Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני חופר פה כבר די הרבה אבל זה בגלל שהיה לי קשה להחליט, ולאחר שחשבתי שנסגרתי על עצמי הדברים שוב מסתבכים.
בגדול אני מחפש SUV משומש משנת 2021 ומעלה שיהיה נוח ומרווח למשפחה של 5 נפשות (ילדים גדולים, לא כיסאות בטיחות וכאלה), בגאז' גדול ולא ישתה דלק כמו מטורף. אין לי ממש צורך בשבעה מקומות. התקציב הוא עד 120K וניתן טיפה למתיחה למעלה.

לאחר הרבה בדיקות הגעתי למסקנה שיש משולש שבקודקוד הראשון שלו יש אמינות, בקודקוד השני טכנולוגיה ובקודקוד השלישי מחיר, ואפשר להשיג רק שניים מהם ועל השלישי חייבים להתפשר.
כלומר אפשר לקנות רכב אמין וזול אבל אז לא תהיה בו טכנולוגיה מתקדמת, רכב זול שהוא מאד טכנולוגי ועדכני אבל אז הוא לא יהיה אמין, ואם רוצים רכב שהוא גם אמין וגם טכנולוגי צריך לפתוח את הארנק ולשלם הרבה.

אז מכיוון שיש לי תקציב מוגבל החלטתי שאני מוכן להתפשר על הטכנולוגיה ועל החדשנות ולקנות רכב שהוא יותר בסיסי ופחות גאג'טי.

נשארתי עם שני מועמדים כרגע:

1. ניסאן אקס טרייל שנת 2020-2021 (הדיזל כנראה עדיף אבל די נדיר ויש את הבנזין)
2. קיה ספורטז' שנת 2021-2022 בצורה הישנה עם מנוע טורבו. אם משיגים רמת גימור Premium אז זה גם כולל לא מעט פינוקים.

שניהם דגמים די מיושנים שתוכננו בעשור הקודם אבל בהתאם המחיר לא בשמיים.

מבחינת מראה, גודל ומרווח הניסאן דווקא קוסם לי יותר והקיה היא אופציה שניה אבל יש את העניין הזה עם מנועי ה-1.3 טורבו של רנו-ניסאן.
לא ממש ברור לי עד כמה זה Issue.
כל מה שמצאתי זה הכתבה ב-thecar מ-2023 על התביעה הייצוגית. מעבר לאותה כתבה ישנה אין שום חומר.
האם התקדם משהו מאז  ? האם התביעה אושרה ? האם היה פסק דין ? האם מישהו פה נתקל בבעיה אישית ולא רק מאותה כתבה ?

לא ברור לי עד כמה הבעיה הזאת נפוצה והאם בגלל זה כדאי לפסול את האקס טרייל...

פורסם (נערך)

קודם כל יש לך גם אקס טרייל שהוא עם 5 מקומות ולא 7 והוא גם פחות סחיר מה7 מקומות ולכן יהיה זול יותר לרכישה, ממליץ לך לקרוא פה קצת לגבי המנוע 1.33 שלו בבנזין כדי להבין מה צריך לעשות בשביל להמנע מהחלפת מנוע.

לאח שלי יש קליאו עם אותו מנוע והוא החליף את הטרמוסטט ב60 אלף ק״מ והכול סבבה, רק צריך לשים לב מה קורה עם הנוזל קירור.

לגבי הספורטאז׳ גם שם יש נקודת תרופה וזה הגיר הדו מצמדי שמרבה להתחמם.

מציע לך לשקול גם את ה3008 ברמת אבזור פרימיום עם מנוע 1.6 טורבו בנזין.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

אם מחפש דיזל, יש גם את הרנו קוליאוס (שזה ניסאן בתחפושת להבנתי) עם מנוע דיזל 1.7

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

תודה על המענה.

הקוליאוס גם יותר נדיר וגם הסחירות שלו נמוכה בגלל השם הפחות טוב של רנו. ואם הוא סובל מאותן מחלות כמו האקס טרייל אז למה לקנות אותו ולא את האקס טרייל ?

פורסם

לא בטוח שאותן מחלות. יש לו מנוע דיזל שונה מהאקס טרייל.

חוץ מזה הוא נסחר יותר זול.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 4 שעות, Jeka88 כתב:

קודם כל יש לך גם אקס טרייל שהוא עם 5 מקומות ולא 7 והוא גם פחות סחיר מה7 מקומות ולכן יהיה זול יותר לרכישה, ממליץ לך לקרוא פה קצת לגבי המנוע 1.33 שלו בבנזין כדי להבין מה צריך לעשות בשביל להמנע מהחלפת מנוע.

לאח שלי יש קליאו עם אותו מנוע והוא החליף את הטרמוסטט ב60 אלף ק״מ והכול סבבה, רק צריך לשים לב מה קורה עם הנוזל קירור.

לגבי הספורטאז׳ גם שם יש נקודת תרופה וזה הגיר הדו מצמדי שמרבה להתחמם.

מציע לך לשקול גם את ה3008 ברמת אבזור פרימיום עם מנוע 1.6 טורבו בנזין.

אם אני לא טועה אז הגירסת 1.6 טורבו הייתה רק בדגמים הישנים של 2017-2018, מ-2021 ומעלה אני רואה במודעות רק דיזל או מנוע ה-1.2 טורבו בנזין הידוע לשמצה.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ni4ni כתב:

אם אני לא טועה אז הגירסת 1.6 טורבו הייתה רק בדגמים הישנים של 2017-2018, מ-2021 ומעלה אני רואה במודעות רק דיזל או מנוע ה-1.2 טורבו בנזין הידוע לשמצה.

לא, יש לך את המנוע של ה1.6 טורבו בנזין(עם 180 כ״ס) עד שנת 22 לפחות - לי אישית יש 5008 משנת 2020 עם המנוע הזה.

לגבי הקוליאוס זה יכולה להיות אחלה אופציה במיוחד ברמת הגימור הגבוהה, זה שהמחיר שלה זול יותר זה משחק לטובתך כי אתה קונה אותה כיד 2, ברור שזה גם יבוא לרעתך ביום שתרצה גם למכור אותה.

עוד אופציה שאתה יכול לחשוב לכיוונה זה סיטרואן C5 איירקרוס ברמת אבזור הגבוהה שיין פאק, יש שם את אותו המנוע כמו ב3008 בדיוק ובגדול זה רכבים זהים מבחינה מכנית.

נכנסתי ליד 2 ועשיתי סינון בשבילך לגבי ה3008 והC5 ברמות האבזור הגבוהות:

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=46,38&model=10661,11551&price=20000-130000&km=10000-80000&subModel=101000,133285,133279

נ.ב - כמובן שאין לי שום קשר לאף אחד מהרכבים שמפורסמים שם.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

הספורטג' טורבו רכב לא אמין בכלל והתיקונים שלו יקרים בצורה מוגזמת (מצמדים בגיר , סעפת טורבו, מערכת קירור, צריכת שמן ועוד) הייתי מוותר עליו

פורסם
לפני 8 שעות, Jeka88 כתב:

לא, יש לך את המנוע של ה1.6 טורבו בנזין(עם 180 כ״ס) עד שנת 22 לפחות - לי אישית יש 5008 משנת 2020 עם המנוע הזה.

לגבי הקוליאוס זה יכולה להיות אחלה אופציה במיוחד ברמת הגימור הגבוהה, זה שהמחיר שלה זול יותר זה משחק לטובתך כי אתה קונה אותה כיד 2, ברור שזה גם יבוא לרעתך ביום שתרצה גם למכור אותה.

עוד אופציה שאתה יכול לחשוב לכיוונה זה סיטרואן C5 איירקרוס ברמת אבזור הגבוהה שיין פאק, יש שם את אותו המנוע כמו ב3008 בדיוק ובגדול זה רכבים זהים מבחינה מכנית.

נכנסתי ליד 2 ועשיתי סינון בשבילך לגבי ה3008 והC5 ברמות האבזור הגבוהות:

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=46,38&model=10661,11551&price=20000-130000&km=10000-80000&subModel=101000,133285,133279

נ.ב - כמובן שאין לי שום קשר לאף אחד מהרכבים שמפורסמים שם.

נראה לי שאתה מתבלבל. פז'ו וסיטרואן (כמו שיש לך) זה קונצרן סטלנטיס והם באמת חולקים מנועים ואחד מהם זה ה-1.6 טורבו שציינת.

רנו ניסאן זה חברות אחרות שחולקות מנועים ביניהן אבל לא עם פז'ו-סיטרואן. לא ידוע לי שיש להם מנוע 1.6 טורבו.

לגבי ה-c5 איירקרוס שקלתי אותו אבל לדעתי הוא נותן מענה למחיר ולטכנולוגיה במשולש אבל מתפשר על האמינות.

פורסם
לפני כשעה, ni4ni כתב:

נראה לי שאתה מתבלבל. פז'ו וסיטרואן (כמו שיש לך) זה קונצרן סטלנטיס והם באמת חולקים מנועים ואחד מהם זה ה-1.6 טורבו שציינת.

רנו ניסאן זה חברות אחרות שחולקות מנועים ביניהן אבל לא עם פז'ו-סיטרואן. לא ידוע לי שיש להם מנוע 1.6 טורבו.

לגבי ה-c5 איירקרוס שקלתי אותו אבל לדעתי הוא נותן מענה למחיר ולטכנולוגיה במשולש אבל מתפשר על האמינות.

תחזור ותקרא מה רשמתי בבקשה, לא רשמתי בשום שלב שפיג׳ו/סיטרואן חולקים מכלולים עם ניסאן רנו.

ברנו/ניסאן יש מנוע טורבו בנזין 1.33 וטורבו דיזל 1.7 בשנים שרלוונטיות לך.

עדיין ממליץ לך להסתכל על הכיוון של 3008 עם מנוע טורבו בנזין 1.6.

לדעתי האמינות של 3008 וc5 בצד המכני תהיה זהה כי המכלולים זהים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...