Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל חשוב לי להודות לשחר ו סתיויק שדיברתי איתם בפרטי גם, ורוצה לקבל חוות דעת ממישהו שמכיר את המנוע EP6 , במקרה שאין בורג שטוח לטרמוסטט (יש רק את הבורג במדריך)

זה ההליך הנכון, כפי שמצורף?

לא צריך להניע רכב עם מים מזוקקים ולתת להם להסתחרר עם הנוזל שיש בבלוק מנוע, החלפה חלקית תספיק?

נוזל קירור מקורי בן 11, pH=6.5 לא תקין כבר, אין לי בעיה להגיע ל Heating pipe cork כמו במדריך

מישהו ניקז אוויר בהצלחה במנוע הזה? כזכור, זה לא כמו ב 207cc VTi Prince של 2013 או לפני - כאן אין בורג שטוח:

image.thumb.png.b7fbcd953a3e0d65c409c99d35bc2307.png

תודה רבה

207 EP3x Drain-Refill.pdf

פורסם (נערך)

עברתי מלמעלה על מה שהם כתבו.

בכל אופן יש 2 ברגי ניקוז - 1. צינור חימום שצמוד לקיר האש, 2. מעל התרמוסטט (תוציא את הצינור אוויר שמעל התרמוסטט אתה תראה את הבורג ניקוז (יותר נכון פקק ניקוז)).

תפתח את הצינור התחתון של רדיאטור, אחרי שהתרוקן תחזיר את הצינור, תפתח את 2 ברגי הניקוז תמלא מים עד שיוצא נוזל קירור ללא בועות ולאחמ"כ תסגור אותם, תמלא עד המפלס ותניע, יכול להיות שאחרי נסיעה יירד לך מעט תצטרך למלאות שוב.

לא כזה מסובך

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

קיט כזה נדרש בכמה דגמי PSA, בהם בגלל מבנה תא המנוע גובה מיכל עיבוי נמוך יותר מגובה פתח ניקוז.

בשביל לנקז אוויר מפתח ניקוז, מפלס הנוזל במערכת לפי חוק כלים שלובים חייב להיות מעל גובה פתח הניקוז.

אם מיכל העיבוי נמוך יותר אז אין אפשרות להגיע לגובה הזה. לכן משתמשים בבקבוק מגביה (הקיט המדובר) שמאפשר להגיע למפלס גבוה יותר ולנקז אוויר.

בהוראות יצרן ל 207 שצירפת, אין איזכור לקיט הזה, בדגמים אחרים בהם הוא נדרש, זה מופיע בהוראות יצרן בפירוש.

לכן תנסה למצוא הוראות יצרן ל 208 עם המנוע הזה, יכול להיות שלא צריך בקבוק מגביה.

ואם כן צריך, אפשר לאלתר אותו מבקבוק פלסטיק עם פתח רחב כמו של נס טי ולאטום קצת עם איזולירבנד. נכון זה לא הכי נוח ואסטתי וכמות מסויימת של נוזל קירור תשפך. אבל זה כן יאפשר לבנות גובה במיכל עיבוי ולנקז אוויר. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

זה מופיע בהוראות יצרן בפירוש

אין הוראות יצרן להחלפת נוזל קירור ב-208 EP6 2014. מבחינת היצרן, לא צריך להחליף נוזל קירור.

אני חייב להחליף נראה לי, כי אם יש במערכת 5 ליטרים של נוזל מקורי, 1 נעלם, ושמתי לפני 3 שנים 1 ליטר מזוקקים. אז יש לי צורך להחליף.

אני מאמין שאסתדר, 

נתנו טיפ בפייסבוק של הכנופיה  של להריץ את המנוע כמה דקות ואז בסופר עדינות לפתוח, לפתוח לאט לאט את המכסה, ואוויר יוצא. 

פורסם
Just now, גולדן191 כתב:

אין הוראות יצרן להחלפת נוזל קירור ב-208 EP6 2014. מבחינת היצרן, לא צריך להחליף נוזל קירור

זה שאין הוראה להחליף נוזל קירור כל כמה שנים או קילומטרים לא אומר שאין הוראות עבודה להחלפה.

הרי יש צורך בריקון ומילוי המערכת אחרי החלפת משאבת מים או רכיב אחר במערכת וחייבות להיות  הוראות עבודה לפעולה הזו.

לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

נתנו טיפ בפייסבוק של הכנופיה  של להריץ את המנוע כמה דקות ואז בסופר עדינות לפתוח, לפתוח לאט לאט את המכסה, ואוויר יוצא

זה מופיע גם בוראות עבודה ל 207 שצירפת, בסוף התהליך. 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Buki כתב:

זה מופיע גם בוראות עבודה ל 207 שצירפת, בסוף התהליך. 

בהוראות ל 207 שצירפתי, הוא משאיר מכסה פתוח כל תהליך הוצאת האוויר בסוף. זה מה שאני הבנתי מהקריאה.

Degassing and Checking the Cooling System
Open the rod on the filling cylinder .
Start the engine.

N.B. : The air conditioning control should not operate during this phase.

All Engines EXCEPT EURO 6
Keep the engine speed at 1500 - 2000 rpm, up to the second cooling cycle (cooling fan(s) cutting in and out).
CAUTION : Check that there are no coolant leaks.
CAUTION : Check that the level of coolant in the filling cylinder is sufficient.

Stop the engine.

ESSENTIAL : Do not remove the filling cylinder while the engine is hot.

• Leave the engine to cool.
  • Blank the filling cylinder using the blocking rod .
  • Remove the filling cylinder , plug and adapter assembly.
  • Check the coolant level when cold.
  • Top up the coolant to the "max" level (Cold).

CAUTION: Do not fill the system past the max mark.

Refit and tighten the cap on the header tank .

אין כאן הוראה של לסגור את פקק מיכל העיבוי? לא רואה.

בפייסבוק התכוונו לזה שהפקק של מיכל העיבוי יהיה סגור כל התהליך, כדי שהמנוע לא יתחמם (לדברי מי שכתב) ואז לאט לאט לפתוח את הפקק ולהיזהר כמובן שמים לא יעופו עליך.

במדריך של EP3 הוא גם סוגר את הפקק בסוף, אבל לא פותח אותו עד שהמנוע קר. ואז לפי מה שהבנתי מחבר פורום שמבין עניין, האוויר לא יהיה זמין ליציאה?

207 EP3x Drain-Refill.pdf

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

נכון, השאלה האם שהוא כותב Leave the engine to cool - האם לחכות 45 דקות לקירור חלקי או 3 שעות שירד לטמפ' הסביבה?

בעקרון אבל אם מחכים שיתקרר, האוויר לא מתפזר כבר ולא שואף לצאת החוצה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...