Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

רציתי לשאול אם רישום פלילי עם הרשעה יהווה קשיים או סירוב בעת קבלת רישיון \ בקשת הוצאה לרישיון C משא כבד?

חשוב לציין שרישיון לC1 התקבל כשלא היה רישום פלילי.

תודה.

פורסם

אין הגבלה כזאת. בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בניגוד לתשובה קודמת, זה עלול להוות מכשול (אך לא בהכרח).

ההליך הוא הגשת בקשה לרשות הרישוי. לאחר בדיקה, הם מחליטים האם לאשר המשך תהליך והפנייה למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) שהוא הגוף הרפואי שרשאי לקבוע התאמה רפואית.

כחלק מהבדיקות המקדימות של רשות הרישוי, בעת הוצאת רישיון לרכב ציבורי (דרגות D למיניהן) או משא כבד (דרגה C ומעלה) -> יש פניה למשטרה לקבלת מידע מהמרשם הפלילי.

בהתאם לשיקולים שונים (חומרת העבירה, הזמן שעבר וכו'), הם יחליטו האם להתיר לך להמשיך בתהליך או לדחות את המועמדות שלך.

אם יאשרו לך להמשיך בתהליך -> אל תנסה להסתיר את הנושא בזמן הבדיקות במרב"ד מאחר והם יקבלו את המידע הזה (כלומר, אם תישאל לגבי כך, אל תשקר. אך גם אל תספר ביוזמתך אם אין לכך סיבה).

ראה בקישור המצ"ב (בערך באמצע העמוד, תחת כותרת עיון במרשם הפלילי).

https://www.gov.il/he/service/training_of_professional_drivers

פורסם (נערך)

זה לא רישיון נשק שכל עבר פלילי מקבלים התנגדות משטרה, תלוי על מה ההרשעה, בכל אופן אם יש הרשעה פלילית זה יכול לעשות בעיות עם מרב"ד יכולים לפסול אותך על אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה במקרה הטוב להשאיר לך את הרישיון במקרה הרע לשלול לך את כל הדרגות, שוב תלוי על מה ההרשעה.

בכל אופן תוציא תוציא טופס מקוון מאתר Gov לדרגה C משרד הרישוי יבדוק אם אתה עומד בתקנה 15 ב' לתקנות התעבורה ואם כן תקבל הפנייה למרב"ד.

כמובן שתהיה לך שיחה עם פסיכולוג/ית שישאל אותך שאלות על עבר תעבורתי ועל פלילי רצוי לומר את כל האמת, כי הם יודעים את כל עבר התעבורתי שלך! 

המבדק הוא קל לא קשה וגם לא מחפשים להכשיל אנשים, פשוט אל תמהר כי הפזיזות מן השטן, יהיו לך שאלות פסיכוטכניות כמו בצבא על זמן, אל תלחץ כי לא חייב לענות על הכל וזה נועד לבדוק גם רמת לחץ שלך, מבחן אמינות ומבחן אישיות מניסוטה כ 700 שאלות אישיות שחוזרות על עצמן, סה"כ כ 1000 שאלות.

אם אתה עובר את המבדק אז אתה מקבל גם אישור על סמי טריילר זאת אומרת שיש לך 5 שנים לעשות גם דרגה E בנוסף ל C יש נבדקים שאני יודע שקיבלו גם לדרגה D אישור אך זה נדיר אלא אם אתה מוציא D זה תקף ל C ו E סתם לידע כללי.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם

תודה רבה על המידע !

בכל מקרה מחכה לזימון של מרב"ד כדי להמשיך את התהליך .

במקרה של איסור או כל בעיה אחרת הם ישלחו לי תשובה לנייד מרגע שעשיתי את בדיקת העיניים ומחכה לזימון של מרב"ד?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Chaos94 כתב:

תודה רבה על המידע !

בכל מקרה מחכה לזימון של מרב"ד כדי להמשיך את התהליך .

במקרה של איסור או כל בעיה אחרת הם ישלחו לי תשובה לנייד מרגע שעשיתי את בדיקת העיניים ומחכה לזימון של מרב"ד?

אם תהיה בעיה כלשהי אתה תקבל הודעה על כך, אם לא אז תקבל הודעת SMS מהזכיין של המרב"ד לבצע בדיקות, שים לב התורים ארוכים חצי שנה+-.

אם תקבל אישור להמשיך ללמוד אז מדובר בלימודים של כ 3 חודשים עם כמה מבחנים פנימים ו 2 חיצונים וגם תיאוריה שלומדים בקורס.

פורסם (נערך)

רק להוסיף, כי לרשיון D הקריטריונים של דחייה עקב הרשעה פלילית מחמירים בהרבה, מטבע הדברים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Chaos94 כתב:

תודה רבה על כל המידע. 🙏

קח בחשבון שעלות רישיון C ללמוד עולה אלפי שקלים, אם אין לך ניסיון בנהיגה על משאית 12 טון ארוכה זה יקח לך לא מעט שיעורים, יש בתי ספר שעושים קבלנות ומגישים מהר לטסט השאלה עד כמה זה פרקטי? לדעתי לא כדאי אם אין לך ניסיון בנהיגה על משאית 12 טון.

אם יש לך ניסיון בנהיגה על משאית 15/12 טון אז יקח לך מהר לסיים עם התהליך ותוכל לסיים בעלות יחסית לא גבוה את השיעורים בלבד, הקורס תשלום בנפרד.

אם אין לך ניסיון בנהיגה בדרגה C1 תכין כמה אלפי שקלים כי הגודל של המשאית היא 4 מטר גובה ואורך 9 מטר ושוקלת משקל כולל 18 טון אז יש גם חצאי הילוכים, זה נהיגה מאוד שונה, מה שגם משאית 12 טון היא כמו פרייבט אבל עדיין אם אין ניסיון יקח זמן להתרגל לגודל הרכב קח בחשבון.

פורסם

יש לי רישיון אמריקאי לסמי טריילר , אך במדינה הזאת לא מוכנים להמיר לי אותו .

יש לי רישיון C1 עוד מזמן הצבא ככה שכנראה פשוט הגיש בקשה לעשות רישיון C ואז E.

יש לך המלצה לבתי ספר שעושים תהליך מזורז בדרום?

פורסם

המרה ללא טסט לא תקפה למשאיות.

דרשו ממך רק טסט מעשי או את כל הקורס?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, tinoki כתב:

המרה ללא טסט לא תקפה למשאיות.

דרשו ממך רק טסט מעשי או את כל הקורס?

הם דורשים את כל הקורס, ידוע לי מאנשים שלמדו איתי בקורס משא כבד, היה להם גם רישיון C ו E משרד הרישוי לא מבצע המרה דרש מהם לעשות את הקורס ושיעורים וטסט וכמובן תיאוריה.

בכל אופן לפותח הפוסט תעשה את הקורס, אומנם קורס של הרבה חודשים אבל הוא לא קורס מאוד קשה, סה"כ 2 מבחנים חיצונים יש ולדעתי לא יהיה לך בעיה לעבור טסט ראשון ולסיים עם זה מהר.

מרב"ד אם אתה עובר במכה ראשונה תקף לדרגות C+E.

לפני 12 שעות, Chaos94 כתב:

יש לי רישיון אמריקאי לסמי טריילר , אך במדינה הזאת לא מוכנים להמיר לי אותו .

יש לי רישיון C1 עוד מזמן הצבא ככה שכנראה פשוט הגיש בקשה לעשות רישיון C ואז E.

יש לך המלצה לבתי ספר שעושים תהליך מזורז בדרום?

יש בית ספר אחד בארץ שמזרז בדיקות מרב"ד הם בכל הארץ, פרטים בפרטי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 15.6.2025 בשעה 10:39, Liquidator כתב:

הם דורשים את כל הקורס, ידוע לי מאנשים שלמדו איתי בקורס משא כבד, היה להם גם רישיון C ו E משרד הרישוי לא מבצע המרה דרש מהם לעשות את הקורס ושיעורים וטסט וכמובן תיאוריה.

בכל אופן לפותח הפוסט תעשה את הקורס, אומנם קורס של הרבה חודשים אבל הוא לא קורס מאוד קשה, סה"כ 2 מבחנים חיצונים יש ולדעתי לא יהיה לך בעיה לעבור טסט ראשון ולסיים עם זה מהר.

מרב"ד אם אתה עובר במכה ראשונה תקף לדרגות C+E.

יש בית ספר אחד בארץ שמזרז בדיקות מרב"ד הם בכל הארץ, פרטים בפרטי.

היי , אני עד עכשיו מחכה למרבד שיצרו איתי קשר, כך לפחות נאמר לי ממשרד הרישוי.

זה בדרך כלל לוקח כל כך הרבה זמן עד שהם יוצרים איתי קשר?

אשמח לפרטים בפרטי על הבית ספר שמזרז בדיקות מרבד 

פורסם
לפני כשעה, Chaos94 כתב:

היי , אני עד עכשיו מחכה למרבד שיצרו איתי קשר, כך לפחות נאמר לי ממשרד הרישוי.

זה בדרך כלל לוקח כל כך הרבה זמן עד שהם יוצרים איתי קשר?

אשמח לפרטים בפרטי על הבית ספר שמזרז בדיקות מרבד 

אתה תקבל ב SMS הודעה לקביעת זימון.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...