Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מערכת סאונד לרכב מורכבת ממקור השמע, רמקולים, מגבר, DSP, חיווט ובידוד, מה החלק של כל רכיב בעוגת הסאונד? 

אני שואל כי אני חושב על להגדיל קצת את המסך המרכזי ברכב (לעבור למערכת אנדרואיד) ואחת האופציות היא חבילה של מסך + MOST Fiber Optic/Ethernet Audio Decoders. המסך מחובר בכבל כבל קואקסיאלי לממיר הזה וגם יחידת הראש המקורית מעבירה סאונד לממיר (אצלי זה מוסיף כבל אופטי שלא קיים במערכת) ומשם זה יעבור למגבר. 

Untitled-1.jpg

פורסם

Maaa, the kids are at it again! 😅

@lanosforce

המקור חשוב ללא ספק. ובמקור הכוונה לא רק בנגן עצמו, אלא גם לקבצים המנוגנים.

אם המקור חרא, אתה תגביר חרא. וגם אי אפשר ממש לייצר יש מאין, או לכל הפחות יש גבול למה ש-DSP מסוגל לעשות, גם הטוב בהם.

וגם כל חוליה בשרשרת חשובה. וככל שתשדרג אחת מהן, יתכן ותמצא חולשה של אחרת.

אבל זה לא אומר שהכל שמיע או מפריע (עבורך) וזה גם לא אומר שלא ניתן לקבל תוצאות טובות ומספקות גם עם ציוד שאינו ציוד קצה.

טווח דיגיטלי לכאורה עדיף, בוודאי מבחינת ספיחת רעשים וגם איכות המרה. אבל גם בדיגיטלי זה לא תמיד מושלם ובמוצר המדובר יש כפי הנראה כמה המרות דיגיטליות לפני שבסוף תצא כמובן לאנלוג.

אם זה המוצר המדובר (או דומה לו), חוץ ממילים גדולות, לא ראיתי שם נתונים טכניים כלשהם.

באחת התמונות נראית התוכנת DSP של PUZU, שזו כמובן חברה סינית כלשהי. אולי וריאציה על מוצר שלהם.

משתלם בהשוואה לרכישת רכיבים נפרדים? אולי. אולי לא.

פורסם

אכן, זה המוצר. זו חברה שאני מכיר כבר שנים ויש לי מוצר שלהם שעובד באמינות רבה כבר שנים רבות עם תמיכה טובה מצב היצרן בתחילת הדרך (עדכוני תוכנה), כך שעבורי הם קצת יותר מעוד מותג סיני בכל הקשור לעמידה מאחורי המילים הגדולות. נתונים טכניים? כן, מחלה של כל מותג סיני ממוצע וגם מה שהם כן מספקים זה לרוב איזה משהו מאוד גנרי וברשת לפחות מצאתי אפס סקירות. 

הסיכוי שאני ארגיש הבדל בין מקור למקור כנראה נמוך מאוד, רק לאחרונה אחרי שנתיים של שימוש ב- TIDAL שמתי לב שהזרמת המוסיקה בחיבור סלולרי הייתה אצלי על ברירת המחדל ולא על המקסימום. מבחינתי זה פשוט שדרוג על הדרך יחד עם מסך שאני בכל מקרה רוצה לשדרג, הבעיה שקראתי שמרבית המוצרים מסוג זה בשוק לא ממש מוצלחים. 

פורסם

איזה רכב מדובר איזה שנה ?

מה היחידת הראש שקיימת(צלם)

רמקולים מקוריים?

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 22 שעות, madmaxx כתב:

הסיכוי שאני ארגיש הבדל בין מקור למקור כנראה נמוך מאוד, רק לאחרונה אחרי שנתיים של שימוש ב- TIDAL שמתי לב שהזרמת המוסיקה בחיבור סלולרי הייתה אצלי על ברירת המחדל ולא על המקסימום

שמת לב במקרה או שלאור השדרוגים האחרים שעשית, משהו הסב את תשומת ליבך? 

האם אחרי שינוי ההגדרה, שומע הבדל?

לא זוכר כרגע אם כתבת בעבר איך מתחבר בין הטלפון למערכת כרגע. BT או USB והאם דרך הקארפליי/אנדרואיד אוטו או אחרת? כי גם זה עשוי להשפיע על האיכות. 

לפני 22 שעות, madmaxx כתב:

הבעיה שקראתי שמרבית המוצרים מסוג זה בשוק לא ממש מוצלחים

לאיזה חלק הכוונה? למסך/ה"ממיר" הזה/המגבר בחבילה? 

פורסם

אומרים שחוזקה של שרשרת הוא כחוזק החוליה החלשה שלה - וזה נכון גם באודיו, רק שזה לא לגמרי מדוייק. 

יחידת הראש קובעת את רף האיכות, היא מגדירה את הסף. 

האות, המידע, הסיגנל, התשדורת מחד.

העיבוד, הפילטור, הקידוד והפיענוח מצד שני. 

ומה נכנס היום לתוך המילה "סורס" 

פעם זה היה יותר פשוט - היום זה כבר יותר מורכב. 

זה מתחיל בקובץ - אני חושב שאף אחד ברכב כבר מאז שנות ה90 לא שומעת דרך קלטת אז אנחנו מדברים על סורס דיגיטלי בלבד - אבל היציאות להגברה או לעיבוד אות (DSP) יכולים עדיין להיות אנלוגיים דרך כבלי RCA או יציאות הרמקולים. 

אבל זה מתחיל בקובץ - זה שעל הדיסק או על הUSB KEY או דרך אפליקציית הסטרימינג. 

ככל שהקובץ הוקלט בדגימה יותר גבוהה - אם זה CD אז 16/44.1.8 

ואם זה דרך מחשב או סטרימינג כבר יש היום לא מעט הקלטות ב16/96 או 20/96 או 24/96 ויש גם כבר ב24/192 ואפילו כבר אפשר למצוא קבצים ב32/384 

ויש היום כבר מקדדים שעובדים עם פורמטים כמו MQA - PCW או שזה PCM לא זוכר כרגע וגם DSD בכל מיני קצבים מ256 ועד 1024. 

ההבדל הוא ביכולת לדייק את הדגימה הדיגיטלית - לאות האנלוגית שהיא תופק.

ובמידת הניקיון.

ואז זה ממשיך - לקידוד ולפיענוח 

בין אם הסורס שלנו מורכב רק מיחידת ראש שבתוכה יש DAC או ממיר לדיגיטלי ובין אם אנחנו משתמשים בממיר חיצוני או DAC חיצוני - הקידוד והפיענוח יכולים להשפיע על גוון הסאונד, אפילו על עוצמת הסאונד שתצא אחרי ההמרה הסופית בין אם זה בכניסה למגברים או אפילו אם זה בטופולוגיה שבה המגברים מקבלים מידע דיגיטלי ולא אות. 

והטווח - אם הסורס שלנו מורכב מנגן כלשהוא או DECK כלשהוא ואז יש ממיר דיגיטלי למשל מUSB לאופטי או מUSB לקואקס או מקואקס לאופטי וכך הלאה - החיווט אם לא איכותי או פגום יכול גם כן לאפשר כניסה של רעשים או תשדורת חלקית של מידע. 

בסיכום - IN A NUT SHELL 

הסורס קובע את רף האיכות - את טיב ההמרה בין אם ראשונית או סופית 

ומשם אנחנו רק מאבדים (כן עם א ולא עם ע) מידע או אות. 

בעולם הוויכוחים

בעולם הוויכוחים מה יותר חשוב - סורס יותר טוב או הגברה יותר טובה או אם בכלל DSP יותר חשוב מהסורס - בפועל אפשר להביא את הסורס הכי טוב בעולם. 

בלי יכולות של טיימינג, שליטה בקטביות ושליטה בהנחתות - לפחות אלו - גם הסורס הכי טוב בעולם יתקשה מאוד אם בכלל יהיה לו סיכוי להעפיל על רכב עם סורס טוב יותר אבל עם DSP סביר.

וכל זה לא שווה דבר - ללא התקנה ראויה, בידוד ראוי 

כל זה לא שווה דבר ללא תשתית חשמל ראויה (כי בלעדיה ההגברה נופלת קורבן) 

וכל זה לא שווה דבר עם החיווט מכניס רעשים.

וכל זה לא שווה דבר עם ההגברה לא שקטה, לא מרסנת מספיק ולא חזקה מספיק.

וכל זה לא שווה דבר אם הרמקולים לא מבצעים מספיק. 

אז באמת השרשרת חלשה בהתאם לחוליה החלשה - יחד עם זאת, תתקינו ותכוונו את הרכיבים הטובים ביותר באופן הטוב ביותר - אם הסורס שלכם יהיה כזה שניתן לשפר - אתם תרגישו באופן מיידי שיפור - אבל אתם חייבים לספק לו גם את כל השאר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטרף לדיון הזה מזווית קצת שונה.

לסורס שלי יש כניסת AUX, חיברתי שם סטרימינג BT באיכות גבוהה (של FIIO) דגם BTA30 PRO, ודרך אייפון מסטרים ב-AAC.

ציפיתי ליותר. הרבה יותר....

מה הסיכוי שכניסת ה-AUX הורסת את האות?

(HU פאגרו מקורי, רמקולים מורל טמפו אולטרא 602, מגבר אלפיין A32F, בידוד בדלתות)

שאלה עקרונית, לא רוצה להסיט את הדיון.

פורסם
  • AAC הוא לא המקודד הכי איכותי, אבל זה מה יש ב-BT של אייפון. נסה להתחבר למקלט BT עם מכשיר אנדרואיד שתומך ב-LDAC או aptX HD, דרך אותו שירות הזרמה או קובץ שניגנת עם האייפון ובדוק אם מרגיש הבדל. 
  • ה-HU (שדרכו מתחבר ה-AUX, נכון?) מתחבר למגבר איך? חיבורי יציאות רמקולים ישירות למגבר ומונחת פנימית דרכו? סביר להניח שזו נקודת התורפה העיקרית. חבר את המקלט BT ישירות למגבר ותראה אם יש הבדל - אבל, תצטרך לפצל את האות לכל הערוצים, ותצטרך להתאים את הגיין. 

כמובן לבדוק ששירות הסטרימינג שלך מכוון לאיכות הגבוהה ביותר, כפי שכבר עלה כאן בשרשור.. 😉 

פורסם

שירות הסטרמה זה על הכי גבוה, כן.

AAC אמנם לא הכי איכותי אבל בטוח שהייתי אמור לשמוע טוב. בטח לעומת SBC. אז לא חושב שזה שם.

היה מגבר מקורי קטן ומעאפן, פשוט החלפתי אותו לאלפיין. אני חושב שזה היי לבל אבל הייתי צריך לחבר את הקצוות של החוטים ל-RCA כדי להיכנס לאינפוטים של האלפיין.

תודה על התשובה :)

פורסם

יותר טוב מ-SBC זה בטוח, אבל לא בהרבה.

הנקודות שהעליתי, הן הצעות לשינוי התוואי הקיים, כדי למצוא את נקודת התורפה. בראשונה, לבחון את המקודד. בשניה, לעקוף את יחידת הראש.

עוד הצעה מקבילה לנקודה הראשונה לעיל, לחבר את האייפון עם כבל USB למקלט שיכול לעבוד גם כ-USB DAC.

כן, האלפיין שלך עם כניסות רק בתצורת RCA, אבל עם סוויץ' Hi/Lo לפי סוג האות. ולפי התיאור אכן האות מה-HU מונחת דרכו.

מדובר בפתרון הפחות איכותי וכאמור, בסבירות טובה שמהווה את צוואר הבקבוק העיקרי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, V6 כתב:

סיכוי גבוה - אתה עובר המרה כפולה - דיגיטלי לאנלוגי בFIIO - כבל - שאולי גם מכניס רעשים -> דגימה חזרה לדיגיטלי כנראה בתוך הHU ואז עוד פעם לאנלוגי 

ואם אין המרה נוספת לדיגיטלי והכל אנלוגי מהAUX למרות שאני מתקשה להאמין כי הHU בפני עצמו הוא DSP שכנראה גם על הכניסת AUX מבצע את העריכה הדיגיטלית שלו (אקולציה, פיידר, באלאנס וכך הלאה). 

AAC וSBC בפני עצמם מספקים סה"כ איכות שמע טובה - לאלו שמחמירים - סבירה בכל מקרה. 

ברגע שעוברים לAPTX או LDAC כבר יש הבדלים ואיכות השמע היא אפילו טובה במקרים מסויימים טובה מאוד. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 1.3.2026 בשעה 21:05, V6 כתב:

(HU פאגרו מקורי, רמקולים מורל טמפו אולטרא 602, מגבר אלפיין A32F, בידוד בדלתות)

שאלה עקרונית, לא רוצה להסיט את הדיון.

אתה רציני?

HU מקורי של פאגרו שמחובר עם מנחת למגבר זה כבר הבעיה שלך 

תנסה לחבר את ה -FIIO ישירות למגבר 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, AUDIO KING כתב:

HU מקורי של פאגרו

לפני 23 שעות, V6 כתב:

היה מגבר מקורי קטן ומעאפן

אולי מדובר במערכת של Rockford ואז המצב אולי קצת פחות נורא בהקשר הזה? 

לא התעמקתי, מעבר לשאלות בודדות בצ'ט, ולפיו האות מהמערכת למגבר המקורי הן דווקא low-level. ועוד שהמגבר המקורי כלל עיבוד של האות כולל EQ ותיקוני זמנים. 

פורסם

ואז אני מביט לעצמי בכותרת - בעוגת הסאונד, מה החשיבות של המקור? 

ואני מנסה לחשוב איך אני יוצא מזה בלי קצת "אייל שני" וזה לא פשוט. 

לעוגת הסאונד יש ערגה תהומית למוצקי קקאו אשר מעולם לא ידעו קור בדיוק כמו עורה של פנתרה.... אוקייי.... ריסט! 

אבל באמת - אם הייתי חושב על סאונד כעוגה, הייתי אומר שהסורס זה איכות הרכיבים, טריות הרכיבים 

יהיה הבדל בטעם בין עוגה עם קמח לא מסונן, מוצקי קקאו שקפאו והופשרו , ביצים לא טריות וכך הלאה 

לאותה עוגה - רק מכל אותם מרכיבים כשהם הכי טריים שאפשר והכי איכותיים שאפשר - ביצי חופש אורגניות, מלח מנופה היטב וקקאו שמעולם לא פגש מקרר. 

ו... פאק איפה השרשור על הפיצה ואיפה אני. 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...