Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לגבי הפיוזים? כולם תקינים?

אני מתקשה עם הנתונים שרשמת:

בתאריך 10.7.2025 בשעה 22:13, elera כתב:

אחרי שעתיים:
מנוע כבוי: 12.33V
מנוע כבוי, מערכות חשמל דולקות (בלי פנסים): 12.18V
בלי מאוור ורדיו: 12.23V
דקה אחרי הוצאת מפתח: 12.28V
התנעה עדיין היתה אפשרית.

מנוע בסרק: 13.34V

אחרי 6 שעות: 12.33V. לא מתניע.

המתח במצבר נותר זהה, 12.33, אבל הרכב לא רצה להניע כשקודם לכן הוא כן הניע. 

אכן, כשיש בעיות של מתח נמוך מדי, זה גורם לשלל תופעות מוזרות (חוויתי את זה ממש לא מזמן בעצמי, עם נורות אזהרה לגבי ESP, בלמים וכדומה כשהתפגר לי המצבר).

יש מצב שתוכל לראות את נפילת המתח בזמן ההתנעה והנסיונות התנעה? היא אמורה להיות אחידה למיטב הבנתי, אם היא משתנה יותר מדי יכול להיות שיש לך צרכן סמוי או קצר כלשהו. או אפילו סתם חוט רופף איפה שהוא... 

אני הייתי מתחיל בלנטרל את ההתקנות המקומיות (המערכת כנראה לא מה שעושה את הבעיות). הכי פשוט להוציא את הפיוז של המרים חלונות שציינת שכנראה יש, ולראות אם הבעייה נפתרת. 

אם יש לך מפצל לשקע המצית, תתחיל מלנתק אותו קודם כל. היה לי נבלה כזו, עשה לי קצת צרות ובעיות בעבר (כשהיה קר הוא לא רצה לעבוד כמו שצריך, היה צריך להתחמם קודם עד שנכנס לפעולה- מצלמת הדרך שלי הייתה מחוברת דרכו, העפתי אותו ועכשיו הכל עובד תקין). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@ברווז

לא עברתי על הפיוזים. פיוז מת יכול לגרום לצריכת חשמל חריגה?

אין כלום מחובר לשקעי ה-12V / סיגריה.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

המתח במצבר נותר זהה, 12.33, אבל הרכב לא רצה להניע כשקודם לכן הוא כן הניע. 

...

יש מצב שתוכל לראות את נפילת המתח בזמן ההתנעה והנסיונות התנעה? היא אמורה להיות אחידה למיטב הבנתי, אם היא משתנה יותר מדי יכול להיות שיש לך צרכן סמוי או קצר כלשהו. או אפילו סתם חוט רופף איפה שהוא...

...

אני הייתי מתחיל בלנטרל את ההתקנות המקומיות (המערכת כנראה לא מה שעושה את הבעיות). הכי פשוט להוציא את הפיוז של המרים חלונות שציינת שכנראה יש, ולראות אם הבעייה נפתרת.

ומצד שני, היו גם התנעות שפעלו מ-12.25V לפני התנעה.

אם הכוונה לגרף מתח, אז אני לא חושב שיש לי דרך. אבל זה רעיון לדבר שלא בדקתי: מה מתח המינימום. בינתיים לא היו עוד בעיות התנעה, אבל אסתכל בהתנעה תקינה.

פיוז מרים חלונות - איך לדעת איזה פיוז זה? אם בכלל זה על פיוז ייעודי.

ואם זה חשוד, אולי גם המקלט של שלט הנעילה, שלא פועל מסיבה כלשהי.

אגב, נזכרתי בעוד התקנה מקומית מהיבואן: מתריע רוורס כלשהו. זה דווקא פועל.

לפני 21 שעות, Camaro 92 כתב:

בכדי לבצע את הבדיקה תחת עומס חשוב מאוד שהמצבר יהייה טעון במלואו

יכול להיות שבדיקה תהיה בסדר בטעינה חלקית או חלקית מאוד, אבל תיכשל בטעינה מלאה?

כאמור, האיש בבדיקה השניה לא רצה לטעון.

אבל אם יהיו עוד בעיות, הביקור הבא יהיה במוסך היבואן שסיפקו את המצבר. נראה אז מה תהליך הבדיקה שלהם.

לפני 21 שעות, saay222 כתב:

דונגל ODB2 צורך חשמל גם כשהרכב כבוי.

הוא לא מחובר בשוטף.

אגב, נראה שתוכנות לא מצליחות לקבל נתונים אם סוויץ' המכונית לא מודלק. אם כי את ההתחברות ב-BT הן כן מצליחות, לפי מה שאני זוכר.

פתרון נחמד שמישהו הזכיר בפורום הוא מתאם OBD עם מפסק פיזי. רעיון טוב, אם כי לא פותר את זה שאי אפשר לסגור את הפנל, שמכסה גם את הפיוזים.

לפני 23 שעות, נירו72 כתב:

להערכתי באלטרנטור. אתה תגלה את זה עם הזמן.

ו/או צרכן לא צפוי. נראה.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)

תעשה בדיקת זליגת זרם פרזיטית וכך תגלה איזה מעגל/צרכן חשמלי צורך זרם כשהרכב במנוחה/כבוי ומרוקן לך את המצבר, בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 14 שעות, Camaro 92 כתב:

תעשה בדיקת זליגת זרם פרזיטית 

התוכל במטותא להסביר מה כתבת פה?

לפני 17 שעות, elera כתב:

פיוז מרים חלונות - איך לדעת איזה פיוז זה? אם בכלל זה על פיוז ייעודי.

ואם זה חשוד, אולי גם המקלט של שלט הנעילה, שלא פועל מסיבה כלשהי.

זו שאלה טובה. 

אם ברכב יש מקום יעודי לפיוז עבור הרמת חלונות, תוכל לאתר את המיקום בתיבת הפיוזים יחד עם המקרא. 

במידה ולא, אני מקווה שהמתקין המקומי טרח לשים גם פיוז "על הדרך"; איפה הוא יהיה, זו שאלה טובה. כפי הנראה על אחד החוטים שמגיעים לרכיב.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

התוכל במטותא להסביר מה כתבת פה?

בדיקת זליגת זרם פרזיטית ברכב מתייחסת למדידה וזיהוי של זרם חשמלי ש"בורח" מהמעגל החשמלי המיועד שלו וזורם בנתיבים לא רצויים בזמן שהרכב כבוי/במנוחה לרוב דרך גוף הרכב או רכיבים אחרים. בדיקה זו מיועדת לאתר תקלות במערכת החשמל ברכב שעלולות לגרום לבעיות שונות, כמו התרוקנות מהירה של המצבר, תקלות בפנסים או במערכות אחרות, ואף סכנות בטיחותיות כמו התחשמלות.

פורסם

תודה על התשובה, רק- איך מבצעים כזו בדיקה?

פורסם (נערך)

מכבים את כל האביזרים, סוגרים סוויץ' ומנתקים את ה ( - ) של שהמצבר.

במולטימטר קובעים תחום 10A בחוגה, מחברים את הפרוטבים (החוטים של מולטימטר) אחד ליציאת 10A ואת השני ליציאת COM.

חוט אחד מצמידים לקוטב ( - ) במצבר, חוט שני לכבל ( - ) של הרכב שבמצב רגיל מחובר למצבר.

לא משנה איזה מהם לאן. 

זליגת זרם תקינה נחשבת עד 50-60 מיליאמפר. 

גילוי נאות; פירוט הבדיקה לא שלי,,הקרדיט על התגובה הזו מגיעה לבוקי שכתב אותה בערך לפני 10 שנים פה בפורום ומפרטת בצורה הכי טובה שאפשר איך מבצעים את הבדיקה.

• אהבתי 2
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון לא חד משמעי:

אני לא חושב שיש זליגה. המדידה שלי לא לגמרי מדויקת, אבל נראה שזה:

כמה דקות אחרי פעולה חשמלית כמו לפתוח נעילה, כשהמערכת עדיין במצב המתנה כלשהו (למה?), צריכת הרקע הפסיבית היא באזור 110-130 mA.

אחרי שזה הולך לישון ממש, שזה אולי כחצי שעה, באזור 30 mA.

כרגע ההנחה שלי היא שיש שתי בעיות מתערבות.

אלטרנטור חלש - אנסה לפענח אם אפשר למדוד מתח עליו ישירות ולא על המצבר.

מוזרות בסטרטר - אולי אפתח דיון נפרד.

בתאריך 21.7.2025 בשעה 13:28, Camaro 92 כתב:

זליגת זרם תקינה נחשבת עד 50-60 מיליאמפר.

אני רואה באינטרנט שמדברים גם על יותר מזה.

אבל נראה שיש די קונצנזוס שמעל 100 או 150 זה יותר מדי.

נתקלתי בטבלה (ומידע נלווה) שמישהו הכין פעם, להבנתי ממידע רשמי של יגואר:

jag-ma.webp

פורסם
לפני שעתיים, elera כתב:

אבל נראה שיש די קונצנזוס שמעל 100 או 150 זה יותר מדי.

גם 100 זה קצת יותר מידי. אפשר לחיות עם זה אבל זה לא הכי תקין. 

זאת אומרת סתם דוגמא לא ממש מדעית כי קשה לחשב במדוייק, אבל אם יש ברכב זליגה של 100 מיליאמפר הוא יניע מצויין בבוקר אחרי חניית לילה וגם אחרי חניה בשישי - שבת יניע מצויין. אבל אחרי חופשה של 10 ימים או שבועיים לא יניע. ואז אומרים "זה בסדר, בשבועיים המצבר נפרק".

אבל בפועל זה לא בסדר וצריך להניע אחרי שבועיים וגם אחרי חודש במצב תקין. 

פורסם (נערך)

כשהרב מודד מחובר תוציא פיוז פיוז תתחיל בתא המנוע ותעבור במידת הצורך לתיבה בתוך הרכב.

כשתוציא את הפיוז של המערכת הבעייתית הזליגה תרד. זה ייתן לך אינדיקציה וכיוון.

בגדול גם אלטרנטור לא תקין יכול להיות מוקד של בעיית זליגת מתח. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 17:14, elera כתב:

כמה דקות אחרי פעולה חשמלית כמו לפתוח נעילה,  צריכת הרקע הפסיבית היא באזור 110-130 mA.

פתיחת נעילה לרוב מלווה גם בפתיחת אורות הפנים ברכב - "תאורת התמצאות". 

זה לא לוקח חצי שעה. 

פורסם (נערך)
בתאריך 3.10.2025 בשעה 21:39, נירו72 כתב:

תוציא פיוז פיוז

אני לא חושב שיש זליגה. כמו שכתבתי קודם. :)

הצריכה במצב השינה היא כ-30 mA.

אסתכל עוד בהמשך לראות אם זה תמיד כך.

בתאריך 5.10.2025 בשעה 08:56, ברווז כתב:

פתיחת נעילה לרוב מלווה גם בפתיחת אורות הפנים ברכב - "תאורת התמצאות".

זה לא לוקח חצי שעה.

כחצי שעה מסגירת נעילה עד שדברים נרגעים לגמרי.

אני מניח שזה דומה גם בלי נעילה, אלא פשוט כשלא עושים כלום.

t-amps.webp

בתאריך 3.10.2025 בשעה 19:27, Buki כתב:

גם 100 זה קצת יותר מידי. אפשר לחיות עם זה אבל זה לא הכי תקין.

אולי אנשים דיברו על מקרים שמותקנים כל מיני דברים נלווים, לא בהכרח מקוריים.

אם ניקח מקור חצי סמכותי לנושא, לפי Noco, עד 50 mA למכוניות ישנות ועד 85 לחדשות:

https://no.co/support/parasitic-battery-drain

פורסם

הייתי חשמלאי רכב עד לפני 23 שנים ויתכן שמה אפרט כאן פחות רלבנטי למכוניות חדישות.

1. אם יש פקקים למצבר וניתן להגיע אל האלקטרוליט, אז בדיקת האלקטרוליט עם הידרומטר יעודי תיתן תמונת מצב על כל תא של המצבר.

אם הבדיקה תקינה בכל התאים אז המצבר תקין ואם תא אחד הבדיקה לא טובה אז המצבר פגום.

אם בכל התאים הבדיקה לא טובה אז המצבר פרוק (ויתכן שהוא עדיין יהיה תקין לאחר טעינה.

2. בעבר היה לי לקוח שמדי פעם המצבר שלו נפרק לגמרי, לפעמים לאחר יום ולפעמים רק לאחר חודש, ללא כל שיטתיות בזמנים.

הטעינה הייתה תקינה (בדיקת מתח טעינה וזרם  מירבי ע"י העמסה רגעית של המצבר עם בודק מצברי אנלוגי).

נסיון של התקנת מצבר חדש לנסיון לא פתר את הבעיה.

מדי פעם נקראתי להניע לו את המכונית בחניית ביתו או בעבודתו ולא נמצא דבר מחשיד.

לבסוף, כששוב נקראתי להניע את מכוניתו בביתו, לאחר שחיברתי מצבר עזר ונכנסתי להניע את המכוית, אני שומע רשרוש מדלת הנהג.

זה היה מהרמקול רדיו שבדלת כשהרדיו בכלל כבוי (מכשירי הרדיו הפשוטים של העבר).

הוצאתי את הרדיו ממקומו ונמצאה התקלה - חוטי הרדיו בודדו באיזולירבנד שבמשך הזמן והחום נפתח ומדי פעם חוט הזרם לרדיו נגע בחוטי הרמקול שבדלת

וכך נפרק המצבר. מכאן הבנתי למה זה היה בתדירות זמן משתנה, כי פריקת המצבר הייתה כשנוצר המגע עם הרמקול וכשהמכונית חנתה ללא שימוש זמן ארוך.

בידוד חוטי הרדיו כראוי פתר את כל הבעיה.

3. רכב מסחרי עם מנוע דיזל הגיע כשמדי פעם המתנע (סטרטר) מסתובב חלש. המצבר נמצא תקין (90Ah) וגם התקנה לנסיון של מצבר חדש לא פתרה הבעייה.

בדיקת הארקת המנוע (לא רק מגע אלא בדיקה חשמלית) הייתה תקינה לגמרי. בדיקת המתנע בקיצור עוקף הסולונואיד (ללא חיבורו אל המנוע) הייתה תקינה לחלוטין.

הבחה של רגע להוציא את מדיד שמן המנוע גילתה שזה לא שמן אלא ממש גריז כי לא הוחלף שמן מנוע המון זמן. פלשינג והחלפת שמן מנוע עם מסנן והמנוע נהייה נמר.

4. אלטרנטור הייתי בודק לא רק במתח אלא גם לזרם טעינה מירבי עם מד זרם השראתי, בהעמסה רגעית של המצבר וכך קרה שמצאתי שהזרם טעינה המירבי נמוך

בגלל אוזן רופפת בחיבורה לחוט הזרם (היצרן חיברו רק בלחיצה) שמחובר לאלטרנטור. פירוק החוט מהאלטרנטור, נקוי האוזן עם סיבי החוט וביצוע הלחמת בדיל כראוי

פתרה את בעיית הטעינה הנמוכה שגרמה לפריקת מצבר.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם
לפני 3 שעות, elera כתב:

אם ניקח מקור חצי סמכותי לנושא, לפי Noco, עד 50 mA למכוניות ישנות ועד 85 לחדשות:

אין פה עניין של מקור סמכותי או לא. 

גם עם זליגה של 150 מיליאמפר וגם 200, רכב שנוסע יום יום יתפקד בסדר גמור. 

הוא לא יניע אחרי חופשה של שבוע ואז בעל הרכב יגיד איזה באסה, שבוע לא נסעתי וצריך להחליף מצבר.  יחליף וימשיך האלה. אולי גם המצברים יחזיקו אצלו פחות זמן ממה שהיו מחזיקים במצב תקין. 

עם זליגה של 85 מיליאמפר הוא יניע אחרי שבועיים פלוס מינוס ולא יניע אחרי שלוש שבועות. אז אומרים זה בסדר, לא צריך להתעסק בתיקון של זה. 

אבל כאמור רצוי שיהיה פחות. 

ברכב ישן ללא מערכות אלקטרוניות בכלל, אם מערכת החשמל תקינה לגמרי אז סוויץ' סגור זה צריכת  זרם 0. כי אין מחשבים, אין נעילה מרכזית עם שלט שממתינה לקלוט שידור מהמפתח, אין שעון, אין שום דבר שצורך זרם ב Stand By. אז מכוניות כאלה כשהן תקינות יכולות להניע גם אחרי חצי שנה ללא התנעה, מה שפורק את המצבר זה רק הפריקה העצמית שלו. 

לגבי החישוב. אפשר לחשב תוך כמה זמן זרם זליגה של נגיד 100 מיליאמפר יפרוק מצבר בקיבולת נגיד 60 אמפר שעה. אבל זה חישוב עד הפריקה המלאה. 

המצבר יפסיק להניע את הרכב הרבה לפני שיגיע לפריקה מלאה, אולי ב 50% פירקה, אולי ב 40%, אולי משהו אחר. אנחנו גם לא יודעים אם המצבר היה 100% טעון בהתחלה. לכן כל המספרים בקירוב. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...