Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, אלעדית כתב:

איך אתה יודע?

כי אמרו לי!

צ'מע, חלק מהפעילות שלי הייתה להיות "מאפשר" (ENABLER), כך בחרתי לעבוד. 

הכוונה, לתת ללקוח את היכולת לבחור אם הוא רוצה לעשות לבד, יחד עם הכלים והידע.

לגבי החלפת מסננים במערכות, המשפט הקבוע שלי היה "אם אתה יודע לסובב בורג, אתה יודע להחליף מסנן". כי זה די נכון- המסנן יושב בתוך כוס מתברגת. זה הכל. כל מה שצריך זה מפתח שמסופק יחד עם הערכה (ושהשארתי לכל לקוח ולקוח שרכש ממני), עם הסבר לגבי ההחלפה במידה והיה מעוניין. 

הרציונל היה, שיש לקוחות שיעדיפו לעשות לבד- מכל מיני סיבות: לא רוצה לתאם ולהפסיד זמן עבודה, כמעט לא נמצא בבית, לא רוצה לשלם למישהו, רוצה לעשות בעצמי, כל לקוח והסיבה שלו. לא מנסה להבין, לא שלי ולא בשבילי כמו שאומרים. נתתי להם את היכולת, את הכח, לעשות את זה בעצמם אם ירצו. זה גם נותן ביטחון, וגם די מדרבן אותם להעדיף לרכוש ממך את המסננים לעומת מישהו שהם לא מכירים, לא ניסו עדיין, לא דיבר איתם, לא הסביר להם ולא כלום. 

וגם אם זה לא היה גורם להם להעדיף לרכוש את המסננים ממני, עדיין הייתי נוהג באותה צורה כי זה הדבר הנכון לדעתי לעשות. 

אני "מחווט" גם כן בצורה של "אני מעדיף לעשות לבד" כך שאני מבין את הרציונל והסיבות של זה בצורה די טובה.

לראייה היה פה לא מזמן שרשור שפתחתי על המזגן שלי, שבו עזרו לי להבין שמדובר על קבל גמור, רכשתי אחד והחלפתי בעצמי כי אני מעדיף לעשות לבד ופחות מעוניין בהמתנה לתור, איבוד זמן עבודה וכדומה...

שוב תודה לבוקי ולשאר החברים שעזרו לי שם. 

אז היו לי לקוחות שעצרו אותי בתחילת ההסבר, ואמרו לי שהם לא אנשים טכניים ומעדיפים שאיש מקצוע יבוא ויעשה את העבודה הזו עבורם, ואין להם בעייה עם זה. וכן, אפילו שזה כרוך בעוד תשלום. אמרתי להם גם את זה במפורש (יחד עם גובה התשלום).

מסתבר שאם הלקוח מרוצה ממך אין לו בעייה לשלם על שירות, מי היה מאמין :lol:.

לפני 15 דקות, איציק נ. כתב:

לראות את הדברים בעיניים שלו ולשאול שאלות, להתעניין בצרכים שלו, להבין אותם ואז להמליץ לפי ניסיון.

יש לי סוג של בערך דוגמא אקטואלית על עצמי, בהמשך ישיר למה שכתבתי על לקוח שמבקש מקדח כשמה שהוא צריך זה חור. 

אם תרצו, אשמח לחלוק ולעשות סימולציה. פתרתי לעצמי את הבעייה (מן הסתם), אבל תהליך החשיבה וההבנה היה משרת אותי גם בלנסות להבין מה לקוח צריך בתאכל'ס. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, phpclub כתב:

היה לי עשב שוטה אחד בעבר ולי מאוד כאב על לשחרר אותו, עד שהחלטתי שזהו.

כשאני מגייס אני קודם כל מסתכל על הפוטנציאל של המועמד.

אתה מתאר מצב נדיר למדי שבו יש לך סמכות ויכולת חוקית לפטר ולשכור אנשים לצוות שלך. אצל רוב המנהלים השכירים (במיוחד בתאגידים) זה ממש לא ככה ואנו נאלצים להסתדר עם מה ש'ירשנו'.

אני לא מכיר הרבה חברות שבהן מנהל מחלקה מקבל חופש פעולה כזה, אבל שמח לשמוע שאצלך זה המצב. 

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

או. נקודה מהותית. 

איך אתה מתרגם את זה בפועל? 

או, איך אתה מוכיח ללקוח שאתה האיש הנכון? זו הנקודה הקשה בשלב הפרי-סייל. זו אומנות שלא הצלחתי לרכוש.

אני אתן לך דוגמא.

הגעתי ללקוח שכבר סגר עם המתחרה שלי ועמד לפני חתימה. באתי לא בשביל הפרוייקט הזה אלא בשביל הבאים והסברתי לו למה לשים לב (דברים כמו אחריות, כמה לוקחים לו על התאמות והמשקות לציוד אחר, מה קורה אם יש בעיה וצריך חלפים לני המסירקה וכמה זה מעכב את עשרות המיליונים שהוא צריך וכו'). ככה אתה נותן ללקוח את הביטחון שאתה יודע מה אתה מוכר לו, רואה את התמונה הכוללת, דואג לו למזעור נזקים ולשקט נפשי. הדברים האלה שווים הרבה מאוד כסף.

ודוגמא נוספת קרובה לסיפור של איציק,
פנו אליי לבניית סכרים פריקים לנחלים כדי לשנות את מפלס המים בקיץ כל הזמן ולמנוע התרבות יתושים. קיבלתי הזמנה ל 2 יחידות פיילוט בעלות מאוד גבוהה של יותר מרכב יוקרה חדש אז וביצעתי את הראשון. בסיום ההתקנה באתי למתכנן והצעתי לו פיתרון שעולה כמו טיפול גדול לצרפתיה ממוצעת בלי כל האופרציה וה הלכו על מה שהצאתי.

אחרי כמה זמן נפגנו והוא שאל אותי למה הצעתי לו פיתרון כזה כשיכולתי לעשות ים של כסף ממה שהם תכננו והסברתי לו שזו שאלה של זמן שיעבור מישהו ויגיד מי הטמבל שעשה את זה ואני פשוט לא רוצה להיות זה שיגיד אני.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כלל ראשון - הקדש 30% מהזמן לבירוקרטיה לבד או באמצעות בעלי מקצוע. השותפים השקטים הללו יכולים להיות רעשניים מאוד אם לא תעמוד בדרישות החוק

כלל שני  - תבוא עם הון עצמי מספיק כדי לא להסתמך על בנקים שבקיץ שהמצב טוב  נותנים לך מטריה ולוקחים אותה בחורף

כלל שלישי - אם מדובר בעסק פיזי. המיקום קובע כפי שהילטון נהג לאמר שלושה גורמים להצלחת מלון: מיקום , מיקום, מיקום.

כלל רביעי - תהיה בקיא בעסק שאתה הולך לפתוח ומשם רק תמשיך להתמקצע

כלל חמישי - שירותיות לא לדחוף מוצר או שירות שלא הכרחיים ללקוח או כפי שנאמר רכוש את אימון הלקוח הוא ירכוש לך אימונים והוא יהיה  גם השגריר שלך אצל חבריו.

כלל שישי - עצמאי -בדיחה עצובה  כי אתה "עבד" של העסק שלך.

כלל שביעי-  מזל- אל תבנה עליו אבל תדע למנף אותו אם הוא במקרה מגיע 

• אהבתי 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה. 

מהתשובה אני מבין שלא ניסחתי את עצמי כראוי. קורה. 

השאלה לא הייתה בדיוק שאלה, אלא הנקודה שצריכה דגש.

אנסח מחדש: צריך להוכיח ללקוח שאתה אכן האיש הנכון.

וסיימתי עם אמירה, שאיננה חלק מהשאלה- אני לא הצלחתי להשתלט על זה לתחושתי.

למרות שעכשיו, אחרי שקראתי את התשובה של נהג לילה- הבנתי שדווקא כן יש לי אחיזה מסויימת בזה. בקטנה :lol:

כשקיבלתי פנייה מלקוח פוטנציאלי, תמיד הייתי מנסה לענות לצרכים שלו, מהניסיון, גם אם הוא רצה משהו יקר אך מיותר עבורו. ומזהיר מהמשחקים שקיימים בשוק, ובהחלט יש, לגבי האחריות (למיטב ידיעתי, נכון לזמנו, כל! העסקים [חוץ מאחד, נחשו איזה] התנו את האחריות ברכישה של מקטין לחץ בנוסף- למשל). כבר לא זוכר את כל המשחקים... אבל כן, בהחלט שיקפתי את זה ללקוחות. 

לפני 3 דקות, ישה כתב:

כלל שביעי-  מזל- אל תבנה עליו אבל תדע למנף אותו אם הוא במקרה מגיע 

אנסה לחדד טיפה, 

אל תבנה על שיגיע מזל טוב- אבל בהחלט תתכונן אקטיבית להגעת מזל רע. 

וכמובן, שכחלק מזה, אוסיף את כלל שמיני: 30% ממה שאתה חושב שאתה צריך כהון, צריך להיות לך זמין ונזיל בצד ליום קשה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 שעות, איציק נ. כתב:

אהההה, אני מבקש... יש גבול !

עד נועה קירל !

פה אנחנו נקרעים בין שני מחנות. זוהי מלחמה!!

מי מצטרף אליי למחנה 'נועה קירל קורעת את התחת'?

לפני 22 שעות, BoazB11 כתב:

אני גם עשיתי את המעבר מעצמאי לשכיר.

אולם אירועים קטן שעבדתי איתו הרבה שנים, נסגר ונבנה מחדש כמקום גדול מפואר ומרשים.

הציעו לי להיות ספק העיצוב הראשי וגם לעשות את הגינון, כמו שעשיתי במקום הישן.

לכאורה בוננזה. הכל בגדול ויש פוטנציאל להרויח הרבה. מאוד.

הבעלים מאוד התפלאו שדחיתי את ההצעה.

הצעתי להם הצעה נגדית...

אני מוכן להיות מעצב ראשי וגם לתחזק את הגן אחרי ההקמה, אבל בתור שכיר.

הנסיון של שנים רבות הביא אותי להבנה שאני רוצה לעבוד איתם, לא מולם.

להיות חלק אינטגרלי מהעסק, ולא ספק חיצוני שמשלם עמלות גדולות ומתחרה עם ספקים אחרים כל הזמן.

ידעתי כבר כמה אני מרויח באמת בממוצע שנתי, וביקשתי משכורת קצת יותר גבוהה מזה.

הסכימו ועוד איך שהסכימו.

לא הבינו איך אני מוותר על פוטנציאל להרויח פי 2-3, רווח שיישאר אצלם בכיס, וקפצו על המציאה.

מסתבר שזה היה צעד נבון וחכם. סוף סוף הייתה לי הכנסה קבועה, בלי התנודות של העונתיות של הענף שלנו,

ובלי להיפגע כלכלית מכל מיני קורונות, מלחמות, פיגועים וכו'.

א ב ל. . .

הפכתי לשכיר, אבל נשארתי עם ראש של עצמאי.

היה לי גב של המקום: מחסנים, מקרר, איזור עבודה ממוזג, וחשבון הוצאות פתוח. סמכו עלי.

נכנסתי לאמביציה של להרוויח לעסק כמה שיותר. להצדיק את קיומי שם, וגם להמריא מקצועית כפי שתמיד חלמתי.

הדבר היחיד שהיה חסר לי שם זה עזרה קבועה. ציפיתי שכשאעבור רף מסוים של רווח, יאשרו לי עזרה קבועה.

ייעלתי את העבודה ופיתחתי שיטות וקיצורי דרך, כך שעשיתי הכל בעצמי עם מעט מאוד עזרה.

לא שמתי לב לכך שאני שוחק את עצמי יותר ויותר, ושבגיל 50+ כבר אי אפשר לעבוד כמו בגיל 30.

אפשר, אבל יש לזה מחיר. גב, ברכיים, כתפיים, עודף משקל, ובסוף איזה בקע טבורי ששלח אותי לניתוח.

24 שעות אחרי הניתוח כבר ישבתי באולם ותיפעלתי בקול חלש ארבעה אנשים שיעשו את העבודה שלי.

התחיל ליפול לי האסימון שמשהו פה לא תקין. הרי הייתי עושה הכל לבד, ועוד הרבה דברים מסביב.

מה שהפיל לי את האסימון לגמרי היה כמה חודשים בבדיקות אחרי הניתוח שגילו אצלי לחץ דם גבוה. מאוד.

הרופא אמר "אני רושם לך כדור לבוקר ואחד לערב. רוץ לבית מרקחת עכשיו! בעצם אל תרוץ. לך לאט".

כן, בטח. ממש. אני וכדורים וללכת לאט...

במקום לבית המרקחת הלכתי לעבודה, הודעתי על התפטרות, והמשכתי לקניון הסמוך. קניתי אופניים.

רק אל תגידי לי שזה אולם אירועים באזור התעשייה השני של כפר סבא, ממש מול הגדר.. נראה לי שיש שם את יוחננוף..

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

ברור שיש ויש. אלו שיעדיפו שתגיע, לא יתביישו להגיד לך את זה! (ותשאל אותי איך אני יודע). 

איך אתה יודע? ספר בבקשה..

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

יש לי סוג של בערך דוגמא אקטואלית על עצמי, בהמשך ישיר למה שכתבתי על לקוח שמבקש מקדח כשמה שהוא צריך זה חור. 

אם תרצו, אשמח לחלוק ולעשות סימולציה. פתרתי לעצמי את הבעייה (מן הסתם), אבל תהליך החשיבה וההבנה היה משרת אותי גם בלנסות להבין מה לקוח צריך בתאכל'ס. 

פה אתה נהיה סתם טיזר.. בבקשה ספר..

• מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 דקות, DareDevil כתב:

רק אל תגידי לי שזה אולם אירועים באזור התעשייה השני של כפר סבא,

אני יכולה להגיד לך שזה לא שם...

ובהקשר הזה - במכירות הייתה לי בעייה כשהייתי יושב עם לקוחות, שהן בעיקר כלות ואמהות של הזוג.

אני לא נראה מעצב ושוזר פרחים. יותר גנן או נגר... 

התייעצתי עם אחת הבנות במשרד שהייתה אשת מכירות תותחית.

אמרתי לה שלנשים ולגייז הרבה יותר קל להיות אסרטיבי עם הלקוחות, ולהעמיד אותן במקום כשצריך.

אם אני גוער בלקוחה זה קצת מפחיד בגלל הלוק הקשוח (עאלק...).

אמרה לי "אז מה הבעייה?! אני אגיד ללקוחות שאתה גיי, תתנהג בהתאם ותפתח עליהם את הפה בלי חשבון..."

אמרה ועשתה.

הצחיק אותי הקטע אבל זרמתי🙃 . יש לי קולגות וחברים מהקהילה, ואני מכיר את השפה המדוברת.

כשפגישה הייתה מתחילה להימרח וצריך להחזיר (לפעמים משפחה שלמה) לתלם הענייני של העיצוב,

היה פתאום יוצא ממני הגיי, והייתי אומר להם בקול של מורה:

"בנות אני מבקשת שקט והקשבה!" (גם כשיש גברים בפגישה)

או

"אבאל'ה, לך תשתה קפה ותראה טלוויזיה בחדר ההמתנה. נקרא לך כשנגיע לשלב של הכסף"

וואלה עבד! 

קיבלו את זה בחיוך והבנה, בלי להיעלב או להתנגד. עזר לי מאוד בניהול הפגישות ובקיצור הזמן.

תכלס, אחת העצות היעילות שקיבלתי, וכשאני חושב על זה עכשיו זה ברוח של "ברומא תתנהג כרומאי..."

• אהבתי 1
  • מצחיק 10
פורסם

אחד הטובים!!! 🤣

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 22.10.2025 בשעה 20:33, DareDevil כתב:

יש מישהו או מישהי שהצליחו בעזרתה?

אין לי מושג. 
היא כבר מזמן לא מייעצת. היא עובדת מול המשרד עצמו.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 23.10.2025 בשעה 20:54, DareDevil כתב:

איך אתה יודע? ספר בבקשה..

???

אבל... אבל... אבל סיפרתי, כל החלק הראשון של ההודעה שלקחת את הציטוט ממנה היה בדיוק זה :lol:

בתאריך 23.10.2025 בשעה 20:54, DareDevil כתב:

פה אתה נהיה סתם טיזר.. בבקשה ספר..

אני צריך חור.

[הכנס בדיחה לטעמך כאן].

אם לא הייתי טיפוס טכני, או למוד ניסיון, הייתי אומר שאני צריך מקדח. 

הידע שלי אומר, מקדח זה לא הפתרון הנכון. למה? 

הבעייה: קוטר 95 מ"מ. 9.5 ס"מ. לא קטן במיוחד. מקדח במידה הזו יעלה הון תועפות, והוא יצטרך להיות עם קנה חרוט כדי שיוכל לעבוד על מקדחה סטנדרטית. 

אילוצים (אחרי שעה של חפירה ללקוח ממוצע כדי להבין מה הוא באמת צריך :lol:, אבל כשאני הלקוח קל לי להבין אותם):

-חור עיוור (לא עובר).

-עגול ולא "רק דומה לעגול".

-לא חייב להיות סופר מדוייק, יכול להיות 93 או 97 ממ. 

-עומק נדרש, סביב 40 ממ. 

איך פותרים את זה? 

אני פתרתי את זה עבורי, בצורה הזו: 

1) הזמנתי מקדח כוס במידה המתאימה מדוד עלי, ממתין שיגיע (95 ממ). מגיע כבר עם המוביל והכל. הוא כפי הנראה נמוך מדי עבורי, אבל זה לא קריטי בגלל המשך הפתרון שלי (לא צויין משום מה העומק בעמוד המכירה... אם הייתי צריך יותר מ-2 חורים הייתי קונה אחד בארץ, בפי 2 מחיר, וזהו).

2) אשתמש בו כדי ליצור את החור הראשוני בבלוק, לעומק הנדרש או המקסימלי (מה שיבוא קודם). 

3) במידה וזה לא יהיה עמוק דיו, קצת עבודה עם מפסלות תעזור פה, או להשתמש בהמשך הפתרון:

4) או להשתמש במפסלות כדי לנקות את הבליטה ואז להשתמש ב, או להשתמש במקדחי פורסטנר (הגדול ביותר שלי הוא 40 ממ, כנראה שלא יתאים ורק יסבך אותי) כדי לאכול את רוב החומר על המקדחת עמוד הקטנה שלי, או להשתמש כבר מההתחלה בראוטר שלי, יחד עם המוביל של השבלונות שהגיע בערכה שלו לפינוי החומר בלי סיכוי שאפגע בצורת העיגול של החור. עומק מקסימלי של הראוטר, סביב 50 ממ, יותר ממה שאני צריך בפועל.

תוצאה צפוייה: חור עגול, 95~ ממ (מקדחי כוס הם לא הכי מדוייקים בעולם בשיטה המטרית, מבוססים על אינץ' בגדול), עומק של 40 ממ, תחתית שטוחה, שפה קטנה (ה"עודף" בין המוביל שבלונות וקצה החור במעבר עם הראוטר) וחור (כנראה 6 או 8 ממ שאוכל למלא עם DOWEL).

*למי שיגיד, לעשות הכל עם הראוטר: שלי לא מסוגל לעשות עיגולים בכזה קוטר קטן. בדוק... 

מה הקשר ללקוחות?

או. 

-לקוח בא אלי ואומר "אני צריך מקדח". לא. הוא צריך חור. 

-אילו אילוצים קיימים עבורו? כדי לאפיין את המוצר הנכון עבורו? 

-אילו כלים זמינים עבורו לשימוש? אם הייתה לי מחרטה, למשל, כל הסיפור הזה היה אחר לחלוטין. הרבה יותר פשוט. לא משנה אם מחרטה לעץ או למתכת, הרבה יותר פשוט וקל. 

הפתרון שמצאתי הוא מתאים לי (הלקוח): יש לי את הכלים "מסביב" זמינים לשימוש, יש לי את הידע והיכולת להפעיל את כל המערך הזה, את ההבנה של האילוצים, פתרתי את כל העיזים והבעיות מראש. 

לקוח היה מקבל ממני פתרון מותאם אישית באותה מידה גם כן- כל האילוצים שהוא דיבר עליהם, נכנסו לפתרון.

הפתרון מצריך רכישה מינימלית של ציוד וכלים חדשים. 

הפתרון חליפי למה שעבר ללקוח בראש- אם זה יותר טוב או פחות טוב, זה תלוי בלקוח ("לאאא, אני מעדיף מקדח אחד גדול, כמה זמן ייקח עד שהוא יגיע מחו"ל?" יש גם כאלה...).

פתרונות אפשריים אחרים- והבעיות שלהם: 

-ג'יגסו. חור, אבל לא עגול. במידה וזה בכלל אפשרי, כי זה חור לא עובר; מצריך שינוי של צורת הבנייה של החומר כדי שהג'יגסו יעשה חור עובר ואז להדביק את 2 החלקים יחד. 

-קדיחת חורים מרובים בקוטר המקסימלי שיש לי, ואז עבודה עם אזמלים. חור, עיוור, אבל לא עגול. סיכוי גם לחרוג מהקוטר ע"י פיצול העץ במקום שאני לא מעוניין שזה יקרה (בשפה למשל). הרבה עבודה ולא מהיר במיוחד. 

-רק הראוטר: כן, זה אפשרי, עם הרבה מעברים- והכנת שבלונה של חור עגול בקוטר הנכון, מה שהראוטר לא יכול לעשות כי זה קטן מדיי:lol:. או להזמין את השבלונה מחו"ל או מיצרן כלשהו, או לקנות מדפסת תלת מימד ולהכין את השבלונה, או לקנות מסור כוס ולהכין את השבלונה... וכמובן, לך תצמיד את השבלונה לחומר. מדובר על משהו לא גדול במיוחד, והסיכוי שהשבלונה תזוז כי לא הצלחתי להצמיד אותה סופר-דופר גבוה. 

פתרונות אפשריים אחרים- שעולים קצת הרבה כסף אבל מקלים על החיים בצורה פנומנלית: 

-כלי שנקרא Shaper Origin. הבן הממזר של ראוטר לעץ ומכונת CNC, כשנשארו לבד בסדנה ונולד להם משהו. תפעול כמו רוטר ידני לעץ, אבל עם תוכנה ש(כל עוד אתה יציב מספיק ולא מגזים) לא תיתן לך לעבור על הקווים שהגדרת. 

-מחרטה לעץ. צריך חור? מה הבעייה??? תוקע את החומר על המה שמו המסתובב, מסמן את הקוטר, ומתחיל לדחוף להבים לשם... 

יש פתרונות טכניים לכל בעייה (לא הזכרתי פה הרבה אפשרויות נוספות. הרבה. מאד. ויש. ). 

הטריק זה להתאים את הפתרון ללקוח, בהתאם לרמת הידע שלו, היכולת שלו, הכלים שלו וכדומה. 

אני כלקוח, זה קל- אני מכיר את עצמי והכלים שלי. רמת הידע שלי. המוכנות שלי לנסות ולהתנסות. מ"אני צריך חור" ועד לפתרון כולל כל השלבים שהכי מתאים לי אישית, זה לקח 5 דקות עבורי בגדול. 

איזו חפירה... 

אולי אני באמת צריך חור :lol:

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...