MP3 לדוגמה.

עד כמה שאני מבין את זה (ויש מקום לטעויות), האפליקציה הרלוונטית בטלפון תוציא את המידע דרך יציאת הלייטנינג ובשימוש במתאם USB (רואה שזה מומלץ לרוב) תזרים מידע "טהור" ל-DAC נבחר שתומך USB Audio Class (שזה להבנתי בערך כולם עם כניסת USB). מה שכן, יכולה להיות מגבלת עומק סיביות/קצב דגימה (Bit depth/Sample rate,כדוגמה 24bit/96kHz), גם מצד הטלפון וגם מצד ה-DAC, כך שעשוי למשל להתבצע down-sampling כלשהו במעבר.

כמה לינקים בהקשר הנ"ל:

https://www.reddit.com/r/headphones/comments/4bzjvk/lightning_to_usb_3_camera_adapter_works_perfect/

עכשיו בהקשר של מולטימדיה אחרת, אני בכלל לא בטוח איך זה עובד אם אתה מסתמך עליה בתור הנגן (אחרת, לפי דבריך אין ממש צורך להחליפה), בין אם בשימוש בהתקנת אפליקציית ייעודית (יוגבל כנראה לפי יכולות היחידה והיציאות הדיגטליות שלה ככל שקיימות, כשאופטי/קואקסלי יותר מוגבלים מיציאת USB Audio) או דרך קארפליי (שלהבנתי מראש מגביל את האיכות). וכמובן שאפשר להתווכח מה מכל זה יהיה שמיע עבורך בכלל.

בתאריך 1.4.2026 בשעה 10:14, lanosforce כתב:

כרגע הייתי מתחיל בשדרוג למסך טוב יותר דווקא - לא אינטגרטור (מגבר משולב DSP) ולא נגן חיצוני. 

כרטיס סים או ביחידה עצמה או דרך שיתוף מהטלפון. 

יותר מאוחר כשכבר תרצה לדלג לסט 3 חלקים, הגברה יותר בריאה, תוספת של אחוריים אז כבר תשדרג לאינטגרטור, לדעתי - לפחות עם 8 ערוצים מוגברים לרמקולים קטנים ולפחות 4 חיצוניים למגברים. 

לסט קידמי אתה רוצה לפחות 4 ערוצי הגברה - מהם למידבאסים שניים יהיו חיצוניים להגברה חזקה יותר.

סט שלושה חלקים אפשר לשים טוויטר ומידריינג' על קרוס פסיבי ולהסתדר - אבל אם תבחר ללכת הכל אקטיבי - רצוי 6 ערוצים לפחות לסט הקידמי מהם 4 מוגברים ע"י הDSP. 

תשמור עוד זוג ערוצים מוגבר פנימית לטובת אחוריים (ריר פיל) 

ושני ערוצים חיצוניים נוספים לסאב וופר וסנטר או לסאב וופר אחורי וסאב קידמי (סנטר ו\או סאב קידמי) אופציות עתידיות אם בכלל תגיע לשם וזה בטח לא לעכשיו. 

אבל אם כבר להשקיע באינטגרטור שיש לך כוונה להעביר ולרכב הבא - כבר תשקיע באחד שיענה לך על כל השגעונות. 

לדעתי - זה לא ה"סרט" כרגע - עכשיו תתמקד בלעבור לסורס יותר ראוי - אח"כ נראה. 

יש לי הזדמנות להביא מסך של nippon max2 

במחיר סבבה 

היופי שאצלי זה יהיה תואם אחד לאחד רק לפרק לחסר את החדש עם אותו מתאם פלסטיקה

מה דעתכם עליו? 

מעבד ts18 קצת חלש 

אבל מחינת סאונד, dac, apple car play, וdsp של המכשיר 

מכירים? מומלץ מסחינת סאונד? 

הוא דורש עליו 450 

פורסם

מדף ההוראות שלו - עושה רושם שיש לו יכולות EQ וטיימינג לפחות וגם פילטר באס (כלומר חיתוך HPF אם אני מבין נכון) לכל אחד מחמשת הערוצים שלו - 

image.thumb.png.1ec237d3c6d2cf755fdbd733ac0b5650.png

את דף ההוראות ניתן להוריד מכאן

אבל אני לא יודע אם ההגדרות האלה תופסות גם ליציאות המגברים - תנסה לברר את זה מול התמיכה של ניפון. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 4.4.2026 בשעה 17:36, lanosforce כתב:

מדף ההוראות שלו - עושה רושם שיש לו יכולות EQ וטיימינג לפחות וגם פילטר באס (כלומר חיתוך HPF אם אני מבין נכון) לכל אחד מחמשת הערוצים שלו - 

image.thumb.png.1ec237d3c6d2cf755fdbd733ac0b5650.png

את דף ההוראות ניתן להוריד מכאן

אבל אני לא יודע אם ההגדרות האלה תופסות גם ליציאות המגברים - תנסה לברר את זה מול התמיכה של ניפון. 

אז קניתי את המסך והחלפתי 

עושה רושם חד משמעי שdsp הפנימי משפיע גם על היציאות rca

כן היה חכם להביא מולטימדיה כזו על פני 1 din

יש כמה בונוסים במסך הנוכחי הרווחתי אפל קאר פליי 

שומעים אותי בדיבורית כמו שאפעם לא שמעו ברכב למרות ששמתי בזמנו מיקורופום איכותי (גם עשיתי למסך הישן ביטול למיקרופון הפנימי שלו שלא עזר במיוחד, הנוכחי ללא ביטול ושומעים אותי מדהים)

באופן כללי מרוצה מהמסך וההחלפה,

עכשיו מבחינת סאונד

יהיה פה אבל 

אז כן מרגיש עליית במדרגה בסאונד (יכול להיות שהאופציה של 1din יכל להיות מעט יותר טוב אם היה מעבד יותר ברמה) 

ואחרי שלושה ימים של משחקים וכיוונים 

כן היה מלחמה לא קלה עם הסאב, הבאסים והחיתוכים ודיסטרושן שהיה כנראה מתדרים נמוכים שחדרו מבעד לקרוסים בקו 

מגיע למסקנה שיש שיפור ממה שהיה ועליית מדרגה 

בזואונד אבל הייתי אומר מדרגה אחת ולא יותר 

וזה מרגיש שזה עדיין לא שם.. 

ואני מתחיל להרגיש קצת את מגבלות ההגברה הפאסיבית 

השאלה מה עכשיו 

פורסם
בתאריך 31.3.2026 בשעה 15:44, Tom_22 כתב:

לדעתי יש כאן בלבול.

כמה לינקים בהקשר הנ"ל:

IMG_0393.thumb.jpeg.706b6b68c64abaead67d97bc96eefbc8.jpegחומר מסיבי יש אפקט סה״כ סבבה 

את היישום על הדיפון בחלק הפנימי ובבגאז לא צילמתי לצערי 

אבל גם באותו עיקרון 

פורסם
לפני 13 שעות, Raziel_ta כתב:

השאלה מה עכשיו 

קודם כל תתחדש - השקעה מינורית ותמורה יפה מאוד. 

לדעתי הצעד הבא - אחרי שאני קולט את מיקום המידבאס אצלך - זה להתחיל לחסוך למגבר משולב DSP ולתכנן מעבר לסט שלושה חלקים אבל לא משהו "סטנדרטי" וגם ממש לא משהו יקר. 

אני הייתי הולך על פתרון של רמקול SOURCE POINT 3-3.5 וחצי אינטש עם טוויטר משולב ובנוי לתוכו כשאחד הדברים שהיה קופץ לי לראש זה דווקא הרפתקנות ולהתנסות במשהו כמו זה כדוגמא:

image.thumb.png.8f9b440f3433e77ffd72d6c601e98d53.png

אם אין מקום בנוי ברכב למיד כזה זה גם אומר לרכוש פודים או לבנות קורות. 

הסיבה לזה היא שהמיקום של המידבאסים אצלך חוסם הרבה מאוד תדרי מיד נמוכים שהם כן כיווניים וכאן באמת תוספת של מידריינג' תהיה קפיצת מדרגה עצומה - עוד לפני שמדברים על הגברה אקטיבית/פסיבית ויכולות DSP - לצערי הפיזיקה של המיקום בדלתות אצלך הוא מכשול שהייתי מתגבר עליו קודם. 

השנקל שלי כמובן. 

אולי אפילו הייתי מתחיל מלהביא משהו דומה כזה - לחבר אותו במקום אחד הטוויטרים אפילו פרוביזורי ולראות עד כמה זה משנה את התמונה. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שאדי כתב ;) 

בטח מבחינת תוספת DSP חיצוני (וערוצי הגברה בהתאם ל"תוכניות המתאר").

כמובן שידרש כיוון נכון שלו. וגם אולי ניתן למצות עוד קצת לפני את הכיוון דרך יחידת הראש החדשה. האם יש לה אגב יציאות דיגטליות כלשהן (נגיד קואקסלית)?

אם אני מבין נכון מדובר בגולף MK5?

לפי כמה תמונות ברשת יש מקום וגריל מקורי למיד שממוקם קצת יותר קדימה (ימינה ולמעלה מהחץ האדום):

Volkswagen Golf GTI Mk V Front Door Panel Removal (2006-2009) - Pelican  Parts DIY Maintenance Article

האם נכון גם אצלך?

פתרון/שלב נוסף קיצוני יותר, יהיה לבנות תיבה בחלק הקדמי של הדיפון על חשבון שטח האחסון שם, ולהעביר לשם את המידבאס (אזור החץ הירוק הימני ביותר).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 8.4.2026 בשעה 11:18, lanosforce כתב:

קודם כל תתחדש - השקעה מינורית ותמורה יפה מאוד. 

image.thumb.png.8f9b440f3433e77ffd72d6c601e98d53.png

תודה רבה ידידי 

חחחחחח אזכור להעביר אלייך בביט 

אז יש עוד עדכון - רכשתי את הDSP של musway m6 

6/8 ערוצים 

יש לו אופציה (hi level mixing) שזה נחמד פשוט לשמוע את השיחה או סירי והWaze על השירים, וגם אם מצרפים לו את הדונגל בלוטוס יש אפשרות לסנכרן מעבר אוטומטי של סורס בין hi-level לדונגל בלוטוס (ממה שהבנתי האופציה הזו עובדת על כניסת hi-level, לא כזה נורא בעיניי לקחת רק ערוץ אחד של יחידת הראש, מקסימום אשמע רק את הספקטרום הימני של אשתי ברמקולים שאנחנו בשיחה בדרך מהעבודה באוטו חחחחחחח)

הטלפון יהיה מחובר בבלוטוס לדונגל משדר מוזיקה דרך tidal/apple music (כן אני יודע שלא תהיה לי תמיכה מהאייפון בaptx-hd וכו, בהמשך אולי נביא אנדרואיד slave שתשב בתא כפפות רק למוזיקה) 

וליחידת הראש הטלפון יהיה מחובר בכבל usb-lightning דרך הCarPlay (אשאר עם וויז במסך ושיחות טלפון)

זה אמור לעבוד כי מאפליקציות המוזיקה אפשר לעבור בין המקורות בטלפון BT/carplay

אני עומד להוריד לביצוע אצל בחור חביב הדפסה של פודים ל3 וחצי אינץ׳ 

פוד אוניברסלי מתכוון תכנן משהו טוב הבחור המחיר לא רע בכלל

מצרף תמונה מקצת כיוונונים בפרוססור 

בתאריך 8.4.2026 בשעה 12:03, Tom_22 כתב:

מה שאדי כתב ;) 

בטח מבחינת תוספת DSP חיצוני (וערוצי הגברה בהתאם ל"תוכניות המתאר").

כמובן שידרש כיוון נכון שלו. וגם אולי ניתן למצות עוד קצת לפני את הכיוון דרך יחידת הראש החדשה. האם יש לה אגב יציאות דיגטליות כלשהן (נגיד קואקסלית)?

אם אני מבין נכון מדובר בגולף MK5?

לפי כמה תמונות ברשת יש מקום וגריל מקורי למיד שממוקם קצת יותר קדימה (ימינה ולמעלה מהחץ האדום):

Volkswagen Golf GTI Mk V Front Door Panel Removal (2006-2009) - Pelican  Parts DIY Maintenance Article

האם נכון גם אצלך?

פתרון/שלב נוסף קיצוני יותר, יהיה לבנות תיבה בחלק הקדמי של הדיפון על חשבון שטח האחסון שם, ולהעביר לשם את המידבאס (אזור החץ הירוק הימני ביותר).

לצערי לא אין לה יציאה כזו.  יחידת ראש בסיסית לחלוטין 

אבל מהבסיסיות שבהן היא הסבבה 

יש שיפור משמעותי עכשיו עם הפרוססור 

אבל היחידת ראש עדיין מרגיש לי מסרסת לי את הווקאליות במוזיקה - אוטוטו משיג דונגל של מוסווי 

חחחחח כן קלעת בול, vw Jetta mk5 2008

נכון גם אצלי יש את זה, אותה דלת בדיוק 

אז כן בהתחלה חשבתי לרכוש 3-way אבל בדלת הזו זה פשוט בזבוז בלי להוציא המון כסף ולבנות 

אז ירדתי מזה 

כרגע אני בתכנית מתאר כמו שכתבתי לאדי למעלה פה בתגובה 

ואולי אולי לפינאלה אזיז את המקום של הוופר בדלת לכיוון החץ הירוק (אבל זה באמת השלב הסופי לדעתי שאעשה, אם אעשה. אולי אהיה מרוצה מקסימום מהפודים וה3 וחצי) 

בתמונה, בגרף הערוץ שיושב על התדרים הגבוהים - לא מנגן כלל - כרגע הוא סתם שם

זה הכנה שעשיתי (לדרייבר טוויטר) להפרדת הקרוס הפסיבי 

אבל עד אז אני בנתיים איתו אז נהנה מערוץ 2 ו4 שיושבים על הסט קומפוננט 

והסאב מגושר על 5 ו6 

מה דעתך על הכיוון? איך מבחינת הpreset שלי

IMG_0614.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

כשיהיה אפשר להשוות את הכוון בdsp למדידת רעש וורוד בעוצמה ממוצעת של 80-83 דיבי יהיה אפשר איכשהו לחוות דיעה על בסיס מלומד אבל לא מעבר, לא בלי לשמוע בפועל את התוצאה.

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...