Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום כשעמדתי לפני מעבר חציה בזמן שהולכי רגל חצו, רכב נכנס בי מאחור. לא הייתה עצירה פתאומית או עצירה בכלל. פשוט עמדתי במקום וחיכיתי שאנשים יסיימו לחצות, ואז נכנס בי רכב מאחור. הייתה מכה חזקה וברכב השני מכסה המנוע התקפל. אצלי רואים מבחוץ קצת נזק, אבל לא משהו דרמטי, ומצאתי כל מני חלקי פלסטיק שבורים, שנראה שהגיעו מאיפהשהו ברכב שלי. קרה לי אבל מקרה דומה עם רכב קודם. אז זה היה רכב ישן מאוד. לא ראו שום נזק מבחוץ בכלל למרות שהמכה הייתה חזקה וכאב לי הצוואר מהפגיעה. לא בדקתי את זה, אבל אז כשבאתי למכור את הרכב גילית שהתאונה גרמה לנזק פנימי רציני ופגיעת שלדה. אז חשוב לבדוק היטב אם לא קרה משהו כזה עכשיו, בייחוד שעכשיו יש לי רכב חדש. לנהג הפוגע יש ביטוח צד ג' באותה חברת ביטוח כמו לי. התקשרתי מיד ודיווחתי על התאונה, אבל לא היה לי זמן למסור את כל הפרטים. אתקשר שוב מחר. אני רוצה שיבדקו היטב את הרכב שלי במוסך. מה אני צריך לבקש מחברת הביטוח?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם (נערך)

לקחת פרטי הרכב, הנהג והביטוח של הרכב הפוגע?

יש לך צילומי שני הרכבים אחרי האירוע

לפי התאור שלך סביר שיש לך נזק משמעותי, גם אם חיצונית לא רואים הרבה. בדומה לסיפור של הרכב הקודם.

הנוהל שעליו אני ממליץ: 

1. לבחור מוסך שמקובל עליך.

2. לדווח לסוכן הביטוח, כולל מסירת כל הפרטים. הסוכן יעבוד מול הביטוח של הפוגע.

3. להזמין שמאי (מטעמך או לפי המלצת סוכן הביטוח) שיבדוק את הרכב ויתן הוראות תיקון.

4. לאשר את תיקון הרכב.

5. בסיום התיקון לבדוק את הרכב, אם התיקון לשביעות רצונך להשאיר במוסך צ׳קים דחויים על סכום התיקון ושכ״ט השמאי. 

6ת. אם כל ההליך תקין הכסף מהביטוח של הפוגע יכנס לחשבונך לפני שהצ׳קים ייגבו.

הערות:

1. אם לפוגע אין ביטוח מקיף או צד ג׳, או שאינו מאשר לביטוח לשלם לך, אתה עלול להכנס לבעיה. במקרה כזה תצטרך להחליט האם לשלם מכיסך או להפעיל את הביטוח שלך, ולתבוע את המהג הפוגע בבית המשפט.

2. במוסכי הסדר נהלי התשלום קצת שונים.

3. לאחר סעום הטיפול לבקש מהשמאי את הדו״ח שלו ולשמור אותו על מנת להציג לקונה פוטנציאלי במכירה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

לקחת פרטי הרכב, הנהג והביטוח של הרכב הפוגע?

יש לך צילומי שני הרכבים אחרי האירוע

לפי התאור שלך סביר שיש לך נזק משמעותי, גם אם חיצונית לא רואים הרבה. בדומה לסיפור של הרכב הקודם.

הנוהל שעליו אני ממליץ: 

1. לבחור מוסך שמקובל עליך.

2. לדווח לסוכן הביטוח, כולל מסירת כל הפרטים. הסוכן יעבוד מול הביטוח של הפוגע.

3. להזמין שמאי (מטעמך או לפי המלצת סוכן הביטוח) שיבדוק את הרכב ויתן הוראות תיקון.

4. לאשר את תיקון הרכב.

5. בסיום התיקון לבדוק את הרכב, אם התיקון לשביעות רצונך להשאיר במוסך צ׳קים דחויים על סכום התיקון ושכ״ט השמאי. 

6ת. אם כל ההליך תקין הכסף מהביטוח של הפוגע יכנס לחשבונך לפני שהצ׳קים ייגבו.

הערות:

1. אם לפוגע אין ביטוח מקיף או צד ג׳, או שאינו מאשר לביטוח לשלם לך, אתה עלול להכנס לבעיה. במקרה כזה תצטרך להחליט האם לשלם מכיסך או להפעיל את הביטוח שלך, ולתבוע את המהג הפוגע בבית המשפט.

2. במוסכי הסדר נהלי התשלום קצת שונים.

3. לאחר סעום הטיפול לבקש מהשמאי את הדו״ח שלו ולשמור אותו על מנת להציג לקונה פוטנציאלי במכירה.

תודה. לקחתי את הפרטים שלו וצילמתי את שני הרכבים. אין לי סוכן ביטוח. עשיתי ביטוח ישירות מול חברת ביטוח. לרכב הפוגע יש ביטוח צד ג' באותה החברה שהרכב שלי מבוטח בה. (זה מה שהבנתי ממנו לי. צילמתי רק את ביטוח החובה שלו)

הרכב שלי חדש ובאחריות, ויש לי עוד כמה שנים לאחריות. נראה לי הגיוני ללכת לאחד המוסכים המורשים של היבואן. אין לי מוסך שאני סומך עליו או משהו.

לא התנסיתי בתהליך הזה בעבר ולכן אני שואל. מה שאני יודע לעשות זה להתקשר לחברת הביטוח(שלי ושלו - אותה החברה), ולבקש דרך הביטוח שלו שיבדקו לי את הרכב במוסך ויתקנו אם ומה שצריך. השאלה על מה להקפיד ומה לעשות מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

אז במקום סוכן פרונטלי יש לך נציג טלפוני.

השאלה החשובה בשלב זה, שאין לי מענה לגביה, היא האם כנפגע אתה מחוייב לפנות למוסך הסדר של חברת הביטוח (או לשלם השתתפות עצמית מנופחת אם אתה בוחר במוסך שאינו בהסדר). בעבר בתאונות מסוג זה לא היתה בעיה, אבל עם תקנת מחירי החלפים החדשה יתכן שמשהו השתנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדרך כלל אפשר למצוא מוסך יבואן בהסדר, גם אם זה מצריך להרחיק מעט מהבית. אבל לוודא שיש לו פחח טוב.

פות״ש, אם תציין באיזה רכב מדובר, באיזו חברה הוא מבוטח ובאיזה איזור אתה גר, אולי יימצא כאן מינשימליץ על מוסך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

בדרך כלל אפשר למצוא מוסך יבואן בהסדר, גם אם זה מצריך להרחיק מעט מהבית. אבל לוודא שיש לו פחח טוב.

פות״ש, אם תציין באיזה רכב מדובר, באיזו חברה הוא מבוטח ובאיזה איזור אתה גר, אולי יימצא כאן מינשימליץ על מוסך.

שאלתי הרגע את ChatGPT: האם בין מוסכי הסדר של הפניקס יש מוסכים מורשים יבואן של סובארו, ואם כן, איזה?

באופן מדהים הוא ישר נתן לי הפניה לאתר עם רשימה מדוייקת של המוסכים! בין המוסכים מופיע אוטו שי בראשון לציון, שאפילו עשיתי שם טיפול. נראה לי אלך אליהם.

פורסם

אתה רואה? אפילו קיצרת את הדרך עם gpt. אני הייתי מוודא באתר הפניקס ובשיחת טלפון למוסך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...