Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 58 דקות, saar5555 כתב:

נראה לי שזה משמעותי, לא ?

זה הכי משמעותי שיכול להיות כי זו מהות עבודת החינוך.

לפני 12 דקות, Michazzz כתב:

ללמד בעיר טובה עם בני טובים מאפשר שיח טוב עם ההורים, מסגרת חינוכית תומכת מהעיר מהמשפחה ומהבית, יותר קל לשוחח עם ההורים בלי לחטוף מהם קללות ערסיות...

הורים חחזקים הם גם הורים דעתניים שהרבה פעמים עוברים בגסות את הגבול בין הורים מעורבים להורים מתערבים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Michazzz כתב:

חשוב ללמד בעיר טובה עם שם טוב ובית ספר עם שם טוב ו

גיסתי, אחרי שנים כעצמאית בתחומי הוראה, החליטה להיות מורה, בדיוק לצרכי פנסיה ונוחות של שכירה.

היא אומנם מבוגרת יחסית למה שמדובר פה, אבל בעלת מרץ וסבלנות ותשוקה להוראה ויכולת לימוד וכל החבילה. היא התחילה לעבוד כמחנכת של כיתה א׳ בעיר המגורים שלה. עיר טובה ואיכותית לפי כל מדד.

אחרי חצי שנה היא החליטה שהיא פורשת בסוף השנה. למגינת ליבם של ההורים שקיוו שהיא תמשיך עם הילדים לכיתה ב׳ ושל המנהלת שכבר תכננה לעשות אותה רכזת שכבה.

היא פשוט לא עמדה בלחץ של ההורים ובמכות פיזיות (סימנים כחולים) שהיתה חוטפת מתלמידים. בכיתה א׳!!

חזרה להיות עצמאית, שמקבלת בזמן שהיא קובעת, עם ילד אחד בכל פעם ומרוויחה יותר כמובן.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יש הרבה מורים בפורום מסתבר 😃

אני מורה לרובוטיקה בתיכון, מזה 6 שנים. מנסיוני חסרים מאוד מורים למקצועות טכנולוגיים ואני חושב שגם למקצועות מדעיים, לכן לא אמורה להיות בעיה למצוא עבודה.

שני הסנט שלי (מודה שרק עברתי על מה שנכתב):

קודם כל, חשוב להדגיש שכל מה שאני כותב מתייחס לתיכון - כיתות י'-י"ב. מורים שמלמדים את הכיתות האלה נמצאים ברפורמת "עוז לתמורה" ומועסקים ע"י בעלות (עירייה או רשת בתי ספר) ולא ע"י משרד החינוך.

מורים בחטיבה נמצאים ברפורמה אחרת, אופק חדש, ושם התנאים ודרכי הקידום שונים לגמרי.

שבוע ממוצע:

מורה עובד 40 שעות שבועיות. שעה שבועית של מורה נמשכת 45 דקות (בדומה לשעה אקדמית), כלומר בפועל מדובר על 24 שעות "אמיתיות".

מתוך 40 שעות שבועיות מלמדים 24 שעות. אם מגישים לבגרות אז פחות - יש מה שנקרא גמול הגשה לבגרות שלא מתבטא בכסף אלא בקיזוז של שעות הוראה. פרט לשעות הוראה יש את שעות הגמול שהזכרתי לעיל, 3 שעות פרטני (שעות שבהן אמורים לשבת עם תלמידים בבודדים או קבוצות קטנות כדי לתגבר אותם) והשאר שעות שהיה.

יש כל מני דברים נוספים כמו ימי הורים, ימי הערכות בחופשים ודברים כאלה, אבל זה לא המון.

ממה שהבנתי יש מן קשר של הסכמה בשתיקה שהמורים יגיעו לדברים האלה בלי להתלונן ובתמורה הם לא מחתימים כרטיס.

אחוזי משרה:

עד סביב 120% אפשר להגדיל בלי יותר מדי בעיות, מעבר לזה צריך אישורים מיוחדים.

ניתן להקטין עד שליש משרה ועדיין לצבור ותק אבל צריך לראות איך זה מסתדר עם בית הספר. רוב בתי הספר יעדיפו מורים במשרה מלאה, אלא אם כן זה סוגר להם בדיוק איזה חור (מורה שהוריד אחוז משרה או משהו בסגנון).

ההבדלים בין התחלה להמשך:

ככל שמלמדים יותר וצוברים ניסיון זה נעשה יותר קל. גם מול התלמידים וגם מול המערכת, כשמבינים איך דברים עובדים.

מבחינת שכר העלייה בשכר מורכבת משני חלקים: ותק וגמול השתלמות. מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים, כל 120 שעות השתלמות מזכות בגמול, וניתן לקבל עד גמול אחד בשנה. אם צברת יותר מ 120 שעות הן נשמרות לשנה הבאה.

אם אני לא טועה (לא סגור ב 100% לגבי המספרים) כל גמול מעלה את השכר ב 2.5% וניתן לצבור עד 19 גמולים.

בנוסף כל שנת ותק מוסיפה למשכורת, לא סגור כמה בדיוק. אם יש ותק רלוונטי לפעמים ניתן להכיר בו - אם היא לימדה באקדמיה משהו רלוונטי יכול מאוד להיות שיכירו לה בותק. אני אישית התחלתי לעבוד בהוראה עם ותק של 10 שנים (3 שנים צבא + 6 שנים שהכירו לי בהן, והותק נספר מתחילת השנה, כלומר בשנה הראשונה הותק שלך נחשב של שנה).

תעודת הוראה - אפשר גם בלי, תלוי בנסיבות (ביקוש והיצע במקצוע וכו')

מבחינת גיל הלומדים - ממעט הניסיון שיש לי עם תלמידי חטיבה, הם הרבה יותר קשים מתלמידי תיכון. אבל באופן כללי כבר הרבה שנים מה שמנחה את המערכת זה הכלה של התלמידים ורצון להימנע מעימותים עם ההורים - גורם לכך שרוב התלמידים לא ממושמעים, לא לוקחים אחריות ובקושי מסוגלים ללמוד במסגרת של כיתה. למזלי אני מורה לרובוטיקה ושם הבעיה פחות חמורה (אם כי בהחלט עדיין קיימת) כי מדובר בתלמידים יחסית חזקים ושרוצים ללמוד את המקצוע.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 11 דקות, RedLabel כתב:

בנוסף כל שנת ותק מוסיפה למשכורת, לא סגור כמה בדיוק. אם יש

2% כל שנה. למיטב ידיעתי

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הורים חזקים הם גם הורים דעתניים שהרבה פעמים עוברים בגסות את הגבול בין הורים מעורבים להורים מתערבים.

ופה חשוב מאד הגיבוי שההנהלה נותנת למורים. אם ההנהלה מיישרת קו עם ההורים זה סימן רע מאד לכל הצוות.

במקרים הנדירים (יש לקוות) שזה מגיע לעניינים משפטיים הארגונים המקצועיים יודעים לתת גב משפטי למורה.

לפני כשעה, פינדר כתב:

היא פשוט לא עמדה בלחץ של ההורים ובמכות פיזיות (סימנים כחולים) שהיתה חוטפת מתלמידים. בכיתה א׳!!

לדעתי הייתה צריכה לומר "או אני או הילד" מייד ולא לחכות עד סוף השנה. אלימות פיזית היא קו אדום.

לא מבין את ה"מנהלת"... מכים מורה שלה והיא אוד חושבת שימשיכו ללמד אצלה?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 דקות, RedLabel כתב:

ולא ע"י משרד החינוך.

יש הסכם שאילה והשאלה. עובד משרד החינוך מלמד בתיכון אבל מחוייב חשמונה ש"ש בחטיבת הביניים. שזה בערך 2 כיתות ללמד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כתבו כאן הרבה מידע מועיל (חלק לא מדויק. אבל לא אתחיל לרוץ אחרי כל שגיאה קטנה )

במידה ויש עוד שאלות בשמחה

רק אצטרף משהו שיכול לעזור

מחשבון שכר

יהיה קצת קשה להבין את האופציות בלי להיות במערכת. אבל יכול לתת רושם ראשוני.

https://educalc.unq.co.il/#/Calculators

במידה והיא מעוניינת ללמד בתיכון לבחור בעוז לתמורה במחשבון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

אם כבר אוסיף כמה דברים

ע"פי ההסכם החדש שנחתם לאחרונה 

היקף המשרה הוא 25 שעות פורנטליות (מול כיתה ) (אם מגישים לבגרות זה נחשב 3.5 שעות פרנטליות לכל 5 יח"ל הגשה מלאה בנוסף לשעות שמלמדים. מעל גיל 50 יש פחות שעתיים ללמד ומעל 55 עוד פחות שעתיים)

3 שעות פרטניות 

10 שעות שהיה

שעה = 45 דקות אבל לא כל השעות ברצף מושלם יש בניהם הפסקות וכו'

רוב שעות השהיה מנוצלות לישיבות צוות, מליאות מורים. שיחות חתך וכו'

והמעט שנשאר בדרך כלל שמים אותך לשמור על מבחנים שכבתיים

כך שאי אפשר באמת לעשות את העבודה השוטפת בבית הספר אלא המון עבודה נגררת הביתה 

בשנים הראשונות היא תעבוד לא מעט בערב (לעיתים שעות כל ערב) רק כדי להכין מערכי שיעור, להכין מבחנים ולבדוק אותם

השכר כאמור לא וואו, לא שכר רעב אבל בהחלט נמוך לשאר המשק

היתרון זה החופשות הארוכות, החיסרון זה שאין שום גמישות בלוח החופשות. 

אם יש לה ילדים קטנים זה נפלא, אם אין זה כבר לא יתרון 

אמרו כאן נכון על קרן השתלמות שהיא מיועדת אך ורק לשנת שבתון אי אפשר כמעט לפדות אותה שלא לצורך שנת שבתון וגם אם כן (אחרי עמידה בלא מעט תנאים) יש קנס גדול על הקרן עצמה (לא רק על הרווחים. יש אפשרות לקרן השתלמות רגילה אבל היא לא מוכרת לצורכי שבתון וכו'

השכר מושפע בעיקר מוותק וגמולי השתלמות

אם תצליח להוכיח קשר בין עבודתה הקודמת לעבודת ההוראה היא תתחיל ישירות מותק גבוה יותר וגמולים גבוהים יותר עם שכר נורמלי. אחרת זה שכר נמוך יחסית למשק

כדי להגיש לבגרות יש חובה בתעודת הוראה (או לכל הפחות לימודים לצורך תעודת הוראה)

ואם היא במקרה מאיזור השרון, יש מצב שאוכל לסדר לה עבודה אצלנו, אני יודע שחיפשו מורה לביולגיה/ביוטכנולגיה/כימיה (ולעוד המון מקצועות, אבל זה פחות רלוונטי אליה) לשנה הבאה

ואם כבר, עוד משהו לקרוא

זכויות המורה. אומנם מעודכן ללפני כמה שנים אבל הרוב עוד רלוונטי

https://user-1723486.cld.bz/z-h

• אהבתי 1

.

פורסם

היי גם אני יכול להוסיף את השקל תשעים שלי. גם אני מורה באחוז משרה מזערי מינימלי ועוסק בעבודה נוספת. העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שאל תחשוב שאפשר לתכנן מראש. הכי טוב זה להתחיל מאיפשהו ולא לשלוח שום דבר. מערכת חינוך זה לא בהכרח תלמידים "רגילים" ואפשר גם להיות בחינוך מיוחד והיא יכולה להתאהב בזה גם אם היא לא חושבת שזה מתאים לה, כמוני. 

הכרתי את האדם המפורסם מרעננה שעשה הסבה ומדריך פורשי צה"ל שעשו הסבה והוא אומר שיש כל כך הרבה פורשים מהוראה כי זה לא דומה לשום דבר שאתה יכול לדמיין. ואין שום קשר בין תיכון, חטיבה ויסודי וגם בתוכם יש שונות גדולה מאוד. זה באמת חשוב להבין את זה כי שום עיצה לא תקפה לכולם למעט העובדה שבתור מורה אתה אחראי בראש ובראשונה על הבריאות שלהם ושלא יהיו אלימות וזה יכול להיות בכל גיל.

היתה לי אפיזודה קצרה בחט"ב וביסודי בלימודים ובתחילת ההכשרה, וביסודי בוודאות לא מצפים ממך ללמד אלא לנהל כיתה ויש כאלה שרואים בזה דווקא יתרון כי גם הבתי ספר פרוסים בכל חור ותמיד תוכל למצוא אחד קרוב לבית, זה יתרון אדיר להיות בבית ב 13:30 ובידיעה שהמנהלת לא תוותר עליך לא משנה מה תעשה, כל עוד אין אלימות בכיתה.

ואל תחשוב שללמד ילדים לבגרות זה יותר מעניין ומושך. קודם שתיכנס לכיתה לא משנה איך. זה יכול להיות להעביר שיעור העשרה או פשוט לשבת ולצפות בשיעורים באישור במנהלת. זה הכי הכי חשוב מעבר לכל התכנונים והמחשבות של "מה אני אוהבת" כי אין שום קשר לדמיון ולמציאות.

בכית חינוך מיוחד אין שום ציפיה ממך העיקר לשמור אותם כי ההורים לא רוצים אותם בבית ויש לך יותר אפשרויות משחק עם השעות (יש שתי משמרות ויש גם חופשה מאושרת לבחירתך באמצע השנה כי הם ממשיכים ללמוד עד 15/8. אף אחד לא הזכיר את זה פה. ויש המון שאוהבים את התנאים האלה ולא את התיכון. ובחינוך מיוחד אין הורים שמתקשרים אליך ואני יודע כי אני שם. אז אל תשלול כלום כלום כלום. פשוט תבקשו להכנס לשיעורים ואל תתמקדו בסוג מסויים למשל תיכונים. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...