Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

שמעתי פעם איזה פרק בפודקאסט על נדלן והתראיין שם בחור שחי על דירות כאלו. דירות ריקות של יורשים שלא מסתדרים. מאתר אותן לפי המרפסת הריקה שמלאה בקקי של יונים.

ואז הוא מאתר את הבעלים ומציע לקנות מהם את הדירה, או לשכור לטווח ארוך, במחיר זול ואז משכיר בשכירות משנה.

אם מסכימים על שכירות או מכירה אף אחד לא יעשה את זה מתחת למחיר השוק אלא הפוך.

נכס שאני לא צריך ולא לחוץ על כסף ממנו אין לי מה להילחץ ולהתגמש יותר מידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בשכונה שגרתי היו שם שתי בתים לא מושכרים של שתי אחיות 

דירה אחד לא מושכרת לא יודע כמה זמן דירה שניה כמה שנים טובות 

לבעל הדירה לא היה חסר כסף. ניסו כמה בשכונה להתקשר אבל היה תמיד מאיים שיתלונן במשטרה על הטרדה

אבל השאלה של פותח הנושא היתה אחרת.  הם מפרסמים להשכרה אבל לא משכירים. 

היה מישהו שהיה מפרסם את הדירה למכירה רק כדי לדעת כמה היא שווה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הדירה של אמא שלי עמדה ריקה איזה שנתיים כי לאההצלחנו למצוא קונה במחיר סביר (ותודה למתווך ש״שרף״ אותה עם המלצה למחיר לא ריאלי). אחר כך הושכרה לכמה שנים במחיר לא משהו, ואז עמדה ריקה עוד איזה שנה - שנתיים עד שנמצא קונה במחיר סביר. למזלנו בשנים האלה היתה רק תקלה אחת משמעותית ובשנים שהיתה ריקה שולמה ארנונה עם הנחת ניצול שואה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, SlowRide כתב:

דירה שלידי בקומה ריקה כבר 5 שנים בערך, גרה בה אישה מבוגרת שעברה לדיור מוגן וכנראה לא תחזור לשם

זה לא אם היא תחזור אלא הידיעה שלה שהיא יכולה לחזור.

בזמנו גם את הבית של סבא שלי החזקנו ריק (מרוהט, נקי ומתוחזק) 5 שנים עד שנפטר. עצם הידיעה שאפשר לחזור הופכת את בית האבות/דיור מוגן מכלא לבית אבות/דיור מוגן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אם מסכימים על שכירות או מכירה אף אחד לא יעשה את זה מתחת למחיר השוק אלא הפוך.

נכס שאני לא צריך ולא לחוץ על כסף ממנו אין לי מה להילחץ ולהתגמש יותר מידי.

מדובר בדירות שעמדו שנים ריקות, מוזנחות ודורשות השקעה כדי להגיע למצב סביר.

היורשים, שחלקם בכלל לא בארץ, לא רוצים להתעסק בזה ובא בן אדם ומציע להם חוזה השכרה לטווח ארוך במחיר שהוא מתחת למחיר השוק, וזה יותר מהאפס שהם מקבלים כרגע (+ הוצאות של ארנונה וכו).

עם החוזה ביד הוא מבצע שיפוץ זול (הבחור הזה היה בוגר מגמת עיצוב או משהו כזה שיודע לצבוע בעצמו ולעצב דירה מריהוט זול ומציאות מיד 2) ומשכיר לטווח קצר במחיר יותר גבוה. דירות גדולות הוא עיצב כך שיתאימו לשותפים וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הבן שלי רכש מה שנקרא ״דירת סבתא מתה״ - דירה שבשל ריב יורשים עמדה ריקה עשרות שנים (חוץ מהוספת ממ״ד במסגרת תמ״א). הדירה היתה יחסית זולה, אבל השיפוץ היה ענק, למעשה היה צורך לפרק את הדירה ולהרכיב אותה מחדש - תוצאת הזנחה רבת שנים, והעלות בהתאם.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אבל השאלה של פותח הנושא היתה אחרת.  הם מפרסמים להשכרה אבל לא משכירים. 

על זה דיברתי. 

דירות רפאים זה מילא. אני בעצמי הכרתי מישהו שהיה גר בחו"ל והייתה לו דירה בארץ ששימשה אותו במצטבר שבועיים-שלוש בשנה, והייתי עומדת ריקה בשאר הזמן מהשיקולים שלו. 

אני התכוונתי יותר לאלו שכן מפרסמים, וכן מקפיצים את המודעות, ועדיין הדירות עומדות ריקות. לא הכרתי את הסיבה שיש כאלה עם פדנטיות יתר בקשר ל"שוכר המושלם" . מעניין. 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אצל המרוקאים יש קטע שלא נוגעים בדירה של נפטר שנה - רק אחרי שנה משליכים את האשפה ומחליטים מה לעשות בה.

מה מקור המנהג הזה?

פורסם
לפני 6 דקות, Gorpi כתב:

מה מקור המנהג הזה?

מחכים להיות בטוחים שהרצפה התייבשה.

• מצחיק 11

פורסם
לפני 53 דקות, Gorpi כתב:

מה מקור המנהג הזה?

לא, כי לא לשרוק בבית כי לא תהיה פרנסה, או לא לתלות בגדי תינוק בחוץ עד שהוא בן 40 יום, או לא להעביר סכין מיד ליד כדי שלא נריב, זה מה זה הגיוני...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא רק אצל מרוקאים שמחכים שנה מהפטירה. כנראה קשור למנהגי אבלות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מכיר בניני יוקרה בת"א  שבעלי הבית גרים רוב השנה בארה"ב ואולי חודש בבנין שרק האחזקה עולה 8,500 ש"ח.

יש אנשים שמחזיקים כמה רכבי ספורט /אספנות ולא נוסעים בהם כמעט. אי אפשר להבין ראש של מיליונרים כשאתה מז'אנר שונה.

• רעיון טוב! 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 24 דקות, Michazzz כתב:

אני מכיר בניני יוקרה בת"א  שבעלי הבית גרים רוב השנה בארה"ב ואולי חודש בבנין שרק האחזקה עולה 8,500 ש"ח.

יש אנשים שמחזיקים כמה רכבי ספורט /אספנות ולא נוסעים בהם כמעט. אי אפשר להבין ראש של מיליונרים כשאתה מז'אנר שונה.

זו לא דירה ריקה אלא דירה עם ייעוד מסויים. גם את הבית שלי קניתי מאחד כזה.

• מעניין 2

פורסם

זה שוק חופשי

לכל אחד מותר לעשות מה שהוא רוצה בדירה שלו

כל עוד היא שלו, רשומה בטאבו, חוקית. הכל בסדר

אף אחד לא חייב להשכיר את הדירה שלו, וזכותו להשאיר אותה ריקה לנצח

או לבקר בה רק בשושן פורים , אם בא לו.

פורסם
לפני 31 דקות, boli19 כתב:

זה שוק חופשי

הייתה באחד הערוצים כתבה על שכונות בירושלים עם מספרים גדולים של דירות לא מאוכלסות.

יהודים עשירים מחו"ל קונים שם דירות להשקעה או לביקור בחגים וכדו'.

הסבירו את ההשפעה של זה על מצוקת הדיור, עליית מחירים, ותחושת חוסר בטחון של דיירים בבנייני רפאים.

עלו שם כל מיני רעיונות שיגרמו לאיכלוס של רוב הדירות, אבל לא עקבתי כדי לדעת אם באמת נעשה משהו.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...