Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי רכב לפני כ 3 חודשים עם קילומטרז' נמוך (31K). הרכב עבר בדיקה מקיפה והכל נמצא תקין. נסעתי עם הרכב בערך 2.5K ק"מ.

מההתחלה הרגשתי שבנסיעה עירונית, בעיקר בפקקים, הרכב לא נעים לנסיעה ויש רעידות קלות במעבר מעצירה לנסיעה, בגלישה, ולפעמים בנסיעה ברוורס.

מהרגע שהרכב עובר להילוך שני, הנסיעה חלקה ונעימה מאוד. לא ידעתי להגיד אם ככה זה בגיר הזה וזה באמת קצת לא נעים בפקק או שיש כאן תקלה.

העניין שעם הזמן הרעידות טיפה הוחמרו ובמצבים מסויימים, ממש מרגישים שהרכב רועד לאיזה שנייה או שתיים וזה מאוד לא נעים.

כשהרכב קר זה כמעט ולא קורה, אבל אחרי שהרכב מתחמם מעט, זה טיפה יותר מורגש. 

יש מישהו שנתקל בתקלה דומה? קראתי קצת ואני מבין שזה קשור באיזור הגיר, מצמד וכו', אבל מישהו יודע לעזור יותר?

מצד אחד אני מבין שזה יכול להיות מצמד אבל קראתי שזה גם יכול להיות קשור בעדכון תוכנה. האם זה נשמע כמו משהו שיכול להיפתר על ידי זה?

ואם זה מצמד? האם זה הגיוני שהמצמד תקול אבל החל מהילוך שני ועד לשביעי הכל נוסע חלק לגמרי?

תודה רבה!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה לי קיה ספורטאג', שנת 2018 , מנוע 1.6T וכתבתי עליה פוסט מאוד לא מפרגן בלשון המעטה. 

לרכב הנ"ל ישנן 2 מחלות עיקריות:

1. טורבו ששובק טרם זמנו - בד"כ בא לידי ביטוי בסעפת שנסדקת וכתוצאה מכך מובילה להחלפת כל הטורבו מאחר שהן 2 יח' מחוברות והחלפת הסעפת משמעותה החלפת הטורבו.

קרה לי ברכב שלי אחרי 50 אלף ק"מ בלבד. 

פתרון אפשרי לדברי היבואן הוא להמתין 2 דק' לאחר הנעה ונסיעה ולהמתין 2 דק' לפני כיבוי הרכב. 

2. מצמדים - מדובר בגיר רובוטי DCT עם 7 הילוכים שהמחלה שלו זה שהוא שורף מצמדים מדי 20-30K 
זאת אומרת שאתה צריך לנהוג באופן מסויים בפקקים ובתור העיר. לצורך העניין, לא לגלוש עם הרכב אלא ללחוץ על הגז בפקק, אחרת אתה מביא לשחיקה מוגברת של המצמדים.

זו בעיה לאורך כל חיי הרכב וכמעט כל מי שאני מכיר ואני בתוכם חווה את אותן הבעיות

דגם לא מוצלח של קיה. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

רעידה בתחילת נסיעה נגרמת מצורת הנהיגה, ככל שהנהג לוחץ ליציאה מהירה ממצב עמידה אחרי ״גרירה״ במצב של לחיצה רפה על דוושת הברקס, שןןה ערך לנסיעה בחצי קלאץ׳.

לגבי הטורבו, שומע על כך לראשונה, בתור תקלה נפוצה. 

כן מכיר תקלה שנגרמה משימוש בשמן לא נכון וההרגל לכיבוי מיידי בתום נסיעה מאומצת, מבלי לאפשר לטורבו להאט ולהתקרר. זה יקרה לך בכל מנוע עם טורבו.

בכל מקרה, פות״ש, כנס למוסך מתמחה שיבדוק מצב המצמדים. ככל שההחלפות תקינות, הרעידה היא תוצאה של צורת הנהיגה ופתחות המצמדים, אם כי בנסיעה בפקק זה ממש מעצבן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה רבה על המענה.

במידה ואכן מדובר במצמדים - האם בהכרח צריכים להחליף את שניהם?

למישהו יש סדר גודל לעלות החלפת המצמדים?

שוב תודה!

פורסם
לפני 21 שעות, zaf כתב:

לגבי הטורבו, שומע על כך לראשונה, בתור תקלה נפוצה

הסדק בסעפת זאת תקלה נפוצה ובקיה זאת יחידת אינטגרלית לכן ההחלפה מאד יקרה. 

גם עלות החלפת המצמדים (מדובר בסט) היא כפולה מעלות החלפת DSG.

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם ככה, בטוסון ובקונה של יונדאי מדובר על אותו המנוע בדיוק, 

לא שמעתי על תקלות כאלה אצלם. 

סדקים בסעפת פלסטיק מוכרים מזה שנים. הפעם הראשונה שאני נתקלתי בזה היה במנועי טויוטה אוונסיס, לפני עידן הטורבו. החום הגבוה בסביבת הטורבו ככל הנראה מאיץ את התופעה.

ושוב ככל הנראה בגלל שלא נותנים לטורבו להתקרר לפני כיבוי המנוע לאחר מאמץ. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 49 דקות, menir1 כתב:

הסדק בסעפת זאת תקלה נפוצה ובקיה זאת יחידת אינטגרלית לכן ההחלפה מאד יקרה. 

גם עלות החלפת המצמדים (מדובר בסט) היא כפולה מעלות החלפת DSG.

יש לך מושג באיזה סדר גודל מדובר? (מחיר החלפת סט מצמדים)

פורסם

זה יותר לכיוון ה10,000+ ש"ח (לפחות ככה היה לי בסיד במוסך יבואן בגלל שהחלפת מצמדים מגיעה גם עם גלגל תנופה).

לגבי הטורבו והסעפת זה קיים גם בטוסון. עובדת שלי מחזיקה כזה מודל 2018 בור בלי תחתית של תיקונים רכב עם המון תקלות יקרות מאוד.

פורסם
בתאריך 2.4.2025 בשעה 15:12, zaf כתב:

רעידה בתחילת נסיעה נגרמת מצורת הנהיגה, ככל שהנהג לוחץ ליציאה מהירה ממצב עמידה אחרי ״גרירה״ במצב של לחיצה רפה על דוושת הברקס, שןןה ערך לנסיעה בחצי קלאץ׳.

סליחה, בשלב הזה הייתי חייב לפרוק...איזה כיף לי עם מאזדה CX5! אני נוהג איך שבא לי, ולא איך שהגיר הרובוטי רוצה. ומדליק ומכבה מנוע כשבא לי, לא אחרי שתי דקות! וזוחל בפקקים בכיף! בלי לרעוד מפחד (ביחד עם הרכב) מחשש שהטורבו חלילה לא יאהב ויחזיר נשמתו... 

• רעיון טוב! 1

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

מה שמוכיח מה שעובד לא צריך לשפר 😜

אכן, כל מנוע אטמוספרי, ומבנה שמרני יחזיק יותר מאשר כל המשוכללים. 

המירוץ לביצועים וחיסכון לא היטיב עם אמינות לאורך זמן. מצד שני מנוע אטמוספרי בנפח 2.2 ליטר או 2.5 ליטר שמפיק ביום טוב 115 כ״ס (למי שזוכר מנועי gm ותיקים)  וגם זה בסל״ד בשמיים, זה לא מוי כיף בכלל. 

מזדה זנחו את השכלולים כבר לפני שנים, ( לבצע פורטינג ולסחוט מעט יותר כח ממנוע אטמוספרי זה לא ממש שיכלול א-לה טורבו) חברה קטנה יחסית עם משאבים מוגבלים לפיתוח. מחזיקה יפה גם בעולם של טורבו (ויתרו על מזדה ספיד, לא עשה כסף וזנחו את מנוע הוונקל) וגם בעולם של תזמונים משתנים. (vvt) מצליחים למכור יפה.

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם

יש למאזדה בארסנל מנוע טורבו 2.5 ליטר שנמכר יפה מאוד בארהב. משודך אפילו למאזדה 3 לא יודע לגבי האמינות שלו.

באירופה המאזדה 2 היא בעצם טויוטה יאריס היברידית עם תג של מאזדה (יש כמה כאלה מסתובבות מיבוא מקביל גם בארץ.)

בארץ מביאים את הדבר הכי בסיסי כנראה משיקולי תמחור בעיקר.

פורסם
לפני 14 דקות, zaf כתב:

מזדה זנחו את השכלולים כבר לפני שנים

לא מדוייק, המנועים האטמוספריים שלהם עדכנים טכנלוגית, הם משתמשים בהזרקה ישירה ותזמון שסתומים משתנה (כולל גובה) והטמעה של מחזור מילר בשיוט וכד׳, הם פשוט מעדיפים את האופי של מנוע אטמוספרי. לאור מגבלת משאבים, הם ויתרו על פיתוח טכנולוגיה היברידית והנעה חשמלית הם מפתחים עם שותפים סיניים.

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא סותר את מה שכתבתי. שמרנות שמשמרת אותם לאורך זמן.

עד כה עובד להם מצויין.

פורסם

עלות החלפת סט קלאצים וגלגל תנופה (מגיע כסט) עולה 11000 שקל במוסכי היבואן.

הרעידות שלך לא בהכרח אומרות שהקלאצים גמורים, למעשה היבואן מוכן לקבל רעידות בטווחים מסוימים כחלק מהעבודה של הרכב ומבחינתם לא מדובר בתקלה.

קלאצים בקילומטראז כמו שלך זה נשמע קצת מוקדם, אלא אם מי שנהג עליה ממש התעלל בקלאצים והיה יושב קילומטרים על גבי קילומטרים בפקקים ובעליות בגלישה עם רגל על הברקס.

אגב עדכוני תוכנה, לאשתי היתה יונדאי איי20 מודל 2019 עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים, הרעידות האלו הופיעו אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים בלבד ועדכון תוכנה שיפר אותם משמעותית, אבל לא העלים אותם לגמרי.

אני חשבתי שהנה הולכים הקלאצים כבר ב40-45 אלף קילומטרים, במציאות מכרנו אותה לפני חודש עם 96000 ק"מ עדיין עם הרעידות המעצבנות האלו והקלאצים המקוריים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...