Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

אתמול בערב הייתי עד לתאונה קטנה ביציאה מכיכר, אשמח לשמוע לדעתכם מי אמור לשאת בעלויות בכזה סיפור.

כביש בעל 2 נתיבים שנכנס לכיכר בעל 2 נתיבים. 

נהגת הגיע לכיכר מהנתיב השמאלי, קצת לפני הכניסה לכיכר היא סטתה מעט לנתיב הימני, רכב שהגיע מאחוריה וניסה לעקוף אותה צפר לה, היא חזרה לשמאל על מלא והוא האט ולא עקף.  

הנהגת שבינתיים נכנסה לכיכר, אותתה ימינה כאומרת שהיא רוצה לצאת החוצה מהכיכר ביציאה הראשונה שלו, בשלב זה הרכב מאחור היה לגמרי מאחוריה וראה שהיא מאותתת ימינה. 

הנהג שכעס על זה שהיא נכנסה מקודם לנתיב שלו, שם צפירה ארוכה, האיץ, ועקף אותה מימין (ובעצם חסם אותה ולא נתן לה לצאת מהכיכר). הנהגת נבהלה והאטה את רכבה עד לכמעט עצירה מוחלטת. התוצאה יכלה להיות גרועה יותר אך מה שקרה זה מכה קלה בפגוש הקדמי מימין של הנהגת, ושפשוף די רציני לבחור העצבני בדלת האחורית ועד הפגוש האחורי משמאל. 

כאן אני מסופק האם ההתנגשות קרתה בגלל שהיא התקדמה לתוך הנתיב שלו הוא שהוא בעקיפה + כיכר וקשה לשמור שם (במיוחד במהירות גבוהה) על מרכז הנתיב והוא זה שבעצם סטה לנתיב שלה.

כמובן שהנהג שקיבל שיעור לחיים יצא והתחיל להשתולל "מה את יוצאת מנתיב פנימי, אסור לך, את חייבת להמשיך ישר וכו'..." ולקח ממנה את פרטי הביטוח. 

לאחר שהנהג המשיך לדרכו ניגשתי אליה, הבאתי לה טלפון שלי ואמרתי לה שלדעתי הנהג היה ממש לא בסדר בלשון המעטה והיא לא צריכה לשלם לו שקל. 

היא בחורה צעירה שלא מבינה הרבה מהחיים שלה, לקחה את הטלפון שלי כי ביקשתי והמשיכה לדרכה, לדבריה "הביטוח משלם, מה אכפת לי, שיתבע..." 

היום בבוקר אבא שלה מתקשר אלי, מברר מה ראיתי ואומר לי תודה, לדבריו כבר יש עליה 2 תביעות, ועוד אחד לא היה עושה לה טוב... 

עכשיו שאלה - ברור ששתיהם לא הכי בסדר, אך מבחינת החוק, מי אשם? האם יש צד לומר שהיא האשמה הבלעדית? או אפי' הפוך ויש צד לנהגת לתבוע את הנהג העוקף? 

למותר לציין ש2 הרכבים הם ישנים משנות 2008-2010, אין שם נזק מידי אסטרונומי.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מקרה קלאסי של נהגים מטומטמים ישראלים טיפוסים, האחד לא מחובר למציאות, לא מכיר את החוק, לא יודע איפה הוא ואיך לתכנן מסלול נסיעה, והשני בריון שמעדיף עימותים על פני זהירות ורוצה לחנך את כולם.

• רעיון טוב! 3
פורסם

האשמה היא שרת התחבורה שאינה מתקינה תקנות לנהיגה במעגל דו נתיבי.

ברוב העולם הנהגת היתה אשמה ב-100% - מי שרוצה לצאת ביציאה הראשונה חייב להכנס למעגל בנתיב הימני. לא יכול לצאת? תקיף את המעגל וצא מהנתיב הפנימי (אלא אם אתה באירלנד). במצב הזה מי שנע בחיצוני חייב לתת זכות קדימה. וכמובן שמהנתיב יחיצוני יוצאים לימני ומהנתיב הפנימי יוצאים לשמאלי.

כיוון שאצלנו אין הסדרה הרי ששניהם חולקים את האשם - המבולבלת שנכנסה בנתיב הלא נכון והביריון שעקף מימין וצפר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

אשם הוא מי שסטה מנתיבו

לפי החוק היבש ברור, רק מה שלא ברור זה מי סטה... ראיתי היום שיש שם מצלמות אבטחה של העירייה, אנסה לראות אם שייך להשיג מהם. 

לפני שעתיים, sperial כתב:

רוב העולם הנהגת היתה אשמה ב-100% - מי שרוצה לצאת ביציאה הראשונה חייב להכנס למעגל בנתיב הימני.

ולעקוף מימין כן מותר?  

והביריון שעקף מימין וצפר.

כדאי לתקן ל- "הבריון שמנע ממנה השתלבות בנתיב הימני על אף שידע שבכוונתה לפנות ימינה, עקף בכוונה מימין במהירות פרועה וצפר בשביל להבהיל ו(לנסות)למנוע התנגשות".

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

התשובה היא שמי שנכנס לנתיב האמצעי חייב להמשיך בו עד היציאה השניה או יותר. ברוב המדינות מי שנכנס לימני חייב לאפשר למי שנוסע בפנימי לצאת - אבל החל מהיציאה השני(מבחינת מקום הכניסה של הרכב שבפנימי), ויציאה בהסתעפות הראשונה היא תמרון לא תקין. גם כאן יש וריאציות. צריך להוסיף שרוב המעגלים הדו נתיביים שבהם נהגתי באירופה בעלי היקף הרבה יותר גדול מהמעגלים העירוניים בארץ, מה שמאפשר הרבה יותר גמישות במתן זכות קדימה.

בסופו של דבר נהיגה במעגל דו נתיבי היא טריקי בכל מקום, וצריך לדעת את החוק המקומי. אגב, אני מזמין את @Derish לספר על ספרד, שבה לא חסרים מעגלי תנועה עם 3-4 נתיבים, מסלולים שחוצים את המעגל ורמזורים ביציאה ממנו, בקיצור הסדרים מורכבים שלמרות הכל פועלים, כנראה היטב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בספרד המעגלים מסומנים היטב בסימון כביש ברור שמוביל אותך לאן שצריך וכל שינוי הוא מעבר נתיב. כך גם עשו בכביש החדש שמחבר בין שפיים לרעננה צפון ובהמשך יתחבר גם לכפר סבא. 

גם אם אין תקנות, אי אפשר לטעות. תמרורים וסימון כבישים ברורים לחלוטין. מושלם עד כמה שניתן לישראלים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בישראל יש עוד המצאה מוזרה: מעגל תנועה שחלקו חד נתיבי וחלקו דו נתיבי. גם עם סימון ברור - ואני מכיר מעגלים כאלה המסומנים היטב - נוצרים קונפליקטים פשוט כי אין שום מרחב תמרון.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אני מזמין את @Derish לספר על ספרד, שבה לא חסרים מעגלי תנועה עם 3-4 נתיבים, מסלולים שחוצים את המעגל ורמזורים ביציאה ממנו, בקיצור הסדרים מורכבים שלמרות הכל פועלים, כנראה היטב.

בספרד העסק פועל היטב כי ברירת המחדל של רוב הנהגים המקומיים היא לחיות בהרמוניה - גם אם זה אומר להאט ולתת למישהו לחתוך אותך. היום זה הנהג השני שפספס ולא נכנס לנתיב הנכון, מחר זה תהיה אתה - וכנראה תרצה שינהגו כלפיך בגמישות. 

בגדול, גם פה לא יוצאים מהנתיב האמצעי אלא אם כן אתה לבד בכיכר. אם פספסת פניה אפשר לעשות עוד סיבוב ולעבור לנתיב החיצוני תו"כ. אם מאד בוער לך לצאת עכשיו, בד"כ הפעלת האיתות מספיקה כדי להזהיר את הנהגים האחרים להאט ולתת לך לעבור שני נתיבים בדרכך החוצה מהכיכר. 

לגופו של הארוע המדובר, אני מסכים עם מה ש-Bee roo כתבה. בסופו של דבר, שניהם נענשו על הטמטום שלהם ושילמו בזמן/התעסקות/סטרס מיותרים גם אם הביטוח יכסה את החלק הפיננסי. 

פורסם

בישראל יש עוד המצאה מוזרה: מעגל תנועה שחלקו חד נתיבי וחלקו דו נתיבי. גם עם סימון ברור - ואני מכיר מעגלים כאלה המסומנים היטב - נוצרים קונפליקטים פשוט כי אין שום מרחב תמרון.

???

יש לך דוגמא בבקשה? 

או שאתה מתכוון לכאלו ש-2 נתיבים מצטמצמים לאחד לפני הכניסה ואחרי היציאה מהכיכר מתפצלים מחדש? 

בכביש שאני מרבה לנסוע בו, יש כיכר דו נתיבית, עם שפה מומנכת. שזה מצויין, כי צריך להיות מאד מאד (בקטע מוגזם) איטי כדי לנסוע בהתאם לנתיבים בכיכר הזו. 

למדתי מזמן: להתאים את מיקומי ביחס לרכב שלידי. אם הוא נכנס קודם, להיות מאחוריו, אם הוא נכנס אחרי, שיהיה במרחק שלא יוכל לנשק אותי. 

לרוב אני בשמאלי בכיכר הזו, כדי שיהיה לי מרווח תמרון מהרכב בימני- כי בימני אין אפשרות "לברוח" אם הרכב בשמאלי לא יודע מה הוא עושה. לפחות בשמאלי אני יכול לעלות על רוב שטח הכיכר, שזה רווח של רכב שלם ביני לבין "מאותגר עיקולים" מצוי. 

אז לאחרונה התחילו לעשות שם עבודות של צמצום נתיב לפני ואחרי הכיכר, במעבר לנתיב יחיד, ומאד לא ברור לי למה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המעגלים שלפניהם נסגר נתיב הם חד נתיביים בכביש דו נתיבי. עוד מתכון לנשיקות.

דוגמאות שאתה כנראה מכיר היטב לדו נתיביים החלקיים - נחל הגיבורים (בין הגשרים), והמושבה הגרמנית (בן גוריון-המגינים). וגם הכניסה לורדיה היתה כך, נדמה לי ששחררו את הנתיב החסום שהיה שם.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אכן, דיברנו על אותו הדבר. קיים גם בטירת הכרמל כבר הרבה שנים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, לב טוב כתב:

ראיתי היום שיש שם מצלמות אבטחה של העירייה, אנסה לראות אם שייך להשיג מהם. 

חזרו אלי מהמוקד העירוני, שמרו תיעוד של התאונה. 

יכולים להעביר או למשטרה או בצו שופט...:(

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

נקל על הדיון

ניישר את העיגול  ואז יש לנו כביש ובו שני נתיבים.

מי שסטה למסלול של השני הוא האשם וזה ממש לא משנה אם האחד היה לא אדיב ולכן "סייע" לגרימת התאונה .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...