Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת גג ומכסה מנוע לרכב - האם יש ירידת ערך גבוהה?

Acejin

פוסטים מומלצים

היי,

מאזדה 2 שנתון 2016 עם גג שכל הצבע בו כמעט ונאכל בגלל השמש או מחלה של הרכב, אני חושב שזה בגלל השמש.

מכסה המנוע גם לא במצב הכי טוב ואני חושב גם לצבוע אותו, אבל הבנתי שצביעה של הגג יותר משמעותית מבחינת ירידת ערך לעומת מכסה המנוע.

כמה נקודות חשובות, הרכב משמש את אמא שלי לנסיעות קצרות, הרכב עם 16K ק"מ, כנראה לא יימכר לעולם אז ירידת ערך במעמד מכירה עתידית לא רלוונטית.

השאלה אם במקרה של טוטאל לוס חברת הביטוח תקבע ירידת ערך עקב הצביעה? חוץ מזה, כמה ירידת ערך בערך נותנים על צביעת גג ומכסה מנוע?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההיפך הוא הנכון.

צבע דהוי ומתקלף יוריד את הערך של הרכב.

החשד בשוק כלפי רכבים שעברו צביעה ומוצעים למכירה, הוא שזה בגלל תאונה שמנסים להסתיר.

אם תתעד את הרכב לפני שנכנס לצבע + קבלה מסודרת מהפחח, אין חשד כזה.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם חושב שצביעה קוסמטית לא צריכה להוריד את הערך אלא ליהפך, אבל מתגובות ברשת גם של שמאים כל צביעה של הגג מלווה בירידת ערך.

לא הצלחתי להבין אם מדובר על ירידת ערך תאורטית במקרה של מכירה והסברים שצריך לתת או ירידה מעשית שיש לה משמעות גם מבחינת חברת הביטוח.

במידה וחברת ביטוח רואה שהגג צבוע ויש תמונות לפני הצביעה שמוכיחות שהרכב נצבע מסיבות קוסמטיות, זה בכלל תופס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת ביטוח תמיד תרצה לשלם פחות אם בכלל.

יראו גג צבוע, יגידו - אתה מסתיר תאונה, יראו גג דהוי, יגידו - אוטו מוזנח ולקוי.

בהתחשב בכך שאתה מתכוון להמשיך ולהחזיק את הרכב,

אני לא רואה סיבה שתעשה חשבון של כמה יורידו לך במקרה של טוטאל-לוס.

למה בכלל ללכת בכיוון השלילי הזה? דיה לצרה בשעתה, לא עלינו ושלא נדע.

עוד אופציה, אם אתה כ"כ חושש מצבע  -  לעשות עיטוף. תמיד תוכל לחזור לדהוי המוכר והטוב...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

חברת ביטוח תמיד תרצה לשלם פחות אם בכלל.

יראו גג צבוע, יגידו - אתה מסתיר תאונה, יראו גג דהוי, יגידו - אוטו מוזנח ולקוי.

בהתחשב בכך שאתה מתכוון להמשיך ולהחזיק את הרכב,

אני לא רואה סיבה שתעשה חשבון של כמה יורידו לך במקרה של טוטאל-לוס.

למה בכלל ללכת בכיוון השלילי הזה? דיה לצרה בשעתה, לא עלינו ושלא נדע.

עוד אופציה, אם אתה כ"כ חושש מצבע  -  לעשות עיטוף. תמיד תוכל לחזור לדהוי המוכר והטוב...

אני חושש מירידת ערך דרך חברת הביטוח, אני לא יודע מה שיעור ירידת הערך שהם יכולים להמציא.

חשבתי על המדבקה אבל ירדתי מזה אחרי שראיתי שזה כמעט בלתי אפשרי להגיע לצבע המקורי של הרכב.

העליתי כמה תמונות של הגג וגם של מכסה המנוע.

האם יש אפשרות להעלים את הסימנים על הגג באמצעות פוליס ווקס? 

לגבי מכסה המנוע, אפשר לראות שהצבע מאוד דהוי ואיבד את הגוון המטאלי בהשוואה לצבע העמוק והמטאלי בחלק שנמצא מתחת למכסה.

האם פוליש ווקס יכול להחיות את הצבע במכסה מנוע?

לפני כשעה, שי כתב:

באיזה צבע הרכב?

צבע אפור, אפשר לראות בתמונות.

IMG_2685.jpg

Untitled-1.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, עזוב אותך מחששות של ירידת ערך בביטוח. מעבר לכך שזה לא סביר (אין להם שום בסיס חוקי להכרזה על ירידת ערך על סמך צבע, חובת ההוכחה היא עליהם), הרי שמתכתחילה הסיכוי שתגיע למצב שאתה רב איתם על זה הוא נמוך מאוד. אז לסיכום:

1. מאוד לא סביר שתקרה תאונה בה הביטוח ייבחן את הצבע של הרכב
  2. אם בכל זאת קרתה תאונה כזו, ממש לא בטוח שהביטוח ינסה לעקוץ אותך בעניין, כי אין לו שום בסיס לכך (וההנחה שהוא ינסה היא סתם הנחה צינית שלא מעוגנת במציאות)
  3. אם בכל זאת ינסה לעקוץ אותך, תוכל לתבוע ולזכות
  4. גם אם לא יהיה לך כוח לתבוע, כמה כבר ירידת ערך ימציאו לך?

בשורה התחתונה - אתה מסתכל על נזק כספי של 10-20 אלפי שקלים בהגזמה ממש פראית, שהסיכוי להגיע אליו הוא אפסי. ואם חלילה קרה ובכל זאת הגעת לזה, תמיד יש לך את סעיף 3 כדי לקבל את הכסף חזרה (וזו הסיבה שלדעתי, גם אם הביטוח ינסה לעקוץ אותך, זה לא יהיה בסכומים גבוהים, אלא משהו בקטנה של כמה אלפי שקלים - כדי שלא יהיה לך כוח ללכת עם זה למשפט, שבו הביטוח בוודאות יפסיד).

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@chrono כמה שווה רכב בן 9? ירידת ערך של 10,000 ש"ח זה רבע מערך הרכב. בשביל זה צריך להוכיח נזק עצום. שיוכיחו. לא יהיה להם בסיס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות, אני אצבע את הגג ואצלם לפני את המצב של הגג לפני שאני אקח את הרכב לצביעה. 

ד"א, חידשתי את הביטוח של הרכב לא מזמן וכדי לקבל הנחה התבקשתי לצרף תמונות של הרכב, האם כדאי להוסיף גם תמונות של הגג?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד שאלה קטנה, אני רוצה לעשות פוליש ווקס למכסה מנוע, אבל שמתי לב שהתמחור בכל האתרים מכסה עבודה על כל הרכב.

האם זה בסדר לעשות פוליש ווקס על חלקים ספציפיים או שעושים בד"כ על כל הרכב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Acejin כתב:

עוד שאלה קטנה, אני רוצה לעשות פוליש ווקס למכסה מנוע, אבל שמתי לב שהתמחור בכל האתרים מכסה עבודה על כל הרכב.

האם זה בסדר לעשות פוליש ווקס על חלקים ספציפיים או שעושים בד"כ על כל הרכב?

אתה רוצה שחלק מהרכב יהיה נוצץ ויפה כמו חדש, וחלק מעט דהוי ומשומש? למה? תעשה פוליש על הכל.

• רעיון טוב! 3

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי צובע במיוחד לאור העובדה שאין כוונה למכור.

הייתי בודק יותר את שוני הגוון בין המדבקות לבין שאר הרכב (עי לקיחת חתיכה קטנה מהמדבקה בהשוואה לצבע הרכב).

אני מניח שזה לא יהיה דרמטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני הרבה (מאוד) שנים צבעתי גג של רכב.

לפני הצביעה צילמתי מלא צילומים.

שנה וחצי אח"כ כשבאתי למכור, הרוכש לקח את הרכב למכון  בדיקה, ושם אמרו לו שהגג נצבע אבל אין שום סימן פגיעה בגג או בקורות. 

הקונה שכמובן ידע מראש על האירוע אמר תודה ורכש את הרכב. 

אין כאן אירוע ביטוחי או משהו שמעניין את חברת הביטוח, רק עניין קוסמטי.

לכן, אם זה יעשה לך נעים לראות את הרכב שלך יפה יותר, צלם מלא תמונות של 'לפני' שמור במחשב / ענן / אלבום, וזהו. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...