Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זה משהו מיוחד, אבל הם אמרו לי שהם תובעים בשבילי את החברת ביטוח שלו, גם אם אין לי ביטוח מקיף.

הקלטתי שתי שיחות איתו, הוא לא הודה באופן חד משמעי (ולא חשבתי על דרך טובה לאמת אותו עם המידע הזה), אבל הוא אמר לי שהוא ישלם לי 2000 שקל לטפל בבעיות שלי, ושאם אתבע את הביטוח שלו הם ימשכו אותי ולא יתנו לי כסף המון זמן. בשיחה (המוקלטת) אמרתי לו שאני תדלקתי בעמידה והוא נכנס בי, והוא לא התכחש לזה, אבל גם לא הודה באופן חד משמעי. בכל מקרה גם פניתי לתחנת דלק בהנחה ויש להם מצלמות אז אפשר לראות את זה, ולדעתי מהסרטונים של אחרי התאונה רואים שמאוד לא סביר שאני אשם.

מה שאני שמתי לב אבל זה שהמשאית עם 2 מספרי רישוי שונים (מקדימה ומאחורה יש מספרים אחרים), ושניהם שונים מהמספר רכב שיש ברישיון רכב ובביטוח חובה (שבתוקף עד חודש שעבר, מסתבר). לא בטוח מה זה אומר על הנהג ועל כל העסק הזה

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Echrom כתב:

מה שאני שמתי לב אבל זה שהמשאית עם 2 מספרי רישוי שונים (מקדימה ומאחורה יש מספרים אחרים), ושניהם שונים מהמספר רכב שיש ברישיון רכב ובביטוח חובה (שבתוקף עד חודש שעבר, מסתבר). לא בטוח מה זה אומר על הנהג ועל כל העסק הזה

מההה?

מדובר במשאית עם נגרר? כי אם לא זה הזוי ברמות

(והוא הציג לך רישיון של משאית אחרת? WTF?)

יש לך את פרטי הנהג?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

מדובר על חתיכת משאית רצינית. את צודקת, היא עם נגרר, אז כנראה בגלל זה המספר מאחורה שונה מהמספר מקדימה. אבל שניהם שונים מהמספר רכב ברישיון רכב.

יש לי צילום של רישיון הרכב עם כל הפרטים, מקווה שזה יספיק

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Echrom כתב:

מדובר על חתיכת משאית רצינית. את צודקת, היא עם נגרר, אז כנראה בגלל זה המספר מאחורה שונה מהמספר מקדימה. אבל שניהם שונים מהמספר רכב ברישיון רכב.

יש לי צילום של רישיון הרכב עם כל הפרטים, מקווה שזה יספיק

אם הצילום רישיון של משאית אחרת, זה לא מספיק לשום דבר. המשאית הזו לא פגעה בך הרי.

מקווה שהטעות בתום לב ולא עוד קומבינה שלו.

(מציע לא להעלות את זה בשלב הזה מול הפוגע. אבל לביטוח שלך תן את פרטי המשאית שפגעה בך ולא מה שכתוב ברישיון!)

מה שכן, אני מניח (מקווה) שהבעלות אותו דבר. אתה יכול להעלות לפה או לשלוח לפרטי את הח.פ (שכתוב ברישיון) ואת מספר המשאית שפגעה בך?

או שתלך בדרך הישרה דרך המשטרה, תגיד להם שאין לך את פרטי הפוגע ושהם יאתרו אותו לפי מ.ר.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

היה לי פעם סיפור דומה עם מונית שפגעה בי מאחור. עם כל הלחץ זיהיתי שהוצגה לי תעודת ביטוח של רכב אחר (או שמא היה זה הרישיון? זה היה לפני 12 שנים). 

בעל המונית התקשר אלי כעבור מספר שעות וניסה להורות לי לפנות למוסך מטעמו.

הבהרתי לו שאני אבחר במוסך המקובל עלי.

את השיפוי קיבלתי מהביטוח של הפוגע בלי אינטראקציה נוספת. כנראה שהנזק למונית היה גדול מאוד ולא היתה לו ברירה אלא לתבוע את הביטוח.

מבחינתי הדבר הראדון שצריך לצלם זה את לוחית הרישוי של הרכב הפוגע. עם זה ניגשים למשטרה כדי לקבל את שאר הפרטים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום לכולם,

מעדכן שיצרתי קשר עם חברת הביטוח שלי שהציעה שתטפל עבורי בתביעה.

בגדול, להבנתי, מכיוון שאני בוחר "לא לתקן", אני מזמין שמאי (לבחירתי) שיתן לי דו"ח גלובאלי על הנזק לרכב. במידה והדו"ח קובע טוטאל לוסט, אני תובע על זה ובהתאם הנזק וכו. 
במידה ולא, אני מקבל דוח גלובאלי, ומקווה שישלמו לי כמה שיותר מההערכה הזו (+כמובן את הוצאות השמאי).

הנציגה בחברת הביטוח הזהירה אותי שעדיף לתבוע את עלות התיקון מאשר דוח גלובאלי, כי דוח גלובאלי לרוב לא משולם כל הנזק שמוצהר שם, אבל בגלל המצב שלי ושל הרכב, אני מעדיף לדעתי לתבוע על דוח שמאי ולא על תיקונים, ורק אח"כ להחליט אם ומה אני מתקן.

לגבי טוטאל לוסט, נראה מה השמאי יגיד. אני גם לא רוצה הערכה מנופחת מידי, מחשש שחברת הביטוח של הנתבע לא תסכים לקבל אותה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 11:47, אלעדית כתב:

תוכל להרחיב יותר על השירות?

הקלטת את השיחה עם הודאה של בעל החברה או הנהג? כי הם יכולים לנסות להתנער גם מזה

מעדכן את הסטאטוס הנוכחי, לטובתי ולטובת הקוראים העתידיים.

מסתבר שזו הייתה עצה מאוד חשובה

בסופו של דבר, השמאי אמר שאין ברירה אלא לתת לרכב טוטאל לוסט (העריך נזק של 80% מערך הרכב המסכן והזול שהיה לי)

הייתה לי הקלטה של נהג המשאית מציע לי כל מיני פשרות של תיקונים (אתקן לך בx, אתן לך עד 1500 שקלים לתקן איפה שתרצה.. ), ובנוסף ״מאיים עלי״ שחברת הביטוח שלו תעשה לי את המוות ולא כדאי לי לתבוע.

בסוף הגשתי תביעה.

בכתב ההגנה הם טוענים שאני נכנסתי ברכב שלהם כדי לתדלק (מה שמאוד לא הגיוני לפי התמונות של סוג המכות שהרכב שלי קיבל). בנוסף, אם אני נכנסתי בהם, למה שהבעלים של חברת המשאית יציע לי פיצוי כספי? 

אני חושב שלהגנתי עומדות התמונות שמצביעות על סוג הפגיעה, וההקלטה בה הבעלים של חברת המשאית מציע לי פיצוי כספי במקום להגיש תביעה.

בנוסף, התקשר אלי (כנראה חוקר?) מטעם חברת הביטוח לשאול האם יש בידי סרטונים של התאונה. בגדול לא חלקתי איתו את המידע הזה. 

לא יודע אם מישהו נתקל במצב דומה, אבל הופתעתי לראות באיזו אי נוחות אני נמצא מהמשפט הזה, גם כשאני יודע שאני דובר אמת מוחלטת + יש לי ראיות שמצביעות על כך. בכל מקרה, זה מה שהרגשתי שהדבר הנכון לעשות.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...