Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין כי לא כתבתי סתם באוויר, הראשון שקניתי היה עכביש כי הוא באמת נראה כזה פשוט ואוניברסלי אבל מה לעשות הוא לא עשה את העבודה ואפילו לא קרוב הוא לא התהדק על הפילטר בצורה שבאמת תפתח אם הוא סגור חזק, יכול ל היות שיש כאלו שעובדים טוב ויש חיקויים זולים שלא בכיוון.  יש לי גם מפתח פשוט מאוד שעושה עבודה מעולה אבל הוא ציך שיהיה מקום מהצד בשביל הסיבוב ולא כל רכב יש מספיק מקום. 

• אהבתי 1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לי היה נסיון עם עכביש שעשה את העבודה ברנו פלואנס דיזל 2012/2013( כי היה ממש קשה להשיג את המפתח הייעודי הנכון גם בהזמנה באינטרנט).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

מפתח עכביש הוא קצת טריקי לעבודה איתו - צריך לשחק איתו כדי להגיע לתפיסה טובה של הפילטר, וכשאין הרבה מקום, זה יכול לקחת כמה נסיונות ולהרגיש מתסכל. אבל בסוף כשהוא כן תופס - הוא פותח מצוין, לא פחות טוב ממפתח ייעודי. אבל כמו שאמרתי, אסור להשתמש בו לסגירה, בפרט אם זה מפתח עם צוותות שטוחות ולא עגולות - כי הן יכולות פשוט לחורר את הפילטר החדש.

לגבי חסכון כסף בפילטרים מחו"ל - אם מזמינים את הפילטרים עם עוד מוצרים/חלקים, ועלות המשלוח ביחס לעלות המוצרים קטנה (זה נכון במיוחד באמזון אם מקבלים משלוח חינם), אפשר לחסוך יפה. אבל אכן אם מזמינים רק פילטר או שניים, ומשלמים על משלוח - עדיף כבר לקנות בארץ.

לפות"ש, כמה דברים.

א. אתה לא מחליף שני מסנני אוויר. אתה מחליף מסנן אוויר אחד (של המנוע), ואתה מחליף מסנן מזגן.

ב. הרבה אנשים משתמשים ברמפות, זה אמור להיות סבבה - אבל אין לי דרך להתחייב לאיכות הרמפות שתקנה מעלי אקפסרס.

ג. ולגבי שאר העבודות - אין בעיה. תתחיל במה שקבעת לעצמך, ותתקדם הלאה כשתקבל בטחון.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, ftorres544 כתב:

מפתחות שוודים,

אסור להתקרב לרכב עם מפתחות שוודים. פוטנציאל גדול להרוס ראשים של ברגים ובדרך כלל המפתח לא ייכנס בכלל למקום.

רק בוקסות ומפתחות בגדלים קבועים, תמיד להעדיף את הצד עם הטבעת השלמה עם אפשרי.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אצלי מפתח העקביש לא עשה את העבודה ודווקא המפתח הפשוט היה שימושי.
כזה: https://www.autonahariya.co.il/items/3542563?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22404714388&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=22394705676&gbraid=0AAAAACfY1ekXrgn2V5Mx1S6eouAJQy222&gclid=EAIaIQobChMI4p_yt67JjQMV_X9BAh15xSaNEAQYASABEgK5gfD_BwE

שים לב שזה לא ממש חוקי לבצע החלפת שמן באיזור מגורים אז השכנים יכולים להתלונן אז כן מומלץ לצאת לאיזור שומם.

פורסם

אם יש בליטה על הפילטר מפתח עכביש לא מתלבש על זה טוב,

אני עבדתי איתו עם איביזה וחוץ מלקרוע את הפילטר הוא לא הזיז אותו, לעומת זה במאזדה והונדא זה פתח חלק.

לא הבנתי למה המליצו פה לסגור את הבורג ריקון עם מפתח מומנט, ראצ'ט רגיל עושה את העבודה יופי

פורסם
לפני 5 שעות, ftorres544 כתב:

אהלן,

הרכב המדובר הוא: קיה ספורטאז' 2017 Urban אוטומטית, מנוע 2.0 ליטר (163 כ״ס).

אני מעוניין לבצע את הטיפולים התקופתיים בעצמי. ממה שראיתי בסרטונים, החלפת שמן מנוע + פילטר שמן, וכן שני מסנני אוויר, היא עבודה פשוטה מאוד שניתן לבצע לבד.

לכן, אני מעדיף לחסוך את עלות העבודה שהמוסך גובה.
רציתי לדעת – מהם הדברים החשובים שעליי לקחת בחשבון לפני שאני ניגש לבצע את הטיפולים בעצמי?

איפה כדאי לקנות את הפילטרים והשמן?
ומתי, בכל זאת, כדאי לגשת למוסך לטובת בדיקות או טיפולים שאני לא יכול לבצע לבד?

אשמח לטיפים, הערות והארות בנושא.

תודה!

יש בפייסבוק קבוצות של DIY שמטפלי לבד ברכב, תתחבר אליהם ולך תלמד ממישהו שעושה טיפול כזה. הכי טוב ללמוד ככה.

קבוצת פייסבוק לדוגמה: https://tr.ee/JDWO_7bO4F

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

תקנה מפתח כוס לפילטר שמן הכי טוב

תתארגן על ג'ק,בוקים, ראצט 

שמן ופילטר שמן תקנה בארץ,אני ממליץ על משה חלפים אחלה בנאדם ומחירים טובים

פילטר מזגן ואוויר תזמין מcars 245

תראה סרטון 2 ביוטיוב ובהצלחה!

בעבר-פורד פיאסטה פשע 1.4 אוטומט🤪

כיום-הונדה אקורד 2012 שתיינית וכייפית😀

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, ftorres544 כתב:

.

האם 2 רמפות מהדוד עלי יעשו את העבודה במקום ג'ק?
משהו כזה:

image.png.77e02b2e75837f65672054cc1522c323.png

טוענים שהרמפות יכולות להחזיק 2.5 טון (הרכב שוקל 2 טון)

תלוי איפה בורג ריקון השמן נמצא. בקדמת המנוע או באחוריו (או בכלל באמצע)

אם הוא נמצא בקדמת המנוע. עליה על רמפות כאלה תיצור זווית שתמנע מכל השמן לרדת 

במקרה כזה תצטרך להרים את הרכב בצורה מאוזנת

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם
לפני 12 שעות, shlomiko כתב:

לא הבנתי למה המליצו פה לסגור את הבורג ריקון עם מפתח מומנט, ראצ'ט רגיל עושה את העבודה יופי

כי יש הוראות יצרן שמגדירות כמה חזק לסגור את הבורג. חלש מדי - והוא עלול להשתחרר ותהיה נזילה. חזק מדי - אתה מקצר את אורך החיים שלו או של ההברגה במקרה הטוב, והורס את הבורג/ההברגה במקרה הפחות טוב. אם אתה עובד בלי מפתח מומנט ועדיין לא נתקלת בבעיות - מעולה, אבל יש אנשים שמעדיפים לעשות הכל בצורה מדויקת. ובכל מקרה, למישהו שעושה את העבודה בפעם הראשונה אין מושג כמה חזק לסגור את הבורג, והוראות כמו "תסגור עד שקשה לסובב ואז תסובב עוד רבע/חצי סיבוב" הן לא מדויקות בעליל, כי "עד שקשה לסובב" זה עניין סובייקטיבי.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 29.5.2025 בשעה 17:42, ftorres544 כתב:

מה שכן, ראיתי שצריך מפתח מיוחד לפילטר שמן שאותו אזמין בעלי אקספרס.

כבר הרבה שנים לא היה לי רכב עם פילטר מתכת, ולפי מה שראיתי בגוגל זה מה שיש לך. אלא אם טועה.

בפילטרים האלו למרות שיש לי לפחות 2 פותחים שונים, לא הייתי טורח להוציא אותם למעט אם אין גישה למה שעומד להציע.

דופק עם הראצ'ט שממילא נמצא זמין כדי לפתוח את  בורג הריקון שמן (רוצה להיות יותר "מקצועי" יכול להשתמש בפטיש קטן)

על מברג ארוך בדופן הצידית של הפילטר, עד שחודר מצד אחד ויוצא מהצד השני של הפילטר, ומסובב את המברג.

פותח בקלות את הס"מ הראשון הקשה והשאר עם היד. מינימום התעסקות וכלים מתחת לרכב, מקסימום יעילות. 

יותר מדי כאב ראש כל הפותחים האלו בשביל עבודה כ"כ פשוטה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון גרוע 1
פורסם

זה הכלי הכי נוח למסננים ממתכת שמצאתי.

יש לו עוד שימושים, כמו פירוק של קלאצ ממדחס מזגן.

לפילטרים מנייר שנמצאים בתוך בית, צריך לפעמים לקנות כוס ייעודית לסוג הרכב.

PXL_20250530_160217811.jpg

17486212170098415398578070992468.jpg

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נזכרתי במשהו. בפילטר מתכת יש גומיה שלפעמים נתקעת בבית פילטר. תוודא שהוצאת אותה אחרת כששמים את הפילטר החדש והגומיה במקום דאבל אטימה מקבלים דאבל נזילה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...