Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, GKME כתב:

מה עם ללכת לשמאי אחר?

זה בדיוק מה שאמרתי לו לעשות וגם מה שהוא רוצה לעשות, אבל הוא חושש שהשמאי יבקש את התשלום 2,500 ש"ח וידפוק אותו עם דו"ח 50%.

האם ניתן לומר לו שהוא רמאי והוא לא מעוניין בו ? (הוא "טרח" להגיע את הרכב לצלם ו"לאמוד את הנזק")

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

האם יש תיעוד לסחיטה של השמאי? וואטסאפ, הקלטת שיחות, אם לא מעכשיו לדאוג לזה.

שנית, לרשום מסמך של השתלשלות האירועים כי ככל שהזמן עובר אנחנו נוטים לשכוח.

בנוסף אפשר להגיש תלונות באיגוד השמאים ו/או המועצה הישראלית לצרכנות.

האם יש התחייבות חוזית מולו? אם לא אולי אפשר לנסות להתעלם ממנו אבל חכה שמנוסים ממני ייעצו בעניין.

• אהבתי 1
פורסם

השמאי יתבע את שכרו וסביר שגם יזכה בו.

בסופו של דבר כל הסיפור הוא ניסיון ״להרוויח״ משהו כמו 1,000 ש״ח. ההוצאות בניסיון לעקוף את המלצות השמאי יותר גדולות.

לדעתי הטוב ביותר יהיה להפסיק את ההתעסקות הזו, 1,000 ש״ח נשמע סכום גדול, אבל מעשית הוא קטן במחזור השנתי של משפחה, ולאור הסיכון להפסיד אפילו יותר הייתי משאיר לשמאי את ההתעסקות עם הנבלה, אוסף את הצ׳ק ומתחיל לחפש רכב אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, GKME כתב:

האם יש תיעוד לסחיטה של השמאי? וואטסאפ, הקלטת שיחות, אם לא מעכשיו לדאוג לזה.

שנית, לרשום מסמך של השתלשלות האירועים כי ככל שהזמן עובר אנחנו נוטים לשכוח.

בנוסף אפשר להגיש תלונות באיגוד השמאים ו/או המועצה הישראלית לצרכנות.

האם יש התחייבות חוזית מולו? אם לא אולי אפשר לנסות להתעלם ממנו אבל חכה שמנוסים ממני ייעצו בעניין.

האמת שאין ראיות, אבל אמרתי לו שיקליט עכשיו את השיחה איתו.

אין התחייבות חוזית, סה"כ הוא התקשר אליו וביקש שיאמוד את הנזק למחרת הוא הגיע ועד עכשיו לא רוצה להגיש לו דו"ח שמאות (אולטימטום).

לפני 9 דקות, sperial כתב:

השמאי יתבע את שכרו וסביר שגם יזכה בו.

בסופו של דבר כל הסיפור הוא ניסיון ״להרוויח״ משהו כמו 1,000 ש״ח. ההוצאות בניסיון לעקוף את המלצות השמאי יותר גדולות.

לדעתי הטוב ביותר יהיה להפסיק את ההתעסקות הזו, 1,000 ש״ח נשמע סכום גדול, אבל מעשית הוא קטן במחזור השנתי של משפחה, ולאור הסיכון להפסיד אפילו יותר הייתי משאיר לשמאי את ההתעסקות עם הנבלה, אוסף את הצ׳ק ומתחיל לחפש רכב אחר.

בעל הרכב יקבל מהחבר השני כ 1000-3000 ש"ח יותר ממה שהשמאי מציע לו (מחירון 52,000) ולכן הוא רוצה לקבל את הכסף הזה.

אני יודע שבשביל 1000-2000 לא כ"כ שווה כל העניין הזה אבל אם זה 3000 כבר יש מה לדבר

פורסם

העניין הוא שאם הוא יבקש שמאות נוספת ה-3,000 האלה עלולים להפוך ל-500 (בגלל שכ״ט השמאי הנוכחי).

יהיה גם עניין של הכרה של חברת הביטוח בדו״ח השמאות - איזה מהשניים יהיה מקובל עליה, ובכמה תהיה מוכנה להשתתף בשכ״ט השמאי (יש לי חשש שאפילו על ה-2,500 הנוכחיים תהיה התמקחות, אלא אם השמאי ״יעשה מחיר״ למי שמפרנס אותו דרך קבע).

אני כבר לא מדבר על, למשל, עוד ימי עבודה שיפסיד כדי לטפל בסיפור הזה, גם הם שווים כסף.

אני מבין את הרצון למקסם את הפיצוי. אבל כל הסיפור מוזר לי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

העניין הוא שאם הוא יבקש שמאות נוספת ה-3,000 האלה עלולים להפוך ל-500 (בגלל שכ״ט השמאי הנוכחי).

יהיה גם עניין של הכרה של חברת הביטוח בדו״ח השמאות - איזה מהשניים יהיה מקובל עליה, ובכמה תהיה מוכנה להשתתף בשכ״ט השמאי (יש לי חשש שאפילו על ה-2,500 הנוכחיים תהיה התמקחות, אלא אם השמאי ״יעשה מחיר״ למי שמפרנס אותו דרך קבע).

אני כבר לא מדבר על, למשל, עוד ימי עבודה שיפסיד כדי לטפל בסיפור הזה, גם הם שווים כסף.

אני מבין את הרצון למקסם את הפיצוי. אבל כל הסיפור מוזר לי.

איזה חלק בסיפור מוזר לך ?

ולדעתך לא בהכרח שיקבלו את השמאות שלו ויתמקחו כמה הוא יקבל ?? אם כן זה פתח לבעיות

פורסם
לפני 52 דקות, Deutz912 כתב:

איזה חלק בסיפור מוזר לך ?

ולדעתך לא בהכרח שיקבלו את השמאות שלו ויתמקחו כמה הוא יקבל ?? אם כן זה פתח לבעיות

לפחות פעם בחודש יש כאן סיפור על התמקחויות עם חברות ביטוח על שכ״ט שמאי. אני מניח שה-2,500 ש״ח הן מחיר ללקוח פרטי שלא משתף פעולה עם השמאי, ושלחברת הביטוח תודש חשבונית הרבה יותר צנועה.

מה מוזר לי? כל הסיפור, במיוחד ה״חבר״ שרוצה לקנות רכב דפוק (ליטרלי) . אלא אם מדובר בסוחר רכב, אבל אז מדובר בקרב בין שני מומחים לפויילע שטיק.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, GKME כתב:

האמת שכל הסיפור מוזר גם לי. כל זה מדגיש כמה חשוב לבחור שמאי מטעמך ולא מטעם חברת הביטוח.

הוא מטעמו והוא לא מחברת הביטוח.

לפני 22 דקות, sperial כתב:

לפחות פעם בחודש יש כאן סיפור על התמקחויות עם חברות ביטוח על שכ״ט שמאי. אני מניח שה-2,500 ש״ח הן מחיר ללקוח פרטי שלא משתף פעולה עם השמאי, ושלחברת הביטוח תודש חשבונית הרבה יותר צנועה.

מה מוזר לי? כל הסיפור, במיוחד ה״חבר״ שרוצה לקנות רכב דפוק (ליטרלי) . אלא אם מדובר בסוחר רכב, אבל אז מדובר בקרב בין שני מומחים לפויילע שטיק.

לצורך העניין אסביר לך מה קורה כאן - חבר עשה תאונה, הוא רצה שאני יעזור לו בהליך של הביטוח - התקשרתי לחבר אחר (הוא בעל חברה של רכבים) וביקשתי ממנו מספר של שמאי הוא נתן לי מספר של שמאי שהוא עובד איתו (השמאי שאנחנו מדברים עליו) החבר שנפגע התקשר אליו תיאם איתו והוא הגיע "אמד את הנזקים", לאחר מכן השמאי התקשר אליו ואמר לו שהנזק הוא כ- 59% מערך הרכב, החבר שהביא לי את המספר של השמאי אמר לי שהוא מוכן לקנות את הרכב (על מנת לתקן ולמכור) ממנו ולשלם לו את ההפרש יותר מהמחירון (יותר ממה שהשמאי הציע לו מחירון), החבר התקשר לשמאי וביקש ממנו לקבל את דו"ח השמאות, אך הוא דחה אותו ואמר לו "תבוא למשרד אני אגיש לך את דו"ח השמאות אעביר לך את ההפרש בין הנזק למחירון ונעשה העברת בעלות במקום (לסוחר רכב), החבר שרצה לקנות את הרכב אמר לו שהוא לא חייב לתת לו את הרכב והרכב יכול להישאר אצלו אבל הוא לא יקבל מחירון ולאחר מכן הוא ישלים לו למחירון + תוספת של 2000-3000 ש"ח, הוא התקשר לשמאי וביקש ממנו שוב את הדו"ח אבל השמאי התעצבן ואמר לו "יש מישהו שמבלבל אותך אני רוצה לדבר איתו" לאחר שהלה סירב הוא הציב לו אולטימטום "או 59% ומוכרים את הרכב לסוחר ותקבל מחירון או 50% והרכב ישאר אצלך" - כעת הוא לא מעוניין בשמאי הרמאי (רמאי מכיון שאם הנזק הוא 50% או 59% זה לא משנה מי יקבל את הרכב עלות התיקון היא שווה) והוא רוצה לקחת שמאי אחר והוא חושש שהשמאי הראשון יבקש ממנו את שכ"ט שלו (שככל הנראה לא יקבל מהחברת ביטוח כי הוא לא יגיש את הדו"ח שמאות השקרי שלו) ואז יצא שכרו בהפסדו.

כעת הכל ברור ? כנראה שזה היה מקודם סיפור בהמשכים, אני מקווה שהבנתם.. ?

מה אפשר לעשות עם השמאי הזה?!

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם (נערך)

יתכן שהמשחק הוא עם ירידת הערך.

למה לא 60% והורדה מהכביש? (רק שואל. בשביל חבר 😉).

את שכ״ט השמאי הבחור ישלם. או בטוב או עם תביעה, מה שיקזז את ה״רווח״ הקטן (אם בכלל קיים). לכן עדיף לו לסגור עם השמאי, להשאיר את תשלום השכ״ט לחברת הביטוח, ולשכוח מהפרשה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

לפי הקישור שפות"ש פירסם לא בטוח שהשמאי טועה:

ציטוט

אבדן להלכה והגורם המפצה

בואו נשים רגע את כל הקלפים על השולחן: אבדן להלכה מיטיב מאוד עם הגורם המפצה של הרכב (חברת הליסינג, השכירות או הביטוח), כיון שהוא חוסך להם לא מעט כסף.

כדי להבין כמו שצריך, בואו ניקח דוגמא.

נגיד שהרכב שלכם שווה 50,000 ₪ ועבר תאונה. שמאי רכב שהגיע למקום ראה נזק של חלפים בגובה של 50% מערך הרכב, אבל הוא יודע שכדי לתקן את הרכב כמו שצריך, צריך לבצע חיתוך ברכב שמוריד את ערך הרכב בעוד 15% אחוז. כלומר, הגענו כבר למצב של שווי נזק בגובה 65% אחוז והרכב מוגדר כטוטאלוס.   

במצב הזה יש לשמאי הרכב שתי אופציות:

א. להכריז על הרכב כאבדן להלכה, ואז חברת הביטוח תחוייב ב-50% משווי הרכב בלבד, ואת שאר הכסף תקבלו מסוכן הרכב על החלפים.

ב. להכריז על הרכב כטוטאלוס ואז חברת הביטוח תחוייב ב-100% משווי הרכב.

ה-9% הנוספים זה יכול להיות בגין תיקון. בכל מקרה זה שמאי לא חכם שלא מוכן ללכת לקראת הלקוח שמשלם לו, וגם מתנה (מלשון תנאי) את קבלת דו"ח השמאות בהעברת בעלות וזה חריגה מהסמכות שלו. לא בטוח שגם אם השמאי יתבע בגין תשלום שלא קיבל הוא יזכה בתביעה.

עריכה: עדיין הייתי הולך על הדרך הפשוטה ביותר, לתת לביטוח להתעסק עם זה. התמורה הכספית פה היא עדיין קטנה ביחס להתעסקות.

עריכה אחרונה על ידי GKME
פורסם (נערך)

אתה באמת חושב שהוא נולד אתמול? את כל הדברים הלא חוקיים הנוכלים מבצעים ללא תיעוד כלשהו. 

עאלק שמאי מטעמך....

שום דבר לא יהיה בכתב ולא בווואטסאפ, גם משיחות טלפון הוא ייזהר.

את כל זה היה צריך לעשות בהתחלה, מהמפגש בראשון ( להקליט שיחות, ולא רק בטלפון).

הנוכל החליט להתלבש על הסיפור דרך סחיטה.

יש עכשיו שתי אפשרויות :  לזרום עם הנוכל

או מקבל הערכת שמאי שלו,  שלא ניתן יהיה להוריד את הרכב ולקבל מחירון אלא רק מחיר התיקון, לתקן ולהמשיך לנסוע.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 3.1.2025 בשעה 18:31, vladclar כתב:

אתה באמת חושב שהוא נולד אתמול? את כל הדברים הלא חוקיים הנוכלים מבצעים ללא תיעוד כלשהו. 

עאלק שמאי מטעמך....

שום דבר לא יהיה בכתב ולא בווואטסאפ, גם משיחות טלפון הוא ייזהר.

את כל זה היה צריך לעשות בהתחלה, מהמפגש בראשון ( להקליט שיחות, ולא רק בטלפון).

הנוכל החליט להתלבש על הסיפור דרך סחיטה.

יש עכשיו שתי אפשרויות :  לזרום עם הנוכל

או מקבל הערכת שמאי שלו,  שלא ניתן יהיה להוריד את הרכב ולקבל מחירון אלא רק מחיר התיקון, לתקן ולהמשיך לנסוע.

אין ווטסאפ התקשורת היתה רק דרך שיחות, וכן הוא אמר את זה במפורש בשיחה את ה"תנאי"..

בכל זאת גם אם השמאי ייתן 50% החבר השני מוכן לקחת את הרכב ב 50% ולתקן אותו ולמכור.

השאלה היא האם הביטוח יקבל בטוח את הערכת השמאי ? או שיהיה דין ודברים ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...