Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בעת תדלוק פגעה בי משאית פגיעה דיי משמעותית. למזלי לא הייתי ברכב, אבל לידו, ודיברתי עם הנהג במקום והוא ביקש ממני לא להפעיל ביטוח וללכת לטפל בזה במוסך.

יש לי רכב ישן ששווה בערך 12 א״ש (ללא ביטוח מקיף), וככל הנראה אמכור אותו עוד כמה חודשים.
הפגיעה היא במגן קדמי (שבור - הצלחנו להחזיר למקום, אבל כנראה דורש החלפה), כנף (שריטות ושקע) ומראת צד שהתרסקה לגמרי. 

הלכתי למוסך אצלי באזור שהביא לי הצעת מחיר של 6 סה״כ, כולל כיוון פרונט, החלפת מראת צד, החלפת מגן קדמי והחלפת כנף.

עומדות לרשותי 4 אפשרויות:

1. לדפדף את התאונה הזו - הרכב ישן יחסית, הפגיעה היא בעיקר קוסמטית (שבר במגן קדמי, מכה בכנף+שריטות) ולהחליף רק מראת צד. זה בטח יצא 800 שקל לכל היותר

2. לסגור איתו איזושהי פשרה (?) ולנסות לטפל חלקית בדברים עצמאית

3. להתעקש על לטפל בהכל במוסך, בדיוק לפי ההצעת מחיר שקיבלתי (שאולי מנופחת(?)) 

4. לתבוע את הביטוח שלו (עצמאית)

אני בכנות לא התעסקתי עם מקרה דומה בעבר, ולא בטוח כמה בלאגן זה לתבוע את הביטוח שלו (והאם צריך עורך דין? איך עובד התהליך?), ומצד שני עם תחושה שהוא לא יסכים לשלם את התיקונים המלאים. 
אשמח לשמוע מה דעתכם, למי שיצא להתעסק בתהליך דומה או לעבור משהו כזה

פורסם

תן לו את ההצעת מחיר שקיבלת מוסך, ואם הוא לא רוצה להפעיל ביטוח, שייתן לך 6000 ש"ח בתמורה לזה שאתה חותם שאין לך עוד תביעות. אתה לא חייב לתקן בפועל.

אם זה לא נראה לו - אז תגיד לו שאתה נאלץ להביא ביטוח. אם הגעת לכאן, ערך הרכב הוא 12 ועלות התיקון היא 6, אתה במילא מתכוון להיפטר מהרכב - תמצא שמאי שיאשר לך השבתה של הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הצעת מחיר תיקון 6,000 ש"ח ללא מעורבות הביטוח ולפני שכ"ט שמאי. אפשרות ד' פחות או יותר מבטיחה לך לקבל מחירון, מה שסביר שלא תקבל במכירה של רכב אחרי תאונה.

שקול אפשרות זו, לדעתי כלכלית היא הטובה ביותר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

רציתי לשאול, עד כמה סביר בעיניכם הצעת המחיר הזו? החלפת מגן קדמי, כנף ומראת צד ברכב מ2013 אמורה לעלות 6000 שקל, או שהמוסכניק הבין שזה לא יוצא מהכיס שלי והרגיש בנוח לתת הצעה קצת מנופחת?

ובנוסף, האם התהליך מול הביטוח (שמאי, ותביעה) זה תהליך שאני אמור לנהל? כלומר להזמין שמאי, לתבוע את חברת הביטוח שלו וכו.
כמה זמן התהליך אמור לקחת? מתי אני ״מזדכה״ על הרכב למקרה ואכן יוכרז כטוטאל לוסט?
שוב תודה רבה על העזרה

פורסם

שברולט ספארק 2013 (LTZ) (מחירון של 13,000)

אנסה להוציא הצעת מחיר נוספת מעוד מוסך. יכול להיות שהשמאי/ביטוח יעריכו שצריך תיקון ולא החלפת החלק? (נניח להדביק את המגן הקדמי ולא להחליף אותו, או לנסות לתקן בצבע את הכנף?)

פורסם

אם היית רוצה לשמור את הרכב, היה לך אינטרס לעשות את התיקון בצורה הזולה ביותר האפשר כולל שיפוץ חלקים פגועים.

מאחר וציינת שאתה רוצה להיפטר מהרכב הדרך הכי פשוטה היא לייקר את התיקון עד שיגיע להשבתה.

לפני 46 דקות, Echrom כתב:

בנוסף, האם התהליך מול הביטוח (שמאי, ותביעה) זה תהליך שאני אמור לנהל? כלומר להזמין שמאי, לתבוע את חברת הביטוח שלו וכו.

נכון

לפני 46 דקות, Echrom כתב:

כמה זמן התהליך אמור לקחת? מתי אני ״מזדכה״ על הרכב למקרה ואכן יוכרז כטוטאל לוסט?

אם הנהג הפוגע מודה באשמתו אז לא יותר מידי זמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

השמאי צריך לסייע לך לבטל את רישיון הרכב (״להוריד מהכביש״)

אחר כך יש תהליך החזר אגרת הרישוי, ואם לא תבעת את הביטוח שלך, את דמי הביטוח, יחסית לתקופה שנותרה עד הרישוי וחידוש הביטוח הבאים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה.
המשכתי לברר מחירים, ובמקביל הגשתי בקשה מתחנת הדלק לסרטונים של התאונה (מחכה עדיין לתשובה. עקרונית הוא נכנס בי תוך כדי תדלוק, לכן אם יהיה לי את הסרטון יהיה קל להוכיח שהוא אשם, וגם בלי הסרטון יש לי תמונות מהפגיעה (שלדעתי) קל לראות שהוא נכנס בי גם בהן מבלי סרטון של התאונה עצמה).
קיבלתי הצעה נוספת, ממוסך אחר - במקום להחליף את החלקים לחדשים לבצע תיקונים. (סה״כ 2700 לכנף,מגן קדמי ומראת צד, במקום 6000 כאשר מחליפים לחלקים חדשים במוסך השני)

איך תיקון בד״כ נראה? האם אסטטית הוא נראה פחות טוב מאשר להחליף לחלק חדש?
ובמידה ואני הולך על התהליך מול שמאי/ביטוח, הם יכולים להגדיר את הנזק כעלות תיקון או שמראש הולכים על החלפה של חלק חדש?

תודה

Screenshot 2025-05-28 at 18.27.06.png

עריכה אחרונה על ידי Echrom
פורסם

במקומך הייתי מסתכל על העניין בצורה אחרת. 

אם הפוגע עשה רושם של אדם טוב, שלוקח אחריות ומבקש להתחשב בו כאדם לאדם, אז מכיוון שמדובר ברכב ישן וזול, הייתי מתאמץ לבוא לקראתו ופועל כדי להוזיל את העלות עבורו ללא הפעלת ביטוח. 

בפועל, מחפש הצעה זולה ממקום סביר, בכײז לא מדובר ברכב חדש, ומגיש לו את ההצעה לתשלום. 

אם הוא משנה עורו ומנסה להתחמק, הייתי תובע את הביטוח שלו ובסופו של דבר מתקן בזול ולוקח את השמאות היקרה לכיס או שלוקח את המחירון במידה ושמאי יקבע אובדן גמור. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

תודה משה על התגובה.

אני חושב שגם הנושא הזה יושב עלי, כי אם אני הייתי דופק את הרכב במדרכה לא הייתי טורח לתקן אותו ב6000 שקל, ואולי אני לא אמור לעשות עליו סיבוב בנושא.
מצד שני, הנהג הפוגע לא תרם הרבה לרצון שלי לבוא לקראתו. הוא נהג בחברת משאיות (ולמזלי פגע ברכב כשהייתי בתדלוק ולא בתוכו), התחיל בלצאת ולצעוק עלי שלא הייתי צריך לתדלק שם, האשים אותי בתאונה (באמת?), וסירב במשך 30 דקות לתת לי את הפרטים שלו (כי לא צריך להפעיל ביטוח אלא אפשר ללכת רגע למוסך ביחד לתקן את זה). עד שלא אמרתי (לבעלים של החברת משאיות, בטלפון) שאם הוא לא יתן לי במקום את פרטי הביטוח אני מתקשר למשטרה, הוא המציא לי תירוצים וסירב לתת את הפרטים.

אם זה היה מישהו פרטי, או מישהו שהיה עושה רושם של בן אדם יותר הגון, כנראה הייתי מחליק את זה יותר בקלות

אני כרגע עושה את החושבים שלי - גם המוסריים וגם האישיים. במידה ואתקן בזול (כמו בהצעה שקיבלתי לתיקון ב3000 במקום החלפה ב6000), האם זה משהו שיראו אסטטית, או עשוי לפגוע לי במכירת הרכב אחר כך?

פורסם
לפני 54 דקות, Echrom כתב:

תודה משה על התגובה.

אני חושב שגם הנושא הזה יושב עלי, כי אם אני הייתי דופק את הרכב במדרכה לא הייתי טורח לתקן אותו ב6000 שקל, ואולי אני לא אמור לעשות עליו סיבוב בנושא.
מצד שני, הנהג הפוגע לא תרם הרבה לרצון שלי לבוא לקראתו. הוא נהג בחברת משאיות (ולמזלי פגע ברכב כשהייתי בתדלוק ולא בתוכו), התחיל בלצאת ולצעוק עלי שלא הייתי צריך לתדלק שם, האשים אותי בתאונה (באמת?), וסירב במשך 30 דקות לתת לי את הפרטים שלו (כי לא צריך להפעיל ביטוח אלא אפשר ללכת רגע למוסך ביחד לתקן את זה). עד שלא אמרתי (לבעלים של החברת משאיות, בטלפון) שאם הוא לא יתן לי במקום את פרטי הביטוח אני מתקשר למשטרה, הוא המציא לי תירוצים וסירב לתת את הפרטים.

אם זה היה מישהו פרטי, או מישהו שהיה עושה רושם של בן אדם יותר הגון, כנראה הייתי מחליק את זה יותר בקלות

אני כרגע עושה את החושבים שלי - גם המוסריים וגם האישיים. במידה ואתקן בזול (כמו בהצעה שקיבלתי לתיקון ב3000 במקום החלפה ב6000), האם זה משהו שיראו אסטטית, או עשוי לפגוע לי במכירת הרכב אחר כך?

אם כך מוסרית אין לך בעיה, אלא אם הנהג פשוט בלחץ מחשש לעבודה שלו כי אולי זו לא הפעם הראשונה ועלות הפרמיה עלולה ליפול עליו או שאולי הוא אפילו עלול לאבד את העבודה שלו.

אני לא יודע, פשוט מעלה השערות. 

ההחלטה היא בסוף שלך אבל תיקח בחשבון גם את הצד השני, שלפעמים מדובר באנשים שאם אתה נחמד איתם אתה עלול לצאת בחיסרון כיס. 

אז תנסה להחליט על איזה סוג אדם נפלת ולפי זה אני הייתי מקבל החלטה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד.

יצרתי קשר עם הבעלים של החברת משאיות, שאמר לי שהוא מוכן לשלם לי 2000 שקל ולא שקל יותר - ואם אני מסרב, אז אני יכול ללכת לרדוף אחרי החברת ביטוח שלו

אני ראיתי שיש לי שירות בביטוח צד ג שתובע בשמי נהג פוגע במקרה של תאונה, הבנתי מהם שזה לא כולל התייקרות של הפוליסה (כי זה לא תביעה של מקיף).

ככל הנראה אתן להם לטפל בזה, אוודא שאני מקבל בדיוק מה שמגיע לי על פי שמאי שיגיע, ומקווה שזה שהם ינהלו את זה יחסוך ממני יותר מידי התעסקות בזה

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Echrom כתב:

אני ראיתי שיש לי שירות בביטוח צד ג שתובע בשמי נהג פוגע במקרה של תאונה, הבנתי מהם שזה לא כולל התייקרות של הפוליסה (כי זה לא תביעה של מקיף).

תוכל להרחיב יותר על השירות?

הקלטת את השיחה עם הודאה של בעל החברה או הנהג? כי הם יכולים לנסות להתנער גם מזה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...