Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המראה השמאלית היא מראה מגדילה (או יותר נכון מראה בתצוגה אמיתית להבדיל מהמראות הפנורמיות אליהן אנו רגילים) ולכן לי אישית, וגם להרבה מאוד משתמשים אחרים, לא נוח איתה וקשה להתנהל איתה גם בחניות וגם בכבישים מהירים בהקשר של זיהוי רכבים שמתקרבים מצד הרכב. 

Cupra Leon VZ 2025

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדגם הקצר מגיע עם גלגל חליפי?

ראיתי שההספקים שונים בין גרסת הלונג לרגילה, זה אמור להיות אותו המנוע עם גרסה שונה?

אגב מה צריכת הדלק האמיתית לשני הרכבים?(גם הקצר וגם הלונג)

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

קיים הבדל בהספק בביצועים. ההבדל בהספק לא ברור, המנוע הסוללה זהים.
בשני המקרים כוח לא חסר.
לגבי דלק... תלוי באופי הנסיעה ומהירות הנסיעה.
בפקקים גם 1:23 על המחשב, לנסיעה לאילת ב 110-120 1:16.7 על המחשב

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שבוע שעבר, אילת ראש העין ובחזרה 19.5 בחישוב הכולל (מאז תדלוק, יצאתי עם מיכל דלק מלא) , בקטע מסוים היה 24 , אחרי העליה למצפה רמון ועד הבית. 

אגב, תא המטען בהחלט ראוי בהשוואה לזה שהיה ברכב הקודם (פרימיום 2022)

בחזרה (לאחר קניות 😉) יש עוד חפצים מאחורי המזוודות :

image.png.28b383b874f5e3b35df9ad0b7d624ebf.png 

לעומת היציאה :

image.png.10b52b2601eec2d5eda38748cd075ccc.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חושב ותוהה האם ערכת הניפוח במקום הגלגל החליפי לא בעצם נוחה יותר מגלגל חליפי. כי לא צריך את כל האופרציה של החלפת הגלגל - להרים על ג'ק, לפרק את הגלגל ולהתקין את החליפי. 

במקום זה פשוט מחברים לונטיל של הגלגל המנוקב צינורית, מפעילים מדחס עם חומר מילוי ונוסעים. נשמע רבה יותר נוח, בטח לזוג אנשים מבוגרים, לא? 

פורסם
לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

חומר האיטום לא תמיד עובד.

גלגל חלופי תמיד עובד, בתנאי שהוא מנופח...

מדוע לא תמיד עובד? 

אולי אתה מתכוון לתקרים שלא ניתנים לתיקון ע"י חומר איטום, ואז צריך להזמין גרר. 

אבל בתקר שכן ניתן לתיקון ע"י חומר האיטום, נשמע שזה תיקון נוח וקל יותר מהחלפת גלגל.

פורסם

בשביל מקרה כזה אפשר גם לקנות ערכת תיקון תקר ב60 שקל באוטודיפו וזה סוגר פינה, אבל אם יש פנצ׳ר בגלגל שלא ניתן לתקן אותו עם ערכה אז אין לך מה לעשות חוץ מלהזמין גרר.

גלגל חליפי יכול להחליף ערכת תיקון תקר אבל זה לא יכול להיות הפוך בכל המקרים.

פורסם

בסדר, נכון, ברור לכולם שגלגל חליפי טוב יותר לטיפול בכל סוגי התקרים.

אבל גם ברור שהוא לא נוח להתקנה ודורש פעולות פיזיות שלא כולם יכולים לבצע, ולכן לעיתים גם אנשים עם רכב שיש בו גלגל רזרבי יזמינו "ידידים" או עזרה להחלפת הגלגל. 

לכן לי נראה שערכת הניפוח שמסופקת בגרסת הספורטאז LONG תהיה נוחה יותר, לפחות במקרים של תקר סטנדרטי, לאנשים עם יכולת טכנית מוגבלת להחלפת גלגל. 

פורסם
לפני 5 דקות, Coresh כתב:

לאנשים עם יכולת טכנית מוגבלת להחלפת גלגל.

עם יכולת פיזית מוגבלת אולי התכוונת,

כי טכנית להחליף גלגל לא דורש יותר מיומנות מאשר לפרק את פין הונטיל, להחדיר חומר וכו'.

לפני 39 דקות, Coresh כתב:

מדוע לא תמיד עובד? 

אולי אתה מתכוון לתקרים שלא ניתנים לתיקון ע"י חומר איטום, ואז צריך להזמין גרר. 

שאלת וענית... 

בדיוק בגלל זה, ומנסיוני עם ספריי קצף או "ג'יפה" למיניה, בהרבה מקרים זה לא תופס והאוויר ממשיך לברוח.

אסייג רק שהניסיון שלי בנושא הזה הוא רק עם דו-גלגליים שאינם נושאים גלגל רזרבי,

כי ברכבים שלי תמיד היה גלגל ספייר תקין ומנופח.

להזמין גרר לפעמים יכול לקחת שעות, תלוי איפה נתקעת,

לעומת גלגל רזרבי, שגם אם אינך יכול להחליף מסיבה כלשהי, תמיד יעבור מישהו שכן ידע.

יצא לי במשך השנים לא מעט פעמים לסייע בדבר הזה למישהו שנתקע ולא ידע או יכל להחליף,

והיום יש גם את "ידידים" שהזכירו קודם, עם פריסת מתנדבים גדולה והרבה רצון לסייע במצבים כאלה.

גם לערכת תיקון (תולעים) יש מגבלות, כי צריך בתור התחלה לזהות מהיכן דולף האוויר,

וגם אז לא תמיד יתפוס במידה ויש קרע בצמיג ולא סתם חור או בורג וכדו'.

וגם התפעול של ערכה כזו דורש מיומנות טכנית מסויימת, גדולה יותר מזו הנדרשת להחלפת גלגל.

פורסם

כבר נתקעתי עם פנצ'ר מבלי יכולת לפרק את הגלגל. ככה שגם גלגל ספייר לא מבטיח כלום

חיכיתי כמו ענק לידידים שהגיעו עם מפתח עם מאריך וגם אז... בקושי נפתח

הבנות שלי בטוח לא ידעו להחליף גלגל! גם לא אישתי
אז האופציה של הספריי, לא כזו נוראית

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
בתאריך 11.3.2026 בשעה 10:08, BoazB11 כתב:

עם יכולת פיזית מוגבלת אולי התכוונת

כן, גם יכולת פיזית כמובן, אבל גם התכוונתי בדיוק למה שכתבתי - יכולת טכנית מוגבלת. יש אנשים שאין להם הבנה מינימלית בתפעול כלים, וזה כולל אפילו הבנה איך פותחים את הג'ק ואיך למקם אותו מתחת לאוטו, ואיך לסובב את המוט שאמור להרים את הג'ק. יש אנשים שלא רוצים להתעסק עם זה בכלל ויזמינו עזרה אפילו להחלפת גלגל. 

וגם לי יש נסיון לא טוב עם Fast לדו גלגלי, אבל זה בהחלט לא היה תקר סטנדרטי. 

בקיצור, כמו שכתבתי, ערכת הניפוח תהיה הרבה יותר נוחה לאנשים מאותגרים פיזית וטכנית, ויש בהחלט סיכוי שגם כאן הם יזמינו עזרה כדי לתפעל אותה. 

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

האופציה של הספריי גרועה מאוד, בתור מי שעבד בחברת השכרת רכב אין לכם מושג כמה אנשים נתקעו בכבישים עם הספריי הזה ואיך כל פעם היה צריך לדאוג לחילוץ (על חשבוננו כמובן - לא אשמת הלקוח שלא אפשרי לתקן את התקר) בניגוד לרכבים עם גלגלים רזרביים שאו שהלקוח ידע להחליף או שהוא נעזר באחרים כי אם הוא מבקש חילוץ - זה בעלות לא קטנה ולכן העדיפו כבר להסתדר עצמאית. 

אז גם עם הבנות ואשתך - עדיף ללמד אותן להחליף גלגל אבל אם נהיה ריאליים (ברור לי שהן לא בדיוק בקטע) - עדיף שיעזרו בלא מעט אנשים טובים בדרך/ידידים ואשכרה יוכלו להמשיך בדרכן מאשר שיצטרכו להתמודד עם הזמנת גרר ובלאגן וכל היום נהרס (שלא לדבר על ההוצאות) 

בקיצור גלגל רזרבי ללא ספק משמעותית עדיף. 

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אמא שלי ובעלה קיבלו אתמול את הספורטאז החדשה שלהם, הם דוברי רוסית וראיתי שיש שם בתפריט רק אנגלית עברית וקוריאנית, יש למישהו מושג איך אפשר להוסיף גם רוסית לאופציות??

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...