Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

מבחינתי נגמר. רק ATE, TRW או מקורי של יצרן הרכב. ואם אין בארץ אייבא מחו"ל גם במקרה שיעלה יותר.

הזמנתי מאמזון גרמניה  TRW בתזמון לפני טסט. קרו דברים כ"כ תמוהים ומעצבנים, כמו למשל שהמשלוח הגיע לארץ וחזר לשולח ללא סיבה והסבר של אף אחד מהגורמים, באמזון הופיע שסופק, השירות לקוחות שלהם היה יותר גרוע מישראלי והשנאה העזה ניכרה באיכות השירות, שאיבדתי את החשק להמתין או לקנות דרכם. בניגוד לאמזון ארה"ב שהפער בשירות ביניהם עצום.
לא פעם ראשונה שנתקל בזה לצערי בשנה האחרונה, לא ממש מתים עלינו כרגע ואיבדתי באותו רגע את החשק. זה היחיד שהיה בארץ ולא סיני או דרעק, קשה מאוד להשיג לדגם שלי חלקים. אז לקחתי. בינתיים לא החליד, מאמין שזו לא הסדרה הזו של ברמבו.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, פריג'י כתב:

את Ferodo אתה לא שוקל?

לגבי מקורי של יצרן הרכב, לפחות בטויוטה יש דבר שנקרא מקורי מוזל. זה אכן מגיע עם לוגו של טויוטה ומק"ט, אבל רפידות על הפנים שמייצרות מלא אבק ונגמרות מהר.

לא מכיר, לא ניסיתי.

דיברתי בעיקר על צלחות.

היתרון העיקרי בהזמנת מקורי של יצרן הרכב הוא שזה משוחרר אוטומטית ללא עיכוב. 

בBMW יש גם סידרה מוזלת של רפידות - המשמעות היא אותן רפידות אבל אתה מקבל את החיישן חינם. אותו חיישן שבמקורי עולה 30 אירו ובאפטרמרקט 4 אירו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם לי יש ניסיון לא טוב עם ברמבו תוצרת סין בברלינגו, 3 סטים ברצף הוחלפו בגלל רעידות בבלימה ממושכת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

היום הגיעה לי חלק מcars245.

למרות מאות הזמנות כל פעם יש משהו חדש.

מכירים שcars245 כותבים את עלות הסחורה והשילוח ביחד, ואחרי זה צריך לערער על המס ולקבל החזר? אז מאחר והדואר התחילו לגבות עמלות שקר בנוסף למיסים, חששתי שעל זה לא יהיה החזר. ואמרתי לcars245 שיקפידו לכתוב את ערך הסחורה בלבד. מה הסתומים עשו? כתבו 70 אירו במקום 70 דולר. קיבלתי חיוב מיסים 57 שח ללא עמלות שקר. אגיש עירעור.

אגב, החלק הוא צינור מים, ובניגוד לסיפורים של @EliC25 עובר ללא שום אישור מיוחד, למרות שכתוב באופן ברור שזה צינור.

• מבאס 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אז מאחר והדואר התחילו לגבות עמלות שקר בנוסף למיסים, חששתי שעל זה לא יהיה החזר

אפשרי להשיג החזר על העמלה הזו, אבל זה קשה.

לכן אני מערער בלי לשלם, ואז מבטלים גם את העמלה כשהחיוב מתבטל.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מה עושים כשלא מוצאים את המק"ט בחו"ל? (כולל חלופיים תואמים.)

אגב, גם במחירון היבואן בארץ אין. אפשר לשאול אותם איזה מק"ט חלופי הם מספקים, או שהם לא יתנו מידע סתם כך?

ולמה חלק מהיבואנים לא כותבים בתיאור החלק לאיזה דגמי מכוניות הוא נועד, וצריך לפענח איזה מה-30 מק"טים עם אותו תיאור הוא הכי נכון או קרוב.

בתאריך 12.6.2025 בשעה 17:30, שחר 1 כתב:

לכן אני מערער בלי לשלם, ואז מבטלים גם את העמלה כשהחיוב מתבטל.

אבל בינתיים לא משחררים לך את המשלוח, לא?

בתאריך 10.6.2025 בשעה 09:21, Buki כתב:

שברו לי פעם  שמשת צד, זה משהו שלא היה ניתן בכלל להשיג בארץ, קניתי ב Ebay גרמניה שמשה מקורית NOS (New old stock), גודל הקרטון היה בערך מטר על מטר וחצי.

כמה עלה משלוח החלון?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, elera כתב:

נכון. אבל אם ההזמנה היא דחופה אני גם ככה לא אזמין מחו"ל.

ברוב המוחלט של המקרים לחכות עוד כמה ימים זה לא בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

זה ברור לאנשים פה, אבל בכל זאת.

משלוחים לארץ, אין.

ביטלו לי משלוח והחזירו לשולח של תושבת מנוע מ-Cars245 (הזמנתי לפני המלחמה).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 13 שעות, elera כתב:

ולמה חלק מהיבואנים לא כותבים בתיאור החלק לאיזה דגמי מכוניות הוא נועד, וצריך לפענח איזה מה-30 מק"טים עם אותו תיאור הוא הכי נכון או קרוב.

שואלים את המוכר.

כי אולי הם לא מחויבים בחוק, או שחלקם פשוט לא אוהבים לתת מידע לבעלי הרכבים.

פורסם
לפני 14 שעות, elera כתב:

אפשר להתייעץ בפורום הטכני בקארזפורום. לתת כמה שיותר פרטים על הרכב (עד רמת מספר שילדה) והחלק המבוקש.

לפני 10 שעות, שחר 1 כתב:
לפני 14 שעות, elera כתב:

נכון. אבל אם ההזמנה היא דחופה אני גם ככה לא אזמין מחו"ל.

ברוב המוחלט של המקרים לחכות עוד כמה ימים זה לא בעייתי

אני מעדיף לשלם ולאסוף מיד, ואחר כך לערער.

פעם אחת עירערתי לפני איסוף ועיכב איזה שבועיים.

במדינה הזאת אתה הולך לישון ולמחרת יש הנחיה לא לפתוח עסקים בגלל קורונה או מלחמה. מעדיף שהחלק יהיה אצלי.

עמוס

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mcaspi כתב:

שואלים את המוכר.

אם הכוונה לחנויות נפוצות, מי מהן ניתנת לתקשורת בענייני מק"טים וחלופות?

1. לגבי המק"ט באופן כללי, כי לא תמיד יש וודאות אם הוא הנכון.

2. כשברור שמק"ט נכון, אבל הוא לא זמין. אפילו כשמדובר במכוניות נפוצות. ואין חלקים שמתויגים כחלופות למק"ט המקורי, בין אם חלופות מיצרנים אחרים או מיצרן המכונית.

אגב, עם כל אתרי המכוניות בעולם, מפתיע שאין בסיס נתונים מרכזי מקיף ומלא על חלקים.

עם שם, תיאור, תמונות (כולל ממשתמשים), קישורים לחלופות, ואולי אפילו מקום לדיון ציבורי.

אפילו וויקי.

לפני כשעה, mcaspi כתב:

כי אולי הם לא מחויבים בחוק, או שחלקם פשוט לא אוהבים לתת מידע לבעלי הרכבים

אני מניח שפנימית יש ליבואנים בסיס נתונים מקיף יותר לגבי מק"טים. עם קודי דגמי מכוניות ודגמי מנועים.

יש סיבה שלא תהיה חובה חוקית להוסיף את זה כשדה לרשימת החלפים שמופצת ציבורית?

בנוסף לבעיה הקיימת, שצריך שיספקו קבצי אקסל ולא PDF.

פורסם
לפני 43 דקות, elera כתב:

אני מניח שפנימית יש ליבואנים בסיס נתונים מקיף יותר לגבי מק"טים. עם קודי דגמי מכוניות ודגמי מנועים.

ברור.

ברמת ה- VIN שזה ממש המספר הסידורי של האוטו.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, שחר 1 כתב:

ברוב המוחלט של המקרים לחכות עוד כמה ימים זה לא בעייתי.

לפני שעה, amosbmw כתב:

פעם אחת עירערתי לפני איסוף ועיכב איזה שבועיים.

מהר ממה שציפיתי.

הערעורים אצלכם היו מול הדואר, או חברת משלוח, או המכס?
הזמנות עם הצהרת ייבוא מראש?

היו לי בעבר ערעורים מול המכס, לא בענייני מכוניות. האיטיים לקחו סדר גודל של שבועות וחודשים.
אם כי אלה היו דברים שקודם שוחררו ושולמו, כגון מאמזון.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

90 יורו. 

זול במפתיע למשלוח חלון. גם גדול, גם גודל חבילה מעבר לסטדנדרט (נראה לי?), גם רגיש.

משלוח ים?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...