Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף את הניסיון שלי לגבי הרכב והמתחרים שיעזור לאחרים.

היה לנו שברולט ספארק 2017 למשך חמש שנים. אשתי אהבה מאוד את הרכב והיו לנו אפס תקלות.

רצינו להתחדש ברכב מיני 2022. אנחנו מוגבלים בגודל החניה רק לרכבי מיני, אז אני תמיד קונה את הרכב המפואר ביותר, להמתיק קצת את הגלולה. לדוגמא, אז זה היה LTZ.

ניסיתי לחפש ספארק 2022 אבל המבחר היה מאוד קטן לעומת המתחרים ורחוק. אז החלטתי שננסה את המתחרים והתעקשתי עם אשתי שנעשה נסיעת מבחן על רכבים ביד 2, כדי שתרגיש איך זה לנסוע על גיר רובוטי חד מצמדי.

אז מבחינת הפיקנטו הגיר הרגיש לה לא נעים בכלל והיא נחרדה מהצפיפות של הרכב.

נסיעת מבחן על היונדאי i10 הייתה לה יותר נעימה. הרכב הרבה יותר גדול, בעצם הכי גדול בקטגוריה. כל המיני הם רוחב 160 והיונדאי 170, זה מאוד משמעותי. גם הבגאז הוא משמעותית הכי גדול בקטגוריה. ודגם הסופרים הבכיר, מפואר ומשוכלל.

מצאתי יונדאי i10 2022 סופרים, יד ראשונה, עם 30kקמ, הורדתי 5k מהמחירון קניתי ומכרתי את הספארק הישנה.

די מהר התחילו התלונות של האשה על הגיר, האוטו עגלה, צופרים לי, קשה בעליות, קשה בזינוק בעליה. תלונות שרק הלכו והתגברו.

לא באתי בטענות לאשה על כך שהיא אישרה בעצם את הרכב בנסיעת המבחן, כי היום יום שונה ונוסעים יותר בטבעיות ופחות בזהירות מאשר בנסיעת מבחן.

קצת מהתובנות שלי:

הרכב 3 צלינדרים 1200 סמק. אז יש ממש טיפה רעידות לעיתים, אבל ממש בקטנה.

הרכב יפה, נוח בפנים לישיבה, מעוצב ומשוכלל כולל בקרות בטיחות מתקדמות.

בכללי הרכב חלש, מוגדר 84 כס, אבל זה לא מורגש, אולי בגלל הגיר. לדוגמא ב120 קמש, הסלד על 3000…הוא לא אוהב להיות במהירויות האלה, זו ההרגשה.

הרכב מאוד חסכוני בדלק, בנסיעה משולבת אין בעיה להשיג 1/15 או בערך 7 קמ לליטר.

לגבי הגיר - ניתן לנסוע בצורה סבירה, הבעיה שאתה צריך להתאים את עצמך לרכב. אם נוסעים בצורה רגילה ומאיצים בתחילת נסיעה, אז במיוחד במעבר בין ראשון לשני אך גם בין שני לשלישי יש בלימה של הרכב כאשר הרובוט מעביר הילוך.

ניתן למזער את ההרגשה הזו ב2 דרכים, האחת להיות קשוב לאוטו ולשחרר את הרגל מהגז בנקודה הנכונה בין ההילוכים. השניה, פשוט להתחיל לנסוע לאט, ולהגביר מהירות לאט, אז גם הכל עובד חלק.

לעצבים הרופפים של אשתי זה לא התאים.

אז החלטנו אחרי כחצי שנה להחליף חזרה לספארק פרמייר 2022 (יש כמה 2023 למכירה, אבל רק מהדגמים הבסיסיים). וקנינו לפני כ 3 חודשים אחת עם 2300 קמ.

הבעיה שעכשיו היינו תקועים עם יונדאי i10 בת פחות מ3 וכבר יד שניה. אבל 2 ידיים פרטיות, בלי תאונות, חונה בצל ועדיין באחריות.

ופה בעצם נתקלתי פעם ראשונה בחיי מה זה למכור רכב ללא שוק. 

הרכב נסע עם שלטים למכירה עליו ופורסם בפייסבוק וביד 2. 

כל הטלפונים הגיעו מהשלטים/פייסבוק, אבל בגלל שאין אפשרות סינון, כל השיחות היו לא רלוונטיות…״אהה יש לי תקציב של 40k”… אז למה התקשרת לרכב שהמחירון כפול?

יד 2 - אפס שיחות!!!

הייתי כבר כמה שבועות לפני טסט וחודשיים לפני חידוש הביטוח, אז אמרתי שאעשה מעשה ואגש ל3 סוכנויות טריידאין גדולות. קיבלתי הצעות בין 30~40% פחות ממחיר המחירון!

כמה ימים אחרי הגיע הטלפון הראשון מיד 2 וזוג צעיר קנה את הרכב כשיש לו טסט לעשות עוד 3 שבועות ב 14% פחות מהמחירון.

אבל הסאגה נגמרה והאשה מאושרת.

מקווה שזה יתן תובנות למי שמעוניין ברכב כזה.

• אהבתי 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

תודה על המידע.

סליחה, אבל לא הבנתי מה המסקנה - יונדאי i10 מנוע 1.2L עם גיר אוטומאטי רובוטי הוא רכב שאין לו שוק למכירה כיד 2-3?...

פורסם

הגיוני, מספיק לראות את דעת הקהל ברגע שהוא שומע גיר רובוטי חד מצמדי.

הגיר אכן מעצבן מאוד, וחבל כי עם הגיר הפלנטרי זה היה אחלה רכב.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...