Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, Fraysa כתב:

שאלתי אותה האם ה-17% נגזר מסך כל ערך החבילה (שכולל את המשלוח) והיא אמרה שכן.

עד כמה שאני יודע בזה היא צודקת, כי מבחינת רשות המס, ערך החלק הוא לא המחיר שבו הוא נקנה, אלא המחיר "בשערי הארץ", כולל כל עלויות ההובלה. 

פורסם

אם מחיר הטובין גבוה מ-75$, המס מחושב על הסכום הכללי, כלומר על ערך הטובין וערך המשלוח יחד. הפקידה צודקת במקרה הזה.

התשובה במכתב מנוסחת בצורה לקונית ולא ידידותית. למשל, מה זה לעזאזל 8512 ואיפה אפשר לראות את הרשימה בה הסעיף הזה מופיע?

לצערי רשות המס רואה בנו פרות חולבות ותו לא. השירותיות מהם והלאה.

תתנחם בעובדה שענו לך מהר. 

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אין פה שום דבר חדש.

כל חישובי המיסים גם בדואר וגם בבלדרות רשלניים ביותר ואין שום עקביות.

אבל בניגוד לטענתך, לגבי הדואר אני בכלל לא בטוח שמדובר בשיטת מצליח. הרבה פעמים הטעויות הם לטובתך. למדתי את זה על בשרי במקרה שתיארתי בפורום, שהגשתי עירעור ונדרשתי לשלם תוספת על המיסים בעקבות הבדיקה המחודשת.

מאז למדתי להגיש עירעור רק כשהטעות היא במובהק לרעתך בצורה משמעותית.

שאר המשלוחים - פעם נמוך, פעם גבוה, די מתקזז לאחד כמוני שמזמין המון.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 56 דקות, shugiflex כתב:

אם מחיר הטובין גבוה מ-75$, המס מחושב על הסכום הכללי, כלומר על ערך הטובין וערך המשלוח יחד. הפקידה צודקת במקרה הזה.

התשובה במכתב מנוסחת בצורה לקונית ולא ידידותית. למשל, מה זה לעזאזל 8512 ואיפה אפשר לראות את הרשימה בה הסעיף הזה מופיע?

לצערי רשות המס רואה בנו פרות חולבות ותו לא. השירותיות מהם והלאה.

תתנחם בעובדה שענו לך מהר. 

תעבור על המדריך בחתימה שלי

מדובר בסיווג פרט מכס (hs code) שהוא סיווג אוניברסלי של מוצרים. מדובר על 85.12 שזה פרט המכס עבור פנסים (ועוג כל מיני דברים.

כשהם חייבים כסף חד משמעי הם מיד מחזירים, הבעיה שהם לא שירותיים בגישה שלהם.

@Fraysa אני לא יודע מה שמך באופן אישי אבל תכתוב לי בפרטי ואברר למה נחסמת (בדרך כלל יש סיבה טובה.....)

לגבי תשלום המעמ - הוא על כל החבילה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שמע, אני פעם הזמנתי חלקי דקורציה (מקוריים) לתא הנוסעים ובמשך כשבוע התווכחתי עם חברת השילוח שזה בסך הכל חלקי קישוט מפלסטיק ושאין שום צורך בדיקת מעבדה. הם רק רואים רמז למשהו שקשור ברכב וכנראה שנדלקת שם אזעקה כאילו מדובר במטען חבלה. כאשר קבלתי את החבילה הבנתי שהם אפילו לא פתחו אותה כדי להסתכל מה יש בכלל בחבילה. מסע ייסורים דומה עברתי כאשר הזמנתי בולמים, גם אז זה היה רצף שיחות עד שהגעתי למנהל התחום במשרד התחבורה, לא שהוא עזר במיוחד אבל כאשר הזכרתי את שמו בחברת השילוח, הם יצרו איתו קשר וזה נפתר לבסוף. 

אין מה לעשות, הזמנת חלפים מחו"ל זה לונה פארק ואתה אף פעם לא יודע על איזה צד תיפול, יעבור חלק או שזה יהיה מסע ייסורים רצוף טעויות של פקידים. לצערי לא יצא לי להזמין שלא דרך אחד מחברות השילוח הגדולות כך שאני תמיד משלם את כל האגרות ההזויות של המדינה בנוסף לעושק של חברות השילוח. 

מאיזה אתר הזמנת אם אפשר לשאול? 

פורסם

לחברות השילוח אינטרס מובהק שפריטים יסווגו ככאלה שמצריכים אישור - כי הן גובות סכומים נאים תמורת השירות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לציין גם ש"בדיקת משרד תחבורה" ברובה בולשיט ורוב הפעמים הבודק בכלל לא פותח את החבילה. אבל את ה120-200 שקל הם גובים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

"בדיקת משרד תחבורה"

בהחלט, אני חושב שרק פעם אחת ראיתי שממש פתחו לי את החבילה כדי לבדוק את תוכנה כאשר רוב מה שאני מייבא אלו חלקים שדורשים בדיקה ולא בשחרור מהיר. 

פורסם (נערך)

אותי דפקו, אשמח אם תוכל לסייע לי להשיב את האבדה, בסוף היה יותר יקר מהארץ וגם חיכיתי חודש  

לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

יש לציין גם ש"בדיקת משרד תחבורה" ברובה בולשיט ורוב הפעמים הבודק בכלל לא פותח את החבילה. אבל את ה120-200 שקל הם גובים.

פתחו לי כל חלק בחבילה חיטטו שם כמו שצריך

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם
לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

@EliC25 בדיקת משרד התחבורה זאת לרוב בדיקת מסמכים. אם מתעורר ספק כלשהו, רק אז טורחים לפתוח את החבילה (דוגמא :אם הזמנת פנס לרכב ולפי המסמכים לא מדובר בפנס לרכב הגה שמאלי או משהו דומה - אז הם טורחים לפתוח חבילה לבדוק אם יש סימון תקן)

כנ"ל לגבי בדיקות של רשות המיסים - מדי פעם הם בוחרים חבילה לבדיקה רנדומלית. בודקים לעומק את המסמכים. פתיחה בפועל של חבילה - די נדיר. לרוב, רק אם מתעורר ספק לגבי הרישום במסמכים.

את הגבייה של 100-200 ש"ח זה בגלל שהם מקצים אדם שיגש פיזית לצורך ביצוע הבדיקה (גם אם הבדיקה היא רק לקרוא מה כתוב במסמכים נילווים).

פורסם

מתעלק על השרשור

אתמול הזמנתי חלק מקורי לשברולט שלי שאני לא מוצא בשום מקום אחר.

הזמנתי אותו באמזון וחלק מהתשלום היה IMPORT TAXES כלומר לא אמורות להיות לי הפתעות נוספות בחסות רשויות המס כשהחבילה תגיע?

פורסם
לפני 15 שעות, Fraysa כתב:

הפקיד פשוט החליט לקטלג את זה כ״חלקים לרכב״

אתה נותן יותר מידי קרדיט ליכולות של הפקיד.

לפני שנים הזמנתי מיכל מים עם משאבה מובנית כדי לשטוף את האוטו עם צינור מבלי להתחבר למערכת המים.

נקראתי לסניף הראשי לאסוף את החבילה והפקיד ניסה להבין מה זה כדי לחשב מיסים, הוא פתח גוגל (התחלה מרשימה) והחל להקליד את ה״דגם״ שהיה כתוב על חוברת ההוראות...

Owner's manual

• מצחיק 11
פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

@EliC25 בדיקת משרד התחבורה זאת לרוב בדיקת מסמכים. אם מתעורר ספק כלשהו, רק אז טורחים לפתוח את החבילה (דוגמא :אם הזמנת פנס לרכב ולפי המסמכים לא מדובר בפנס לרכב הגה שמאלי או משהו דומה - אז הם טורחים לפתוח חבילה לבדוק אם יש סימון תקן)

כנ"ל לגבי בדיקות של רשות המיסים - מדי פעם הם בוחרים חבילה לבדיקה רנדומלית. בודקים לעומק את המסמכים. פתיחה בפועל של חבילה - די נדיר. לרוב, רק אם מתעורר ספק לגבי הרישום במסמכים.

את הגבייה של 100-200 ש"ח זה בגלל שהם מקצים אדם שיגש פיזית לצורך ביצוע הבדיקה (גם אם הבדיקה היא רק לקרוא מה כתוב במסמכים נילווים).

אותו אדם מגיע אחת לשבוע או פעמיים בשבוע כדי לבדוק. נשמע לי הזוי שעבור עבודה של כמה שניות/דקות בודדות על כל מקרה הוא משולם בתעריף כזה. לשם השוואה אני בעל 2 תארים ומוסמך בתחומי, עובד גם במגזר הציבורי ולו התמחור על העבודה שלי היה דומה לתמחור של בדיקת משרד תחבורה, התקציבים שלנו היו נוסקים לשמיים.

לפני 40 דקות, TZR84 כתב:

מתעלק על השרשור

אתמול הזמנתי חלק מקורי לשברולט שלי שאני לא מוצא בשום מקום אחר.

הזמנתי אותו באמזון וחלק מהתשלום היה IMPORT TAXES כלומר לא אמורות להיות לי הפתעות נוספות בחסות רשויות המס כשהחבילה תגיע?

נכון

באיביי לפעמים אך בעיקר באמזון, יש תשלום ידוע מראש של הכל.

פורסם (נערך)

קודם כל לא הבנתי למה אתה אמור היית לשלם מעמ בלבד, ואיך פנסים לא נחשב "חלק לרכב"

לנושא יצא לי פעמים שבאופן מובהק עקצו אותי מצד המכס, מקרים אחרים היה הפוך.

מקרה אחד שהיה שנדפקתי איתם, הזמנתי רפידות וזוג פילטריי אויר לרכב, סהכ המחיר היה 1400-1500 שח, על החבילה החברה ששלחה רשמה סביב ה500, נשלח עם DHL, הגיע והם דרשו תשלום מיסים ומסך על סך 700(כמעט 800) שח. מתוכם איזה שליש זה מיסי שקר כלשהו- מס שורה במחשב, מס הייתי צריך לחזור מההפסקת סיגריה, מס אין לי כוח וכדומה

השיעור שלי מהמקרה הזה לא להזמין יותר עם DHL או FEDEX

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...