Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי אבו-דאבי....כמה זכרונות, למי שבאמת עוקב אחרי סבב המירוצים של F1 הרבה שנים, ובאמת מתעיינין ואשכרה מבין מה קורה על המסלול מבחינת משחקי מוחות/אסטרטגיות/אמוציות/מנטליות....ובטח לא מסתכל דרך שדרני פח של שידורים מקומיים.

MAX_4.thumb.jpg.c716297395aae60e327f5d5648b1e8e5.jpg 

לוותיקים אולי עוד זוכרים !

לפני המירוץ האחרון ב־2010 באבו־דאבי, המצב היה:

פרננדו אלונסו (פרארי) – מוביל: 246 נק׳
מארק וובר (רד בול) – 238 נק׳
סבסטיאן וטל (רד בול) – 231 נק׳
לואיס המילטון (מקלארן) – 222 נק׳ (אופציה תיאורטית בלבד

טעות פטאלית של פרארי (לצערי כל כך אופייני), Undercut הוא כלי נשק חזק – אבל גם פיתוי, אתה יכול להכניס את עצמך למצב שבו ניצלת מבעיה אחת (וובר),
אבל הסתבכת עם בעיה הרבה יותר קשה אם אתה מגיב אליו בעיוורון, חזרה לטראפיק (פטרוב, רוזברג) = יותר חשוב בסיפור מאשר וובר עצמו, ובמסלול הזה מעט מקומות עקיפה, לכן אלונסו P7, וטל בתצוגה נהיגה מושלמת, אפילו שהגיע ממקום שלישי למירוץ אחרון, לקח אליפות עולם ראשונה!

אבו־דאבי 2014 הקרב בין בין לואיס המילטון לניקו רוסברג.
המירוץ היחיד בהיסטוריה עם נקודות כפולות בסוף (50 למנצח במקום 25), כדי ש”האליפות לא תיסגר מוקדם מדי” .

2014 זו השנה הראשונה של עידן המנועים ההיברידיים (V6 טורבו + ERS).
מרצדס פגעה בול עם החבילה – (האמת בצורה די דומה למקלארן של 2025) ושלטו עד 2021 !
הרכב שלהם היה "בליגה בפני עצמו", והאליפות נהגים מוכרעת "בתוך הקבוצה" (כמו שהיה צריך להיות גם השנה אם לא היה CHUCKY :D)

מצב הנקודות היה שהמילטון מוביל על רוסברג בנקודות, אבל בגלל שיטת נקודות כפולות, טכנית רוסברג עדיין היה עם צ’אנס לגנוב לו את האליפות במירוץ אחד.

בקוואלי:

רוסברג לוקח פול פזישן – בדיוק מה שהמצב מחייב מבחינתו, והמילטון שני. במצב כזה, עם נקודות כפולות,
אם רוסברג מנצח והמילטון מסיים מחוץ למקום שני –רוסברג אלוף עולם.

המילטון יוצא לזינוק מושלם, קופץ קדימה לפני רוסברג עוד לפני פנייה 1.
משם הוא שולט בקצב, מנהל את המירוץ כמו בוס, בתוך קבוצה כמובן נמנעים בשימוש ב- Undercut במיוחד שלא מוגדר נהג מספר 1, ואם זה לא מספיק בא התקלה טכנית של רוסברג

באמצע מירוץ, בעיית ERS (מערכת חשמלית), איבוד כוח, איבוד טעינה, סוף ידוע, המילטון אלוף, ובעיניי השנה האחרונה שלו, שבאמת חזק מנטלית כאשר יש יריבים ראוים !

לפני מירוץ אחרון ב-2016 אבו דאבי המצב היה:
- ניקו רוסברג מוביל באליפות, והיה יותר טוב מהמילטון כל העונה.
- לואיס המילטון חייב לנצח את המירוץ, ולקוות שרוסברג לא יסיים שני (אלא שלישי ומטה).
נקמתו של רוסברג והתגלות פרצוף אמיתי של המילטון (וזה בסדר אי אפשר להיות אלוף בלי מנטליות של טורף, אבל לפחות תעזבו אותי מתיאורים של עד כמה הוא קדוש ואחרים לא בסדר!)

המילטון את שלו עושה דירוג, לוקח פול פוזישן, אבל היי, זה לא מספיק P1 צריך "לנטרל" גם את רוסברג שלא יסיים P2, (זה עוד שנה של שליטה מוחלטת של מנועי מרצדס, מזנקים ובורחים לכולם), אז המפתח של המילטון למירוץ “באקינג אפ” –  המילטון בכוונה מאט את הקצב, כדי למשוך את ורסטאפן, וטל ורד בול/פרארי לתוך רוסברג, שאולי יצליחו לעקוף אותו, לא רוצים לתת לרוסברג להשתמש ב- Undercut אבל המילטון שם ז**ן על הוראות הקבוצה שמתחננים להגביר קצב, כי ניקו בסכנה מאחורה “אני כרגע מפסיד אליפות, נותן לעצמי את ההזדמנות היחידה שיש לי”, כלומר הוא בבירור מעדיף לסכן את תוצאת הקבוצה כדי לנסות להציל לעצמו את האליפות 

אבל התוכנית של המילטון נכשלת, כי רוסברג נשאר קר רוח, מנהל את ההגנה, לא נשבר פסיכולוגית ומסיים P2 וזוכה באליפות עולם וישר מודיע למחר על פרישה, בשיא!

2021 - נשפכו פה אין סוף מילים על עד כמה המילטון קדוש/גנבו לו ומקס זבל/ילד פרוע...האמת זאת השנה שאפילו שהלב פרארי, מקס הפך לנהג המועדף אלי, מתחבר לסגנון שלו, גישה שלו ששם ז**ן על מה אומרים, וכל שניה מוכיח על המסלול עד כמה הוא רובוט/נהג בליגה אחרת.

אז הנה הגענו לפינלה של 2025, שלפי מכונית, היה צריף להיות עוד קרב בתוך קבוצה של מקלארן, אבל תודות ל-Papaya Rules, טעויות אסטרטגיות מביכות וכמובן בגללמקס Chucky

2025-12-03_18-18-52.thumb.jpg.592214593b98d1e80fa490c9ff2f3bba.jpg

הגענו לעוד סיום עונה מותח! 
כבר מאמצע 2024 היה ברור שמכונית רד בול לא מובילה, ובגלל מקס פקטור (ששנים היה וויכוח מה יותר חשוב מכונית דומיננטית או יכולת נהיגה), רק זכה באליפות, ובתחילת 2025 כבר היה המגמה הזאת ממשיכה ביתר סט, אפילו ששוב פעם מקס עשה ניסים עם "עגלה" שלהם כמו יפו...ורק כדי להבין, ולא ליפול בבול שיט שמכונית רד בול נבנה מסביב למקס

Max2.thumb.jpg.a3a1486fdd92414600fa2bfe979277f7.jpg

אף אחד לא מחזיק לידו ולא מצליח להוציא כלום ממכונית הזאת, Q3 בקושי עוברים, אז אין פה שום יכולת טקטית להשתמש בנהג מס 2 כדאי לעזור למקס.
איך שהסבב הגיע לאירופה, העליונות של מקלארן רק התחזק עד שהגענו לשפל אחרי מירוץ בזנדוורט

MAX3.thumb.jpg.1933ff9fe2794152dc73645b1401eb0e.jpg

ששם, כבר נשמעו פסימיות מוחלטת, שלא בטוח שאפילו יצליחו עוד לסיים על פודיום עם רכב הזה.והנה חזרו מחופשת קיץ עם פול כח!
היה פה הרבה מזל, ושוב פעם פיספוס של מקלארן, אבל מי שבאמת מסתכל מיום שישי את הסבב, כולל את האימונים, שלא פעם שישי רד בול עגלה, עם עבודה אינטנסיבית, סימולטורים, סטאפים מצליחים להביא את הרכב של מקס עם נהיגה שלו .

בקיצור מחר יום חופש, מרתון צפייה F1, ואם מקס ייקח חמישית...יהיה יותר מתוק מ-2021, אבל ללא ספק יצטרך עוד כמה ניסים מעבר לזה שיסיים P1, שהיום שלקח פול פוזישיון, לא כזה מסובך.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 8 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לוותיקים אולי עוד זוכרים !

כשאתה כותב את זה, אני נזכר בניקי לאודה, נלסון פיקה, אלן פרוסט, דידייר פירוני ושות' (וזה עוד טרום סנה). אמנם הייתי ילד, אבל אני אפילו זוכר כשז'יל ווילנב נהרג. 

כנראה אני וותיק. 

פורסם

הלוואי ומקס יקח, אבל כמו שכתבת לא יספיק לו לזכות במקום 1 ויצטרכו לקרות פה עוד דברים,

מירוץ צמוד ממש

לפני 10 דקות, yohai71 כתב:

כשאתה כותב את זה, אני נזכר בניקי לאודה, נלסון פיקה, אלן פרוסט, דידייר פירוני ושות' (וזה עוד טרום סנה). אמנם הייתי ילד, אבל אני אפילו זוכר כשז'יל ווילנב נהרג. 

כנראה אני וותיק. 

וג'יימס האנט

אבל האהוב עלי היה סנה, מי יודע לאן היה עוד מגיע אם לא התאונה

עומר :-)

פורסם (נערך)

מאיפה אתם זוכרים בכלל לא שידרו את זה בטלויזיה הישראלית.

אני התעדכנתי בעיקר מקריאה בעיתונים ובמגזינים ומסרטים מאוחרים ב 10-20-30 שנה לאחר האירועים המדוברים.

החביב עלי, אלן פרוסט, נהג שקול, נהג זהיר, נוהג מהשכל ולא מהבטן.

גם עכשיו אני לא מחובר לשידורים הישירים, אבל ניזון מהתקצירים הרישמיים של F1 ביוטיוב.

אכן, סיבוב סוף השנה הפעם מותח במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

איזה סיום עונה הולך להיות...מי חשב בכלל שהאיש הזה יכול לסגור פער של 100 נק'. 

לדעתי אחד הנהגים הכי מוכשרים שהיו אי פעם בסבב הזה.

לא סבלתי את הגישה שלו בהתחלה, כל הסיפר עם פרז שלא נתן לו את המקום חזרה אבל היום לדעתי הוא התמתן

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

אחד מהפלוסים במגורים לא בישראל זה שסוף סוף אפשר לראות את המרוצים כמו שצריך..

נקווה לזיקוקים היום. יהיה מעניין

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yohai71 כתב:

כנראה אני וותיק. 

עכשיו שהבנו שאתה קשיש צעיר וחביב, תחזיר את המשפט שציטטה בקונטקסט של אבו-דאבי, ודוגמאות שכתבתי על מה קרה שם בסיומי עונה, ואולי תנסה להגיב בהתאם לניסיון וותק שלך, ותפסיקו בכל משפט להזכיר נהגי עבר!

לפני שעה, IsraCar כתב:

מאיפה אתם זוכרים בכלל לא שידרו את זה בטלויזיה הישראלית.

אני התעדכנתי בעיקר מקריאה בעיתונים ובמגזינים ומסרטים מאוחרים ב 10-20-30 שנה לאחר האירועים המדוברים.

החביב עלי, אלן פרוסט, נהג שקול, נהג זהיר, נוהג מהשכל ולא מהבטן.

גם עכשיו אני לא מחובר לשידורים הישירים, אבל ניזון מהתקצירים הרישמיים של F1 ביוטיוב.

אכן, סיבוב סוף השנה הפעם מותח במיוחד.

צלחת פרטי, בעבר הרחוק...IPTV כבר 15 שנה, וגם בשנים האחרונות F1 TV זול, אני רוכש את הבסיסי בשביל לייב טיימינג בטאבלט. בתור הונגרי יש לי מזל שמאז ותמיד היה להם זכויות שידור כולל אימונים, ופרשנים ברמה הכי גבוה, נהגי מירוץ לשעבר שיודעים כל חוק והיבט מהנדסי יכולים להסביר!

לפני 5 שעות, ProMeR כתב:

הלוואי ומקס יקח, אבל כמו שכתבת לא יספיק לו לזכות במקום 1 ויצטרכו לקרות פה עוד דברים,

מירוץ צמוד ממש

צריך ראסל ולקלרק חזק, מקס יש מצב ינסה את את “באקינג אפ” של המילטון מ-2016...בכל מקרה רק אחרי פניה ראשונה נראה איזה טקטיקה יכול לעזור, כי P1 של מקס ממש לא מספיק, וזה ספורט טכני, בכל רגע נתון יכול לקרות משהו....יאללה, צפיה נעימה, ונקווה למירוץ טוב עם דברים לא צפויים ומשוגעים!!!!!! 

מה שכן, בהתרשמותי מקלארן ממש לא רגועים....היה צריך 0 נקודות בלאס וגאס, ופאדיחה של מירוץ קאטר כדי להגיע בכלל למצב הזה!!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

אחד מהפלוסים במגורים לא בישראל זה שסוף סוף אפשר לראות את המרוצים כמו שצריך..

נקווה לזיקוקים היום. יהיה מעניין

לא בטוח ששווה לרדת מהארץ בשביל זה, אפשר פשוט להוריד F1TV ולשלם כמה שקלים.

פורסם
לפני שעתיים, o.r כתב:

לא בטוח ששווה לרדת מהארץ בשביל זה, אפשר פשוט להוריד F1TV ולשלם כמה שקלים.

לא בגלל מחיר, בגלל שהמרוצים ביום ראשון ובישראל זה יום עבודה… 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

זה מה שאני עושה, אפשר גם לעבור בין מצלמות הנהגים, ממש מגניב.

ויש לנו אלוף חדש, נוריס. מאמין זה עניין של זמן עד שפיאסטרי יהיה אלוף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הניסים נגמרו למירוץ האחרון, והפעם מקלארן היו באסטרטגיה הנכונה להדוף "באקינג אפ" מצד של מקס, ונתנו לפתוח לפיאסטרי על תרכובת קשה, שבהקפה שניה נראה שנוריס "נתן" לו לעקוף, ראסל לא היה בתמונה, לקלרק שוב פעם נתן נהיגה מטורפת (אוי המילטון) אז הדבר היחידי שנישאר למקלארן, זה להתגונן בפני Undercut של לקלרק, אז ישר אחריו גם נכנסו להחלפת צמיגים. בקיצור בלי VC או SC לא נישאר שום סיכוי למקס, ומקלארן הלכו על P3 בטוח של נוריס. 2 נקודות, אבל מי יזכור, האמת מגיע לו, כי הצליח לאסוף את עצמו נפשית במחצית השניה של העונה, ופיאסטרי לפי דעתי עוד יזכה באליפות.
הרבה אנשים בניתוחים של "אם ואם ואם" אנטונלי לא מחליק לפני הקפה אחרונה בקטר, או שניכנס במקס באוסטריה...אין סוף לזה, לפי דעתי מקס יכול רק להצטער על איבוד ראש היחידי שלו בברצלונה

חוץ מקטע הזה, באמת מקס של השנים האחרונות נהג אחר, לא סתם הרבה אנשים התחילו לחבב אותו, ולא מעט מהם בחצי שנה היו רוצים שיזכה גם השנה .
דבר אחד בטוח, יש לנו סבב עם כל כך הרבה נהגים כשרוניים, והשנה שהפערים התחילו להסגר, לא פעם היו לנו אפילו קוולי ממש מותח עד השניה האחרונה!
לפי דעתי כבוד למקס ורד בול, בשנה סופר דומיננטי של מקלארן בסוך מקס זכה בהכי הרבה פול פוזישיון וניצחונות, עם נהג שני יוקי עם 33 נקודות, ותאמינו לי הוא נהג מהיר, ורק מסביר עד כמה מכונית של השנה של רד בול הייתה קשה לנהוג !

תם עידן!
- להתראות מנהרת גראונד אפקט אגרסיבית בתחתית, מכוניות נמוכות והקשות עם פרופוזינג
- להתראות DRS
- להתראות MGU-H
- להתראות מנועי רנו

- להתראות סאובר (תחת כל מני שמות במהלך השנים)

מכוניות של שנה הבאה יהיו אחרות לגמרה, ישאר V6 1.6L טורבו היברידי, אבל MGU-K יהיה מפלצתי מ-120ל-350KW, זאת אומרת חצי חשמלי, דלק סינטטי 100% , מכוניות קטנות יותר עם ACTIVE AERO, במקום רכבת DRS יהיה שם מצב
Z-Mode – מצב דאון פורס גבוה, כנפיים "סגורות", בפניות.
X-Mode – הכנפיים הקדמית והאחורית נפתחות, גרירה (drag) יורדת, מהירות בקו ישר עולה + אופציה OVERRIDE בוסט חשמלי, שיהיה אפשר להשתמש תמיד ולא כמו שהיה בעידן DRS בתוך 1 שניה

רד בול עם מנוע פורד, אודי מגיע עם מנוע משלו, קאדילק יתחילו עם מנוע של פרארי, מרצדס יספק גם למקלארן ויליאמס ואלפין, נראה איזה שפן מאסטרו אדריאן ניו ישלוף עם הונדה, פרארי ממרץ הבינו שהעונה גמורה וכל המשאבים הועברו לפיתוח של המנוע לשנה הבאה....בקיצור יש לנו 50 יום, ואז יתחילו הטסטים.

• אהבתי 1
פורסם

היה מרוץ משעמם, שמח שהפעם נוריס לקח את האליפות, מגיע לו.

אין ספק שוורסטאפן הוא הנהג הכי טוב בכל רכב שיתנו לו, מקצוען ונשאר בפוקוס. 

פיאסטרי עוד ייקח הרבה אליפויות, הוא צעיר ומוכשר מאוד.

המילטון כבר קשיש ופחות רעב מבעבר.

על היפני טסונודה כואב לי, הוא יכול להיות נהג מצוין בקבוצה שלא מתחרה על אליפות. החסימה שעשה היום היתה לא לעניין וההתממות שלו היתה מגוכחת.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...