Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי אוקטביה דור 3 2017. אחרי חנייה בשמש אם מתניעים את הרכב ומדליקים מזגן, הוא מתחיל אחרי כמה שניות להמהם והעוצמה של המפוח לאט לאט נחלשת עד שהוא מפסיק להוציא אוויר לגמרי. הקירור עצמו עובד תקין והאוויר שיוצא הוא כן קר.

נותנים לו קצת זמן להירגע ואחרי 10-20 דקות של נסיעה אם מדליקים שוב הוא חוזר לעבוד כרגיל.

בהתנעה אחרי חנייה מקורה נראה שאין בעיה והכל עובד בסדר.

מה יכולה להיות הבעיה? האם אפשר לתקן לבד?

פורסם

כשעטצמת 

לפני 17 שעות, Amired כתב:

והעוצמה של המפוח לאט לאט נחלשת

אבל עדיין שומעים את רעש המפוח, אם מפעילים אותו במהירות גבוהה?

פורסם

בוקי, אני מניח שהכיוון שאתה הולך אליו הוא הנגד מהירויות, אבל האם לא צריך לדעת תחילה אם מדובר בבקרת אקלים אלקטרונית או לא? ולוודא שלא מדובר במצב אוטומטי שאולי מושפע מחיישן טמפ' שמזייף? 

(למרות שאם המפוח מפסיק לגמרי באמת, אולי ענין אחר). 

פורסם
לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

בוקי, אני מניח שהכיוון שאתה הולך אליו הוא הנגד

הכיוון שאני הולך אליו זה קיפאון של המאייד, הקרח סותם את מעבר האוויר דרכו ואז בדיוק כמו שכתב פותח השירשור "העוצמה של האוויר לאט לאט נחלשת.

במצב הזה שומעים את המפוח ממשיך לעבוד אבל האוויר לא זורם מהתריסים. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 17 שעות, גולדן191 כתב:

מניח שהחלפת אבל בכל זאת מתבקש לשאול, האם החלפת פילטר מזגן לאחרונה?

אין לי את הקבלה מולי אבל מאמין שהוחלף בטיפול האחרון לפני פחות משנה. האוטו מטופל כמו שעון במוסך מורשה של צ'מפיון אני מאמין שהפילטר הוחלף בזמן.

לפני 10 שעות, Buki כתב:

כשעטצמת 

אבל עדיין שומעים את רעש המפוח, אם מפעילים אותו במהירות גבוהה?

שומעים עדיין את ההמהום, אני לא בטוח אם זה המפוח. ההמהום הזה מופיע כשהמפוח עדיין עובד ומוציא אוויר וממשיך גם כשהמפוח נחלש ומפסיק לצאת אוויר לגמרי

מצרף סרטון של ההמהום, בסרטון שומעים די חזק בפועל זה קצת יותר עדין מזה

פורסם
לפני 22 שעות, Buki כתב:

הכיוון שאני הולך אליו זה קיפאון של המאייד

לא נשמע לי הגיוני כל כך, כי

בתאריך 8.11.2025 בשעה 14:58, Amired כתב:

אחרי חנייה בשמש אם מתניעים את הרכב ומדליקים מזגן, הוא מתחיל אחרי כמה שניות להמהם והעוצמה של המפוח לאט לאט נחלשת עד שהוא מפסיק להוציא אוויר

אחרי חנייה בשמש המאייד לא אמור להיות קפוא. והוא לא קופא תוך כמה שניות. 

בעבר, היה לי "באג" של השהייה למצלמת הרכב, שהתגלה בתור בעייה במפצל שהתקנתי. דהיינו, בעיית חשמל. בחום, זה עשה צרות; בערב\מקורה, הכל היה תקין. 

אני לא יודע אם זה יעזור או לא לחברים פה בשביל לעלות על הבעייה. 

אני הייתי מתחיל ממשהו די בנאלי, להחליף פיוז למזגן (ככל שקיים). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא כמה שניות אבל אחרי כמה דקות יכול כבר להקפיא את המאייד.

אני כמובן לא בטוח בכלל שזו הסיבה אבל אם לא זה, מה יכול לגרום לירידה הדרגתית בעוצמת זרימת האוויר מהתריסים עד שנפסקת לגמרי אבל עדיין שומעים את רעש המפוח?

אם זה היה משהו חשמלי הוא לא היה שומע את רעש המפוח. 

• מעניין 1

פורסם

הרמז הכי גדול שיש פה, זה שהבעייה קורית רק כשהרכב חם מהשמש. במקום מקורה למשל, אין את הבעייה. כך לפי תיאור פות"ש. גם אחרי שהקבינה מגיעה לטמפ' נורמלית ("אחרי 10-20 דקות חוזר לעבוד"), מעיד על זה. 

אם כך, השאלה היא- אילו רכיבים רגישים לחום נמצאים על המערכת של המזגן? 

מעבר לחשמל והתפשטות תרמית של המוליכים, אני לא מצליח לחשוב על משהו אחר. 

לא נשמע כמו רצועה מחליקה או משהו, ואם זו הייתה רצועה אז לא היה רעש מהמפוח. 

תקלה במאוורר?

מחסום פיזי לזרימת האוויר, לא היה מתחיל להשפיע יותר ויותר חמור ככל שהזמן עובר כמו בתיאור. 

אולי חיישן כלשהו תקול וזה כל הבעייה? 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני מכיר תופעה של שסתום תקול במדחס ספיקה משתנה, ובתקלה הזאת המזגן יצליח להתמודד עם קירור רכב שחנה בחניה מקורה, ולא מצליח לקרר רכב שחנה בשמש. כמו כן חוסר בקרר (גז מזגן) גם יכול להביא תופעה כזאת,  המזגן יצליח להתמודד עם קירור רכב שחנה בחניה מקורה, ולא מצליח לקרר רכב שחנה בשמש. אבל בשני המצבים האלה המפוח ממשיך לעבוד בעוצמה רגילה, פשוט ביצועי הקירור אינם מספיקים.

מה שבטוח - הספק העבודה הנדרש ממערכת המיזוג אחרי חניה בשמש הרבה יותר גדול מאחרי חניה בחניה מקורה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

בשני המצבים האלה המפוח ממשיך לעבוד בעוצמה רגילה, פשוט ביצועי הקירור אינם מספיקים.

פות"ש תיאר שרק עוצמת יציאת האוויר משתנה. 

נשמע יותר ויותר כמו בעייה חשמלית שקשורה למאוורר או למפוח עצמו, מגע רופף או משהו בסגנון. 

פורסם (נערך)

מתנצל על העיכוב בתגובה, זה הרכב של אשתי ואני מצליח למצוא זמן אחת לכמה ימים. כמה עדכונים:

1. זה קורה עכשיו גם אחרי שקר ולא רק כשהקכב בחום. כבר פעמיים אחרי התנעה בקור (כולל עכשיו אחרי הסופש הקר) זה שוב קרה.

2. כשזה קורה כבר לא שומעים את ההמהום אחרי שהמפוח שובק. כלומר יש המהום, המפוח לאט לאט נחלש ואחר כך פשוט הכל מת. כשהמזגן דלוק בזמן התקלה זה כמו שהוא על off אין הבדל בסימנים.

3. לא ראיתי שכבת קרח על אף צינור, יש צינור יחסית עבה עם פקק שאני מניח שזה צינור הגז שהוא די קר אבל לא קפוא ולא עם קרח. מצרף תמונה שלו, בצד שמאל למטה של התמונה צינור עם ברך

4. יש לי סורק obd איפשהו אנסה לחפש ולחבר אבח הרכב עצמו לא מדווח על שום תקלה בינתיים.

המון תודה לכולם

IMG_1658.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Amired

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...