Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השואב שנעלם והשירות הנוראי של רונלייט

nglancer

פוסטים מומלצים

לפני 11 שעות, nglancer כתב:

אם כן אני אזרוק את הנבלה ואלמד את הלקח.

נקודת הפתיחה שלך הייתה יבואן בעייתי ומכשיר סיני.

משם המשכת ל"תיקון" במעבדה ישראלית...

בקיצור, הנבלה כבר שבורה מזמן, צמצם הפסדים.

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

עוד שאלה, זו הבטריה. דגם  inr18650m26-4S2p
בשביל החיפוש, איך קוראים לסוג החיבור הזה?

אגב רק לידע,  inr18650m26-4S2p,  זה שם של דגם של חברה מסוימת, או שזה איזה תקן של השוק?

WhatsApp Image 2025-02-04 at 12.34.23.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-04 at 12.34.24(1).jpeg

WhatsApp Image 2025-02-04 at 12.34.24.jpeg

עריכה אחרונה על ידי nglancer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, אלעדית כתב:

זה לא מחבר (קונקטור) סטנדרטי?

רוב הסוללות האלה נמכרות עם מחבר עם 4 ראשים

עריכה אחרונה על ידי nglancer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, אלעדית כתב:

התכוונתי להציע להיפך- שתיקח סוללות רגילות למתקן עם מחבר כזה, רק כדי לבדוק אם השואב תקול או הסוללה.

אלו לא סוללות רגילות וזה לא יעבוד עם סוללות רגילות.

לפני 28 דקות, nglancer כתב:

עוד שאלה, זו הבטריה. דגם  inr18650m26-4S2p
בשביל החיפוש, איך קוראים לסוג החיבור הזה?

מצטער, אין לי מושג. 

לפני 28 דקות, nglancer כתב:

אגב רק לידע,  inr18650m26-4S2p,  זה שם של דגם של חברה מסוימת, או שזה איזה תקן של השוק?

זה שם הדגם של החברה הספציפית הזו, וגם הוא לא שם יצירתי במיוחד. 

לדעתי: 

INR מציין לדעתי פנימי (INNER). אין לי מידע שיכול לאשש או להפריך את הטענה, זו רק דעתי האישית.

18650 זה סוג הסוללות (ליתיום, נטענות).

M26- מצטער, לא מצלצל לי מוכר. אולי קשור לאמפר.

4S2P לדעתי מציין 4 תאים בחיבור סריאלי, 2 זוגות. 

סוללות 18650 הן הסטנדרט של תאי הליתיום בתעשייה, גם הסוללות של המברגות מכילות תאים כאלו. אני משתמש בסוללות כאלו בתוך הסיגריה האלקטרונית שלי (בתצורה ה"בודדת" שלהן, במקום 2 סוללות AA לשם הדוגמא בלבד, בשלט של טלויזיה למשל, אני טוען 2 סוללות 18650 בסיג"א בצורה דומה מאד). 18650 Rechargeable Li-Ion Battery - 3.7V - 3,000mAh - Works with  Rechargeable Solar Panels

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי התיאור הסוללה מתה. אני החלפתי סוללה כזו לשואב כבר מספר פעמים.

מהתמונה של הסוללה לא ברור אבל אם היא בדיוק כזאת, בכל אופן היא די נפוצה וקל להחליף. 

מדובר ב 4 סוללות 18650 מחוברות ל BMS, כאשר יש לכל החבילה 2 יציאות - פלוס ומינוס.

כן, יכול להיות שתצטרך להחליף את המחבר עם הישן כך שיתאים לשואב.

image.thumb.jpeg.202a2471ae5c12f7703ab36e4715cab7.jpeg

עריכה אחרונה על ידי baer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, baer כתב:

לפי התיאור הסוללה מתה. אני החלפתי סוללה כזו לשואב כבר מספר פעמים.

מהתמונה של הסוללה לא ברור אבל אם היא בדיוק כזאת, בכל אופן היא די נפוצה וקל להחליף. 

מדובר ב 4 סוללות 18650 מחוברות ל BMS, כאשר יש לכל החבילה 2 יציאות - פלוס ומינוס.

כן, יכול להיות שתצטרך להחליף את המחבר עם הישן כך שיתאים לשואב.

אתה רואה את האלקטרוניקה שמותקנת על הסוללה? זה לבדו שולל את הסיכוי להחליף את הסוללה התקולה באחת שלא מותאמת לכלי. אני לא יודע איזו אלקטרוניקה מותקנת על הסוללה של פות"ש, אם בכלל. אילולא האלקטרוניקה הזו, כן,  היה ניתן לעשות את הקומבינה הזו וזה יעבוד יפה. אבל DIY לסוללות כאלו זה דבר מאד לא מומלץ. במיוחד למי שלא מיומן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה"אלקטרוניקה" זה בסך הכל BMS, זה חלק מהסוללה ואם זה לא מובן זה בא עם הסוללה אני לא מבין בכלל את השאלה. מה אתה חושב שה"אחריות" עושה?

עריכה אחרונה על ידי baer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנסה לחדד, לא ניתן לדעתי לקחת סוללה גנרית אחרת עם נתונים זהים ולחבר לה את השטעקר מהקיימת כי לא מחייב שהאלקטרוניקה של הגנרית האחרת תדבר באותה השפה עם השואב.

יש סיבה למה לחלק מהסוללות לדגמים אחרים יש 4 חוטים ולזו רק 2.  ההבדל נובע מה"תקשורת" בין הסוללה והמכשיר. אפילו שזה רק BMS, הוא צריך לדבר עם השואב כדי להגן על המכשיר ועל הסוללה. אם יקחו סוללה עם 4 חוטים, ויחברו לה תקע של 2, יכול להיות שהBMS יחשוב שיש פה בעייה כי הוא לא מקבל מידע ויעצור את הפעילות התקינה. למשל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, nglancer כתב:

כמו ש @ברווז כבר הסביר, 18650 זה גודל התא בסוללה. אני אוסיף ש INR זה סוג אחד של סוללת ליתיום בגודל 18650. הקידומת הזו מתארת את הכימיה הפנימית של הסוללה. סוללות מסוג INR הן סוללות שהקתודה שלהן מכילה ניקל.

I- סולל ליתיום.

N- קתודת ניקל, מנגן ותחמוצת קובלט.

R- תא עגול.

4S2P - ארבעה תאים מחוברים בטור (Series), כלומר מתח של 3.7*4 וולט, שני סטים במקביל (Parallel). כלומר במארז הזה יש סה"כ 8 סוללות שמחוברות בשתי רביעיות.

לגבי המחבר - מניסיון עם סוללות ליתיום ברובוטים ורחפנים, לסוללות סטנדרטיות יש מחבר כפול (כמו בתמונות, עם שני חוטים, + ו -) לצורך קבלת אנרגיה מהן ומחבר נוסף לטעינה. מספר החיבורים במחבר הנוסף תלוי במספר התאים. החיבור הזה חשוב לצורך איזון של המתח בין התאים - אחרת אי אפשר להבטיח טעינה אחידה.

היות ובסוללה כאן יש רק את המחבר הכפול, אני מסיק מזה שהאלקטרוניקה של הסוללה מכילה גם מטען פנימי שמבטיח את האיזון בין התאים (כמו ש @baer כתב - BMS - Battery Management System) .

בתשובה לתגובה האחרונה של @ברווז, אם המחבר היחיד שיש הוא כפול - אין תקשורת בין הסוללה לשואב, השואב רק מושך מתח מהסוללה או דוחף מתח חזרה לסוללה, האלקטרוניקה של הסוללה מבצעת את האיזון עצמאית.

כנראה (וכאן אני פחות בטוח, אולי מישהו יוכל לאשר או להפריך) שכל סוללה במפרט הזה שמכילה רק מחבר כפול תתאים כאן, כי בכל סוללה כזאת צריך להיות מטען מובנה.

אם המחבר בסוללה שונה (עם יותר חיבורים) זה כנראה אומר שהיא בלי מטען פנימי והאלקטרוניקה של השואב מבצעת את האיזון בין התאים, כלומר היא לא תתאים.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, RedLabel כתב:

היות ובסוללה כאן יש רק את המחבר הכפול, אני מסיק מזה שהאלקטרוניקה של הסוללה מכילה גם מטען פנימי שמבטיח את האיזון בין התאים (כמו ש @baer כתב - BMS - Battery Management System) .

בתשובה לתגובה האחרונה של @ברווז, אם המחבר היחיד שיש הוא כפול - אין תקשורת בין הסוללה לשואב, השואב רק מושך מתח מהסוללה או דוחף מתח חזרה לסוללה, האלקטרוניקה של הסוללה מבצעת את האיזון עצמאית.

כנראה (וכאן אני פחות בטוח, אולי מישהו יוכל לאשר או להפריך) שכל סוללה במפרט הזה שמכילה רק מחבר כפול תתאים כאן, כי בכל סוללה כזאת צריך להיות מטען מובנה.

אם המחבר בסוללה שונה (עם יותר חיבורים) זה כנראה אומר שהיא בלי מטען פנימי והאלקטרוניקה של השואב מבצעת את האיזון בין התאים, כלומר היא לא תתאים.

זה מסביר לי למה כל הסוללות בEBAY עם מחבר כפול (2 חוטים) עולות הרבה יותר מסוללות עם מחבר מרובע (4 חוטים)

דוגמא

image.thumb.png.0d842821244d65caeb79194efc904915.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, RedLabel כתב:

אני אוסיף ש INR זה סוג אחד של סוללת ליתיום בגודל 18650. הקידומת הזו מתארת את הכימיה הפנימית של הסוללה. סוללות מסוג INR הן סוללות שהקתודה שלהן מכילה ניקל.

I- סולל ליתיום.

N- קתודת ניקל, מנגן ותחמוצת קובלט.

R- תא עגול.

4S2P - ארבעה תאים מחוברים בטור (Series), כלומר מתח של 3.7*4 וולט, שני סטים במקביל (Parallel). כלומר במארז הזה יש סה"כ 8 סוללות שמחוברות בשתי רביעיות.

תודה רבה על ההסבר המפורט ועל שתיקנת אותי, למדתי משהו חדש. לפחות הייתי יחסית קרוב :LOL:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...