Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש המלצות ליועץ פנסיוני לפני פרישה עבור אבי (63) שחושב לפרוש בשנה-שנתיים הקרובות. המטרה היא לתכנן את תהליך הפרישה, למצות את הזכויות ולמקסם את המצב הפיננסי לעת פרישה. 

אני מניח שעבור חלק מהדברים זה כבר מאוחר מידי ובכל זאת הייתי רוצה להיפגש עם איש מקצוע שמייצג את האינטרסים של אבי מול קופות הפנסיה/ביטוח לאומי/מס הכנסה וכו'. 

אשמח להמלצות לאנשי מקצוע מניסיון (בין אם פרשתם בעצמכם או מכירים מישהו שפרש) שמסתכלים על הפרישה בצורה כללית, החל בתיאום ציפיות ועד אופטימיזציה של הקופות והזכויות מול בט"ל/מס הכנסה.

תודה! :)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

באיזה איזור?

האם, בלי קשר, הוא נעזר ברו״ח/יועץ מס?

האם יש שירותי ייעוץ במסגרת מקום העבודה או ארגון עובדים?

אגב, איזה סוג חיסכון פנסיוני יש לו?

וכבר עכשיו שיתחיל להתכונן לייעוץ - יאסוף את כל דוחות קרנות פנסיה, קופות גמל, השתלמות וכו׳ וכן תלושי שכר ו-106. אני מניח שהיועץ ישלח לו רשימת קניות לא קטנה.

אשתי קיבלה ייעוץ מוקדם מסוג זה על ידי יועץ שאליו הופנתה על ידי ארגון המורים, שכיוון אותה מבחינת זמן הפרישה הרצוי. למורים יש הסדר פרישה מוקדמת קצת מורכב והייעוץ היה חשוב מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

באיזה איזור?

הוא מאזור אשדוד, אבל עבור האיש מקצוע הנכון יסע לכל מקום (מניח שמעבר למספר פגישות פרונטליות הרוב נעשה במייל).

האם, בלי קשר, הוא נעזר ברו״ח/יועץ מס?

לא, עד כה לא היה צורך ברואה חשבון/יועץ מס.

האם יש שירותי ייעוץ במסגרת מקום העבודה או ארגון עובדים?

לא ממש. מקום עבודה קטן ללא ארגון עובדים. הוא מעדיף לשכור שירותיו של יועץ על מנת שייצג את האינטרסים שלו.

אגב, איזה סוג חיסכון פנסיוני יש לו?

יש לו מספר קופות שנפתחו לאורך השנים, ככל הנראה יהיה נכון לאחד ביניהם.

יועץ שאליו 

אם אתם מרוצים והוא מקבל באופן פרטי אשמח לפרטים 😀

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

היועצת הפנסיונית שלי (שמטפלת בהשקעות) ויועץ המס שלי (שמטפל בענייני המס ויש לו במשרד מומחה לפרישה) בחיפה. מן הסתם לא חסרים יועצים ראויים באשדוד ובסביבה. יש אפילו שירות ייעוץ פנסיוני בחלק מהבנקים. ואני מניח שלמקום העבודה יש יועץ, שמטפל גם בתשלומים החודשיים.

אישתי פגשה את היועץ אליו הופנתה על ידי ארגון המורים בת״א. העברנו לו מראש את כל החומר שביקש והיה מדובר בפגישה אחת בת כשעתיים. צריך להוסיף ששנינו חסכנו בקרנות ותיקות, על יתרונותיהן וחסרונותיהן. זה משנה מאוד את תמונת הייעוץ בהשוואה למי שחסך במכשירים אחרים. ופרישה מוקדמת עוד יותר מורכבת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי המלצה על יועץ אבל לפני שפרשתי למדתי שיש שלושה סוגי עוסקים בפנסיה:

סוכן ביטוח, משווק פנסיוני ויועץ פנסיוני.

שני הראשונים מקבלים עמלות על עסקה שהם סוגרים, ליועץ פנסיוני אתה משלם והוא אמור להיות מחויב לך.

https://insa-prod-ex.formtitan.com/AgentsSearch#/

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קראתי שוב את פוסט הפתיחה, אז עוד הערה: אישתי פרשה קצת לפני יום הולדתה ה-61. את קיבוע הזכויות מול רשות המיסים ואת תביעת הביטוח הלאומי ביצענו רק לאחר יום הולדתה ה-62.

בכל זאת, כאמור, פרישה מוקדמת היא עניין מורכב ויש צורך לבחון את הזכויות ואת המשמעויות הכלכליות על ידי איש מקצוע. יש גם משמעות האם מדובר בפרידשה רפואית כי אז מדובר בהפעלת הביטוח הפנסיוני. שוב, עניין לבעלי מקצוע.

ועוד דבר - יש מה שנקרא ״קורסי הכנה לפרישה״. 2-3 מפגשים של יום שלם שחציים מוקדש לצדדים הכספיים והמשפטיים (מקורות כספיים, מיסים, כתיבת צוואה וכו׳) וחציים לצדדים מעשיים (תעסוקה בזמן הפנוי וכו׳). אשתי ואני קיבלנו דרך מקום העבודה, אבל אם מקום העבודה של אביך אינו מספק את השירות אולי יוכל לעשות במסגרת אחרת (אחד מארגוני העובדים?). הדבר הזה מומלץ מאוד, גם אם יעלה כמה ימי חופש שנתי.

• תוכן חדש...